Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.323
    Допаѓања:
    16.659
    Благодарам за потврдата :)
    Ме интересира дали е во ред. од моја страна на машкото што се гледам му кажав дека ми сметаат коментари на фб или било каде од типот (однапред се извинувам за грубиот речник ама негово дело е)
    Zenive ti se chudna rabota ... Posle mochanje te teraat da se mijash race a za vreme na sex da go lapnat cel ne musmeta :)

Последна измена: 28 јули 2015
  2. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    Врска неам каде е ова Кадрифаково и какви се селата слични на него , ама сељаци не живеат само по села. Така да многу е веројатно дотичниот да е од Скопје.

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.323
    Допаѓања:
    16.659
    Тро фазла поќе пари има... Од друг град е, ама учел СК. И одма е ѕвезда... |(:rofl:

4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    Ги има и кај богати и кај сиромашни. И помеѓу оние што живеат во село и што живеат во град. Во очи ми падна коментарот на членот кој што сељацизмот го поврза со оние што живеат во село.Ограничено размислување ми е тоа.

На oblace1, Jordanovska-K и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. protector

protector Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Би сакала совет од машко за мојава ситуација.

Пред месец ипол бев кај другарка од друг град на викенд и бевме излезени. Се запознав со еден 30 годишен дечко (другар на другарката), многу забавен, цела вечер се смеевме, цело време ми се пушташе и на крајот од вечерта се смувавме. Не му давав ни да ме допре (а он научен на спротивното).

После тоа дојде он во Скопје, се видовме, во меѓувреме си пишувавме на фб, чат-пат се слушавме, па пак отидов јас кај другарката, пак се видовме. Еден период од две недели се немавме видено бидејќи јас не бев тука, но контактиравме постојано. После тоа период од една недела воопшто не контактиравме. Па пак почнавме, бев јас пак кај другарката бидејќи спремавме испит се видовме и се беше ок. Овој пат бев поопуштена, се допиравме.. Пак почнавме да се слушаме, да си пишуваме пораки. Почнав да бидам послободна со него во комуникацијата. Он пак дојде за Скопје, се видовме.

Односи сеуште сме немале, последните два пати кога се видовме бевме премногу страсни он сакаше и идеше кон секс но јас не му дозволив.. и јас би сакала стварно ми е убаво, но не сум сигурна затоа што некако ми прави топло ладно. Некогаш се јавува он, некогаш јас, обично еднаш (некогаш и до два пати) во денот се слушаме. Во меѓувреме и на фб си пишуваме. Некогаш не се слушаме воопшто само си пишуваме. Е сега тоа топло ладно = некогаш е се ок се чувствувам убаво со посветено внимание од негова страна, а некогаш како да не сака да комуницира со мене и ме избегнува. Прееска на пример му вртев не ми крена, не ми се ни јави. Обично така стално ми врти после тоа или па кога ќе ме види уклучена на фб ќе ми пише еј си ми вртела.. (мада и јас не сум се уклучила на фб од тогаш). На некој начин и сеуште не знам на што сум со него, не сме правеле некој сериозен муабет, претежно се е на заебанција, а вака пред други стално вика девојка ми, женска ми ауу..

Како да го протолкувам сето ова? Ме збунува начинот на кој се однесува. Ладно - топло. Или па можеби јас премногу се замарам и мислам на тоа, а не е ништо. Он претежно е со работни обврски или пак е со друштво. Можеби и не сака премногу комуникација, сака малку и полабаво. Според вас што мислите? Стравувам од тоа да не е со мене дека му претставува предизвик да ме легне (или пак го оттргнувам и поради тоа, затоа што нели на некој начин и за да бидеш со некој во врска многу е битно и сексуалниот однос да пружа задоволство на двајцата а ние сеуште сме го немале). Всушност дали би било глупо да го прашам што планира со мене или пак би звучело лошо? Затоа што и не сакам едноставно туку така да легнам со некој кој е со мене само ради забава. Што знам, не знам. Може јас само премногу се оптеретувам со разни мисли кои само прават да се чувствувам збунето.. Да му вртам пак не планирам но се мислам дали да му пишам ме избегнуваш ли, нешто така? Мислење и совет? :/

Сега само што ми се јави, си одел накај дома.. бил навака натака, излезен.

Последна измена: 29 јули 2015
  6. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    It's a joke... мислам... ова ако го сваќате озбилно...не знам...

На Nausicaa, kim.k, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    @protector, еве ти мислење од мене за твојава ситуација.

Начинот на кој комуницира, односно не комуницира, со тебе може да значи повеќе работи. Може е навикнат на полабав начин на комуницирање, а можеби така комуницира со тебе бидејќи не сака да испадне премногу нападен, напорен или сериозен во однос на вашава врска.

Не знам колкава си ти, ама тој на 30 години би требало веќе да биде сериозна и оформена личност и да ги надминал она тинејџерско однесување и „игри“ кои се водат, а се карактеристични за помладиве генерации. Во секој случај, не гледам ништо лошо во тоа да го прашаш за се што те интересира во однос на вашата врска (дури и те советувам да го направиш тоа), за да знаеш на што си и како да се однесуваш или постапуваш во иднина. Можеби тој не е за сериозна врска, а можеби и е, ама тоа не ти го кажал или покажал.

Како и да е, еден нормален разговор меѓу вас, како возрасни личности, би требало да ги реши повеќево од твоиве дилеми.

Поздрав!

На protector му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Ми треба советт.. ако може некој ди ми се обрати во ЛП :(

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Ајде де, пиши го проблемот. На форумов има помалку машки, можеби ќе почекаш малку за да добиеш совет. А може и од некое женско ќе добиеш.

10. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Не ми е битно дали се работи за женска или машка осбоа само што е по опширно и би сакал со некого да разговарам за тоа

11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Не ми е јасна една ситуација со еден тип,од мојот град...Се знајме од низ град,му се допаѓав на дечкото ок и тој ми се допаѓаше мене неможам да речам не,ама онака само си имав симпати спрема него,чоекот е толку подуен што со такви сакам само мајтап да си правам,не е ни важно имав и дечко...
    Ме додаде за пријателка на фб го прифатив ништо не се дешаваше посебно,и по некое време можи година дена гледам човекот случајно ме избришал,се изнасмејав жими све ајде ок...Синоќа влегвам во кафич го гледам на шанк,ме виде нормално и јас со другарките на шанк застанав блиску седевме(кај што имаше место),човекот погледот не го тргна бе,дури ми беше непијатно да се свртам натаму значи буквално зјапна,ај ок...
    Врти околу шанк во вратот ми диши излегва надвор внатре пак се гледа место не го фати,едно време дури и сама останав на шанк,се потпре право во очи ме гледа зјапа и не мрднува мн ми беше непријатно,бог да чува,ај што е подуен и што се замислува незнам што,ама на таквите со иста ароганција му ваќам,ЗА ИНАЕТ а не дека бев рамнодушна туку напротив,инаку сум ведра и комуникативна,ама кога се работи за вакви типој одма си ставам штит околу мене...
    И гледам човекот ќе пукни ама не прави ништо,па ок ќао...Мажи дешифрирајтеја ситуацијата,мене да не ми се причинило нешто...(facepalm):D Можно е и тоа од каде да знам

12. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Tipot ni sam ne znae sto saka toa e :)

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Мислам дека човекот многу убаво те прочитал и сфатил дека тоа што го викаш штит е само зид од тоалет хартија и дека те голицка за него ама несакаш да признаеш....заинтересирана си и ти за него ако не етака што туку и ти го пратиш со поглед што прави!?Јас сум женско а од машко нема да добиеш одговор точен.

14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Па кажав јас дека не сум рамнодушна,инаку зошто воопшто би пишувала овде нели?... Не е работата дека јас го пратам со поглед едноставно се гледа и осеќа некој кога постојано те гледа,ама па и затоа ја објаснив цела ситуација како беше...

15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Од напишаново јас само гледам дека всушност ситуацијата е обратна од она што ти го кажуваш...односно дека ТИ не си го тргнала погледот од него, со.оглед на тоа дека знаеш дека цело време зјапал во тебе...;)
    е сега и тоа не мора да е така...ние машките често реагираме вон здравиот разум, па така и колку да сме заинтересирани за некое женско, може да останеме парализирани и како телиња да дремеме цела вечер...

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Ами јас ако не го гледав немаше да видам дека ме гледа :D,леле бетер од тинејџер сум со муабетот,абе луѓе не беше некое гледање онака да ни се сретнеа погледите ова она,ептен беше ова зјапање дури непријатно ми беше да се свртам натаму, имам контрола во све не сум до толку дојдена да зјапам во некој посебно не во некој како него да му ја кревам цената,како да се осеќа некоја тензија меѓу нас,т.е хемија се гледа дека има, ама чоекот си е надуен како што кажав и со таквите и јас исто враќам,инаку мислите дека толку блиску да е некој и да ми се бендисва немаше да превземам нешто?пссс нормално дека да ама јас одлучвам за кој вреди тоа да се направи...Можи и јас погрешно си ги протумачвам работите де све е можно...

17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Затоа ти реков дека.и ние машките знаеме да бидеме трупови...Пушти му некој знак, насмевка, намигни...или прашај го зошто се срами...и ќе биде твој ;)

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Знам зошто тогаш ме избриша од фб,се плашеше дека ќе се заљуби во мене,а јас зафатена :rofl::rofl::rofl:

19. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    Малце каснам со одговоров, ама ајде...

Од напишаново, очигледно е дека му се допаѓаш. Е сега, зошто не презема нешто поконкретно од зјапање - можам само да претпоставувам. Можеби се срами да го направи првиот чекор или се плаши од одбивање, можеби те гледал со надеж дека ќе добие некаков знак од тебе, па тогаш да тргне у акција, а можда и таков му е стилот - сака да глуми лудило :D (што да се прави кога многу од техниките за „пуштање“ мажите ги учат од филмови, тоа ќе не одведе во пропаст).

У секој случај, мислам дека е јасно дека ти него го привлекуваш. Е сега, што ќе направиш ти по тој повод, останува на тебе.

:) Ова е добар знак, вистинската привлечност кон некој често пати знае да не натера да се однесуваме како тинејџери.

Ако и он тебе те привлекува (а мислам дека е така), можеш и ти да го направиш првиот чекор или едноставно, при вашата следна средба, да му дадеш некаков знак, да му упатиш насмевка и сл. Мислам дека и тоа ќе биде доволно за да го мотивира да ти пријде.

Во секој случај, со среќа!

Поздрав.

20. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    toa ti e isto kako koga ke vidis mali momcinja kako se derat po ulica...primitiven instinkt

pred nekoe vreme bev do grcija so drugar i edinstvenite seljaci luge so se odnesuvaa zanikade bea dvajca kamiondzii od gevgelija

zacuduvacki e kolku se kulturni grcite, i pesaci i vozaci ti otstapuvaat mesto da pomines ako primetat deka smetaat...ovde neam zborovi samo so se vrativ edna zena u tinex go blokira celiot pat zatoa sto sakala da procita so sostojki ima vo muslite ponatamu cela familija go blokirale celiot premin vo delot na alkoholot i sokovite

makedonija e zemja na psihopati, maski i zenski psihopati

На anakonda88 и GirlLove им се допаѓа ова.