И дечко ми така викаше на почетокот, па оди прашај го сега. Чим сте на почеток ич без гајле. Кога ќе си бидете за озбилно ќе ви се сменат приоритетите на двајцата. Како и на сите наоколу. Дека ги стававме, јас и тој другарките и другарите на прво место, гледам си фатија дечковци и девојки, па ги заболе за нас. Ги нема никаде. Се прво чекај да го/ја прашам дечко ми/ девојка ми. А до вчера тој беше папучар, а јас глупаво заљубена. Не смееше тој да ми се јави кога ќе одев кај другарка ми на кафе пошто тоа беше наше време, а сега со неа 1 саат ќе се видам и пола од тој саат на мобилен виси. Е па да. Да беа сите ко нас. Глупави.
Едно прашање до машкиот дел од форумот После колку време комуникација би ја повикале девојката на состанок нормално ако ви се допаѓа? На пример запознавате девојка на излегување. Дали ако сте заинтересирани веднаш ќе ја викнете да излезете или сметате дека прво е подобро малку пријателски да се зближите. Или на пример по социјалните мрежи запознавате некоја. После колку време би ја прашале да излезете?
зависи од тоа колку и како ми се допаѓа..доколку е тоа многу..тогаш би ја повикал веднаш..со сепак прво малце би помуабетел...да добија малце на самодоверба..ако ми даде таа една мала причина и надеж..би ја повикал веднаш
za licno zapoznavanje: ako odam po custvo bi i spomnal odma koga ke mi tekne za na kafe/dejt (zavisi kolku ankcioznost mi predizvikuva zenskata/kolku me vozbuduva, moze da bide u prvata ili treta poraka/komunikacija) ako odam po citano spisanija/websajtovi poslee 24/48 casa ke ja kontaktiram i zavisno od nivoto na interest so ke go pokaze u razgovorot ke odlucam koga da i spomnam za kafe (ne go pocituvam veke ova pravilo) za zapoznavanje na socijalni mrezi: koga ke osetam vibe u razgovorot deka mozam da go svrtam malce na sugestiven razgovor ili koga ke stane interesen chatot ili koga nema veke so da se pisuva/koga e epski udobno u chatot
Ме интересира мислење Доколку едно машко ја покани на некоја девојка да излезат, и ете вечерта да бидат заедно. Другиот ден и пишува на фб дека сака повторно да ја види и сл. и потоа го нема. Ниту веќе пишува ни ништо. Дали тоа значи дека целта му било да ја искористи или нешто згрешила девојката па веќе не сака да оди со неа?
може да има повеќе причини: Можеби таа девојка не му се допаднала, или не ги исполнила неговите очекувања како што тој очекувал, можеби сакал да добие нешто др и сл. Сепак ако повторно ти пишал наредниот ден, тогаш сигурно дека му оставила впечаток на првиот состанок. Е сега потоа ако девојката утнала нешто во разговорот..тоа е нешто др....некогаш и преку фб доаѓа до недоразбирања, па може и тој некој ваш разговор да го сватил обратно..
Денес влегов во дискусија со моите другарки околку следново. Нивниот став е дека не е нормално кога другар (машко) ќе ти каже те сакам, но јас мислам дека е ок тоа и нема ништо озбилно за да се прави врева или да се поставуваат некои претпоставки за нашите чувства. Имено бев на кафе денес со нив и по телефон зборев со другаров и уз муабет ми рече " многу те сакам" на што вратив "и јас тебе те сакам" (искрено го мислам). Се дружам година дена со дечкото и навистина сме добри другари, често се гледаме, речиси секој ден комуницираме на било каков начин - ептен сме поврзани, ама нема ништо повеќе меѓу нас и често знаеме да си кажеме еден на друг дека се сакаме ама тоа се пордазбира дека е на другарсски начин. Инаку моите другарки не се дружат со него, ниту имале шанса подобро да се запознаат. Јас си стојам зад мојот став, барем се додека не се докаже спотивното. Е сега ме интересира и вашиот став околу ова. Моето прашање до машките на форумот е, според вас дали е нормално и дали воопшто имате други намери и ако имате какви, кога на другарка и велите дека ја сакате?
Mene me interesiraat nekolku raboti. Prva rabota e: zosto poveketo momicinja mi pravat muabet ko da razgovaraat so profesorka nivna? So nekoja pocit, vozdrzanost pregolema itn..? Ubava sum, fina sum, pravam muabet... Drugo: zosto so toj sto mi se dopaga, imame izleguvano itn i komunicirame vo zivo ne mu praam muabet (a toa mislam deka gi odalecuva rab)... Vtoro nekoj sovet i odgovor na prvoto prasenje me interesira. tenkju
Прашањево ти е збунувачко. Ако те сака како другар, ќе ти нагласи дека те сака како така, но ако има др причина може ти дава до некое знаење Па професорке, прашај ги директно, така ќе немаш многу дилеми после тоа.
moze ceka ona da mu pise za da vidi dali go posakuva moze mu se desilo neso po doma moze se plasi dane ispadne premnogu needy od samiot pocetok ili moze samo sakal da ja kjari za da ima so sto da se fali na drugari prasaj go direktno zoso taka go snemalo, toa ke ti go dade najtocniot odgovor ti zborat kako da si profesorka zoso osekaat ankcioznost/sramezlivost u momentot i neznaat kako da se spravat so toa, pretpostavuvam deka si uste malecka cim taka pisues valjda ke doznaes naskoro dali/i kakva mok na manipulacija imas nad maskite samo zaradi tvojot izgled (ako ja zloupotrebuvas nakraj nekoj ke ti ja lupne od glava pa ke se zalis niz femina lol) "Drugoto" ne go razbrav
Зајче, сакам да те прашам дали на момчињата повеке им значи некоја девојка да биде згодна или да има убаво лице???
како бе тоа се запознаваат по социјални мрежи? а како ќе се зближите ако не си датете некој саат дружба? а после колку време да ја викнам на гости? стварно не разбирам некои луѓе!
Има еден дечко....тој е другар на бившиот мувач на другарка ми. Бевме на диско, другарка ми отиде и се поздрави со нив, и дечкото(тој што го свиѓам) и рекол на другарка ми како се викам и да не запознале. И се запознавме, а го знаев вака на лик одамна, ми беше симпатија, многу се израдував, ама поради некои причини таа вечер не бев ни малку расположена и не му правев мн.муабет. Утредента и пишал на другарка ми и таа му дала фб од мене ама тој уште ме нема додадено.....помина 1 недела, заборавив на него и сл.викенд го видов повторно во диско, и само ми се насмевна. Другарка ми го прашала другар му а тој рече дека уште е рано, дека не може да вози ради операцијата, и затоа уште не презол ништо. Слушнав уште нешто за него, откако раскинал со девојка му, имало период кога излегувал со девојчиња и не се замарал со ниедна од нив, зашто многу ја сакал бившата. Неговата бивша се има со сите негови другари, зашто се генерација, а тие двајца се имаат на фб, и таа се му лајкнува.... Дали да го додам јас на фб, или да не преземам ништо? Ако бидне нешто да бидне или?