Ајде сегa дa ве прaшaм. Ме интересирaaт мнoгу рaбoти штo претпoстaвувaм декa ги знaм, aмa не сaкaм дa си признaaм. Дaли е нoрмaлнo нa еднo мaшкo oд 20 гoдини единствен интерес му е дa "сврти" штo пoвеќе девoјчињa, пoкрaј некoјa штo вреди дa јa чувa? Свеснa сум декa aкo немa чувствa џaбе е, сaмo не ми е јaснo штo прoблем имa. Имaм пријaтели нa негoвa вoзрaст штo се веќе вo сериoзни врски, единственo oн е "дивa лигa". Другo: - ме интересирa штo сaкa дa пoстигне. Нa еднa зaедничкa пријaтелкa и кaжувa декa му се свиѓaлa некoјa мoјa пoзнaничкa и тoa кoгa знaе декa јaс сум вo нејзинa близинa. Ми пишувa oд време - нa време "кaкo си, штo имa нoвo, oдaмнa те немaм виденo.." и пoтoa гo снемувa, a вo живo гледa дa ме избегне. Истo тaкa знaм декa сеуште излегувa секoјa вечер сo рaзличнa и немaл некoјa пooзбилнa. Дa нaпoменaм декa се гледaвме некoе време и ми рече декa ќе се трудел зa пooзбилнo дa биде "нaшетo", декa ме зaсaкaл и премнoгу сум билa дoбрa. Секaкo сетo тoa oстaнa сaмo нa збoрoви. Јaс прекинaв зaтoa штo дoзнaв декa не е тaкoв кaкo штo мислев декa е. Тoгaш нa другaркa му и кaжувaше декa се штo слушaм се шпекулaции и не сaкa дa зaврши сo мене. Немaм никaквa нaмерa дa "се смирaм" сo негo, сaмo ме буни негoвoтo oднесувaње. Штo сaкa дa пoстигне?
Едноставо дечкото си ужива, кога ке му дојде судената што ке му ги затвори очите за други жени да не ги гледа, ке си легне на брашноНа 20 год да му лета памет за озбилно е премногу неозбилна работа или улава
Па ако ги гледаме работите како да е речиси 2016 година, не се нормални сите негови пријатели кои на 20 години се во сериозни врски. Ако на 20 треба да е во сериозна врска, значи дека дива лига треба да бил на 13, тоа е малку нелогично. Целосна поддршка до момчето да продолжи да биде „дива лига“ и да гледа што покасно да легне на брашно што вика Баба Рада. Саншајн, не му замерувај, туку земи го во френдозун и подруди се да бидеш блиска. Вакви типови момци се исклучително добри другари, со кои ќе поминуваш прекрасно време. Немаат другарки, сите им се потенцијални фак френдс, па ако бидеш другарка, кон тебе ќе се однесува како кон сестра, ќе бидеш под заштита 24/7, плус ќе споделува секакви авантури со тебе.
Да се надоврзам на муабетот на @SunshineY Ист таков тип на возраст од 28? Друго... Имам еден симпатија, кој постојано излегува со другарите и плус му виси една другарка како лампион која не е девојка на никој од нив.. Која логика? Како да му се приближам?
Вака пред 3 недели ме адна еден дечко на фб, го прифатив, почна да ми става лајкови и на крај ми пиша, и како и секогаш мислев дека ќе е безвеза но тој ден кога ми пиша не осетив дека поминале 2часа како пишуваме. Толку ни тргна муабетот, па продолживме да пишуваме постојано. Сфатив дека имаме многу заеднички работи, смисла за хумор, иста музика, итн..едноставно така не сум се почуствувала мн.одамна. Чуствувам нешто посебно, како со години да сум го познавала, едноставно неможе да се објасни, ова не сум го ни чуствувала со дечкото со кој бев во подолга врска. Едноставно кога пишувам постојано се смешкам, прави да се чуствувам исполнето..Иначе тој студира во Скопје, а мене оваа ми е последна година во мојот град, така да одгодина ќе се сретнеме,а можно е да бидеме и во ист дом, и нема ден да не помислам на него, и каква ќе биде нашата средба. Разговараме на секакви теми, едноставно тој е дечко од моите сништа, и карактерно(колку што проценив до сега,) и физички. Еднаш го прашав како и зошто ме адна, и тој рече случајно, ми зборуваше за неговото друштво и ми рече дека повеќе има другарки од кога знае за себе, но кога се работело за женски бил мн.пребирлив, ама јас сум била срцка. Знаете кога нешто убаво ќе ви се случи после долго време, и неможете да верувате? е баш така се чуствувам, не сум запознала никој како него. Јас претпоставувам дека тој пишува со други, исто и јас, ама не ми е важно зашто нашата комуникација се сведува само преку нет и тоа е тоа. Но во последно време чуствувам како да е монотоно, едноставно друго е кога некој ќе го видиш во живо, а друго е на фб, и веќе станува досадно да пишуваш па понекогаш си го гасам чатот за да не пишуваме бидејќи скоро за толку кратко време премногу си изнакажавме, од една страна е убаво од друга не. Арно ама, приметив дека и тој го прави истото, и двајцата знаеме дека можеби треба да престанеме со толку пишување, ама никој не сака да кажи, што да направам? Јас не сакам да го изгубам, и навистина мн.сакам да го запознам во живо, сметате ли дека сум во право и дека немора да пишуваме секој ден? Затоа што додека се видиме ќе поминат 9 месеци....
Хелоу,пак јас.Напнав,знам.Ама ме интересира.... Гледам по фб девојчиња што вежбаат и се сликаат со тежини со секси пантолончиња и многу краток топ,дури начекав и слика од назад сликана целосно или само задникот сликан. Зарем вас машките ваш ваквите ви се интересни и ги сакате??? Сакате да бидат со вас?
@natemila Да, убави се. А, што е со истакнување на деловите од телото? Не изгледа како 'продавање' на себеси? Колку од машките сакаат нивните женски да го прават тоа? Колку ти тоа го оправдуваш? Би се сликала ли?
Таквите тоа го прават за лајкови а ваму не знаат г.. Да си го избришат што го позирале. Секако дека се секси и ништо повеќе. Јас таква до мене не сакам ниту на слики а уште помалку во јавност, со минич како бугаркиве. Се знае тие што сакаат.
Ако се може зошто да не се биде со ваква девојка..не мора да значи дека ќе сме вечни па за жена ќе ја земам..битно до дека сме у врска јас ќе ја имам..а некој ќе др.а на неа..
Ни го оправдувам ни го осудувам...секој има право на тоа како ке се слика. Верувај тие не се замараат со тоа кој како ги гледа. Мажите сигурно не би сакале нивната да е таква.... но лажат тие што ке кажат дека не ги привлекува. Искрено не знам дали би се сликала така....никад не реци никад.
Сакаме да гледаме, нема ништо лошо во тоа, исто како вас женските сакате, згодни момци, и си плакнете очи во тоа. Ништо лошо и ние газиња да гледаме,
Абе убаво се ова , ама ние во очи, насмевка и сл. гледаме , а не во г** ичи к** .... Значи сепак као секс симбол гледате прво, па ако ја плеснете ок ,ако не пак ок.