Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. MysteryMan23

MysteryMan23 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    222
    Па пиши му сега после ти пак му праќај подароци ако си решила.. :D

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Па незнам да го прашам ли за адреса да му пратам или глупо да не е?

3. MysteryMan23

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    222
    прашај го за адреса ама не мора да му кажеш оти ќе му праќаш, нека се изненадe :D

4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    ако толку ти е важно понатамошното дружење со него, повратна карта до Белград е околу 2300-2400 денари...одиш сабајле, се враќаш до вечер....
    ич не го прашувај, само соопшти му дека тогаш и тогаш доаѓаш и да те чека...и без братучеди овој пат...:inlove:

На Koalica, Ekstaza и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  5. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Па детето сега веројатно е зафатен со испитите, ти и сама си кажа ги одвоил само поради тебе. Сега кога не си таму сака да си се сконцентрира на учењето. Ама ти секако пиши му, кажи му дека ти е криво што сте немале повеќе време да се видите и нешто сл. :)

На SnowWhite8, ninja35 и anakonda88 им се допаѓа ова.
  6. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ete mu pisav deka sum stignala I deka mi e krivo zosto sme nemale poveke vreme....

Kojznae kakov vpecatok sum ostavila cel nok nespiena.
    A za podarok ke mu pratam samo neznam sto da mu kupam I kako da go prasam za addresa da ne e primetno...

7. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ти врати тој нешто ?

8. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Да дека и на него му е криво, и дека кога сме се поздравувале многу се растажил помислил дека нема да ме види повеќе би сакал да сме поблиску... Значи не е лут :D

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Епа сега можеш да му испратиш поклон и биди љубезна со него , сигурно е зафатен со испитите . Се надевам ке ви успее.

10. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ke ni uspee prijatelstvoto :)

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Понекогаш стварно не можам да разберам дали девојките навистина не приметуваат како се однесуваат кон момците или само се прават дека не приметуваат. :^)

Како тоа не му пишуваш откако сте се виделе, го ставаш во позиција да се чувствува ужасно и згора на тоа ти се правиш жртва пишувајќи колку неубаво се осеќаш заради сопствените постапки. Толку не забележуваш дека со постапките му покажуваш колку не ти се допаѓа? И какви се жити све тие изговори не ми беше добро, па отидов со братучед ми... колку глупи мислиш дека сме тука, ќе си кажеш фино, страв ми беше да одам сама, може да ми направи нешто, никој нема да смета дека си луда ако го направиш тој чекор, ама вакви изговори, тетка ми не беше добра, се пакував, испити имал, малку време имав, уште што не си напишала дека кучето ти ја изело домашната.
    Сега ќе ми напишеш „кој сум јас да те осудувам“ или „ако не можеш да ми помогнеш, не ми пишувај“, ама ако сакаш сериозен одговор некој да ти даде кој ќе ти помогне, мора да бидеш искрена, зашто и на доктор кога одиш, ако сакаш да те лечи од настинка, не му кажуваш дека те боли слепо црево, не го лажеш.

И озбилно, какво проклето пријателство? Освен ако „пријателство“ не е модерен термин за шест оргазми во саат и пол, сигурно типот нема да се потегне 140 километра за кафе со некого. Што, Крагујевац е град на духови па не му оди муабетот со неупокоени и немирни души кои немаат физички облик? Немаат за што да зборат? Здосадено му е од „не наоѓам среќа во минување низ ѕидови“ тип на муабети со духовите?

Ти и сите други девојки, ми е гајле дали мислите дека постов ми е арогантен, за ваше добро пишувам, ниеден стрејт маж нема да одржува муабет по социјални мрежи и да договара да се видите само за да ви биде другарче. Сите до еден без исклучок ќе сакаат да имаат секс со вас и најверојатно фантазираат пред спиење како го правите тоа.

На Nausicaa, Jordanovska-K, buba4e89 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Veruval ili ne ja napisav vistinata. Jas uste koga bev vo mk bev bolna. I nema sto da lazam
    Se se iskomplicirala posledniot den koga strina mi se razbole pa vikaa i brza pomos (povrakase mislam deka pretera) pa moravme da si odime zosto pretera so ovkanjeto i kako toa nie I smetame tuka. Vtoro bratuced mi edvaj go ubediv da dojde so mene toji mi vikase ako ne ti e dobro sedi si a navistina bese glupo da ne otidam a toj dosol da me vidi. Treto prv Pat idam u BG kako ke idam sama?
    Jas navistina nemozev da ostanam den poveke I da ja slusam onaa kako vika deka ke se zatvori vo wc da najde mir da ne I tropame. A nie cel den USTA ne otvorivme mislam tala ne se ponasa so nekoj koj prv Pat doagja.
    Toj sekogas velese deka e tuka za mene koga imav problem pa jaa svativ deka toa go veli nna drugarski nacin. Vcera pisuvavme pak I se e OK ne e navreden mh bilo glupo deka sun so bratuced. Ne deka sakav da go viknam I nego nego morav ne go znam gradot.

13. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    @SnowWhite8, мило ми е што ете се решил „проблемот“ со дечкото од Крагујевац и сте продолжиле да комуницирате.

Но, морам да те прашам, што, според тебе, е целта на твоево познанство, да го речам, со дечково? Од машка страна, морам да се сложам со @Captain-Omni - за да се види со „другарка“ и тоа другарка со која си се дружел само на фејсбук, и да испијат кафе у живо, ниедно машко нема да се потегне да патува 200 km. Не знам кои се твоите намери у однос на дечково, ама сигурен сум дека он на ум имал нешто поише од дружење.

И братучед ми патуваше од Ниш до Нови Сад за да се сретне со „другарка“ со која претходно комуницирале он-лајн, ама кога отиде таму си доби секс. Само што, за разлика од твојава ситуација, и двајцата биле на чисто за што се работи - и она кога го викнала и он кога тргнал на пат. А иначе, да го викнела само да се видат, немало ни да му падне на памет да „пут путује“.

Така да, ова е нешто што треба да го имаш на ум и у предвид во вашата понатамошна комуникација и дружење. Ако сакаш врска со него, биди спремна на долги патувања и мачнини од патот, пари за автобуски карти и преспивање кај роднини кои офкаат. Потешко е од што звучи, верувај. А ако сакаш да сте само другари, недвосмислено кажи му го тоа, па ете, ако иде на одмор у Грчка, може да наврати еднаш у годината да се ѕирнете или ти кога ќе идеш у Београд (ако е он веќе таму) - да пиете по едно кафе.

Битно, објасни му на дечкото дека сакаш да бидете другари и ништо повеќе, за да си биде човекот на чисто, пошто некако не ми се верува дека и него намерата му била само да се дружите.

Поздрав.

На Nausicaa, Jordanovska-K, Daydream и 3 други им се допаѓа ова.
  14. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Ај вака сега. Имам многу добар другар од средно се дружиме цело време. Типот идеше со една долго време после прекина и се фати со една моја другарка. Идат еве веќе една година. И сеа човеков почна да ми кажува како додека бил слободен не се фател со мене а у. На одмор кога бевме сега повеќе луѓе на спиење легна до мене почна да ме чешка по грб и го претера малце и рипнав изреагирав у стил Уј што праиш и си стана си отиде. После ме нападна зашто сум напраила така сум требала да ќутам и за се овие муабети и се ова да не кажувам на никој. Нормално дека нема да кажам ќе испаднам ја крива после. Е сеа збунета сум од понашањево негово од нигде никаде почна вака да се однесува. И што да праам сега? -_-

15. N1ky

N1ky Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    26
    Дали женското има шанси кај машкото ако пред тоа таа го одбила?

16. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Зошто да не?

17. MysteryMan23

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    222
    Пробај си среќата и ако те одбие 1-1 ќе бидете :D

18. Ekstaza

Ekstaza Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    46
    Подобро оваков "арогантен" одговор, како што ти го нарекуваш, отколку лигавење и неконструктивни фрази како "Се` ќе биде добро". Браво, ми требаат пријатели како тебе во животот!

На Captain-Omni му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    Е тоа е она што ја цело време го зборам - машко-женски пријателства не постојат, барем не во вистинската смисла на зборот. Вистинските машко-женски пријателства, во кои и двете страни навистина сакаат само да бидат другари и ништо повеќе, се толку малку на број, што се статистички ирелевантни.

99% од машките кои имаат „другарки“ реално би сакале да имаат и нешто повише со нив, ако им се укаже прилика. А доста од девојките се свесни за ова, ама се прават наудрени и не им кажуваат експлицитно на другарите дека немаат никакви шанси за нешто повеќе кај нив, туку на некој начин им даваат лажна надеж, за да овие се моткаат околку нив, им даваат комплименти и слично, а девојкиве да си го хранат сопственото его и си ја качуваат самодовербата. Едноставно, така функционира најголем дел од машко-женските „пријателства“.

Е сега, овој „другаров“ твој очигледно мислел дека му се укажала прилика на одморов со тебе, па решил да си ја проба среќата. Ако му успее - супер, ако не, ќе ти рече - „А бе ја само се шалев“ или „Не мислев така, не си сфатила“ и слично.

Ваквиот начин на имање „другарки“ им овозможува на машките да бидат во близина на женско суштество, да чекаат прилика кога „другарката“ е ранлива (ја оставил дечкото, се начукала и сл.) и тогаш да го направат својот потег, па и ако наидат на одбивање, ќе биде - само смо се шалили. И пак ќе си чека, до следната прилика. Ова ти се дечки со ниска самодоверба, кои не можат да се соочат директно со девојка во лице и отворено да ги кажат своите намери и потоа да се соочат со последиците. Додуша, ги има и такви кои активно си бркаат/имаат девојки, а ова другаркиве им се као бекап варијанта или бонус.

Се надевам од ова сфати каков „другар“ е другар ти. Што ќе правиш понатака, тоа си е твоја одлука.

Поздрав.

На anakonda88 и Captain-Omni им се допаѓа ова.
  20. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Сфаќам се. Не ми беше јасно само тоа како тоа му текна сега да си ја пробува среќата кога иде со типка што ми е другарка и идат 1 година али тоа е..

На Tinchi му/ѝ се допаѓа ова.