Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Значи во каква да бида, па доколку има симпатии и од двете страни. :rofl:

2. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Плссс за совет ама немојте да ми се смеете ја до толку немам лупано глупости незнам ... Имаше еден тип и си пишувавме онака па 3 дена пауза .. не седи многу на фб и се знаевме од ноември и јас нешто пецнав за на кафе и ми рече као да ама сега идел на теретана а као демек сакал и океј и потоа два пати тој ми напомена еднш кога ме виде во живо еднаж на фб ама никогаж дирекно да ме покани и еве веќе толку време ништо и другарките викат ако сакаш биди дирекна и она ми го зедоа телфонот .. не дека и јас потајно не сакав :wasntme: му пишав као си за на кафе долго време го влечиме и одам на кај дома и ете го видувам а тој ја немаше видено пораката пошто јас само што му ја пратив и едве преминува улица ајде кога ке дојдеш со мене на тертана бла блаа и јас потпена знам дека пред тоа му писаш за кафе ама исклуирав и се понашав најнормално и што за на крај типот ја видел пораката и ми мавнал seen ... си викам дали сака да ми глуми лудило знае дека го свигам или едноставно ништо не сака.. ме става во недоумица пошто кога не му пишувам почнува да ме лајкнува на секој пост бла бла како да ме игра топло ладно и дури и на теретана ме викаше демек нема друштво а тој иде со другар му ... бидете дрско искрени и плсс дајте совет

3. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Сакам да прашам затоа што мислат момците кога девојките го прават првиот чекор за помирување со партнерот иако биле раскарани поради непромисленост на двајцата? Дали ќе го сметаат тоа за слабост на девојката па ќе ја искористат ситуацијата или еднаш кога е ставен крај иако двете страни допринеле затоа е крај засекогаш?
    Мене некој да ми одговори ( да знам дали да го направам првиот чекор ) или некои прашања не заслужуваат одговор :D?

4. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Точно. Ако водите инает двајцата, далеку ќе стигнете.

На Captain-Omni и Arthur им се допаѓа ова.
  5. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    А правило е тоа само машкото, прв да приоѓа за се, прв да прашува, и после да го отерате во пичку матер? Епа ако сакаш, почни прва, или ќе те отера упм, или ќе зборите и ќе видите како,
    Зависи како сте се разделиле, што другиот чуствува.

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Прв чекор за помирување не е слабост ако го викнеш на кафе да разговарате за проблемите и ако и двајцата ја признаете вината за тоа што сте го згрешиле и си ветите дека ќе поработите на случајот.
    А слабост е ако и двајцата сте се изглупирале, никој не признава вина, а ти го бараш пак и покрај се. Тоа покажува дека немаш кичма и дека ќе толерираш се.

7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Ми се чини скоро видов прашање зошто момците не пишувале први.. Еве одговор :rofl:

На Addy, Annath, sugarlips и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Провери се.
    А тоа дека го САКАШ , ти можеби го сакаш али повеќе трипаш во илузија од минатото. :)
    Види , размисли , напраи муабет.
    Се менуваат луѓето, се менува карактерот и потезите.

9. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Да речеме не сме се разделиле нормално и пријателски туку баш налутено, причина сосема трети личности што ни се вмешаа во врската.
    Хмм јас ја признавам својата грешка тој делумно ја признава делумно негира, во секој случај ме плаши ова болдираното дека ќе ме смета за будала и ќе тргне уште полошо отколку да се поправи. Во секој случај ви благорам за вашите мислењата, ќе размислам баш што и како би направила .

10. ananas158

ananas158 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    63
    Фала. го послушав советов! Некни го сретнав момчево, му се насмевнав (сега е тој период на шетање т.е. вртење кругчиња низ чаршија) но ништо посебно. Утревечерта вртеше со автомобил наоколу па дури го искрши вратот за да ме види. Денес го сретнав сам беше и ме гледаше од далеку, се гледавме двајцата во очи но наеднаш го оттргна погледот настрана. Незнам што сака!:| Па неможам јас веќе да погодувам дали му се свиѓам толку многу во даден момент па потоа е нешто искулиран како да не ме ни гледал претходно. А за порака или фејс понуда за пријател да не зборуваме, за тоа мислам дека нема да се случи! |-)
    А искрено некако јас многу го бендисвам! :*

11. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Ако не му текнува нему адни го ти сама, ништо страшто. Дај му фора една недела еве...

12. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Тебе ти е побитно да си ја зачуваш гордоста, а не дечкото. Со овој дечко ќе се смириш и ќе раскинеш пак, ќе поминат години и на крајот ќе сфатиш, дека во љубовта и врските на долги патеки гордоста не постои како елемент. :shake:

На Marjan007, omg92, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    Вака сеа.Се видовме во еден кафич.. и ме најде на фејсбук и почнавме да се допишуваме. Почна да искача на места кај што одам јас за да се видиме. После тоа искочивме на кафе и мене типот ептен ми се засвиѓа. Тогаш не проба ништо..Се допишувавме у меѓувреме 24/7. Два дена после тоа пак искочивме и тогаш се смувавме.. после тоа имаше уште едно искачање.Кај што си праевме планови како ќе го славиме роденденот мој, па не знам што уште ми праеше планови за понатаму и јас бев ко супер се глеа дека не му е само за еднаш/двапати. После тоа ме испрати и ми рече ај се гледаме овие денови. И после таа ден почна да не ми пишува веќе.. Јас му пишав еднаш ама ептен ладно се понашаше.. Ми лакнува уште се на фб ама еве 2 недели веќе не комуницираме.. што му стана? И не знам како би реагирала кога би се сретнале.. дали јас да одам да се поздравам или да бидам ладна па да видам он што ќе прави..

14. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Машки ме интересира ваше мислење.
    Дали девојката ќе добие лоши поени кај вас ако на првиот состанок ви дозволи да се смувате ?
    да додадам предходно се имате допишувано со таа девојка но прв пат излегувате на состанок :)

15. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Нема врска тоа,бидејќи пред тоа сте имале контатк и колку толку знаете нешто за себе,па така да ок е да се смувате и подобро запознаете.

На Petar80 и Mala Hembra им се допаѓа ова.
  16. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    414
    Ми треба ваше искрено мислење, посебно од машко во врска со нешто што не би сакала вака јавно да го споделам зашто може некој да ме препознае (а би сакала да си ја сочувам приватноста), така да би ве замолила ако можете, пишете ми ЛП.

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Од недоволно самодоверба и од страв да не добие корпа

На Igrata му/ѝ се допаѓа ова.
  18. L-a-d-y-Bug

L-a-d-y-Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    61
    И јас имав таква ситуација со еден, излезе дека типот си бараше само забава одвреме навреме.

На fallenangel и Petar80 им се допаѓа ова.
  19. ananas158

ananas158 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    63
    Помина неделава, ама nothing special happened :@! Значи се видовме уште едно 5 пати и ме гледаше она се заприметува , па шште кога ке го погледнев јас демек да се насмевнам он ја вртеше глава (делување како реакција на страв да не биде фатен). Е сега веќе и мене ми се губат нервиве. Дечково значи си игра буквално.(facepalm) Јас ко глупача насмевни се дотерана се на мене да ти е ќејф да ме глеаш :rofl: (се зезам малку)
    ама овој сега само на разменување погледи ја остави работава. Бај д веј понуда аднување на фејс од мене нема да добие бидеќи имаше направено никој да не го додава веќе скоро неколку дена оти многу е барана личност (wtf). Уште некој совет да ми се даде доколку си расположен не е лошо! Според ова неможам ни да претпоставам ни што сака.
    п.с. иначе девојка нема, со друштво во последно време не искача, сам со себе се шета со автомобилон му.

20. Igrata

Igrata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    306
    Ќе си најдеш некој друг

На glosipgirl и Bokchee им се допаѓа ова.