Јас до сега немам прочитано толку вулгарен коментар, ама буквално. Ај да речеме дека со ептен блиски личности може да се опуштиме и да не внимаваме на речникот, но јавно некој да сподели вакви муабети, па тоа според мене е "дно дна". Небитно колку години има типот, ова е невиден простотилук. Мене не само што би ми пречело, туку во истиот момент кога би прочитала, би го критикувала.
Момци и девојки би ценела сечие мислење за моево прашање... Ми се допаѓа еден дечко со кој веќе подолго време разменуваме дооолги погледи. Не се познаваме. Немаме заеднички пријатели. А живееме на 2 минути еден од друг. Го среќавам само на одење/идење до дома и понекогаш низ град со другари (нема девојка). Ми делува како да е заинтересиран за мене, но никако да го направи првиот чекор. Можеби е срамежлив, ама јас сум бетер ако зборуваме за срамежливост. Што да правам, да соберам храброст и да му пријдам прва, како? Не би сакала да помисли дека ептен сум вљубена во него и да си го зголемува егото, туку едноставно да му дадам до знаење дека ми се допаѓа. Или пак да го баталам? Да надополнам дека не станува збор за тинејџери (јас имам 23, тој 25/26 год.). Момци, првиот чекор направен од девојка е turn off или on?
Види нема, точен одговор за дали женската го направи првиот чекор, некој сака, поготово тие што се срамат, некој не сака. Почни со едно здраво, кога ќе го видиш иде накај тебе или поминува накај тебе, само кажи здраво комшија и толку, остај он да продолжи со муабет. Сега иде топло време, ќе се среќавате почесто надвор, идеална шанса е да почнеш мал муабет со него. Онака од култура да се рече дека го поздравуваш.
Hey, Perces! Sleden pat koga kje go vidish, prashaj go za nekoe mislenje. = Postavi mu prashanje. Toa kje vi bide trigerot. Pozdrav!
А што ако нареден пат кога ќе го сретнам, му речам "Здраво, може да се запознаеме?" Или тоа би било премногу директно? Во тој случај ќе пробам со вашите предлози.
Да бе можеш. биди директна и не врти многу. Или па кажи му комшиии сме а немаме никаква комуникација и претстави му се
Mozhe da deluva previshe '' xplicitno '' i napadno, zatoa posuptilno, prashaj go za neshto. No ako ti e taka polesno, direkno da go napravish toa, odlichno! Taka vlagash vo srzh na sodrzhinata.
Se nadevam prasanjevo mi e za tuka soodvetno ve molam za sovet gledano od maska strana ...se gledam so eden decko vekje tri ipol meseci megjutoa nikako vrska da ponudi ne sme imale nisto samo izleguvame jas go prasav ednas si vikam da vidam sto kje mi kaze da znam na sto sum ama mi kaza da ne izbrzuvame ti si mi posebno mila pitoa sledese povtorno istiot razgovor i istiot odgovor i potoa vekje ne prasuvav nitu zborev pa eve vaka se vleckame a ne dobivam nikako konkreten odgovor neznam sto da mislam dali naprazno se zalazuvam dali osekja nesto so mene a sekogas doagja koa i da mi zatreba megjutoa ete ...
Имав и јас таков се влечевме скоро година , за на крај да ми каже дека не е за врска , така да според мене несе надевај многу , ако после месец дена не кажал за врска нема ни да каже
Девојки, момци можеби прашањево ќе биде глупоо ноо.. ми се свиѓа еден дечко, мислам дека и тој мене ме свиѓа. Еве пишиме еден месец, но онака што би се рекло без врска муабет. Во живо се имаме видено само еднаш и се гушнавме бакнавме у образ секако едно друго и така. Сеа муабетот ми е тоа што сакам да бидам по блиска со него ама незнам како да пристапам. У последно време и многу касно ми враќа на пораките после еден ден и сл. сваќам дека има обврски ама таков тип сум. Не ми се смеете изгледа сонцево у глава ме ударило.
Еднo дете мнoгу ми се свиѓa aмa мнoгу ми е срaм oд негo..е сеa тoј прв ми пишувa ме пoздрaвувa и сличнo..кaжетеми кaкo дa не ми е тoлку срaм кoгa сме зaеднo?
Пишувај му почесто де, ако не ти враќа одма, иди поостро и прашај бреј чоече да не фати женска па немаш време да ми вратиш. И не заборавај смајли на крај Му се свиѓаш, има мокри мисли за тебе
Следен пат кога ќе го видеш во град, ќе гледаш да поминеш некако да се разминеш со него, насмеј му се и речу ми кај си бе комшија, добар ли си.. - Кај те гледам на улица па и овде. Почни да се смешкаш и ете ти муабет.
Здраво на сите. мојата ситуација е ваква.. Машкото кое го свиѓам во 1 и 2 година средно учевме заедно и имавме еден добар контакт. Не бевме многу блиски.. Е сега пред некое време прво ми лајкна постари слики и од тогаш се некако се промени незнам навистина што се случи како да го спречува нешто едно здраво да ми направи. Постојано се среќаваме и некако чудно се понаша околу мене,пробува да ми се приближи но не и да започни разговор, и тоа ужасно ме нервира дали некој може да ми помогни за ситацијава и некој совет за како да постапувам понатака бидејќи навистина ми е непријатно а машково ми се бендисува многу
Очигледно се срами де па и ти. Почни ти, на фб почни нешто да збориш, ко на пример, абе се имаме на фб а не збориме ич Почни ти малце од почеток да го водиш разговорот, после намалувај, нека поставува он прашања потоа, нека почне да ти пишува прв. Глеј, и во живо нешто да почнеш да го прашуваш не чекај само
Здраво Ми се свиѓа едно момче, колку мене е...Постојано ни се среќаваат погледите хаха и пред некое време ми пиша на фб, си пишувавме некое време (и ми прати срце) и ме праша дали имам дечко,и јас реков: не хах..И тој ми пиша: Добро хаха.. А мене ми беше срам да му вратам и се исклучив. Другиот ден гледам си идеше со една русокоса од по јадење и ко ме виде мене дека се пулам во него се одалечи од неа 100 метра. хаха што да прам? Има надеж за мене? поз.
ajde bi sakala da cujam sovet i od maska strana za problemov...pred mesec dena me addna i odma pocnavme da se dopisuvavme na fb i se pocna onaka so bosh muabet i ajde posle zamenivme borevi pocnavme da se slusame od koi toj pocna pocesto da me bara, na fb non-stop i celo vreme onaka opusteno i muabet praevme, i dojde do momentot da se vidime. izlegovme i sve bese okej muabeti prvo i potoa se smuvavme i bash bese sve opusteno i imase nekoja hemija i strast, (znaci nemavme sex, samo se izmuvavme) i kako edvaj cekavme da se vidime sleden pat, i naredniot pat bese duri postrasno i poubavo, poprijatno, i ko stignavme doma odma so poraki kao lele prekrasna vecer ova ona ... i on so poraki celo vreme i ke me bara, pa ke mi kaze so pravi , kaj e duri i bez da go prasam, slika neso ke mi prati i naednas kako da go snema... poslabo me barase, ne mi pisuvase na fb i vikam aj sea da ne se napnuvame ke ostavam da vidam sho e...eve skoro dva dena go nema da me pobara,,, sea ne sme ni u vrska,samo onaka se gledavme i toa dva pati ama so bidna naednas da me ignorira....ne go napnuvav toa definitivno-ne, se prasuvam dan napraviv greska nekoja ili pak deckoto e neso u nekoj si negov fazon? A mi se svigja, i epten se zblizivme a seto ova toj go pocna i sea nekako mi e epten bez veza :/ mu pisav preeska poraka i uste mi nema vrateno a i da bese izlezen odma ke mi pise ej so drugaite sum ili odma ke me pobara, a sega nigde go nema! Ne sakam da misli deka trcam po nego, ama pak ne sakam nekako da go ispustam od raka....ne znam sto moze da bide i kako da postapam vo situacijava? A i dvajcata ne sme bash vo onie tinejgjerski godini, on 24 ima, jas 23 pa mislam bi mozele svesno da napraeme muabet...iskreno nz kako da izreagiram vo situacijava :/ Vo molam za sovetce!