Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Evo samo tebe ke ti kazam za posleden pat i ne sakam veke da komentiram (se izvinuvam za latinicava ama tabletov ne mi podrzava kirilica) ne sakav da vratam na minatite komentari od clenkite bidejki ke se spustev na nisko nivo , se raboti za drugar od destvo a ne moj simpatija , deteto e mn dobar, ljubezen , na izgled preubav , a zenkar e golem , no so ovaa ostana najdolgo sto znam za nego , imase problemi so izvrsiteli za nekoj kredit sto go zemal i ne mozel da go vrati pa prodavase ova ona , ama pak ne mi se veruva deka e za pari bidejki ne e on matrijalista , ne e takov covek , seriozna vrska nemal , porano bese vraboten sega ne e , nema visoko obrazovanie , pak ke recam deka e mn dobar , druzeljubiv .Nie sme kujkni prijateli so negovite pa cesto se desava negovite da kazuvaat za taa rabota , nie kako drugarki mu bevme na prvo mesto setanje izleguvanje provod , no naednas sve se smena . I toa e toa

2. loverangelx3

loverangelx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    40
    Има ли некој што е онлајн моментално, ми треба совет во инбокс? :)

3. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.158
    И мене исто, ако може некој нека ми пише во инбокс...

4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Е прашајте де, не се срамете....

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    Еве ти мислење и од машка страна, пошто гледам дека до сега не доби. :)

Значи, за жал ни јас немам ваков пример у моја околина па да можам да ти пренесам искуства, ама имав донекаде слична ситуација со мојот најдобар другар.

Си фати дечкото женска (т.е. она го фати него) и јас уште на почетокот му го кажав моето мислење дека таа не е за него, мислејќи дека е тоа моја „должност“ како негов другар (причините се небитни за поентава што сакам да ја докажам).

Како и да е, другаров не ме послуша, туку наставија да си тераат. Меѓутоа, јас моето мислење за неа више не го повторував пред него, туку го прифатив девојчево најнормално и се дружевме и у друштво и у парови и сл. И одеа долги години, да не речам стигнаа пред брак. Врската на крај се растури, од некои нивни лични причини.

Што ми беше поентава? Те сфаќам дека ти е другар и дека му мислиш најдобро, но сосема доволно е еднаш да му укажеш дека прави грешка, разбрано и разложно. Ако тој сепак одлучи да си ја продолжи врската со женава, не инсистирај и не го напињај понатаму (за таа работа се „задолжени“ неговите :)).

Ти како негова добра другарка можеш да му укажеш ако сметаш дека прави грешка, но исто така и треба да го поддржиш, особено ако врскава го прави среќен. Што е битно што мислат неговите, ти или некој друг? На крај краева, твоја цел како другарка треба да ти биде среќата на другарот. Можеби за неколку (повеќе) години од сега тоа ќе се смени, можеби ќе се покае понатака, но можеби и нема. Кој може со сигурност да каже?

Дечкото е среќен со женава и од пишувањава дури и ми изгледа дека ја сака. Тоа е се што треба да ти биде битно. Поддржи го (бидејќи очигледно не наидува баш на поддршка за врскава) и прифати дека ако сакаш да останете другари, ќе мора да најдеш заеднички јазик и со таа неговата (не е тешко, верувај :)).

Ако инсистираш и продужиш да го напињаш, можеш само да го изгубиш како другар, а ми изгледа дека не го сакаш тоа.

Малце одужив со мислењево, ама што да се прави. :)

Поздрав!

На honey.11, Jordanovska-K, glosipgirl и 4 други им се допаѓа ова.
  6. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Фала за мислењево , и ке те послушам на крај краева он ми е другар и не сакам како другар да го изгубам :)

На Bender Rodriguez му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Не дека се срамат туку не сакт јавно овде да им се истураат негативни и ископлексирани личности , па затоа подобро во инбукс , бидејки страшно е на темава да се постави прашање , да не речам опасно по живот :D од сега и јас ке си барам мислење во инбукс подобро е :)

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.292
    Тогаш може слободно да се затвори темава хахаха
    Зошто би постоела, ако секој втор пишува, има некој за совет во инбокс?!

На Candid, Koalica и ninja35 им се допаѓа ова.
  9. exoticgirl

exoticgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    268
    Хехе па и не мислам дека се плашат од негативни и искомплексирани личности,туку се плашат од искрени одговори и од вистината,а вистината боли ;).. се извинувам за офф топик..

На Koalica и Candid им се допаѓа ова.
  10. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.945
    Е па човек кога ке пише нешто или праша, мора да биде на се спремен....такви времиња дојдоа..ех...:D

На exoticgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Јас ќе му одговорам искрено на тој што ќе праша било што...
    Не чуствувам потреба да му правам лице на никого, ниту да му го зборам тоа што сака да го чуе. Затоа, секој може да ми се обрати и да побара совет ама нека биде спремен и на реален одговор....

На exoticgirl, Kukla994 и anakonda88 им се допаѓа ова.
  12. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    11.772
    Всушност сите сакаа да ти го кажат истото што и @Bender Rodriguez. Секој на свој начин но главно беше тоа, да не го напнуваш, наместо да се мешаш и да критикуваш да му дадеш подршка. Сите други беа НЕГАТИВНИ и ИСКОМПЛЕКСИРАНИ личности.(facepalm):clap: Ама ете си бараше машко мислење, си доби.

13. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Моето прашање беше јасно поставено , дечкото си одговори фино, културно ,љубезно , што за вас тоа е научна фантастика , и престаните да ме цитирате гледате дека си го добив одговорот , што ме цитирате ?што ме следите ? Искористи го времето на убави работи , па така може да се расположите и нема да бидете негативни и ископлексирани , и нема да ржите овде , овде на темава требаат машки да одговараат а одговараат женски , па после зошто има слободен во инбукс ;)

14. elvittta

elvittta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    316
    Здраво :hai:
    Дали може на некој да му пишам во инбокс ми треба мислење.. важно ми е ...
    Извинте, може треба овде да напишам ама поради приватност полесно ми е така

На Koalica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.333
    Допаѓања:
    16.673
    Дечки, ај помош.
    Пред неколку години запознав едно машко, направивме кафе и два пати оттогаш се видовме. Но, ништо не беше.
    Сега... По бајаги одамна еден негов ептен близок другар ми призна дека имал чувства за мене и ме бендисувал, а јас сум гледала постојано во другар му и дека сеуште гледам ви другар му т. Е. Го бендисувам. Инаку, вториов ми кажа дека за прцуотпрвиот ако треба и рака во оган ќе стави и дека му енајверен другар. И со вториов се доближив т. Е. На фб само пишувавме, а се немаме видено иако 100 пати ми има речено. Мене воопшто не ми се излегува со него бидејќи веќе бев излезена со другар му и воопшто не ми е пријатно и можно е да си пренесуваат информации. Ми вели:Зар јас шо седам за тебе и пишувам со тебе на фб до 4 сабалје ќе му пренесам него информации. Инаку фин е и тој, само малку се забегани.Само некако не ми се бендисува како зборуваат,користат мн пцовки, такви ствари.
    Дали да излезам со него?

Последна измена: 30 август 2015
  16. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.820
    @GirlLove Јас би ти рекла да не излегуваш

На robertin и GirlLove им се допаѓа ова.
  17. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    vistinata boli prviot pat, ako e na suvo, ili ako e golema vistina
    get my point

@GirlLove nekoj maski se palat da kjaruvaat devojki/drugarki na drugari
    ako mu spones nekoja drugarka ili uste podobro u pokazes nejzin fb ke ja adne i ke i go prai istiot moabet kako na tebe

Последна измена: 30 август 2015
    На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Од мене големо не за излегување.
    Затоа што ќе се понижиш, дека со првиот излезе па бидејќи се другари и како што рече самата најверни се.
    Можеш да создадеш раздор меѓу нив, може нема да биде приметно, но ќе биде глупаво.
    Сакам да ти кажам може да постојат и машки муабети како "еј брат и јас излегов со таа".

На lovemme, GirlLove и Igrata им се допаѓа ова.
  19. Igrata

Igrata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    308
    Не те ни знае ти пишува до 4 сабајле и ти изразил чувства и ти се мислиш дали да излезеш?! Фетиш кон другарки/бивши на другари? 7/10 ментален случај?

Сакаш да имаш доживотен сталкер да ти расипува идни врски и дејтови? Фластер кој што неможеш да го одлепиш? Да испрашува твој другарки во твое име?

Иди во теретана, јади подобро и излегувај почесто ќе си го зголемиш изборот во машки.

На Candid, Jordanovska-K, Kukla994 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.333
    Допаѓања:
    16.673
    Значи, онака како си? Што правиш? Во живо имаме муабет. А на фб, онака општо за врски.
    Секако, нема да излезам бидејќи јас лично не се чувствувам убаво и ми е ептен незгодно. Како птошто рече ќе си го занимавам мозокот со други работи.
    Ти благодарам на одговорот.
    Позз :)

На Igrata му/ѝ се допаѓа ова.