Форумџика на годината

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Cherry91 прво морам да ти кажам дека си во голема заблуда
    Невиноста во никој случај не е она што е највредно кај некоја девојка, навистина големи драми се прават околу таа невиност, голема работа, си се скинала со некој што тогаш си го сакала, нема потреба да се драматизира околу тоа, порано или подоцна сите ја губат. Највредното кај една девојка е самопочитта, зошто сама ако не е почитуваш нема никој да те почитува, стави си се самата на прво место, другите кој ги е*е.
    Е сега ќе ти кажам зошто машките сакаат со бившите да останат „другари„ за утре коа ќе му се присика, а нема кого друг да побара ќе почне да ја замара бившата и да ја потсеќа на убавите времиња заедно, и женско ко женско нормално ќе падне. Немој да попушташ, сега не чувствуваш ништо за него.. батали го, нема што да го додаваш ни на фб ни било каде, само на дистанца од него, ако се видите здраво и чао само, зошто веќе се докажал каков е.
    Знам дека побара машки совети, ама затоа сме тука и ние девојките кои подобро можеме да те сфатиме :)

На Theodora и Nightwalker им се допаѓа ова.
  2. cherry91

cherry91 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    33
    Невиноста во никој случај не е она што е највредно кај некоја девојка, навистина големи драми се прават околу таа невиност, голема работа, си се скинала со некој што тогаш си го сакала, нема потреба да се драматизира околу тоа, порано или подоцна сите ја губат. Највредното кај една девојка е самопочитта, зошто сама ако не е почитуваш нема никој да те почитува, стави си се самата на прво место, другите кој ги е*е.
    Е сега ќе ти кажам зошто машките сакаат со бившите да останат „другари„ за утре коа ќе му се присика, а нема кого друг да побара ќе почне да ја замара бившата и да ја потсеќа на убавите времиња заедно, и женско ко женско нормално ќе падне. Немој да попушташ, сега не чувствуваш ништо за него.. батали го, нема што да го додаваш ни на фб ни било каде, само на дистанца од него, ако се видите здраво и чао само, зошто веќе се докажал каков е.
    Знам дека побара машки совети, ама затоа сме тука и ние девојките кои подобро можеме да те сфатиме :)

највредното точно не е битни се душата и срцето, карактерот. но жалам што тоа го направив со погрешна личност за која мислев тогаш дека вреди. нема ма да му одговорам на ништо нема да комуницирам, ниту пак сакам. Ме мачеше мислата што зошто тој ме бара но сигурно е причината што ми ја кажа.Ке бидам храбра па дури и да го видам ке реагирам како да не го познавам, зошто големи се веројатностите тоа да се случи. :devil:

3. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    океј, еве уште едно прашање, не знам дали ве прашале, немам време да прелистувам 80 и не знам колку одговори -.-
    значи, во повеќето случаеви, по неколку месеци, машкото ќе се олади, ќе се оттргне...
    Што тогаш?
    Да бидеме и ние ладни, да му се качиме на глава, или да ставиме крај и да се однесуваме како ништо да не било?

4. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    I jas sakam da znam

5. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Quote - Значи во повеќете случаеви машкото ќе олади и ќе се отргне !!!!!!!

- А знаеш зашто е ова? Прво сваќа дека не сака сериозна врска....Второ - Го обливаш со лигавење нон стоп и тоа почнува да му се качува на глава....Трето - Секогаш се согласуваш со него ЗАШТО СЕ ПЛАШИШ да не го изгубиш, а он тоа го знае и го употребува во негова полза...Четврто - Не му е веќе интересно, он го сака предизвикот а сега од како те има сваќа дека не си ништо посебно and he moves on to the next one.......

Ова се неколку примери зошто машко би се однесувало вака....ако машкото те сака вистински - нема вака да се однесува и да оладува како што кажа ти....

А ти биди паметна, избриши го од твојот живот и готово....Може и ќе го заболи малце, а може па и нема....затоа не биди изненадена ако ич не му свирка дали си го избришала од твојот живот или не....зашто очигледно не ти треба таква личност ;)

На julie77 и lolyta777 им се допаѓа ова.
  6. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Значи 1-недозреан е, 20 год -.- ама ми кажа демек никогаш не е прерано за да си најдеш сродна душа, бла бла
    2-тој самиот ме прашуваше зошто не му велам-те сакам
    3-имаш право -.-
    4-преку глава ми беше од игри, и сакав нешто подолго
    значи вистина е-не ме сака! ЕЕПА ДОБРО
    Moving on to the next one !
    Благодарам за времето :bow:

7. lovelygirl1

lovelygirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    8
    Мене ме интересира само едно нешто-
    Зошто машко кога ќе дознае дека некое женско го свиѓа, иако пред тоа си пишеле на фб, се боцкале, одма почнува да избегнува, и да збори наоколу... дали тоа е само фаза што поминува после одредено време или.....??

8. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Да си прашам јас :) Дали чувствувате одбивност кон првата сексуална партнерка? Мене на глупости ми личи, ама да прашам од машкиот пол..

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Тоа и женските многу често го прават, на тој начин хранејќи си го егото.

Зошто е тоа така?
    Па, од причина што некој ти искажува љубов, заинтересиран е за тебе, те опсипува со внимание и ти почнуваш да се занесуваш и да се фалиш.

Но :!: , морам да напоменам, тоа се прави во случај кога само едната страна има чувства, а другате не, пример во твојата ситуација дечково само си го нахранил егото, а тоа што те одбегнува и го “прераскажува“ муабетот е од причина што дечково не е заинтересиран за тебе- ако бил тој немало да губи време да го пренесува муабетот и да те одбегнува, туку ќе те викнел на кафе за да го продолжите муабетот ;) .

Мој совет- не се замарај повеќе со него, и во никој случај немој да го “боцкаш“ :lol: повеќе.
    Најдобро е и да го избришеш од твојата листа на пријатели ;) и да си најдеш друга симпатија :)

10. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Прашање до тебе ама може и некој друг да одговори.

Што за вас е предизвик?што барате од девојката(нормално дека сите не се исти машки и за секој е се различно)ама како да го предизвикаш машкото да биде повеке заинтересирано за девојката?со контрирање на теми како што спомна претходно,бидејки не му е интересно да се согласувате секогаш а тој знае да го користи тоа?со играње недостапност и играње топло ладно?Тоа никогаш не ми било јасно.И сакам да ми го објасни некој.

И уште едно друго прашање.
    Дали тип за кој мислиш дека има друга девојка може да те покани на кафе?Порано сте се мувале сега мислиш има друга а тој те поканува на кафе средба,дали тоа значи дека планира нешто или чисто онака?

11. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    не знам оти го нарекувате "контрење" тоа ако не се согласуваш со партнерот секогаш :D ...
    под контрење подразбирам намерно да не се согласуваш со некого и намерно да си стоиш на своето иако знаеш дека не си во право...
    мистери сакаше да кажи да не се согласуваш секогаш со партнерот...т.е. да му одиш по кефот и кога знаеш дека не е во право ..
    едноставно кажано треба да покажиш став пред дечкото и така повеке ке те цени и нема да му си досадна :) кога мислиш дека си во право,јасно и гласно искажи си го своето размислување,без да се плашиш дека ке го изгубиш ;)

12. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Ma и да сум во право овој мојов ми оди на нерви :devil: ке го скршам.Некогаш и да сум во право се инаети...Ме вика на кафе а не ме сака,еј бе?на што личи тоа?Идиот -.-

13. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    хехех на несериозен тип ;)
    иначе немој само "да мислиш "дека има друга,прво истражи убо па после излези на кафе со него...
    и можи да те покани зошто да не ...иако има женска :D ,ако ја нашол некоја овца ке ја стрижи какко сака :) ...ке излегува со други а таа пак ке трча по него,така си е тоа :D
    и за крај искрено мислење за таа дотичната личност за која прашуваш мислам дека нема сериозни намери според тоа шо го кажуваш :)
    сепак останува на тебе да си решиш шо-како :)

14. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    значии, мене мнооогу ми се допаѓа едно момче кое важи за "сељак"(не знам како да ви објаснам во која смисла на зборот, мислам дека ќе ме сватите) но сите ми викаат дека е многу фин и се ама шо знам што не било во ред и е 2 години постар од мене (мада не веруем дека му сметаат годините) -.- Не го познавам лично, но го гледам многуу често бидејќи е најверен другар на братто на мојата другарка. Не можам да и речам на нејзе да му рече на нејзиниот брат да ми помогне некако бидејќи знам дека нема(таков е). Земете во предвид дека сум премногу срамежлива. Ми треба совет што да правам? Дали имам некакви шанси? Јас мислам дека и он како и поголем број од машките ги скаат они девојчиња тако звани пи*ки а јас не сум една од нив... Знам дека сум во глупа ситуација и е комплицирано ако некој има воља да ми даде совет ќе му бидам бескрајно благодарна бидејќи многуу ми се свиѓа а јас сум пресрамежлива. :)

15. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Дечкии ми треба размислување од ваша страна како би постапиле ..
    Запознаваш девојка, се дружите неколку недели, искачате заедно со друштво кафе мафе, диско итн. Има некоја хемија меѓу вас, флертувате и двајцата. После ја аднуваш на фб и гледаш дека е во врска. Како би постапил? Би се отргнал од неа бидејќи е зафатена и истовремено ќе ја осудуваш зошто ти давала надеж, или пак ќе ти биде уште поинтересна и ќе сакаш да ја освоиш, м ?

16. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Искрено, не дека си во некоја глупа ситуација, туку она што боди очи кога некој го чита твојот пост е дека страшно ти се допаѓа тој тип, независно кој е/што е, али си била премногу срамежлива, и тоа го земаш како оправдување за твојот неуспех. Епа, не е оправдување. Пробај индиректно да стапиш во контакт со него... Нешто во стилот на да договориш со другарка ти да те викне кај неа кога и брат и’ го има викнато другаров, некако да „налетате“ еден на друг, макар и на збор-два. И гледај доколку се случи тоа, да не се закопаш во земја пред него, зашто не дека сите машки сакаат пи4ици, како што ти рече, ама дефинитивно машките се обесхрабруваат пред девојки кои пред нив не можат да кажат ни буква од азбуката. Ајде, среќно! :)

Не би ја осудувал, според мене флертот е здрава работа доколку се флертува безопасно, затоа што е одличен двигател и на самодовербата кај нас. Но дефинитивно би се оддалечил доколку е во врска, особено ако е подолго време, или ако се работи за „голема“ љубов, а не некоја авантура. Едноставно ќе си се насочам на друга страна, иако (особено на почетокот) ќе се осеќам безвезно што сум се впуштил во некоја „авантура“, за која доколку сум знаел под какви околности е, немало да ја почнам. :)

На IndieGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    loqk, јас само би ти кажала еден пример :)
    мој другар има девојка веќе 3 год. а е страшно заљубен во едно девојче која животот ПЕКОЛ му го направи :D
    Значи таа го лаже, излегува со други, он има тумур во мозокот,и тој ден кога тој и кажа за тоа, таа излегла со еден дечко, па и ноќе била на забава xD
    Значи ОСОБЕНО ако се работи за машко кој не знае да цени женско... Hit him, and Hit him Hard !

18. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    е да Nightwalker навистина ми се допаѓа. А и го среќавам случајно пречесто, прееска неочекувано го видов дека стои до мене у автобус(ова истово неколку пати ми се случило)и се симна на мојата станица шшто ми беше чудно бидејќи он се симнува неколку станици пред мојата :^) и после тоа излезе од една уличка и пак отиде на автобуска-.- Не знам што ми е кога ќе го видам се збунувам цела не можам да зборам, а многу сум срамежлив а толку многу шанси ми се пружиле да се запознаеме. Сепак мислам дека не сум него тип и дека неам шанси . Сварно не знам шо да праам-.- :sweat:

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

Зошто толку сакате да глумите? едноставно биди си своја, однесувај се како што сакаш како што ти иде од внатре, само треба да си своја, никакво глумење контрање, топло ладно, мачка глушец итн... ако некој те сака треба да те сака баш поради тоа што си своја, што имаш свој став, се што правиш да е твое својствено. Ќе внесеш и поголема доза на мистериозност во себе и твоите постапки, нема да откриваш се и да се отвориш до крај никогаш! Тоа е тоа, сепак тоа да си своја и да се однесуваш како што ти е во природата е она главното, нема потреба од глумење ;)

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Не редактирам зошто е посебно прашање

Што е разликата или сличноста во зборовите „Те сакам„ и „Те обожавам„.
    Мислам со дечкото сме заедно пишува во потписот, никогаш до сега ми нема кажано те сакам туку ми има кажано те обожавам, онака 2-3 пати ( си штеди на зборови :lol: )
    Сакам да чујам и машки и женски мислења, чисто ми е за да го разберам значењето, добро знам што чувствува, а за тоа не се потребни зборови. :)