Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Не е многу активна темата како што беше порано :^) Сакам да прашам нешто не зошто ми треб совет, туку ме интересира од што можи да биде вакво однесување од машко и се надевам ќе ми одговорите.
    Има едни шо ги познавам. Девојчето не крие дека се во врска, машкото како да крие, не зборва за тоа :^). Дури и девојчето не кажува отворено, туку преку некој слики на фејсбук и такви работи, статуси сака да ни укажи дека се заедно, се гледа дека тој и брани да шири. Од кои причини машко кога е заљубен се труди да скрие? Има уште нешто, девојката важи за лесна, многу ја имаат поминато во местото. Има врска некоја?

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Нај веројатно и тој е со неа поради истата причина "да ја помине" затоа крие.
    Заљубен маж не би криел дека е во врска.

3. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    И мене тоа прво ми текна, ама не се во ред тaкви работи, јас да бев машко немаше така да постапувам. Лицемерно е да си со некоj и да го криеш. Или биди чесен и не оди со такви девојки или не биди лицемер да кријаш од луѓето да погодуваат дали има нешто. Затоа сакав да прочитам машко мислење, можеби сме грешка и мож има љубов и во такви ситуации.

Последна измена: 14 март 2015
    На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Мажите паѓаат на „курви“ како што девојките паѓаат на лоши момци. Како што не е убаво за една девојка цело маало да знае дека се гледа со наркоманот, со коцкарот, со лоповот, така и за еден дечко не е убаво цело маало да знае дека се гледа со онаа девојка која сите ја поминале.

Него му е убаво кога се заедно, ама не му е убаво да каже дека е во посериозна врска. Веројатно и сам знае дека треба да ја откачи, ама искуството носи многу предности во кревет, ако ме разбираш. :inlove:

На AnaMadam, omg92 и Prijatelot им се допаѓа ова.
  5. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    машки ако дознаете дека вашиот најдобар другар ја сака таа што вие ја сакате го крие тоа од вас и притоа прави се за да ве одели како ке постапите девојката ве сака вас а не него

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Тоа не е најдобар другар, ќе престанам да се дружам со него.

7. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Razbiram,. Ama zosto da znae deka treba da ja otkaci ako mu e ubavo koga se zaedno? Ako mu e ubavo koga se zaedno znaci ja saka. Sporedbata so devojkite ne mi drzi, devojkite ne krijat koga se so losi momci. I ne sakaat poveketo devojki narkomani i kockari, mene nisto privlecno ne mi zvuci kaj niv. Pa ne e ni isto kockar i lopov sto mozi v zatvor da odi i zivotot mu zavisi od toa so ova sto go pisuvam jas. Eve da doobjasnam, deteto e inaku mnogu dobar i kulturen. Mnogu mi e cudno sto se fatil so nea, duri se iznenadiv. I ete go ja krie. Zosto tolku licemernost kaj maskite? Sakaat ljubov so takvi devojki ili ne? Sakaat samo iskustvo da sobiraat? Pa na kraj i taa e covek, ima cuvstva belki, ne mozi taka samo pomini ja i ostaj ja. Dali se raboti za calam samo, dali ima vrska so pomestenite vrednosti na vremeto ili sepak se podlaboki cuvstva? Izvinete za latinicata, nemozam da go namestam fontot.

8. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Многу си збунета, а воопшто не е комплицирано да се сфати. :)

1. Знае дека треба да ја откачи зашто му се смеат сите дека оди со девојка која сите ја поминале. Тоа за машкиот свет значи дека не може да фати некоја што вреди повеќе.
    2. Сите девојки сакаат „лоши момци“. ;) И не кријат, ама се под константни напади од околината дека тие не се добри за нив како избор на партнер и многу често дома не смеат да кажат зашто ќе јадат шамари.
    3. Нема никаква лицемерност кај момчето, срам му е да каже дека се гледа со неа, што е тука лицемерно? Не се трудат машките по секоја цена да си фатат лесна девојка, но ако по игра на случајност влезат во канџите на една таква, тешко излегуваат, зашто таквите девојки се директни, отворени, со нагласена сексуалност, забавни се и се убаво минато време. Материјал за секс, ама не материјал за брак.
    4. Какви поместени вредности девојче, многу е едноставно. Убаво му е со неа, ама срам му е да каже на сите, зашто ќе биде осуден. Толку.

Мојата претпоставка е дека ако е помлад, ќе се гледа уште некое време и таа ќе најде друг. Ако се повозрасни, може да го исполаже да ја ожени и или да им се смени на убаво животот и на двајцата или да ги прати проклетството засекогаш. :rain:

На AnaMadam, Prijatelot и Linda.A им се допаѓа ова.
  9. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    of lele, aj sega ti kazi mi mene deka sakam losi momci koga ne sakam |( tie losi moci sto gi vikas se klosari, takvi losi momci so se faci mozi samo na film da se vidat, filmski likovi se i ne postojat. Licemerno e zosto taa saka na site da im kaze deka se zaedno, a toj ja krie, razbiras? Nejze i veli deka ja saka, a na drugarite drugo im vika. Licemerno e zosto vikas sakame lesni devojki za pomin ama ne gi sakame za ponatamu. I posle mnogu od devojcinjata ne znaat so da pravat so zivotot. Dali da bidat ku*vi za da trcaat po niv, po pat da gi pocastat nesto ako se pogodi nekoj so pari ili da ne bidat za da ima koj da gi zeme koga ke mu dojdi da se zeni. To ti se izmesteni vrednosti. I nema taa da si najde drug, poprvo toj ke si najde druga kako so trgnalo i kako sto odat tie primeri.

Последна измена: 16 март 2015
    На Prijatelot му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    У принцип најверојатно станува за ступидност од нечива страна, но се работи и за двајцата бидејќи се слични во нешто , иначе не би биле заедно ,во принцип ...
    Важно е исто така да се запази како ти нив ги познаваш ? Дали тебе ти се блиски и имаш доволно информации за да имаш некаков став и теза во однос на нивната врска.
    Така да ако некој се сака нема потреба да крие , туку баш напротив! Треба да ја покаже взаемната љубов во било која форма на љубов во склоп со опшеството. :) Нема ништо лошо во тоа.. баш е кул!
    Ако она е кучка, он како пес треба да ја сврзе кучката така што он би и бил мастер, и негова љубов , единствена , духовно и телесно.
    Се работи за нормална работа во секојдневиево // но сметам дека треба да се официјализира врската и да почнат да функционираат како пар, ако се лојални и искрени меѓу себе и ако тоа е права ствар за нив..

П.С: Ако е заљубен он во нејзе не би требало да крие, баш напротив!
    Во секој случај од тие два , не би требало да биде врската во некаква тајна ....евентуално ако се работи за некаква игра која што е прљава и се многу промискуитетни , тогаш .... Уживај во глетката, или преземи нешто , штом те интересира толку околу ова.... мора да има опасна причина.

11. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Aha, jas taka od sto imam praeno muabet so nego mislev deka e pameten, ama sega ne sum mnogu sigurna da ti kazam. Za nea ne mislev deka e pametna, taa e od onie mackicite na fejsbuk sto slusaat srpsko. Da ne ispadni go sakam jas nego sega :lol: Znaev deka nekoj ke si pomisli taka ama ne e toa. Drug sakam. Za ova prasav zosto me natera da razmisluvam. Dali se site maski tolku komplicirani i do tolku ne znaat sto sakaat vo zivotot. Treba cvrst karakter da se ima. Ova sakam, ova ne sakam, ova mi e e vo red vo zivotot, ona ne e i ne go pravam. Vakvo ponasanje kako primerov mene mi e nezrelo. Ako se site takvi ne ni sakam da imam decko ponatamu.

На Prijatelot му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Убаво збориш и напоменатите карактеристики на тој лик ми укажуваат дека се работи за лошо момче, но и онака баш лошо у душа зашто ја повредува свесно девојката , така што он сака она да биде неговата кучка, не кажувам ку3ва пошто не е културно , али сурова е реалноста што там се случува во тој ум и кучка би било комплимент за тој тип од моја страна.
    Треба да знаете што да праите вие девојчиња!
    Зашто има многу лоши момци што не ги боли уво за вас.
    Вие сте само една точка во множеството.
    Така да во принцип вие сте движечката сила ... зашто сте понежна страна, а природата е таква каква што е и се е во зависност од околностите во која таа се развива.
    Вие жените сте многу опасно божество! Без вас ништо не правиме ние мажите.
    Јас на пример еве вака , СИТЕ ПРОБЛЕМИ ГИ РЕШИВ СО ЖЕНИТЕ!
    Значи бидете си кул , тој што ви се допаѓа потрудете се да се развие хемија на природен начин.
    Гледајте да си најдете фин дечко што нема да ве повреди а изгледа опасно за околината, најдете си вистински играч што може да бира женски колку сака и да има многу задоволства со нив а притоа ве одбрал вас за најприоритетна личност од тој смер.
    Не бидете промискуитетни, не се дрогирајте и немој да се праите лом од алкохол.
    Можете да си пафкате фиш. бидете си паметни ... уживајте во животот.
    Спортувајте и најдете си ХОБИ !!!!
    Мажи и жени ќе има толку колку што нема толку време да се обработат сите тие процеси меѓусебно! :)

На Jordanovska-K и hrcace им се допаѓа ова.
  13. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Епа ете да се надоврзам со горниот муабет....
    Штом е мачкица, она е всушност кучкица и ќе биде давена , нема дилема ....зависи колку е јак трипот дека она е мачкица. / колку секси е и колку промискуитетна е и колку порочна е и нешто мозок , нормално...
    Има многу фини момци кој што си имаат проблем со пристапот кон вас и не работат на случајот доволно за да се обработат некои процеси , поради околности , препреки , опшество и зона на глупавост.
    Ти викам .. за да сакаш добро машко , ти треба да си добро женско.
    За да сакаш добра ДЕВОЈКА , мислам на 10ка во секоја смисла на зборот, не ти треба ништо посебно освен да ја видиш , но за да ја имаш ти треба да си ебено добро МАШКО и да ја заслужиш и да ја имаш само ти.
    Такви девојки им се сонот на секое машко , или обратно ,вас некои светски мажи на вас жените, но муабетот е дека ти треба да бидеш толку добар за да имаш толку добророта до тебе.
    Не зборам само за физички изглед! Зборам за божество тука , за чистота и лепота во секоја смисла на зборот / умствено , духовно , телесно. :)
    Јас така гледам на работите... и се движам според тој контекс.
    Сите треба го најдеме тоа што го сакаме прво во нас после да го бараме надвор.
    Сум видел свашта од двете страни и знам дека постојат ЛУДИЛА... али се тоа е на некој начин љубов...

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  14. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Najlosi se onie sto nosat maska. Ti go mislis fin, dobar, a toj kojznae sto mu se vrti vo glavata. So onie sto bea spomnati prethodno lopovi, kockari, se znae. So takvi normalna i pametna licnost znae deka nema sto da bara. Ama od zamaskiranite treba mnogu da se cuvas zosto ne se procenuvaat od prva. Toj ako povreduva edna namerno, ke povreduva i drugi, tie drugi mozi nema da se ,,kucki,,. To e.

15. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Па да али знај дека во принцип он сака да има само секс со тебе и слични ствари , има ситуации каде што може он да има секс со тебе и плус да ти му надоместуваш парчино бидејќи му треба услуга и '' животот '' му е во прашање во тој момент...
    Морате да се едуцирате во тој правец и да бидете попаметни за некои работи.
    Треба да научите да проценувате без да одите по патоказот на ''лошите'' девојки.
    Патем, обожавам лоши девојки! Имам правено луди работи девојки од тој тип. :)))
    Сакам и добри девојки исто така, но не сакам да повредувам девојки наоколу како тие куртоните што ви праат фрки во животот по ваша лоша проценка...и негов труд.
    Добрите девојки се за врска , за сакање и одржување во хармонија.

16. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    A losite devojki ne se za vrska, ne zasluzuvaat nekoj da gi saka? Ne zasluzuvaat da najdat harmonija? So ima jas pari da mu davam na nekoj za seks :D nema sansi da plakam. Zabegavme malce.

17. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Сакам да поставам едно прашање сакам да знам како изгледа од машка гледна точка ..
    Типов фраер се прави и во градов така сите го знаат и го познаваат како таков "голем" дечко.
    Ми пишуваше едно време имавме комуникација и цело време објаснува како го бркале девојки и ептен го замарале и ред други работи и престана да ми пишува , зошто комуницираме преку фејсбук али постојано коментира на некој мој статус постојано ми ги лајкнува сликите и како да очекува да му пишам прва јас а јас не сакам да му пишам , зошто и јас да бидам една од тие девојки .. Ми ветуваше дека ќе излеземе , ќе се видиме и ред други работи а сега го нема никаде ни да ме праша како сум .. Стварно сакам да знам и да прочитам некој совет од машка гледна точка дали да се тргнам на страна или да му пишам и да го направам тој чекор зошто убедена сум дека тоа го сака ?

18. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Зависи колку е лоша срцко. :))))
    Секако дека заслужува некој да ги сака , да си имаат хармонија и сето тоа.
    Па сеа околу парите ... хахаха , некои работи се плаќаат дополнително ,
    зависи каков мајстор е мајсторот , а каков е кварот .. и во зависност од тоа се праи договор.
    Јас на пример сум прилично скап и барам многу хахаха , но има некои кој што не гледаат пари туку само дупка и тоа е врвот... се зависи што сакаш и како гледаш на работите. :)
    Јас сакам женски што знаат што сакаат и што не се фураат во права прилика , тоа е се. :)

19. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Da ne se raboti za mene sluchajno ? Hahaha
    Shto chekash ? Pishi mi na facebook. :P
    Nema tuka dilema , saka on da napravi nekakva komunikacija so tebe i toa go pravi so toa shto ti lajknuva sliki i ti pishuva na status - ti dava signal deka ti treba da mu pishesh i da go prashash ova shto go prashuvash tuka.
    Razmisli si kade imate propust i uzhivaj.
    Ne e do mashkite sekogash greshkata, sekogash e kaj dvete strani. ;)

На Mala Hembra му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Не се работи за тебе хахаха :P Сепак ти благодарам на советот , ќе се потрудам да те послушам