Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.945
    Ајде сега како ме нарече :(
    Ај ништо ке се јавит друг може утре или ке се каам што воопшто ве прашав :envy:
    Сепак фала вака доцна што ми одговори;)

На NightBreaker му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.333
    Допаѓања:
    16.673
    Што би можела да направи девојката за да ве изненади? Да ве допре до срце?

На Херкул му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Херкул

Херкул Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.296
    Да ме покани на гости или да ми дојде на гости, да рече дека ќе оди до тоалетот и потоа од таму да се врати целосно гола, на штикли, со шеширче, со агресивна шминка и со лижавче во раката :) Понатаму оставам на нејзината фантазија како ќе си го осмисли сценариото :)

На Captain-Omni, Koalica, MysteryMan23 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. NightBreaker

NightBreaker Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    Тешко и генерално прашање. Не е секогаш секс одговор пошто со тоа не се допира до срце, но... и тоа е опција!

Па во тој правец кажано... да ми пише некоја девојка на фб, да почне да ми се отвара како имала чувства за мене, а до сега ги скривала во себе од страв и неизвесност стварно ќе ме изненади и погоди во срце. Нормално дека тоа многу ретко се случува пошто женските колку и да сакаат некого ќе држат во себе, ама нема да бидат први што ќе признаат. :D

Друго сценарио слично на Херкул. Ако ме повика некоја девојка на гости кај неа демек да и помогнам нешто околу компјутер, а на крајот завршиме со многу дружење, разговор и нормално усни на усни ситуација, па и нешто повеќе. Нежност, романтика, љубов, секс - топ редослед. :)

Абе има безброј начини како да допрете до машко срце, ајде женски креативни сте... мислете. :D

На x.Daisy.x, Kukla994 и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.945
    Тешко е вас човек да ви угодит, затоа и си праша девојката.:D ^

На NightBreaker му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Индивидуално е.
    Шо знам, напрај нешто шо го немате напраено, не мора да е секс, а знаеш дека му се свиѓа.
    Некогаш едноставно е, за мене, да седне да глеа фудбал или тенис да речеме, а знам дека за неа тоа е губење време и нема врска ни од правила ни од ништо, али го праи за мене и пошо ме цени. :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Ме интересира машко мислење во врска со жртвувањето во врска.
    Колку би можеле да се жртвувате за личноста која ја сакате?
    Би се откажале од своите веке започнати планови (факултет,работа или нешто друго ) за да бидите со личноста која ја сакате која не живее во ист град ?
    Дали на прво место се нејзините желби и можноста да ја направите срекна?
    Дали доколку не се жртвувате ,значи дека не ја сакате доволно таа личност? И дали е потребно долга врска да се одлучите на таква промена ,или ако сте сигурни дека сакате некого уште првата година од врска?

8. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Зошто би откажал факултет ради било која? Или работа ако ме исполнува?
    Не сум машина некоја, па со ваква промена да направам некоја девојка среќна?
    Од шо ќе живееме утре, ако сум со средно?
    И 10 години да сум у врска, ја си имам цели во животот, кои не зависат од љубов према некоја?
    Шо има врска факултетот мој со тоа дали ја сакам?

Колку години имаш уствари ? :D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Не мора да си арогантен.
    Не реков дека мислам дека некој треба да се откажи. Дури и за самата себе не сум сигурна дека би се откажала, ама воедно и не сум сигурна дали е вистинска љубов доколку не жртвуваш нешто за некој.
    Би работел работа што не ти е по желба ама ја работиш заради то што ти омозвожува финансиски средства? А постои опција да најдиш работа во град кај што живее женска ти и да започниш живот со неа, а не месечно маx 10 дена се на се да се гледате?

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NightBreaker

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    Јас ќе ти одговорам неарогантно. ;)
    Жртвување и сакање не мора да одат рака под рака! Ајде замисли ја следнава ситуација: ти сакаш некого премногу, жртвуваш се' што имаш и еден ден таа личност си заминува од твојот живот, едноставно раскинувате. Е сега кажи ми со што ќе останеш ти во животот? Со ништо! Баш заради ова премногу жртвување не! Додека не си во брак нема што да се жртвуваш пошто врска е врска колку и да е силна, не вреди буквално се што имаш да изложиш на ризик и да ти се сруши како кула од карти ако таа личност си замине.
    Кој е во друг град, ти или дечко ти? Прелудо е заради љубов да жртвуваш факултет, работа па и кариера кога од љубов не се живее, башка не треба да си роб на љубовта! Треба и да си во врска и да напредуваш во животот. Следствено на тоа ако не се жртвуваме не значи дека не ја сакаме таа личност, туку има нешто што се вика разум.
    Дистанца помеѓу 2 града може да се победи, или ќе живеете заедно под кирија (едниот ќе се “жртвува“ и ќе дојде во другиот град) или ќе мора да се навикнете на поретки видувања додека да најдете трајно решение. Ајде Македонија е ова, со кола за 2-3 саати секаде стигнуваш. :) Поентата е не мора никој да се жртвува, посебно не да става големи работи на ризик затоа што еден ден може да се кае и да си ја крши главата од ѕид.

11. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Ни у сон не би се откажал од факултет ради тоа да идам да работам шо ? Келнер, работник на линија? Ради тоа што на, извини на израз, некоја незрела и пречи што се глеаме 10 дена. Сестра ми е во таква врска, он иде во нашиот град еден ден, она иде кај него 3-4 дена и тоа е гледањето, 5 дена месечно. Немаат апсолутно никаков проблем, a повеќе од година и пол идат.

Ако најдам работа по струка откако ќе го завршам факултетот, може, инаку не.

Напротив пожелно е да не се глеаме секој ден, добро не баш али така е зборот.

Многу озбилно си сфатила дека мора да жртвува некој. Може да жртвувам да не играм фудбал секој ден со другари туку два пати неделно да речеме. Или па да не денгубам 3-4 пати у неделата по кафиња, да излезам еднаш со неа, еднаш со другари.
    Или да оставам еден предмет за у јануари, а сеа да идам на одмор со неа :D

Што ако раскинете да речеме? Хипотетички муабет е ова.

На Mishela и marama им се допаѓа ова.
  12. NightBreaker

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    Добар си @Priroden природно и здраворазумски размислуваш. :D Те поддржувам во мислењето. Не вреди за некоја пувла или пуфла да си го сјебеш животот исто како што и некоја девојка/жена не вреди заради некој сељак да си ги изгуби конците во животот и после кога ќе ја остави да биде сама на светот и да нема ништо! Жртви од типот неиграње фудбал, ова она не се жртви туку компромиси, нешто без што не може да функционира една врска.
    Жртви од типот откажување од факултет, работа итн. не е паметно ич!

На Name и Priroden им се допаѓа ова.
  13. Херкул

Херкул Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.296
    За врска не. За брак да. Ако има доволно љубов меѓу нас заради која би жртвувале вакви работи и би се селеле во други градови, тогаш сигурно би се венчале, нема што да чекаме :)

На Koalica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Аха ,знаčи ризикување да имаš неиспланирано дете со лиčност за која не си сигурен дека нема никогаš да си замини,не е žртвување?Јас го žртвувам мојот факултет на некој наčин ,доколку би останала трудна(šто е моžност многу мала ,но сепак возмоžна и никогаš исклуčена како опција).Исто така žртвувам уšте многу други планој да пропаднат во вода доколку би се слуčило тоа.
    Секој од нас во žивотот ризикува, и става на коцка некој работи šто би моžеле да го променат нивниот žивот 360 степени .
    И посебно глупо ми е во денеšно време земањето за žена некоја девојка заради тоа šто е бремена.
    Ако тој некој си ја сакал зоšто čекал непланираната бременост ,šо е возмоžна 1 % да ги промени неговите планој.
    Да реčиме доколку тоа се слуčи,некој од нас ке мора да се žртвува и да се откаžи од неговите планови.И ете да реčиме ке се венčаме...Мислите бракот е сигурно каде šто една лиčност нема моžност да си замини? Или не мора да замини доволно е да ти го сјеби žивотот со тоа šто ке те изневери.
    И да моžеби сестра ти е во таква врска,ама сестра ти веројатно има фамилија покрај неа. Јас ја немам,и во моменти кога го требам него сум сама.Šто е поентата на тоа šто сум во врска и не сама,ако не е тука за мене и во срекни и таžни денови? Многу фактори играат улога во врска со ова..

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  15. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Да си прашам и јас нешто.
    Зошто кога некоја девојка е во депресија, ради тоа што раскинала со дечко ѝ и ѝ треба само муабет со некој другар или познаник и истиот има обичај веднаш да ѝ се натура и интерсубјективно да ѝ дава до знаење дека на неа ѝ треба дечко, токму како него?
    Фала на одговор, поздрав дечки.

16. slaveee

slaveee Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    SAKA SEKS I GLEDA NACIN DA KJARI NESTO. KAJ ZENITE POVEKE PALAT TIE FORI ZA VRSKA I DECKO. POZDRAV.

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Извини што каснам со одговоров, јас како женско ќе ти речам не му пишувај.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ми треба машко мислење значи.
    Што кога некој другар ќе рече "ми вети дека ќе го заборавиш тој и тој", и го спомнува при секој разговор повеќе тој отколку јас? И после тоа, да го снема со изговор "бев напнат, не пишував со никој".
    Што сака да ми каже соговорникот?
    Фала.

19. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Многу си нејасна, прашај го него. Може очекува да му влепиш шамар, па на тоа да возврати со залапуење. :D
    Се зафркавам за ова, не мора ништо да значи може стварно бил напнат.

@newme дете менува се, ништо од тоа што сум пишал не би важело, хипотетички зборувам, не сум бил во таква ситуација.

На Koalica и newme им се допаѓа ова.
  20. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Ајде машки да подискутираме околу една мој( а дилема , имам другар и веќе една година се плетка со постара разведена жена што има и 13год дете , не е таа некоја лепотица туку има пари и сето тоа , овој само си оди о неа и мишто не коментира во врска со неа , неговите родители се уништени , а она си го тргна од сите другарки бидејки мн била љубоморна и ни забрани да му звониме на тел , Мене ми е несватлива оваа ситуација , другарми има 26 год , таа 3+ , Што им е финтата на разведениве што си бркаат млади момци , а од друга страна и другарми не е мал за да размисли ...? мн ми е жал за другарми што еден ден ке си ја лупа главата во sид , што мислите вие машки за оваа ситуација ?? Јас не можам да сватам ништо затоа ве прашувам вас