Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
    Значи вака кога едно машко стално и се враќа на една девојка, многу време така и таа е со друг и тој е со друга и на крајот пак и се враќа на неа. Дали значи дека е нешто посебно за него и дека му значи, па и се враќа стално на неа или и се враќа само кога му е досадно и кога му ги нема оние другите?

2. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Се враќа зашто имаат загарантиран секс!
    На тоа се сведува тоа враќање.
    Истото важи и за двајцата.
    И плус да , би требало да има значење некое тој чин. :)

На AnaMadam му/ѝ се допаѓа ова.
  3. berrybush

berrybush Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    61
    И двете се можни опции.
    Зависи, али чим има мотање од некој калибар значи нерасчистени чуства и лечење комплекси.

Можеби преку секс се решаваат тие чуства и нема ништо друго помеѓу нив па пак си се враќаат на
    нивните други партнери. Или па не добиваат све или нешто од партнерите а не им кажуваат што па
    си бркаат други опции.

4. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Секако е нешто посебно. Не се враќаш во кафана каде конобарот е сељак. Се враќаш онаму каде има вкусни пилешки прсти, ладно пиво и добар келнер. Така и кај девојка, се враќаш ако има што да понуди.

На Prijatelot му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Сакам да добијам совет од машка гледна точка ..
    Еден тип ми пишува подолго време , се имаме видено во живо али во муабет немаме никогаш застанато заедно. Од кога почна да ми пишува наводно од мојот разговор забележал колку паметно размислувам и дека сум била добра девојка наводно долги години не сретнал ете некоја таква девојка со такво размислување , не знам зошто но мене се ова ми е чудно никој не може да препознаеш каков е само преку виртуелен разговор .. од кај знае тој можеби не сум таква како што се прикажувам пред него .. моето прашање е дали тој се обидува така да ме заинтригира да се заинтересирам за него со тоа што ќе ми дели комплименти или едноставно така чувствува ? Дали вие машките некогаш сте се поставиле така како во овој мој случај и со која цел сето тоа ?

6. Kenzoo

Kenzoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.189
    сЕ ИМАте видено во живо на поминување мислиш?? или на кафе?
    Бтв ваквите работи не може да се прецизираат дали размислува вистински или не и тоа зависи од многу работи, можеби вистина така размислува и нема сретнато па си му оставила таков впечаток, Но можеби и така сака да те придобие, зависат многу фактори овдека, понашањето секојдневно, а и дури не излезеш ако не си била до сега да се дружиш пријателски некој период не можиш да констатираш и прецизираш.

7. Mala Hembra

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Само од поминување се знаеме , не се имаме сретнато на кафе или такви слични работи

8. berrybush

berrybush Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    61
    Дали си доволно заинтересирана да дознаеш? На интернет, everyone's a tough guy.

Можам само да кажам дека повеќето муабети позади екран се вистински, бидејќи реално
    луѓето се осеќаат посигурни во себе бидејќи не ги спречуваат морални или етички вредности.

Но, немора да значи дека е точно. Може лаже може не. Единствен начин да дознаеш сигурно
    е да искочиш на кафе или негде.

На Mala Hembra му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Вака.....се запознав со еден дечко пред 1 месец. Го знаев вака на лик ама онака се немавме запознено.
    Бев со другарките на диско, и една од другарките се има со него. И тој ја викна другарка ми и и рекол да не запознае. Така другарка ми кажа, и се запознавме.
    После и пишал на фб, и се распитувал за мене, и рекол дека сум многу убава. Поминаа 2 недели а тој не ме адна, а кога ќе го сретнев само ми се смешкаше. Дури и другар му на дечкото ја прашувал другарка ми дали го свиѓам, ова-она, а тој ништо не направи.Јас и ради некои причини го деактивирав профилот. Потоа дознав дека уште не ја преболил бившата, и не се замарал со ниедно девојче кое што излегол. Неговата бивша и тој се имаат на фб, таа уште му става лајкови,тој не, и таа се има со сите негови другари, бидејќи се генерација. Кога го дознав ова, се откажав, ради мое добро, не ми треба уште еден кој не расчистил со минатото. Одлучив дека кај и да го видам, да не го погледнам, ништо, како да не го познавам, да го погледнувам кога тој нема да ме гледа.
    Така и направив поминував од кај него, и не се завртив, и накрај го погледнав оддалеку и тој ме погледна, и повторно ни се сретнаа погледите...поминаа уште 2 недели.
    Јас си направив нов фб, и си викам, јас ќе го аднам, многу ми е гајле, и го аднав, ме прифати и после 1 час ми стави лајк на слика. А јас ништо, ни една слика не му лајкнав.
    Истиот ден ми пиша неговиот другар на фб, замислете неговиот другар .... и сега се разочарав. Можно ли е ради тоа да не ми пишува? А јас ништо не вратив на другар му, невиден женскар е.
    Прашањето ми е, како да се понашам? Не сакам да му ставам лајкови, зашто нема понови објави, а не сакам да му давам толкаво знаење дека го свиѓам. Кога ќе го видам во живо дали повторно да се правам дека не го познавам, или само да го погледнам? Навистина дечкото премногу ми се допаѓа.....

10. Mala Hembra

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Премногу сум заинтересирана да дознаам и да знам дека единствен начин е да излезам со него и во живо да видам што човек е сепак благодарам на советот

На berrybush му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MysteryMan23

MysteryMan23 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    222
    Смеј му се и ти гледај го ама немој никако да го избегнуваш.. (wtf)

12. mariahe

mariahe Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Има ли некој слободно време, имам еден мал проблем, добро би ми дошло совети, пред се од машка перспектива. Фала ви :)

13. -Merlin-

-Merlin- Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Ајде кажи што треба :)

14. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Dobro maski, aj objasnete mi edna rabota... totalno sum zbuneta.

Zapoznav eden decko na edna studentska zabava, ima 32 godini, ... razgovaravme se ok. Naredniot den mi prati pokana za prijatelstvo na facebook, pocna da mi pisuva, na skolo sekoj den go gledam na rucek, sleguva dole namerno i ide odma kaj mene, iako mnogu sramezliv bese na posetokot..se potese koga doagase da mi zboruva.. no do tuka se vo red.
    Po nekoe vreme, od sram, jas mislam, napravi grupa na fb so mene i mojata drugarka i pocna tamu da pisuva, ama koga mojata drugarka ke napise nesto i odgovara epten na kratko, koga ke odgovoram jas se gleda deka samo toa cekal i pocnuva so muabet...

Vecerva bi trebalo da izlezeme so drustvo vo eden bar, ama vcera mi pukna filmot i napraviv glupost.
    Mi pisa privatno i me prasuvase za izleguvanje levo desno, za deckovci (a ne mozam seuste da razberam sto saka od mene posto nisto konkretno ne mi kazuva) i po bajagi vreme vrtenje ko kisa oko kragujevca mu rekov deka ocekuvav deka ke me pokani na pijacka, za da mu dadam do znaenje deka jas bi sakala da izlezam so nego, simpaticen mi e.
    Ovoj pocna da menuva tema, vika deka toa se podrazbiralo za pijackata i pocna da me prasuva vo kolku ke izlezeme vecer bla bla.
    Tuka uste poveke se iznervirav i mu vikam ah, razbrav, ti se dopaga drugarkami. Pocna da se smee i vika deka sum go nasmeala edno ubavo, ne bilo taka.

I tuka zavrsi razgovorot... Kako sto mozete da vidite totalno sum zbuneta, ne znam sto saka i zosto insistira sa mi pisuva, da me gleda sekoj den ako ne saka nisto so mene...
    Maski, nekoi idei?

Inace sega veke e na ignor... ne me zanima poveke. Nemam vreme za gubenje so nedodelkani.

На smigool му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    А ти колку години имаш?

16. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Jas imam 23

17. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Таманка си ти Унице, баш убаво си ја објасни ситуацијата.
    Тој кутриот сака вадља со тебе нешто ама не му стиска да те фати у тесно.
    Најубаво ти е да го прашаш дирекно и да испаднеш поголема мудоња од него.
    Да го прашаш што сака со тебе да праи ...
    А штом ти е на игнор више.. јасна ситуација е дека нема да напраите ништо, барем напрај си муабет види на што си а и ќе му олесниш на душата у случај да сака или да не сака. :)

18. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604

Oh Boze.... pa zarem i na 32 godini ovie maskive imaat tolku strav da prijdat na nekoja devojka? Ne jadam lugje mislam daaaj.... Pa dobro, vecer ako dojde vo diskotekata ke probam jas da bidam mudonja :D pa da mi kaze ednas zasekogas i da si znaeme i dvajcata na sto sme.
    Fala ti na odgovorot Prijatele :)

19. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Стравот е вметнат во ДНК структурата и датира уште од праисторија.
    Стравот од неадекватно однесување кога станува збор за креирање блискост со посакуваната личност и страв од одбивање во тој контекст предизвикува конфузија во таа смисла и ете така најчесто сите ние завршуваме со погрешните личности иако точно длабоко во себе знаеме кој не привлекуваат.
    Така да, убаво е ептен многу од женска страна да го пресече тој муабет и да се отворат картите онака на маса и да се знае кој на што е зашто нема потреба од вртење муабети наоколу и губење време без врска.
    Нема проблем за одговорот! Сакам да зборам за овие работи со цел дека некој би ми ја сконтал поентата на муабетиве. :)

На Mhhm и Unica им се допаѓа ова.
  20. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Хух, тотално се согласувам со се што напиша :)