Не го променил мислењето, но сега ја игра твојата тактита како ти со него што правеше, за да осетиш како е. Се согласувам со коментарот над мене.
Па добро, девојката не била спремна за врска и тоа е ок. Овој ако сакал ќе чекал ќе се трудел. Кога тогаш ќе стапеле во врска...
Во денешно време тешко да најдеш некој верен, сите си живеат онака како што им одговара. Јас сум била во врска ме варал дечкото дознав и раскинав, сум била и во врска со зафатен кој е во долга врска и супер ми било. Си се гледаме кога сакам јас, двајцата си правиме кејф. Но во случајов изневерена е девојка му. А бидејки јас не сакам врска уживам во сексот со него. Така да едноставно е. Како ви одговара така прајте си.
Вака:Бев излезена со еден дечко, се запознававме.Во текот на нашиот разговор зборувавме за општи работи, за љубота и врските не отворивме ни во еден момент тема. Јас со тоа што не ми поставе ни едно такво прашање со цел да поткрени иницијатива да зборуваме на таа тема, си претпоставив дека не е заинтересира за мене т.е не ме замислува за ништо повеќе од една познаничка, бидејќи јас како девојка очекував дека треба тој да ја започне таа тема не знам дали и тој е страмежлив или не му се допаднав. На крајот од нашето запознавање ме испрате до дома, сакаше да ме бакни, но јас му реков дека не треба да избрзуваме бидејќи тој не отворе никава тема, не ме праша во врска со тоа ништо.Моето прашање, на кое се надевам дека ќе добијам одговор е следното: Дали да го побарам јас или да чекам тој да ме побара, бидејќи после нашата средба јас само еднаш му пишав ми врате ама не знам еве не ме има побарано не знам што да правам, а многу ми се допаѓа и физички, но и како личност ве молам помогнете ми некој совет! Ви благодарам, однапред!
Нема никаква врска тоа дека ако не ти поставил прашање за љубовта, за врски дека не е заинтересиран за тебе, требало одам да те праша колку бивши си имала или од кога не си била со машко ? Не го барај ти, не му пишувај, остави тој да те побара, ако сака пак да те види тој ќе ти пиши или ќе ти се јави, не напнувај ти, а ако не те побара т.е. ако не сака пак да излезите колку и да бидиш напорна ти џабе ќе биде
Еве некое машко нека ми објасни како е можно да си со некоја скоро една година(не зборам за сериозна врска,онака само мување) и за цел тој период да не ти се појави баш никакво чувство за неа,да не се приврзеш никако.Толку случки,толку моменти заедно поминати,и се за џабе?До толку ли да му е сеедно?Едноставно не можам да му верувам кога вика дека не чувствувал ништо,па макар од камен да е направен...
Ми објасни он само што одбивам да му поверувам поради горенаведеното.Сепак не е краток период во прашање...Он е од оној тип на луѓе што си имаат поставено еден ѕид и се забарикадирани од секакви емоции.Као демек не допира ништо до него,а јас колку пати сум се излажала да покажам чувства пред него,не ми било срам и да плачам пошто сум го чувствувала како многу близок ама нее...он ништо не покажува.No love,no emotions
можеби те гледал само како некаква занимација, колку да му проаѓа времето и не сакал да ти каже ради да не те повреди.
ako bilo jasno priznaeno deka vasata interakcija ke bide samo od tipot friends with benefits/zabava normalno deka ke se trudi da ne razvie emocii ako sakas da razvie emocii edino neso so mozes da naprais e da pokazes deka ti znaci i da se nadevas deka nema da go zloupotrebi toa[ako e so dr zena ne probuj niso] mn e lesno da ne razvies emocii koga kjaruvas poveke od edna zena u isto vreme daj mu ne se misli ako odite na trojka ke kjarite stance [tajzi@vinoskop]
Беше признаено дека ќе биде само friends with benefits,он уште на почетокот ми кажа дека не сака врска,а и плус женкар си е.Еве признавам моја грешка беше што прифатив ваков тип на интеракција знаејќи дека ако продолжам со ова јас на крај ќе бидам повредена ама па што да правам кога убаво ми беше со него...Јас многу пати сум му покажала дека ми значи а и он сам ми кажа дека го приметил тоа и затоа ми прекина,демек да не ме повредувал што искрено мислам дека му е некој изговор...како после толку време му текна? Иначе сеуште сме во контакт,он е тој што иницира да се видиме само што нема ништо меѓу нас сега
Во овие врски и тоа е најлошо. Што кај една девојка секогаш се раѓаат чуства а кога ке им кажеш тие стануваат ладнокрвни и бараат начин да ја прекинат врската. Мој совет и ако знам дека не е баш лесно е да го оставиш и се да заборавиш. А тој по некое време ке те побара, но ти гледај да собереш сила и да кажеш Крај.
so toa sto si prifatila friends with benefits vrska samo mu imas pomoognato da se oseka samouvereno dodeka bara drugi zeni za da si ja zadrzi iluzijata za samiot sebe kako zenkar [iako seuste neam sretnatoo maz sto na trezno se stava na zeni osven mene ako e takov e polnoleten i e od sk bi sakal da go zapoznaam] toa sto seuste te kontaktira znaci deka nekogas u idnina bi sakal pak da ima seks so tebe, i ke proba toa da go napravi koga druga zena ke go ostavi ili poradi nekoja dr pricina ke se oseti zagrozeno/bez samodoverba...rezultatot ako mu dades ke bide "hah brat pak i go nacukav na ana, aj da te castam pivo" i povtorno ke te ostavi koga ke najde nova zena naredniot so koj treba da bides e nice guy, znam deka e tesko pogotovo ako imas limiting beliefs od tipot maz sto odi dvapati u wc ima mal kur ili ako ne e napnat i mi dava komplimenti togas e los u seks i nemma da moze da me brani. ali alternativata od vpletkuvanje so drug selljak ke te ostavi prazna skolka sto misli deka e cool da zbori kako mu go pusela na mekele iako mu bil smrdliv i mal i sto prdi na prv dejt otkako ke ti zdosadi tipot sto poveke se grizi za drugi otkoolku za sebe slobodnoo sjebi mu ja glavata ostavajki go za drug seljak so si go zapoznala na pijopol kaj "zabava" na bivsiot [taa zabava e = rejpanje, ali jebiga kako drugse ke se upoznaat seljaci so seljanki ako ne preku pijan seks na treto sise]
Абе од кога сите станаа толку паметни и верни и не знам уште што. Ако у иднина ја побара пак значи нема која и му се ебе, а зашто не речеш дека и таа колку и тој си прави кејф. Ако таа неке тебе златен нека ти е нема да те погледне, значи како и да е пак е девојката или жената таа што бира дали ке биде со некого или не. И ми се поврака кога ке прочитам и го начукав, алооооо од вакви сељачи немало спас и ке нема. Не знам само кога ке сватите дали бил секс у врска, секс за една нок, или врски без оббрска, секс си е сексс. Овде боље совет не барајте, живејте како ви одговара и онака е животов премногу краток.
maski ne samo sto cuvaat u kontakt zena za sekoj slucaj koga ke nemaat druga,ne samo sto kontaktiraat bivsi ko bozem seuste se zaljubeni tuku i gledaat da zatrudnat nekoja sto sakaat da ja zadrzat...gi imam videno ovie gluposti so svooj oci nekolku pati u zivotot iam slusnato pocudni izrazi kako i goo nacukav,ja otvoriv,se osveziv.... se soglasuvam deka posledniot zbor/izbor dali ke ima seks e pod kontrola na zenata, u cest na taa izjava:
Sex si e sex, e sega za mir vo kukja najdobro e da se vnimava, i sto bi rekle starite sto oci ne videle srce ne bolelo, podobro da se sexas nastrana odkolku da izneveruvas na strana, neli-ima razlika
izneverus koga se sexas so nekoj nadvor od doima za ljubov vnimanie... a ne samo za zadovolstvo, i koga drugiot drugata misli deka e poveke od zabava, i taa /toj nadvoresniot treba da e najsano i ke nema povredeni...
Ova so klucevi i bravi e samo za isfrustrirani ljuge. Koj si ebe si ebe, na dvajcata im e ubavo. A od takvi "posteni" svetici i svetci po forumot sitee se isporazvedoa