Evo samo tebe ke ti kazam za posleden pat i ne sakam veke da komentiram (se izvinuvam za latinicava ama tabletov ne mi podrzava kirilica) ne sakav da vratam na minatite komentari od clenkite bidejki ke se spustev na nisko nivo , se raboti za drugar od destvo a ne moj simpatija , deteto e mn dobar, ljubezen , na izgled preubav , a zenkar e golem , no so ovaa ostana najdolgo sto znam za nego , imase problemi so izvrsiteli za nekoj kredit sto go zemal i ne mozel da go vrati pa prodavase ova ona , ama pak ne mi se veruva deka e za pari bidejki ne e on matrijalista , ne e takov covek , seriozna vrska nemal , porano bese vraboten sega ne e , nema visoko obrazovanie , pak ke recam deka e mn dobar , druzeljubiv .Nie sme kujkni prijateli so negovite pa cesto se desava negovite da kazuvaat za taa rabota , nie kako drugarki mu bevme na prvo mesto setanje izleguvanje provod , no naednas sve se smena . I toa e toa
Еве ти мислење и од машка страна, пошто гледам дека до сега не доби. Значи, за жал ни јас немам ваков пример у моја околина па да можам да ти пренесам искуства, ама имав донекаде слична ситуација со мојот најдобар другар. Си фати дечкото женска (т.е. она го фати него) и јас уште на почетокот му го кажав моето мислење дека таа не е за него, мислејќи дека е тоа моја „должност“ како негов другар (причините се небитни за поентава што сакам да ја докажам). Како и да е, другаров не ме послуша, туку наставија да си тераат. Меѓутоа, јас моето мислење за неа више не го повторував пред него, туку го прифатив девојчево најнормално и се дружевме и у друштво и у парови и сл. И одеа долги години, да не речам стигнаа пред брак. Врската на крај се растури, од некои нивни лични причини. Што ми беше поентава? Те сфаќам дека ти е другар и дека му мислиш најдобро, но сосема доволно е еднаш да му укажеш дека прави грешка, разбрано и разложно. Ако тој сепак одлучи да си ја продолжи врската со женава, не инсистирај и не го напињај понатаму (за таа работа се „задолжени“ неговите ). Ти како негова добра другарка можеш да му укажеш ако сметаш дека прави грешка, но исто така и треба да го поддржиш, особено ако врскава го прави среќен. Што е битно што мислат неговите, ти или некој друг? На крај краева, твоја цел како другарка треба да ти биде среќата на другарот. Можеби за неколку (повеќе) години од сега тоа ќе се смени, можеби ќе се покае понатака, но можеби и нема. Кој може со сигурност да каже? Дечкото е среќен со женава и од пишувањава дури и ми изгледа дека ја сака. Тоа е се што треба да ти биде битно. Поддржи го (бидејќи очигледно не наидува баш на поддршка за врскава) и прифати дека ако сакаш да останете другари, ќе мора да најдеш заеднички јазик и со таа неговата (не е тешко, верувај ). Ако инсистираш и продужиш да го напињаш, можеш само да го изгубиш како другар, а ми изгледа дека не го сакаш тоа. Малце одужив со мислењево, ама што да се прави. Поздрав!
Фала за мислењево , и ке те послушам на крај краева он ми е другар и не сакам како другар да го изгубам
Не дека се срамат туку не сакт јавно овде да им се истураат негативни и ископлексирани личности , па затоа подобро во инбукс , бидејки страшно е на темава да се постави прашање , да не речам опасно по живот од сега и јас ке си барам мислење во инбукс подобро е
Тогаш може слободно да се затвори темава хахаха Зошто би постоела, ако секој втор пишува, има некој за совет во инбокс?!
Хехе па и не мислам дека се плашат од негативни и искомплексирани личности,туку се плашат од искрени одговори и од вистината,а вистината боли .. се извинувам за офф топик..
Јас ќе му одговорам искрено на тој што ќе праша било што... Не чуствувам потреба да му правам лице на никого, ниту да му го зборам тоа што сака да го чуе. Затоа, секој може да ми се обрати и да побара совет ама нека биде спремен и на реален одговор....
Всушност сите сакаа да ти го кажат истото што и @Bender Rodriguez. Секој на свој начин но главно беше тоа, да не го напнуваш, наместо да се мешаш и да критикуваш да му дадеш подршка. Сите други беа НЕГАТИВНИ и ИСКОМПЛЕКСИРАНИ личности. Ама ете си бараше машко мислење, си доби.
Моето прашање беше јасно поставено , дечкото си одговори фино, културно ,љубезно , што за вас тоа е научна фантастика , и престаните да ме цитирате гледате дека си го добив одговорот , што ме цитирате ?што ме следите ? Искористи го времето на убави работи , па така може да се расположите и нема да бидете негативни и ископлексирани , и нема да ржите овде , овде на темава требаат машки да одговараат а одговараат женски , па после зошто има слободен во инбукс
Здраво Дали може на некој да му пишам во инбокс ми треба мислење.. важно ми е ... Спојлер Извинте, може треба овде да напишам ама поради приватност полесно ми е така
Дечки, ај помош. Пред неколку години запознав едно машко, направивме кафе и два пати оттогаш се видовме. Но, ништо не беше. Сега... По бајаги одамна еден негов ептен близок другар ми призна дека имал чувства за мене и ме бендисувал, а јас сум гледала постојано во другар му и дека сеуште гледам ви другар му т. Е. Го бендисувам. Инаку, вториов ми кажа дека за прцуотпрвиот ако треба и рака во оган ќе стави и дека му енајверен другар. И со вториов се доближив т. Е. На фб само пишувавме, а се немаме видено иако 100 пати ми има речено. Мене воопшто не ми се излегува со него бидејќи веќе бев излезена со другар му и воопшто не ми е пријатно и можно е да си пренесуваат информации. Ми вели:Зар јас шо седам за тебе и пишувам со тебе на фб до 4 сабалје ќе му пренесам него информации. Инаку фин е и тој, само малку се забегани.Само некако не ми се бендисува како зборуваат,користат мн пцовки, такви ствари. Дали да излезам со него?
vistinata boli prviot pat, ako e na suvo, ili ako e golema vistina get my point @GirlLove nekoj maski se palat da kjaruvaat devojki/drugarki na drugari ako mu spones nekoja drugarka ili uste podobro u pokazes nejzin fb ke ja adne i ke i go prai istiot moabet kako na tebe
Од мене големо не за излегување. Затоа што ќе се понижиш, дека со првиот излезе па бидејќи се другари и како што рече самата најверни се. Можеш да создадеш раздор меѓу нив, може нема да биде приметно, но ќе биде глупаво. Сакам да ти кажам може да постојат и машки муабети како "еј брат и јас излегов со таа".
Не те ни знае ти пишува до 4 сабајле и ти изразил чувства и ти се мислиш дали да излезеш?! Фетиш кон другарки/бивши на другари? 7/10 ментален случај? Сакаш да имаш доживотен сталкер да ти расипува идни врски и дејтови? Фластер кој што неможеш да го одлепиш? Да испрашува твој другарки во твое име? Иди во теретана, јади подобро и излегувај почесто ќе си го зголемиш изборот во машки.
Значи, онака како си? Што правиш? Во живо имаме муабет. А на фб, онака општо за врски. Секако, нема да излезам бидејќи јас лично не се чувствувам убаво и ми е ептен незгодно. Како птошто рече ќе си го занимавам мозокот со други работи. Ти благодарам на одговорот. Позз