Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. creACTive.GIRL

creACTive.GIRL Нов член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    11
    Ја гласам да се фокусираш само на ПОСТАРИОТ и со него да излезеш, впрочем и онака веќе самата си знаеш дека тоа е подобро :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Конечно испаднавме со тој дечкото....Убаво беше, правевме муабет ама некако не беше исто како со бившиот знам дека не треба да правам споредби, ама некако очекував многуу и малце се разочарав.
    Дали е можеби затоа што сме разлика 6 години немаме толку теми, зашто со оние кои сум испаѓале прилично сме биле разлика 3-4 години и можеше да се прави муабет на секаква тема, или зашто не се познаваме доволно?
    Ме праша за мојот љубовен живот до сега, му кажав нешто одоколу и тој ми кажа, ми кажа со кој последно излагал и се ок. Правевме муабет за излагање демек сакал да се гледаме секако ако сакам и јас, па дури и за нешто повеќе да видиме како ќе ни оди. Следните два дена тој ми пиша. Дојде саботата пак, и си реков ајде јас да му пишам, зашто досега се тој прв, ми врати, и ми рече дека е кај брат му, во др.град каде што студира. Ме праша што ќе правам вечер и му реков дека ќе излагам и ми рече нешто во стил демек ќе најдам некој вечер, и ја му пишав е да бре одман, и замислете тој ми врати е зашто не. После ја сврти темата и ме праша убаво ли ми било викендот кога сме испаднале, и на ова вратив дека убаво си поминав, ама му посакувам овој викенд уште поубаво да го помине. И ми врати зашто сеа така сум му пишала, да испаднал со друга ли, и јас му пишав зашто не, и ми рече дека нема да излагал вечер, и на крај му реков дека ќе се гасам имам работа.
    Ете денеска дури видов дека кога се тагирале со брат му, неговата бивша(со која се видел последно) му лајкнала. Можеби тој се видел со некоја кога бил таму ама нека не ми пишува така, како идниректно сакаше така да му кажам, глуп му е начинот на кој се испонаша....
    Три дена поминаа и не сме си пишеле, премногу се изнервирав од нашиот последен разговор, мене ми е здосадено од такви игри, навистина ми е здосадено.. Дали е проблемот до мене или?
    И не знам како да се конторлирам, многу сум љубоморна, дури сега сфаќам, досега во минатите врски тоа вешто го прекривав ама повеќе неможам. И уште нешто, што да правам кога некој ми згреши нешто или ме изнервира, мене одман ми станува одбивен и губам интерес, како да го сменам ова?
    И како понатаму да се понашам со овој, зашто навистина ми се свиѓа и сакам барем овој пат да се обидам, дали да бидам подостапна или пак да бидам недостапна, да флертувам со други, што да направам?

3. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353

нз колку би ти помогнал мојот одговор но љубомората го прави своетото , ако навистина ти се допаѓа не се откажувај , значи ти кога си му кажала дека ќе испаѓаш се гледа неговата љубомора дека се плаши ти да не најдеш некој друг ,

4. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Ajde maski da ja razresime edna moja dilema ! vo dilema summm dali so srce ili so ummm ? :D
    Ima eden bivsi sto mn me povredi da ne odam vo detali , ne me svakase on seriozno si odese so meraklivki mene ne me fermase , t.e. sekogas velese deka moze da se gledame ali ne sakase vrska , posle nekolku meseci meseci etej go zakuca na vratata! Ne e nekako istiot kako sto bese , jas kako sto sum mnogu drska pocnav sve v lice da mu plukam da go navreduvam on ne mi vrati na nisto , i zaprimetiv deka ne e istiot , mi kaza deka nekoi raboti gi svatil ova ona , i me vika na kafeee , mi rece deka znael deka ne mi napravil mnogu dobrini ali saka da se vidime , a mene mi e strav da se vidime zaradi toa , sto ako mi se vratat starite custva ? sto ako pak se desat istite raboti ?? help

5. creACTive.GIRL

creACTive.GIRL Нов член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    11
    Мој совет од едно кафе неможеш да процениш некого. Од првиот впечаток за некого немој заклучок никогаш да носиш. Јас со мојот бивши дечко со кого идев, после првото кафе бев тотално разочарана, ни крај памет ни ми доаѓаше да идам пак со него на кафе,, но се десија пресвртници во нашата понатамошна комуникација,се видовме пак и пак и пак...и почнавме да одиме. Што се однесува до љубомората, и не си прави ЦРНИ СЦЕНАРИЈА безпотребно, посебно нека не ти биде ФБ причина за тоа. Вие сеуште немате ништо што значи дека да бидеш љубоморна за некој што не го познаваш е апсолутно погрешно. Мое е,ако навистина гледаш НЕШТО кај него, што те влече, мислиш дека има потецијал да биде нешто меѓу вас, јас мислам дека треба да се потрудиш да го запознаеш.

Пробај,види, можеби нема да се пронајдете двајцата а можеби ќе излезе од тоа нешто, вреди да пробаш, макар и ништо да не биде, отколку да жалиш што не си пробала никогаш.

Одете на кафе, кино, театар, или идете на куглање, нешто интеракктивно, кај што ќе бидете поопуштени двајцата и ќе ви биде забавно.

6. creACTive.GIRL

creACTive.GIRL Нов член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    11
    Мој совет од едно кафе неможеш да процениш некого. Од првиот впечаток за некого немој заклучок никогаш да носиш. Јас со мојот бивши дечко со кого идев, после првото кафе бев тотално разочарана, ни крај памет ни ми доаѓаше да идам пак со него на кафе,, но се десија пресвртници во нашата понатамошна комуникација,се видовме пак и пак и пак...и почнавме да одиме. Што се однесува до љубомората, и не си прави ЦРНИ СЦЕНАРИЈА безпотребно, посебно нека не ти биде ФБ причина за тоа. Вие сеуште немате ништо што значи дека да бидеш љубоморна за некој што не го познаваш е апсолутно погрешно. Мое е,ако навистина гледаш НЕШТО кај него, што те влече, мислиш дека има потецијал да биде нешто меѓу вас, јас мислам дека треба да се потрудиш да го запознаеш.

Пробај,види, можеби нема да се пронајдете двајцата а можеби ќе излезе од тоа нешто, вреди да пробаш, макар и ништо да не биде, отколку да жалиш што не си пробала никогаш.

Одете на кафе, кино, театар, или идете на куглање, нешто интеракктивно, кај што ќе бидете поопуштени двајцата и ќе ви биде забавно.

На macence994 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353
    Ако не пробаш нема да знаеш ,
    те чекаме со добри вести ;)

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Јасби ти рекла да не се враќаш назад. На дечкото му се сака.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Не ме терај да почнам да филозофирам за вас,македонските девојки, што и какви сте :D

Не сте венчани, ни па сте дечко и девојка, од едно искачање на кафе, неможе да биде само со тебе, може сака да си искочи со некоја друга ако му се укаже шанса. Мислам, не е врзан со тебе, ни па ќе те вара. Ако продолжиш вака, брзо ќе му здосадиш, пошо ќе те намириса дека си болна љубоморна. Место да направиш да дрча по тебе, ти одма скокаш љубоморна, само затоа нешто направил, Како да му е забрането.

Последна измена: 28 октомври 2015
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    16.686
    Дали ви се океј девојките што не пијаат многу? Или повеќе ги сакате оние што пијат многу?

На Bokchee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Првото апсолутно

На MilaP и GirlLove им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.565
    Допаѓања:
    177.201
    Многу пиење не е добро, само умерено.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Petrance11

Petrance11 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    36
    Site gi sakam.....

14. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Никој не сака пијаница, ако мислиш на тоа. Ни машки ни женски.

На CameliaMiller и Arthur им се допаѓа ова.
  15. Petrance11

Petrance11 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    36
    Пишува што пијат повеќе, не значи дека се пијаници, може да се опие и од помалку.....

16. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353
    да никој не сака , но имало случки кога сме испаѓале поголемо друшво и имав една другарка ке испиеше некоја фазла и се губеше и мн машки тогаш сакаа да ја искористат но ние др ја испраќавме до дома и веќе не и дававме да пие

18. Petrance11

Petrance11 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    36
    А ти од кај знаеш дека никој не сака пијаница?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Додека не ги легнеш.
    После ниту самоот не се сакаш.

20. Petrance11

Petrance11 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    36
    Не е точно тоа, не мора да ги легнам..... Јас ги обожавам жените.....