Кратко и јасно. Си го одбила, он изгледа тешко му паднало, па те избришал. А сигурно другарка ти била љубоморна на тебе со тоа што и тебе ти понудил мување. И извртела муабет дека си имала нешто со него.
realno.. se do psihata.. a i covecki e da ne privlekuva neshtoto shto nemozime da go imame.. sepak moj sovet naucete da se cenite sebesi dovolno za da znaete deka zasluzuvate podobro i nekoj koj ke ve ceni,saka i pocituva kako zena i devojka i celete kon toa.
Ме интересира доколку на пример сте имале не многу долга врска (неколку месеци) и исто немате контакти воопшто неколку месеци ако го побарам има шанси да се смириме? Што треба да направам? Инаку типот во меѓувреме немал ниту женска, ниту мување такви работи. Едноставно врската прекинала од незрели работи од моја страна љубомора, контроли... Уф, не знам размислувам да го побарам макар шо откако раскинавме не реагираше веќе на повици, пораки... Што мислите како би реагирале вие машките на ова?
ako ne probash nema da znaesh.. mada ako ne reagiral prethodno verojatno ne e zainteresiran poveke za tebe.. probaj ali ne preteruvaj i ne se ponizvaj.. ima i dr maski na planetava
Пробај ќе видиш. Ама треба ти да се средиш прво. Ако евентуално се смирите, пак љубомората и пак ќе се обидеш да го контролираш. Он може не сака таква женска да има.
Бившиот сака да се помириме. Ми се извини 100 пати за тоа што зборел за мене ми кажа дека зборувал од лутина, тогаш кога раскинавме. Сега сака да излеземе и да се видиме. Мене страшно ме нервира и уште сум му лута за тие муабети. Јас се глупирав му кажав прво да видам на карти, и целиот разговор го снимав. Можеби пак ќе почне да зборува кога ќе го одбијам, затоа што нема шанси пак да бидам со него. Сега чека одговор. Што да правам?
Не знам за какви карти се работи, тарот претпоставувам. Па, прво види што ќе кажат картите, па тогаш одлучи. За ова болдираново, бетер си од Заев, мајке ми. Страв да ги фати муживе што зборат по телефони. Ако „нема шанси пак да бидеш со него“, не знам зашто се замараш со тоа што и како ќе му одговориш. Тоа и по телефон можеш да му го кажеш, нема потреба од средби и дополнителни драматизации. Секако, не заборавај да го снимиш и тој разговор. Поздрав.
Знам дека си пишала тука за да добиеш машки одговор, ама морав да ти одговорам. Мое лично искуство ме поттикна да пишам на темава, околу смирување со бивши. Мојата ситуација беше различна од твојата, во однос на раскинувањето. Ама не е ни битно. Сакам да ти кажам дека смирување со бивш не е добра идеја. Ти си го знаеш тоа и треба да се слушаш себе. Реалноста е дека луѓето се менуваат, ама тоа што те фрустрирало кај него веројатно е дека ќе продолжи да те нервира. Или уште полошо, ќе излезат нови негови особини на површина што нема да можеш да ги поднесеш. Нормално, ова важи и во обратната насока, сигурно и на него ќе му сметаат одредени работи кај тебе. Ако еднаш врската се прекинала, имало причина за тоа, дури и ако било нешто ситно и небитно. И ако бидеш пак со него, константно ќе те потсетува секој негов збор, негово дело, негова реакција, на таа причина..
Ti izgleda nisto neznaes. Za karti kazav na zaebancija I on ako e pameten ke si svati... A ne navistina da gledam na karti. Zimava koga toj zboruvase za mene gluposti a ja s nesmev daizlezam od toma toa nisto ne bese a a jas sto snav ova toa veke e kriminal. Pa moram I jas sebesi da se zastitam nekako. Izvinete zza ltinica nemam mk podrska.
Признавам, доста работи не знам, ама знам дека „незнам“ се пишува одвоено. А и знам (т.е. се надевам) дека тоа со картите било на зафрканција. И ја у таков контекст го спомнав. Она што не знам е следново: ако ти не сакаш повеќе да бидеш со него, па дури и, како што викаш, криминално постапувал со тебе, зошто се чудиш што да правиш и како да одговориш на неговиот предлог да се смирите? Признавам, тоа ми остана мистерија.
Kako prvo ne e cas po makedodski da me mi kazuvas dali se pisuva zaedno ili odeleno a I onaka seedno mi e. A neli e krivicno delo da se zbori naokolu za tebe? Da se otkrivaat nekoi raboto sto nikoj ne bi sakal da gi znae?
^што го убедуваш човекот дали е или не е кривично дело што те зборел наоколу бившиот? Ако било толку лошо, зошто размислуваш дали да се смириш со него? Ете ти го одговорот.
Не е час по македонски, во право си, ама убаво е да покажеш основна писменост во пишувањето и изразувањето, не за друго, туку за мислењата да ти бидат почитки и појасни, да не ги „мачиш“ луѓето што ја читаат темава и можеби сакаат да ти помогнат. Да се вратам на темава: ја не оспорувам дека бившиот твој направил кривично дело кон тебе (не знам дали е така, не е ни битно) - она што не ми беше јасно е ако си апсолутно сигурна дека не сакаш ништо со него, зашто воопшто размислуваш за средба, чија тема би била вашето евентуално помирување? Ако не сакаш ништо повеќе со него, доволно е тоа и по телефон да му го кажеш (како што напишав и во првиот одговор на твоево прашање). Иначе, болдираново не е кривично дело, повише е за у категорија - оговарање. Ако кажувал невистини за тебе, да, тоа е кривично дело - клевета. И за тоа можеш да си бараш чаре и на правен начин.
Не сум машко ама ќе ти одговорам хаха. Ако многу сакаш да се смирите, тогаш пробај. Што ќе изгубиш? Ништо. Можеш само да добиеш. АМА, ќе покажеш дека си сменета, не со зборови, туку со дела. И ќе престанеш со тие незрели работи. Не се прави тоа така одеднаш. Полека пристапи му, види како ќе реагира, за да знаеш што понатаму.
Jas ne razmisluvav da se pomiran tuku da mu kazam na ubav nacin I da ne ostanam na ratna sekira so nego (za da ne zboruva pak)
sakam pomosh,ve molam daj te mi sovet ! mojot bivshi decko e profesionalen fudbaler. se zapoznavme lani letoto na facebook i zboevme 24/7 4 meseci dodeka beshe na pripremi vo stranstvo koga se vrati zapocnavme prekrasna vrska bez kavgi i raspravii postojano se slushavme sakase sekoj den da sme zaedno, bez da se poznavame mi kupil pokloni od stranstvo..posle odreden period zaminav na odmor i taa dalecina ne ni gi oladi odnosite povtorno bevme 24/7 na telefon no koga se vrativ ispadna mala banalna raspravija koja zavrshi so prekin na nashata vrska. padnav vo depresii tie 3 dena dur ne bevme zaedno i toj mi se javi se dogovorivme da se vidime mi prizna deka placel i deka ne mu bilo seedno bez mene i deka ne saka nikogas povekje da go ostavam. i prethodno spomnav deka e fudbaler pa postojano dobivav pokani da go gledam na natprevar i na FFM no nikogash ne otidov, me terashe da odam kaj nego vo naselba da se zapoznaam so negovite drugari ne otidov povtorno, sakase so negovite da me zapoznae ne sakav ne znam zoshto, vo megjuvreme ispadna deka mojot najdobar durghar koj isto taka e sportist imase utakmica i me vikna da go gledam a najdobrata moja drugarka e zaljubena vo drugar na drugar mi pa otidovme na utakmicata.. mu se javiv na mojot bivshi decko i se naljuti cela vecer n emi krevase na telefon i utredenta isto taka odluciv da ne go baram i da prodolzam so zivotot no TOJ MI SE JAVI I MI RECE NEZNAES STO NAPRAVI TAKA, RAZMISLI MALCE STO NAPRAVI I PRED DA SI LEGNES SFATI STO MI NAPRAVI ISTO I JAS KAKO STO MISLAM SEKOJA VECER POMISLI I TI NA SVOITE POSTAPKI.. ne mi beshe jasno deka e ljuiti za toa i deka vsushnost toa moze da bide pricina za prekin na nasata vrska..utredenta pak se javi toj jas bev obicno nastroena,utredenta povtorino i taka pak ni se zaladija odnosite bez da se vidime. patev,placev,kubev kosi sto se vika ama ne se spasiv nikako po 2 nedeli toj povtorno mi pisa na fb na nashite datumi na dzidot si gi postirashe nasite pesni i na fb me prasa dali sum uste negova rekov da.. toj beshe vo karantin blizu moeto skolo pa sakase da me zapoznae so negovite soigraci odbiv bozem nemam vreme a imav sram mi beshe i zborevme postojano na fb i tel i se dogovorivme da se vidime izlegovme bese kako son na nasata klupa vo park na koja sekogas sedevme se smeevme 4 saati bevme zaedno no ne ispadna nishto se svrtev go prasav zosto mu beshe taa postapka so toa sto ne mi krevase pocna da kreva ton deka taka toj sakal i deka cim sama ne sum znaela ne go interesiralo vekje stanav i bez zbor zaminav mislev deka zaminav zasekogash no ne beshe taka..nego povekje go nemase ni da se javi,ni da pise i odluciv mojata drugarka da zboruva so nego toj ja pozna deka ne sum jas neznam kako no prepozna. pomina povtorno period od 1 mesec i mi se javi,jas ne go pobarav nazad povtorno. pomina nova godina, praznicite doznav deka ima nova toa beshe kako shok za mene kako kraj na zivotot ama uste go sakav i go sakam,togas negoviot drugar pocna da mi se dodvoruva na fb me prasa dali imam nekoj rekov da imam muvator .. posle tie moj zborovi bivsiot stavi slika od nego i negovata nova devojka na fb..mislam deka umrev,togas odluciv da pocnam od novo i da stavam kraj na minatot pocnav nova vrska bese super iako ne go sakav gledav da preziveam 3 meseci ne go barav i toj me pobara,ljut bil zosto ne mu se javuvam zosot ne mu pisuvam zosto nova godina ne mu cestitam zoso me nemalo nigde vekje deka zaminuval na pripremi 2 meseci i sfativ deka vsushnost me bara deka saka da me cue bidejki dolg period nema da e tuka pomina i toa,pominaa i povtorno novi 2 meseci bez traga i glas i samo vo plac i solzi resiv da prodolzam ponatamu no toj sekoj pat se pojavuvase i sekoj pat znaev deka uste ja imaa taa nova devojka,i ne go barav jas iako ni predhodno ne go bev barala prva cekav i sekako toj povtorno se javi..koga i da odam kaj mojot drugar kaj nego vo naselba toj sekogash doagja..i dojde denot na bitnata utakmica na mojot drugar otidov i bivshiot bese tamu,do mene drugarot na koj mu otidov na utakmica uste na pocetokot na nasata vrska i toj se stapisa dojde se pozdravi i sedna na strana i mi pisa poraka da go izvadam drugar mi koj odam da go gledam na teren da igra za da dojde da posedi so nas..jas mu vrakjav na sekoja poraka utre denta na rodenden kaj drugar mi pokanet i toj beshe cela vecer do mene sedese gi pustase nasite pesni gledase vo mene igrase okolu mene mi davase da jadam mi se potpisa na raka sakase i jas da mu se potpisam zema moja slika, i dojde vreme da si odam nakaj doma toj ja ukrade kolata od tatko mu i dojde da me odnese do doma iako ziveeme na 2 razlicni kraja me ostavi do dodma i cel pat se vrteshe na zadnoto sedishte i me gledasem,sekoj semafor go koristese samo da se svrti nakaj mene i da me pogledne i da mi namigne a istata ovaa vecer dodeka toj beshe postojano do mene so nas beshe najdobriot drugar na negovata nova zenska neznam zoso toa go pravese i zoto ne mu bese strav deka kje ja izgubi mozebi povtorno se vrtakse okolu i dojde 1vi maj otidovme drustvo i toj beshe na istoto mesto,po nekoja golema slucajnost i sudbina ete da kazam i sedese so mene celo vreme povtorno beshe ljubomoren koga me gledaa drugi mashki koga gledav po drugi koga se pozdravuvav so drugi mashki koga ne go zabezevuvav a negovata zenska nigde ja nema so nego nigde ne ja nosi. i posle toa sekoj pat ,io se javuvase bez vrska pominuvsse kaj mene od naselba i mi se javuvase da me cue,na nasiot datum sekoj pat mi se javuvase i mi pravese teshko .. i jas izlegov na zurka so drustvo dojde i negoivot drugar toj ne dojde i utredenta povtorno mi se javi ljubomoren deka drugar mu bil pokanet a toj ne i deka bi sakal da dojde i da izleze so nas pa odlucivme da odime na kafe site zaedno kako golemo drustvo,vo tie 4 saaati toj celo vrreme gledase vo mene mi zborwse se smeeshe me zezase me skokotkase i koga drugar mu kje mi prozborese kje me klocnese pod masa i luta faca pravese..mi se javi posle toa povtorno i vcera pak stavil slika so negovata nova zenska od niv dvajca a gore pisal princezo isto kako sto i mene me vikase i kako sto sum mu potpisana vo telefon..sto da pravam ? :/// ve molam pomognete mi p.s izvinete za toa sto pisuvav na fond latinica,rasipana mi e tastaturata..
Здраво, дечки. Посебно им се обраќам на маживе зошто јас стварно едно нешто не разбирам. Која е поентата, воопшто целта да толку ентузијастички сакате да запознаете некоја личност, да излезете, да си поминете прекрасно, притоа и ништо да не се случи, да има таква хемија ко да се знаете цел живот, слични сте и сите тие работи, се испраќате со: ќе се чуеме, пишеме, многу ми беше мило, супер поминав и остало, за на крај да испарите? Многу повеќе почитувам искреност и муабет од типот, извини, не ми одговараш карактерно, мило ми беше што се видовме но не би сакал да се случи ништо повеќе од ова, отколку празни муабети и неисполнети ветувања. Не разбирам и не знам како да објаснам зошто тоа го правите. Кај ви се мудата за искрени разговори?
Смајливо е за болдираново. Поентата, што би прашала ти, на ова може да биде следново - дечкото да не ја почувствувал таа хемија што ти си ја осетила или да не си поминал толку прекрасно со тебе како ти со него. Е сега, зашто не ти го кажал тоа во фаца - немаме сите толкави муда за искрено да си го кажеме тоа што го мислиме, а од друга страна, не сите жени и сакаат да чујат искрено мислење (посебно ако е негативно и ако се однесува лино на нив). Во секој случај, нешто очигледно не штимало, чим не ти се јавил пак да се видите. Од друга страна, ако ти толку убаво си си поминала со него, не знам што те спречува ти да го побараш да се видите пак - од неговиот одговор и од (евентуалната) втора средба, најверојатно ќе ти се разјаснат повеќето дилеми за ситуацијава. 21-ви век сме, жените (барем на хартија) имаат еднаквост со мажите веќе 60 години, не чекајте на све од машките, преземете и самите малку иницијатива (не е страшно, ветувам). Поздрав.
Смеењето во текот на дружењето, комплименти за карактерот, блесокот во очите, недиректни комплименти за физичкиот изглед и остало се моменти кои ми го покажаа спротивното, освен јас лошо да сум ги сфатила сигналите, не знам. Муабетот ми е од претходно искуство дека ако нешто не чини во моментот, избегнуваш разговор, смислуваш изговори како да ти се отидеш порано, отсутен/а си итн. со што покажуваш знаци на незаинтересираност, и другата страна го заприметува тоа, ептен нели ако ти непријатно да му/и кажеш во фаца. Како и да е, можеби јас сум ги измешала работите, фала сепак на советот, не би го побарала за да се видиме пак,туку не знам колку е добра идејата директно да го прашам што не му се свиѓаше и од каде тој ентузијазам во текот на муабетот ) да си знам за друг пат ако до мене била работата
Муабетот ми беше ако ти си си поминала убаво со него, а ти изгледало и како он да си поминал убаво со тебе, можеш ти да преземеш иницијатива за да се видите по втор пат. На тоа мислев кога ти предложив да го побараш, а не да му се јавиш за да го прашаш директно зашто не ти се јавува или што не му се свиѓало кај тебе. Ако на све чекате од денешниве машки, многу работи ќе ви бидат нејасни, мора малце иницијатива и од женска страна, иначе тешко вас со маживе. Поздрав.