Луѓенца помагајте, да не се измачувам цел ден. Навидум глупост е ова, али морам Си пишуваме со еден дечко..али не последователно, како во моментот, туку како маил, ќе пишам па он кога ќе види ќе пише, па ја, и така...и сега вчера утрото имав видено што пишал..и после не му вратив цел ден..не прашувајте зошто едноставно не знам, не вратив како ај вечер ќе пишам, ај после ова она...и вечерта пишав...најмалце тоа што сакам да ми го прават, го направив.. И сега он сабајлево напраил seen и сеа веројатно и он ќе ме измачува..и којзнае кога ќе врати, па дури си викам и дали ќе врати... Грешка е ова од моја страна? Нема веќе да го правам знам...ама не беше намерно или па некоја фора да му правам...ама он тоа не го знае :/ дојдов дотаму со мислење да дури му пишам демек некое оправдување, вчера сум била излезена цел ден бла бла, затоа не ти вратив одма...или 'невраќањето не беше намерно..да знаеш ' ама глупо е да пишам такво нешто..или? Знам дека ова звучи малце детинесто и го преувеличувам малку, али ме сфаќате...... Мислење?
Нема што толку да се потресуваш за дечко со кој имаш виртуелна комуникација. Не си должна за неговите пораки да си 24/7 онлајн, нели? Плус, верувам тој знае дека имаш живот и настрана од интернетот. Во нормално сценарио, не би требало да имаш никаков проблем поради ова. Почекај да ти врати и тоа е тоа, продолжете си комуникација. Потреба од оправдување - нема. Ако не ти пишале по порака, слободно пиши ми и прашај наредниов период.
Вака, пред некаде 2 недели почнав да се гледам со едно машко, се е океј, интересно ми е со него, убаво, се смееме нон стоп, муабети, но некако почна да ме брза, одма ми кажува фрази како" сакам да те видам, ми недостасуваш, мислам на тебе пред да заспијам" и сл. Ми кажа дека брзо се приврзувал, но не и јас. Му реков дека ми треба време, не можам јас одма такви работи да му кажувам, ми вели дека сум била многу ладнокрвна спрема него, дека не сум била нежна, прегеска кога зборувавме на моб дури се налути оти јас вака сум се однесувала, но јас не правам ништо намерно, едноставно не можам за толку кратко време да се зближам и да почнам да му кажувам такви работи... ми спомна дека му било многу убаво со мене, и дека сакал врска и не знам што да правам, како да постапувам, не сакам да ми мисли така за мене и како да постапувам...
Odi razberigi denes ovie mazite,mu kacis oko na nekoj a bogami ni toj ne e ramnodusen,go naogas na fb slucajno po nekoe vreme (sega taka fubkcionira preku fb sve de) aj go dodavas za prijatel,te prifaka mu podlajkuvas nekoja pesna,mu pustas nekoj znak na coekot ne bre ne reagira,aj ok go gledas niz grad so drugari sekogas sekade navodno sloboden si e coekot za komunikacija ama nisto ne bidnuva aj ok.Poslem fino lepo si izlegvas so drugarti da si piete kafe da se vidime,vlegvas vkafic neletvas na nego,(po trenercinja epten srce si bese) arno ama te gleda so nekoj i ti upatva taka eden namrsten pogled...Mazi aman bre koga ke vi pusta nekoj znak nekoja devojka pisete mu...
Како не сакаш да мисли за тебе? Како мисли тој за тебе, дека си фина и културна девојка и сака да има врска со тебе? Сакаш да те гледа како девојка која не му е битна и да си брка други девојчиња? Епа ако е така, кажи му така, јас си бркам други дечковци, бркај и ти други девојки, а ова кое го правиме јас и ти не значи ништо. После тоа ќе почне да те замара и да станува посесивен, ти ќе се нервираш и на крај ќе го откачиш и наречеш будала. Секојдневие секаде во светот. Ама зошто мислиш дека си му пуштила некаков си знак? Лајк на песна е знак? Додавање на фб за пријател е знак? Па мене ме додаваат девојчиња секој ден, тоа е знак дека сите тие сакаат да ме имаат? Не велам дека типот не е некој намќор ако ти испраќа чудни намќорести погледи, велам дека тоа што тебе ти изгледа како некаков сигурен знак дека ти се допаѓа, него не му изгледа така. Плус, сега се нови времиња, на Фејсбук типот сигурно има додадено за пријателки стотици девојки, не е доволно да му пратиш ишарет со еден поглед, мора да бидеш бајаги подиректна.
Ама зошто мислиш дека си му пуштила некаков си знак? Лајк на песна е знак? Додавае на фб за пријател е знак? Па мене ме додаваат девојчиња секој ден, тоа е знак дека сите тие сакаат да ме имаат? Не велам дека типот не е некој намќор ако ти испраќа чудни намќорести погледи, велам дека тоа што тебе ти изгледа како некаков сигурен знак дека ти се допаѓа, него не му изгледа така. Плус, сега се нови времиња, на Фејсбук типот сигурно има додадено за пријателки стотици девојки, не е доволно да му пратиш ишарет со еден поглед, мора да бидеш бајаги подиректна. [/QUOTE] Ај беља работа сега никогаш немам филозофирано толку за некој тип што не го познавам,ти благодарам за советот ама овие комуникаци никогаш со никој не сум ги применвала за да се запознам . Ок сега ако навистина му се допаѓа некој на жена мислам дека до некаде треба да биди дама,е сега дали се овие знаци или не нека си процени сам малку,инаку за додавање и мене мажи ме додават далеку било тоа да мислам дека ми се пуштат со тоа за мене тоа се прости работи ама тој што сака да воспостави контакт ќе ми пиши е сега јас не враќам оти искрено несакам и се ставам на нивно место да му пишам на некој што ми се допаѓа незначи дека и јас сигурно му се допаѓам и ако не ми врати знам колку сум чуствителна и си земам при срце све така да скоро секогаш одам на сигурно ,ајде де по насмевката моја се гледа све само човекот неможи да открие или несака
Его, его его ... Ако не течат работите како што тој ги замислил, на најмала банална ситница егото ќе се побуни. Ако не си тип на девојка која ќе му остави доминација, тогаш премини на друг.
Ајде и јас да си кажам една мака Епа вака знам дека е малце глупо ама да си прашам. Имам еден другар супер се дружиме, многу се погодуваме и сите ми велат дека ако некој е за мене дека тоа е тој. Јас пробав нешто така да знај дека има шанса да бидиме повеќе од другари и гледам дека и тој е заинтересиран и другар негов ми има кажано ама јас незнам како да ги сватам тие работи, од секогаш сме биле блиски и јас неможам да забележам некој промени и сигурно и него му е исто и заглавени сме незнајме што да правиме, барем јас. И сега незнам како да се понашам со него, дали треба да речам нешто или да чекам тој да собери храброст и да ми кажи оти од друга страна ми е супер другар и несакам да го изгубам ако кажам нешто а не сум била во право и после работите да стана чудни.. Некој совет??
Кажи му директно, отвори му се, ако сте ептен блиски, нема да имаш проблем да разговарате на ова поле. Може и он сака да почне да збори, или да направи нешто, но се плаши да не те загуби, или да биде погрешно укапиран
Имам едно прашање до машките членови..извините ако сум надвор од темава, но ако не го поставам прашањево другарка ми нема да престане да плаче..дали ако дечкото што го свиѓа девојката не и честита роденден значи дека не го интересира?
Дилема голема - ми се јавува после 2 години, дека е 100% променет, дека веќе не лажи, дека целосно се изменил и дека сака да се видиме. Проблемот е што ме лажеше (не за други девојки) туку за својот живот, општи работи и тоа го фатив на 3 пати и пропратни и други ситни лаги од стилот : ајде чекај ме во 8, го чекам јас до 8.30 за да ме побара во 8,35 еј срцка кај си те чекам. Па нели бевме во 8 договорени, а тој се туширал во 8 - а тој не ни нашол сили да ми се јави дека ке задоцни. Му реков дека несакам да се видиме, ме моли на телефон ајде само уште еднаш, да ми докажи дека се сменал. Дали да одам или не на муабет????
Јасмина волкот влакно менува ама ум не. Тој си бил таков несериозен и ништо чудно таков да си остане. Не е проблем во тоа што задоцнил, ете може да се случи не е битно што правелл туку проблемот е во тоа што тебе не те известил дека ќе задоцни, те извисил да чекаш. Ако сеуште имаш чуства кон него оди и разговарајте, немора веднаш да се смирите.
Фала ви, некако ми дојде ова како подршка, како што и се чувствував...дека ако се менува човек (за љубов) би се сменал и по првата грешка и лага, а не по третата или четврата. Иако му реков да ми даде време да размислам, ќе се јави пак да моли...но знам дека знаев дека не сакам да одам. фала дечки
Jasmina moj sovet e da ne odis a zosto? Covekot te bara po celi 2 godini,sto bilo megu vas bilo da bilo vistinsko ke trealo,i stom ste se razdelile bilo so pricina,ne te izlazal ednas tuku mn.pati a zamisli sega 2 godini ti nemas nikakov kontakt so nego neznajs sto se slucuvalo i op doticniot se pojavuva,bog znaj sto ke izvadi sega pod rakavot i samo uste edno razocaruvanje i gubenje na vreme ke bidi za tebe,i da odis od edno kafe eden sat ne se doznava nisto znaci pak treba da pominis vremenski period so nego pa za da uvidis dali e smenat ili ne no vremenskiot period e golem 2 godini i spored mene toa e samo gubenje na vreme e sega tvoja e odlukata... Ti go pisuvam ova od iskustvo bidejki ista rabota mene mi se imase sluceno so bivsiot,ne e vano za sto se razdelivme po negova vina bese za lazenje normalno,i posle sekoe molenje kolenje od nego oko ne mi trepna i e se svrtiv nazad poveke,si fativ dr.decko vzemja propadnav iako me barease postojano mojata vrska si traese i lani vo letoto covekot me najde na fb,mi pisa (ne znaese deka sum uste vo vrska)deka postojano me baral,deka mn se kaj deka bil drug covek ova ona,posle skoro 3 godini da ne somnuvam deka go imav izbrisano i blokirano od sve pred toa,sakase uzasno da me vidi i da prajme muabet,iako imav decko moram da ti kazam deka me kopkase sto ke kazino razmisliv dobro i svativ deka ednas procitanata kniga sekogas ima ist kraj,normalno jas bev i vo poinakva situacija bev so nekoj a i da ne bev iskreno nemase da odam,poraki javuvanja sve na nisto ne mu krenav ni odgovoriv,svativ deka ako trebalo da bidi nesto ke bilo pred 3 godini i nesakav da se stavam vo nezgodna situacija cabe e....
Девојки ужасно се нервирам....Со дечко ми одиме 2 ипол години а сеуште ми смета неговото минато .....ЗНАМ дека лошо можда ке ме сватите ама не можам да се смирам од лошите мисли ......Порано имал многу девојки..мувачици ,дупачици итн... И уште кога бевме на почеток на врска постепено ми кажуваше за нив ...,,,незнам дали да го НАРЕЧАМ дека бил женкар ама може да се каже....СО мене е мирен во врскава од 2 ипол години...сам кажа дека сакал да се смири и сериозна врска...се е ок до сега ....ама ми смета што повторно и повторно муабети за нив ке падне и слично !што имал,како дупел ,колку дупел,и у три пм!мн пати лом сме се направиле окулу оваа тема,,,му имам речено дека ми смета и дека не сакам да ми ги спомнува нити да има неш повразно со нив!КО за инаетот имаше и до пред месец дена слики 2-3 останато со дупачица негова на фб и случајно кога ја видов сликата збеснав ...Сите слики ги има избришано откако е со мене а овие останале.,,,као заборавил ми вика...таа беше над него на кревет ...на сликата ...збеснав и лом се напраивме и секогаш иде истиот муабет...Дека јас сум имала дечковци,мувачи ама кога се работи за првото сексуално искуство со него ми беше...и се нервирам кога ке ми текне и коа ке ми спомне за нив и се.......на почеток на врска еднаш паметам ми рече еее како ме праиш ти мене ко пичка да не сум видел .........и тогаш лом се напраивме ...помагајте дајте некој совет зошто ужасно се нервирам а сум одела 2 ипол год со него и се прашувам како е можно тоа да не е прифатливо за мене ?