Ќе почнам со бла, бла , бла... зашто многу неконцизни филмови и ситуации наброја. Секси си ? И да не си.. на фејсбук ќе те бркаат машки и ќе те канат на кафе и слично. Тоа е нормална појава, таква функција веројатно има фејсбуокот. У приницп јас со тие кој што ми се пријатели на фб , сакам да се запознаам и да пијам кафе, иако не толку често ги канам на кафе и непознатите девојки, едноставно немам време а и немам желба со секоја да идам , а у принцип тие кој што постираат срцепатечки песни од цеца и од некој друг од тој калибар, не сакам да имам ништо , па и ги бришам од фб. Совет: Следен пат кога некое зафатено машко ќе ти пише и ќе флертува со тебе, копирај го муабет и прати и го на женска му, тоа би било многу добро дело. Поззка
ми треба малечка помош од машка странаа... вака.. пред еден месец раскинавме со дечко ми.. сега он има девоја но кога ме виде после одредено време почна да ме распрашува кај ќе одам зошто како што.. и денеска кога поминав покрај него ми намигна ми се насмеа и ме праша што правам.. малце ми е чуден, ко да ми испраќа некои знаци.. што мислите вие ?
Не ми личат ко знаци да се, отколку што сака да седи на 2 столици, и да флертува со која и да стигне. Батали го, или кажи му да не те замара
Нормално бе сонц.. сте имале нешто, и сега хемијата пак си стои ... само е избледена. Плус можеби и да е покварен па да сака со двете да прави нешто. Се зависи од тоа ти што сакаш да го правиш.
oi boys Се двоумев долго време дали да прашам или не, ама си реков ајде. Додуша одговорот и знам од прилика што ќе биди ама ми треба да ми потврди уште некој. Имам еден бивш (каков почеток ...) и сме во исто друштво, одевме 4 месеци и откако раскинавме решивме да останиме пријатели за да не се дели друштвото ради нас и све тоа, сакам да кажам и немаше некоја „лоша крв“ меѓу нас, напротив останавме пријатели уште едно месец- два и после, да, почнав јас сериозно по малце да се оддалечувам периодот дур бевме на училиште, и онака за викенди излегувавме со друштвото, а тогаш се оддалечував зошто сеуште го сакав и сериозно ми беше криво онака и глупо кога го гледав. Накратко после тоа, и тој почна да ме избегнува, ама онака во нормални граници. Пробав да го испрам то, тој неќеше. Сега и јас се тргнав од него и тој од мене, ни збораме, ни се поздравуваме, излегуваме заедно со друштвото - да, ама сепак сме како во два различни света. Сега зошто фатија празници и све тоа, зимава ретко и излегуваме, како и да е, мене ми е в крај глупо. Си велев да му пишам на фб да видам како е, глупо ми е. Си прам, ќе му досадвам ова- она можи само да не ме трпи во буквална смисла на зборот ... кога идам да се видам со другар му (мој близок пријател со кој тој учи заедно) прво се осигурвам дека тој не е таму зошто неќи да мисли дека му се напорвам и пробвам уште нешто со него зошто не пробвам ... И лош раскажувач сум, се надевам јасно објаснав
Ако сакаш да праиш нешто со него, заведи го и прави нешто со него. Пиши му на фб.. било што , види дали сакаш и што сакаш,
@SnowWhite8 игнорирај. Тој тоа го сака, ти да реагираш ама немој да му го пружаш тоа задоволство, само ќе паднеш на негово ниво. Очигледно типов сака да ти привлече внимание, прави се дека не допира до тебе ништо што тој ке направи
Еден колега постојано ми вели да ми 'местел' некој негив другар... Дали е можно да има симпатии кон мене или само јас така мислам.?
Е, многу генеричко прашање. Нормално дека е можно да те свиѓа, но и не мора да значи. Го знаеш ти тој другар? Кога ќе ти го„мести“? Еее, тука 1000 комбинации се во игра.
Интересно хехе Инаку во фирмава сум нововработена и демек ми вели ќе те носам со моиве другари. Ме носи 3 недели никако да ме однеси хаха. Еднаш ми вели дај мести ми некоја твоја другарка и му покажувам нивни слики и нишш не бендиса и после тој ми покажуваше од неговите другари.. И онака се шалевме... После по некој ден му текна сакам женска Прилепчанка (јас сум оттаму) и му велам пошто ти не сакаш да ме шеташ низ Ск јас ќе те носам кај мене и ќе те шетам и ќе ти местам другарки хехе
Па добро, да, ова се оние типични игри и рчкања кога (ин)директно се покажува интерес за некој, не велам не... Ама види, ако тебе овој момак ти е фин и времето со него ти е фино, биди малку ти ако треба поконкретна и викни го некој ден после работа на кафе или некоја слична шема.... натака, кој знае што ќе биде? Ние на форумов, па, најмалку.
можеби е глупо прашањево ама мене наоѓање на соодветно решение ми е научна фантастика. Пред неколку месеци случајно се случи со еден дечко.Мислам, мене ми беше неочекувано. Пред тоа често се гледавме затоа што работи во кафич каде што одиме со друштво. Како и да е, честото гледање си остана и после тоа, си продолживме да одиме таму ама он ми делува некако ладно, како ништо да немало. Долго време не сврзувавме ни ред муабет, освен „Здраво, како си?“. Пред некоја недела почна некако да се опушта, општ некој муабет, гушкање, вака-така. И сега, што е поентата?! Не ми е јасен Ме става во дилема дали бил воопшто свесен што направил тогаш или му било само онака...
Значи страшно е колку бев вљубена во ова момче хаха Денеска ми е смешно кога го читам ова, а тогаш бев толку загрижена. Чист доказ дека кога-тогаш ги преболуваме сите наши "љубови".
Епа ајде и јас да го кажам мојот проблем,значи вака има едно момче јас нему му се допаѓав а и и тој ми се допаѓа мене но и двајцата бевме срамежливи па само разменувавме погледи значи се допаќавме еден на друг подолг временски период,постојано се гледавме на училиште потоа одеднаш тој фати девојка повозрасна од него.Отпрво како намерно да ме одбегнуваше но сега завележувам како повторно скришно ме погледнува,како да не е рамнодушен кон мене?Што мислите како треба јас да постапувам пред него?што да правам?Како да се однесувам? Што треба сега тоа да значи?
па штом те гледа те сака а женската си ја фатил нз зошто стварно Прашање до машките Зошто си факате девојка кога сакате друга ???