Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.217
    Допаѓања:
    4.254
    Не се сите машки исти, како што не се ниту сите девојки исти. Ако машкото сака да доминира во врската, да има чувство на власт (обично тоа се одвива на несвесно ниво) тогаш нема да му одговара таква девојка. Од друга страна ако го мрзи да збори или нема што многу да збори може и ќе му одговара некој да збори и да ја разбие тишината. На трети машки ќе им биде чест да имаат девојка со јасен и свој став.
    Ја сфаќаме како нормална и комуникативна девојка - за жал не се сите девојки комуникативни, а не се ниту сите машки подеднакво комуникативни.
    Ако е за „онаа„ работа, може и да е глупа. Но не мора да значи. Има момци кои се гадат од екстремно убави глупачи, сексот е или станува глуп со нив. За сериозна и пријатна врска (и која воедно би потрајала) побитно е да се има за што да се разговара. Е сега зависи што ти подразбираш под „глупа и убава девојка„. Тоа што е некому убаво и глупо не значи дека и на друг ќе му биде исто.

На Onelonelygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Имав такво слично искуство во скоро време. Имаше една убава девојка која еден другар ја знае, ми ја има зборено и знам дека не е од Скопје. Ѝ приоѓам да се запознеаеме и се представува под друго име, ја прашувам од каде е, таа се труди да зборува скопски и вика дека е од Скопје, повторно ја прашав дали е сигурна дека е од Скопје, ми одговори дека сигурно е од Скопје. Јас се смешкам во себе и после тоа ѝ викам ти да не си таа и таа, од таму и таму и учеше на тој и тој факултет. Ја зина устата, а јас се насмевнам и си заминав. После тоа сaкаа да ми викнат обезбедување, но тоа е друга приказна :)

Сакам да кажам дека воопшто не ми смета што е од друг град, но сигурно таа има проблем со тоа. И покрај тоа што е убава сепак ми стана одбивна ама ќе ми се заблагодари еден ден, или можеби не и во двата случаи гајле ми е :)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Машките непредпочитуваат "едноставни девојки, мирни, повлечени, просечни. " Само ти насмејси се и ќе видиш како работите ќе се сменат. Кога сама на себе ќе си бидеш убава и другите тоа ќе го забележат,.. simple as that...

А пита знаеш ли да правиш?:?:
    Не е пресуден фактор ама може да помогне :rofl:

На Hipica, crazylady, SwanMay и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Onelonelygirl

Onelonelygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15
    Ете значи до тоа е, ќе научам да правам! 8)
    Знам дека сите не сме исти, затоа во еден ден споменав дека е тешко да се генерализира на оваа тема. Благодарам за деталните одговори:hai:.
    Зар и такво нешто има по светов? Ако е така, овде веќе зборуваме за сериозни проблеми во психата на девојката. Или комплекс на ниска вредност. Се срами од себеси? :^) Колку банално, ние што не сме од Скопје помалку вредни сме? И каде би ја однеле тие лаги само не знам... И со тој памет девојката, се сомневам дека ќе ти се заблагодари...

5. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Изгледа е несигурна личност и има како што кажа ти комплекс на ниска вредност, па си мисли дека ако се прави дека е од Скопје ќе биде нешто подобро, но тоа нема врска. Другар ми што ја знае ми рече дека била прилично повлечена. Има некаков сериозен проблем.

На Onelonelygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Ако се претставила на друг начин со друго име не значи дека има сериозен проблем. Не знаеме која е причината за тоа. Не судете веднаш и не давајте брзи заклучоци. Кој знае од што е потикната? Па и на интернет сите лажеме, зар не е така? Кој не лаже денес? Сите, иако тоа не е убава работа. Може излагала заради лошо искуство, може има страв од нешто. Како може да се суди бе така? Сериозни проблеми?
    А тоа што некој спомена дека нема да му пречи да биде и од друг град тоа не значи дека и на друг ке му пречи. Јас колку што знам речиси пола и повеќе оние скопјани се подбиваат со провинцијалци па затоа и од овде можеби дошло до таа лага.

7. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Во тоа е и проблемот, горе-долу ако излажала за името не е страшно, но да се трудиш да зборуваш на друг акцент и да се преправаш дека си од друго место затоа што ќе ти судат некои луѓе за кои што не ти е гајле. Таму лежи проблемот, ако јас не сум од Скопје и ако на некој му пречи тоа ќе му го покажам патот и не сакам да го видам, simple as that. Можеби немала доволно самодоверба да го стори тоа.

На barbiegirl.24, JustFun и Onelonelygirl им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Скопјево го направија метропола од неразмерни граници. Аманте бре девојки никој нема да ви замери ако не сте од Скопје, бидете си свои.
    Боне си имал немил настан од тип на девојки кои што немаат свое ЈАС.

На barbiegirl.24, Onelonelygirl, toogood и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Onelonelygirl

Се зачлени на:
    28 септември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15

Не, не лажеме сите на интернет. И не знам од што треба да си потикнат за да лажеш за својот идентитет, ако не од некои психички растројства. И што сега ако на некој му пречи дека јас сум од друг град, треба да се кажувам скопјанка или да си купам стан во Скопје за да му удоволам нему. И не знам дали вреди за такво момче со такви предрасуди всушност да се погазувам себеси..

На BoneMachine му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Зошто мислиш дека не лажеме сите на интернет? Макар и ситници се лажат. Од кај знаеш на што ќе налеташ? Или ти си од тие кои имаат голема самодоверба и на кои не може ништо да им се случи.? Додека не осетиш на своја кожа може ќе си искрена секогаш а подоцна ќе се чудиш како ќе излажеш. Не биди премногу сигурна.
    Дали ти си била навредувана со провинцијалко ти ништо не знаеш дојдена си во Скопје само да се омажиш?
    Ако ти не, некој друг да. А тоа доведува до пад на самодовербата. Не го оправдувам јас тоа ама треба прво да се разгледат и причините да кажеш заклучок или мислење. На крај кои сме ние па да судиме? Психичко растројство. Може се плашам од нешто сосема трето од каде знаете па сум принудена да лажам.

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    JustFun mila site mozime da izlazime za nekoj sitnici da ili da dodadime ili da odzemime nesto,no ova e preterizam da lazis za tvojot identitet i kade zivees toa e veke katstrofalno mizerno,ne mi ejasno kako mozi nekoj da kazuva takvi raboti a pritoa da misli deka nema da bide doznaeno koje i sto,sekoj covek nekogas ima problemi so samodoverbata i mozebi kriza so identitetot no za ova nemam zborovi poke i da sakala ne mozela da se ponizi katastrofa,samo mozi da bidis meta na ismejuvanje drugo nisto kakov si takov si od kade i da si sonceto nemozis da go pokries so prst,a ako na nekoj ne mu se dopaga toa patot prav mu e...

12. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    mn zeni lazat koga ke gi sretnes za da se stavat sebesi vo state
    so drugi zborovi toa deka lazat gi vozbuduva, im go kreva adrenalinot

ona so e interesno e kolku zeni u posledno vreme gledaat da izbegnat bilo kakva obvrska i se falat so drugarki so ke se vrabotat u firmata na decko im,pa kako zoso tvojte nemaat advokatska kancelarija za ona fino lepo da moze da se vraboti tamo barem otkako ke te omazi
    ludilo se zenive

На BoneMachine и Daleron им се допаѓа ова.
  13. Onelonelygirl

Се зачлени на:
    28 септември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15
    Колку и да имам самодоверба јас, на секого може сешто да му се случи. И не само на интернет. Велам дека не лажеме СИТЕ на интернет, а не дека нема лаги. Тоа е сосема различно. Значи не СИТЕ. И не можам да бидам навредувана со привинцијалко, бидејќи не ме навредува фактот што не сум од Скопје. И ако би се случило да се омажам во Скопје, ќе се омажам за човек не за Скопје. Зборот ми е дека од тебе зависи дали ќе се навредиш или не од зборовите на останатите. Нека ме нарекуваат провинцијалка и нека ми велат дека сум дошла таму за да се омажам. Јас знам дека не е така. А ако некого тоа го навредува, значи и тој/тоа пати од тоа... Барем јас така ја сфаќам работава...

14. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Не срцка. многу е полошо тоа кога ќе ти го кажат. И јас не се срамам што сум од провинција, баш напротив. горда сум на градчето од каде што доагам но кога ќе бидеш понижена со лоши зборови а да не зборувам пред поголема толпа на луѓе тоа е потешко и подруго е. Тоа не е причина за лажење ама не ја знаеме причината на девојката. Не можеме да осудуваме, знаеш како велат My life my rules.

15. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Сакаш да кажеш дека е таен агент на ЦИА го прикрива својот вистински идентитет за да се инфилтрира меѓу шмизлите во градов за да го дознае нивниот вистински идентитет и да ги неутрализира како социјална група :D
    Не викам дека не е возможно.

На Teodora29292 и ccca им се допаѓа ова.
  16. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205

На tessie и BoneMachine им се допаѓа ова.
  17. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Можда и вонземјанка е бе :(

18. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    1.Искрено да ти кажам, поубаво е кога женското знае да збори, и да има што да каже во разговор, дали преку фб, или незнам каде, или лице во лице. 99% од женските што ги сретнувам, уста не отвараат, или ќе кажат нешто и после како муле ќе чутат како мутави едни. Па на крај краева така ептен бедно испаѓа од нивна страна.,

2.21 век сме, зарем сеуште се замарате вие женските, дали ќе му пишете прва или ќе чекате он да пише
    пошто нели мора машко е. Мислам, ние машките немаме телепатија да знаеме што сака некоја, освен ако не се отвори она, со еден едноставно здраво,. Нема ни да ја сметаме ни за курва ни за ништо. Ако знае после тоа да каже нешто или да праша супер ќе биде, а не да пишува детински муабети или 2-3 збора и тоа е се.

3.Ја би одел за вториот избор :)

На Teodora29292, Onelonelygirl и SwanMay им се допаѓа ова.
  19. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Мојата е ванземаљац 8-| Ама ќутете, не кажувајте :x
    Озбилно, според некои партали за потекло на крвни групи

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  20. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Со еден тип излегувам 4 месеци, ме адна па го видов на една свирка и вечерта ми пиша и не ми се веруваше. И 4 месеци ништо само дружење, мене ми беше океј само не ми беше јасно зошто уопште почна муабет со мене сигурно не било без причина. Дури после 4 месеци ми кажа дека идел со секакви секој викенд и само со мене демек го имал муабетот и неќел да ја заебе работата и да направи да се осеќам тапа. Бидна што бидна се маткавме, мене ми беше сеедно ајде се заебаваме, ми призна дека уште на таа свирката ме видел кога ми пиша, срциња по чет, комплименти редење што ти знам не направи, и ми се налути затоа што еднаш не сум му вратила на фб коа ме викнал кај него. Од тоа извади цел муабет дека знаел дека ја сум сакала нешто повеќе (за него ништо не спомна), ми кажал уште од почеток дека само ќе се заебаваме и да се однесувам така, и се изнервирал зошто сум му била лута ( а не му бев о.О) и така напаѓања ово оно за до крај муабетот да биде, ме праша дали сакам да биде како сега или толку. Му реков да. Наредниот ден ми вика дека многу му мило awkward и му било глупо да ми збори после расправијата. Поентата ми е, стварно не го сфаќам што му е и зошто толку се налути и го нафрли тоа на мене како ја да сум се налутила за нешто. Што мисли човеков да прави со мене, не можам да го дешифрирам. Ај што ќе ми кажете мислење :)