Ми треба машки одговор за ова, според машка гледана точка.. Вака не ми е јасно едно зошто машките кои се во врска пишуват и на др и канат на кафе ова она.. Вака јас имам повеќе случаи али овој ќе го пишам.. Значи ја типот не го ни знам ми пиша едно сабајле здр ова она распознавме се у смисла кој си шо сии и почнаа да ми пиша ова она тој ден цел ден пишавме т.е. првиот пат ко ми пиша и така си пишувавме 4-5дена нон стоп и почна особено вечерно кога пишавме дојди да се гушкаме ова она ми потражи број ја не сум дадов сакаше да си праеме муабет ја одбив и тогаш кога ми побара и кога го одбив убедувања еденал демек не бил таков нема лошо да ти напраам дрн дрн истата вечер 2-3 ми го побара и ја упорна со одбивањата и тој ми вика добро веќе нема да те питамм и крај прича.. утредента си пишавме ова она ми праќаше еден филм демек као овие пар ќе сме биле шо ти знам тамоо убаво ми беше со него засвиѓа ми се и ме покани на кафе и ја не сакав и он добро знаеш ова она.. после тоа една ден не ми пиша после ми пиша дрн дрн ии едно сабајле ја излезов до град и го случајно го видов со една а таа да му била девојка а ја не знаев мислам ко му ги гледав сликите она му коментирала лајк на секоја слика дрн дрн овој на некој ком ќе врне на некој лајк ќе и стае дрн дрн ситници и ја ништо знаеш го гледам и тој случајно беше и тој ме погледна и ко ме виде одма наведна главата и ништоо... чекав вечерта да ми пиша го немаше и гледам објавува не знам песна там дрн дрн демек сакало со убаво да се заврши ии крај од тогаш не ми пишаа .. А имам и др случаеви типците се у врска а ме канат на кафе брат немогуче бе??
Очигледно дечко ти е Казанова и голем фалбачија, кај што е со тебе па уште провоцира.Никогаш не му верувај на машко ако ти каже дека "ќе се промени" или "сака да се смири" Очигледно и си е истиот пред да си се запознала со него, Вашата врска уште на почетокот ви била разнишана, а не па сега. Или седни го за добар и сериозен муабет, а не тоа колку он пичи во живот има видено, или батали го и нека си дупи кој стигне и со која стигне, очигледно, он сака во животот да има што повеќе ебачици и женски. Целиот случај ти е дрн дрн јариња , батали го .
хмм абе во овие 2 години нити излегол со другарки ,нити неш сериозно што би ме нанервирало ,мирен си е ,ме сака и се...за тоа неможам да речам ...значи не покажал ништо ,никаков знак дека сака друга ,дека неш......Освен можеби тоа муе еден вид на фалење.....и провоцирање пошо знае дека брзо се провоцирам ....ме научил добро изгледа...ама ке прекине и тоа ,ке почнам и ја со провокации...,,,е само што не можам да се фалам за дупачи пошо он прв мие хех
@blady сериозна си со постов? Дрн дрн? Можеби не можам и не сум никој и ништо да ти судам за правилен правопис а факт е дека сите прават грешки и секој со свој спектар на зборови ама можеш малку по разбирливо да пишуваш. И пази малку на естетика, сигурна сум дека и ти сама да го прочиташ постов ќе треба да се враќаш по 2-3 пати посебно на тие деловите каде што место некој збор ти стои дрн дрн.. И без никакви знаци, нови редови, големи букви и сл.
Хахахахах епа срц дијалект си е дијалект а како вие скопјани велешани шо викате бла бла као дрн дрн чао пријатно
1. Дај му неколку дена пауза од врската кажи му да проба да се смени или те нема, и да тргне сликите и се тоа. 2. Собери храброст за ова горе и научи да чуваш отворени опции. Не го гледај како единствен спас во животот. Не биди контролирана од некој со сексуални фрустрации, не вреди ризикот. 3. - "Дека јас сум имала дечковци,мувачи ама кога се работи за првото сексуално искуство со него ми беше" - "на почеток на врска еднаш паметам ми рече еее како ме праиш ти мене ко пичка да не сум видел" Ова ти е класично селење вина, едноставно не ја прифаќај, се тоа води кон поголема контрола над тебе. И ја кога бев помал првите врски ми беа такви, почнувате мазно и се тоа, и наеднаш нешто ќе ме нафура ќе ја направам да се осеќа виновна, и после тоа девојката ти простува и ти дозволува работи што во нормален случај не би ги прифатила од што се осеќа виновно, па ти си пробуваш да замешаш и нешто друго у салатата, малце љубомора ваму, малце посесивност онаму и она ти дава и ти дава и на крај останува социјално изолирана без никаква самодоверба... just don't do it! Дрн дрн Бззззззз
Еве јас нит сум Скопјанка, нит сум Велешанка, нит пишувам на дијалект. Ако пишувавме сите на дијалект тука, кај ќе ни беше крајот.
Хахаха шо има веза и плус тоа читко и разбирливо е сеа ти ако не разбираш тоа е друго а моето дрн дрн се детали шо мислам дека не би требало да ги пишам и јас не барам од тебе совет барам од некое машко и не си ти таа која ќе ми кажува како сакам ќе си пишувам ај чао хД
Мојот проблем гласи вака :Значи едно дете ми пиша на фб и нашите се имат ова она и од тогаш до сега се јас прва му пишам и чекам по 2-3 недели тој прв да ми пише и никако и незнам зошто нешто ме тера повторно да му пишам.Тој ми враќа и се океј се однесува и одвреме навреме ми дава некои комплименти како лепото бла бла ама се во умерено и еднаш ми се мачи и му викам ај на кафе и вика сум за ама не сега и јас океј глава доле и да се откажам и кога следната недела поминува со кола и застанува и еј како те видов бла бла ке ја договориме деновите за на кафе и пак ништо и сега после 3-4 недели пак му пишав нема се оклучено да ми врати ... а се уклучува еднаш во трите дена некогаш и повеќе .. се чуствувам глупо ради ова мое пишување се прва и како вие машките гледате на тоа плс совет најнедешифриниран маж во мојот живот
Многу си наивна девојче. Па цел фб те кани на кафе, тоа е нормално. Стара тактика. Да ти кажам од женска перспектива - дечкото не е заинтересиран за тебе а ти враќа од чиста мира.
@blady, не сум машко ама сепак ќе ти дадам најдобронамерен совет. Седни и проучи го правописот на македонскиот литературен јазик и почни под итно да читаш книги. Срамота е една модерна девојка да не знае да стави интерпункциски знаци и секој трет збор да и биде дрн дрн. Се обидов да ти го прочитам напишаното за да ти помогнам но едноставно не можев, мозокот ме заболе обидувајќи се да ти ја следам мислата.
Значи не ми е јасно и не ми е јасно! Еднаш се имаме видено (тогаш се запознавме). Ми пиша..неколку пати, сака да се видиме..сака да искочиме..но не ме вика на кафе!! Значи ми вика кога ќе има некоја искачанка..да го викнам. Иначе не е тип да искача нешто многу многу, не користи фејсбук многу исто така. Од друг град е а живее во мојот. Но зошто така вика зошто ко секое машко да не ме викне да се видиме ние самите...да имаше искачање некое ќе го викнев многу јасно..но ете немало..не одам ја во диско или не знам каде секој ден...така се погодило, кога ќе има ќе има... Али што, не е маж па да ме викне, се осеќам ко ја да ја вршам неговата работа и многу ми е глупо..ај ја ќе сум организатор сега... И не е нападен воопшто, дури помалце од што треба е. Таков е да не ми смета, да не ме задржува, де ова де она..и го нема. А јас не се праам дигната глава у вис, ниту сум потрчко..нормална сум со ок муабет. И еве веќе скоро 10тина дена си немаме пишано ич. Или си мисли не сум заинтересирана воопшто за него.. или не знам.. ме чека да го викнам јас! Воопшто не се труди..а не треба којзнае колку...покажал доволно заинтересираност или треба да очекувам повеќе? Да го баталам типов или има некое оправдување?
@Ana.brojka не очекувај денес од машкиве константна акција. Биди ти по активна, пиши му, викни го ... Ќе видиш каква реакција ќе добиеш. Нема правило на тоа кој ќе биде прв, кој втор ... Машките се многу понесигурни кога се работи за почеток во некој однос, за комуникација ... Мотивирај го.
Со дечко ми кога раскинавме тој почна да збори невистини за мене на другите а сега плус и пасворд дал на новата девојка па таа се прочитала што сме пишивале ние.. незнам дали да му пишам порака да го избрише разговорот да не покажува на други зошто имам лични работи пишувано :/