Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. zhu

zhu Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    104
    Ми треба совет како да постапам со едно момче кое веќе долго време го свиѓам, кој е расположен за делење совети нека пише во ЛП :)

2. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Ако продолжиш да се срамиш, ќе ти го лапне некоја плавуша или redhead женска, што на крај ќе се изгориш. Продолжи да си пишете, и глеј и во живо нешто муабет 2-3 реченици да сврзете. Колку за почеток

Проблемов, па и не некаков проблем, Остај малце да земе воздух, не е обрвзан со тебе нон стоп да ти пишува, не си му девојка, па и да беше, сака малце да има простор. Без разлика што он почнал прв, друга работа е може си излегува и со други женски, трета работа е, има некоја обрска, 4та работа е, игра топло ладно за да повеќе се затрескаш во него, 5та работа, паа,,, досадно му станало со тебе???

Не одмај скокај, реагираш како 15год.

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    16.024
    Може едно прашање... Со машково се гледаме повеќе месеци 5 или 6,ни двајцата нз што сакаме.. излегуваме на кафе, шетаме низ парк, одиме в кафич. Внимателен е...еднаш добив цвеќе онака без причина, плаќа кога и да излеземе, понекогаш и јас плаќам. За секс, не ме силеше... Еднаш решивме и пробавме ама не оди воопшто, пребрзо сврши и ми рече 'нз зошто само со тебе вака ми се случува'. Ужасно се осетив. Сега ме вика кај него на вечера (неговите не се тука) , ама јас го одбив и му реков дур не биди сериозно не мислам да одам по дома. Се осетив ко мажена... И ми се налути.
    Навистина не сакам да се прибирам по дома, ако утре не не биди?

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Мужи, ама искрено од мужи ме инетересира ова, ако искочиш со некој кој наводно ептен ептен сакал да те упознае, ама не на само туку во друштво и после тоа нема никаква реакција од типот, ниту френд риквсест ни ништо дали значи дека едноставно не е заинтересиран за вас?
    Зашто ме убедуваат во спротивно сите жени дека може се срами бла бла, башка зафатен со испити и работа, ама мене тоа не ми е оправдување. Додуша има поминато само еден ден, ама сепак...
    Искрено мислење.

5. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Запрашај се дали сакаш навистина да бидеш повторно интимна со него, мада тоа првиот пат со нов дечко неретко е глуп. На едниов му се создава срам и репулзија додека се навикне, затоа можда било безвезе. А тоа кај него дома, нема врска. Не одиш да живееш кај него, туку му идеш на гости, пред се најпријателски. Прави го оноа што сакаш да го направиш, а не да те спречуваат некои глупи размислувања. Не мора да се мажиш за него, бе. Види шо како - ако не иде не иде.

На kjukli и GirlLove им се допаѓа ова.
  6. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    За еден ден ли одма узбуна правиш? Па, или се срами, или нешто е др, или е за зафатен или па чека ти да го аднеш. Следен пат питај го во лице директно, шо глуми лудило.

7. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Хипстер а како се однесуваше во друштво? Ви идеше муабетот? Покажа заинтересираност? Ако се држел на дистанца тогаш е или премнооогу срамежлив или едноставно не си негов тип (Нека не те обесхрабрува второво.. кога е судено - ќе си дојде).
    Почекај уште некој ден. Реално големи сме веќе, срамежливоста не треба да е никакво оправдување. Ако не пише, батали го.
    Мое мислење е ова али и мене ме интересира некое момче како ќе се изјасни. ^_^

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    НЕ бе баш ни идеше муабетот иаме многу заеднички теми, и си реков баш дека супер што му дадов шанса што не го блокирав од старт зашто мрзам месенки, и затоа сум изненадена сега. Али далеку од тоа дека не си во право, може едноставно не сум негов тип(нема да ми падне круната од глава ако не сум нели).
    Презедов ја иницијатива прва, ајде ме напнаа да не бидам дигната да пуштам риквест, ама се натака е негово, се. Ќе почекам што велиш уште малку ако не тури му пепел.
    Али знаеш што е најчудно, ме обедуваа со недели да излеземе јас се вадев дека немав време и дека сум зафатена, и тој ЧЕКАШЕ да се ослободам. И сега? Контрадикторен е. Ама ми се свија што многу исрено ми одоговори Еди, ептен:)

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Па искрено се замислив пред да ти пишам хаха. Не сакав да ме сфатиш погрешно, но ти одговорив како на другарка. Сепак свесни сме сите дека неможе им се сфиѓаме на сите и тоа е тоа.
    Ама реално чим ви идел муабетот, мислам дека нема причина за разочараност.
    Сепак може е срамежлив или па ептен директен што не сака да се лигави по фб туку следен чекор му е насамо да те покани.
    Супер што си пуштила френд риквест прва.. ми се допаѓаат такви девојки! :D
    Сега на него останува.

:f:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^Пијана бев:lol::rofl::whew:]:)

Не бе у право си можда и стварно не му се допаѓам не е тотално невозможно тоа, па и Моника Белучи не им е убава на сите, па тек ја:rofl:

11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Луѓенца имам едно проблемче. Тој знае дека го сакам ама многу грдо се понаша спрема мене. Учиме во ист клас,кога ќе го прашам нешто ми дава многу ладни одговори, а веќе другиот ден е многу друштвен. За викенд ако се видиме случајно, ниту здраво ми вика. За разлика со моите другарки и многу по отворен и зборлив. Кога ќе виде дека го гледам намерно се гушка со други, ги бакнува и сл. Пред да дозане дека го сакам не се однесуваше волку грубо. Прашањето ми е зошто се однесува толку ладно спрема мене?

12. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    @T.e.d.d.y е ајде де, зошто... Го знаеш она, и за двата пола важи подеднакво - многумина кога ќе дознаат дека се нечија симпатија/љубов, креваат цена 200% и се однесуваат ко Парис Хилтон на нудистичка плажа... Грдо однесување, како и да е, не ти треба таков момак (знам дека е лесно да се каже, но реалноста ти е таа... типот си билда его / виша вредност преку тебе).

@Hipster си направила се' што си можела, особено со пратената покана за пријателство... искрено, да не пратеше водејќи се по тоа дека „тој треба“ зашто е, нели, мушкарац, ќе наидеше на малце така критика од моја страна. :lol:
    Но вака, добро си постапила и ајде, остави да видиш дали тој ќе продолжи кајшто ти си застанала...
    Се согласувам дека еден ден не остава простор за паника, но ако го нема 3-4+ дена, тогаш може едноставно нема време за тебе, ништо повеќе.

На kjukli, T.e.d.d.y и Hipster им се допаѓа ова.
  13. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Типичен тинејчер, што сака да си бидла его пред другите. Си ја користи ситуацијата, пошто знае дека си луда по него, епа ти враќа на ваков начин. Ладен, не те ферма,те прави љубоморна со други женски намерно, да пукнеш од себе. Најди си друг, искрено, и нека црка после.

На T.e.d.d.y му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Малце е глупаво прашањево ама ме заинтересира..
    Што значи кога некое машко (небитно дали се знаете или не) ве измерка баш од пети до глава ? :lol:
    Тоа убаво ли е, значи ли дека му се допаѓате или воопшто нема врска ?

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    То значи ти мисли нешто убаво :P

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  16. endlesslove

endlesslove Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    75
    После едногодишна врска раскинавме..го сакам како луда...
    Како да преболам што побрзо? Ова ме убива

17. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Нема правило како се преболува. Исплачи си се, искажи си ги чувствата, размисли ги причините зошто сте раскинале, и почни повторно да излегуваш, да запознаваш нови луѓе, дружи се, исполнувај си го времето некако за да не мислиш на него.

На crazylady, endlesslove и Nightwalker им се допаѓа ова.
  18. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Како што си имала убав живот пред него, така ќе имаш и по него...

Еее, колку подолги врски завршиле, па луѓето собрале сили да продолжат и повторно да се радуваат на секој нов ден.

Не ти ја потценувам должината на врската, една година не е малку, и свесен сум дека што и да ти кажеме на форумов изгледа лесно остварливо, а во пракса е многу потешко. Но вистината е дека од тебе зависи и од никој друг.

За почеток, гледај да си што е можно почесто зафатена со најразлични активности, да не се наоѓаш себеси во моменти на самотија зашто тогаш мозокот најмногу знае да не' потсеќа на работи што (не) ги сакаме...

Дружи се, социјализирај се, не плаши се да зборуваш со блиските за твоите чувства (можеш и на форумов, секогаш има феминки и феминцки кои би ти помогнале со искрен совет) и не заборавај дека секој ден е единствен... пробај да не го губиш во тажење и мрачно расположение...

И, најважно... постепено труди се да го симнеш момакот од т.н. пиедестал... Разбирливо е, моментално тој ти е најважен момак на светот и сите се помалку важни од него, но ако си дадеш време и шанса, ќе видиш дека постепено ќе запознаваш и други момци со и те како нагласени квалитети и доблести.

Среќно! :)

На YoungandBeautiful, crazylady, endlesslove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. hristin4eto

hristin4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    што ви значи на вас машките кога некоја девојка ја гледате во нозете долу доколку носи високи потетици и долго време се задржувате на тој дел? 2. дали кај женска ви е битно доколку има целулит или други недостататоци дали то ви смета и може да ви биде непривлечно? и што доколку некој често ве части и само а притоа ништо не бара од вас??

20. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    тоа значи дека не ти мисли лошо :)

На ViktorijaG и Sesil им се допаѓа ова.