1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Чим ти викал така, изгледа сакал да се смири со тебе, се додека не се појавила таа другарта, Или веќе бил во преговори со таа па ајде да види до кај се шансите со тебе. Но. може и не се нешто со неа, туку само ја ставил. колку да предизвика некоја љубомора кај тебе. Јави му се или пиши му зошто ти зборел се тоа, а после си става слики од цури, а до пред некое време ти симнувал ѕвезди. Туку така некој неможе да си рече батали ја оваа, ќе си најдам друга. Мислам дека сака да те направи љубоморна, или да ти докаже, еве што пропушташ или неможам без тебе.

На elenaeli22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    срцка милион пати сум се нашла во истата ситуација како тебе , види вака машко како машко лаже , се прави мн добар , џентламен додека ја освојат таа што им е во " главата" , валда тој бил осамен откако сте раскинале и затоа те барал , па нашол друга и сега немат више Ало Ало , туку ке си е со неа , јас да сум на твое место ке го избришам од секаде и немој на никаков начин да си достапна за него ! Е сега постои варијанта јас да грешам и после некое време да те бара зошто вистински те сакал али таа вероватност ми е 10% , а и што се замараш коа самата рече дека сте различни карактери и дека не си одговарате ?? И да раскини со девојката и да се смири со тебе Тој пак ке биди истиот и пак ли ке раскините ??? мој совет ти е да го избришеш од секаде и да го заборавиш , имат мн машки во светот , не дека остали мушкарци се нешто поарни , тукуу ајдеее , како што би рекла Саманта од серијата: Сексот и градот: -Кога си сингл цел свет ти е како шведска маса :rofl:

На honey.11, macence994, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    396
    Знам за тоа, за смирување нема шанси, знаеше тој дека нема да се смириме. Само многу злобно од негова страна. Намерно му ја лајкнав заедничката слика. Го искличив од чат и објавите му ги исклучив. Излезе на крајот најголемиот лажго. НЕ ми е криво шо е со друга нормално животот продолжува, само ми е оти ме бараше нон стоп, а не сакав да ме бара, секогаш ми викаше како не ме заборавил бла бла и одма слика со женска како кизне колку да се сакаа, тоа ме лути.
    Сакам само да се спасам, мир да имам, да ме осави на мира. Таман си помислив така, вчера ми ја лајкна сликата на профил шо ја објавив се зачудив.
    Ми иди да му се јавам се да му изнаречам, ама нема тоа да го направам.
    Не вреди да се замарам, ама стварно ми приреди шок.

4. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    не знам колку години имаш , изгледа си многу млада , допрва ке се сретнуваш со уште мн лажни луге , кои во очи ке ти кажуваат дека те сакаат , а позади твој грб ке се случува сосем спротивно , научи да не веруваш во све што ке ти го кажат и не верувај во све што ке слушнеш , немој да бидеш мн наивна и добра , бидејки такво време дојде .Најди некој друг макар и на фб , пиши си , излегувај на кафе , а тој моронот батали го , исто како да не си го запознала !

На elenaeli22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    396
    Фала ти срцка многу за советите, многу ми помогнаа:*
    Да добра сум и наивна, а тоа а чини.
    Инаку 22 имам, и допрва гледам какви се луѓево никакви, зато и јас ќе почнам сега поинаку да играм.
    Фала ти уште еднаш :hug:

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Вадиш заклучоци А+Б=Ц ама љубовта не е математика.

Сте раскинале и типчето си фатил женска, ништо невообичаено ниту чудно. Не те ни излажал, тоа дали мислел на тебе не значи и дека не мислел за други опции откога сте веќе раскинати.

Повредено е твоето его затоа што не си веќе центар на неговото внимание но и тоа е нормално после раскин (така да чувствуваш).

Get over it, не може да сте раскинати а да очекуваш да си му сеуште прва и последна, не е реално ниту е здраво :).

На elen4e22, Nausicaa, Captain-Omni и 3 други им се допаѓа ова.
  7. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    396
    Не очекував јас ништо од него, посебно не да остани сам и само да мисли на мене.
    Само мене не ми е нормално, да го барам некој, да му кажувам дека уште ми недостига, дека нема никоја, да ме прашува јас дали имам некој, да сака да ме види и одма после слика со некоја како многу да се сака.
    Ние раскинавме можеше тој слободно да си тера, јас ни го барав, ни ништо.
    Сепак фала, ти си машко ете, јас не можам сфатам.
    Само ме интересираше мислења, не вреди, а и не сакам да се замарам повеќе, нека си тера.

8. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Сега не сфаќаш, покасно ќе сфатиш како и зашто. Не се нервирај и не се замарај повеќе ни како ни зашто ставил слика под услов да е навистина крај а не прикриена надеж за нешто повторно. Не му давај материјал на егото да ти создава проблеми.

Сликата не значи ама баш ништо, барем во 90% случаи тоа е другарка/другар за другиот да стане љубоморен.

На natemila и elenaeli22 им се допаѓа ова.
  9. NadjaD

NadjaD Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    24
    пишав во друга тема ама никој не ми враќа, па викам ај и тука да се пробам:):)
    во врска сум (поточно бев) година дена, имало проблеми не дека не, имам барано и тука совети ама нишо сериозно не било... ама со текот на времето работите се сменија, ја сфатив дека не сум вљубена во него, ама пошо знаев и он дека не е нешо затрескан у мене решив да продолжам со врскава чисто онака (башка убаво беше се, не се жалам).. летово јас го изневерив ама не му кажав, тој мене сега брзо ме изневерил, некое време не бевме во контакт-оддалечени бевме, ама сеа ми призна. многу ме изнервира не фактот дека ме изневерил туку тоа шо не сака да праиме муабет очи у очи, ми пишува на телефон пораки вака така, многу криво му било, грижа на совест, не сака да прекинеме. мене толку ми фалеше ПУКНАВ! Ме повреди со сето тоа игнорирање и отпосле праење џек... го блокирав сегде и недела дена не сме у контакт ама не можам вака..размислувам само како да го седнам и да му напраам муабет, да извадам се шо ми лежи на душава, да се олеснам...како да го натерам на муабет? воопшто да превземам нешо или да оставам шо е како е

10. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    и , што сега? Ти си го изневерила , тој те изневерил , и? кој е твојот проблем тука? да му речиме ние на дечкото да дојде дома ти ( бидејки си го блокирала секаде ) и да те викне на кафе ?

На Nausicaa, buba4e89 и natemila им се допаѓа ова.
  11. NadjaD

NadjaD Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    24
    прашав за совет, шо мислите треба да превземам нешо или со оглед на тоа дека многу некоректни работи се случија, да оставам се како шо е, секој на своја страна?? :)

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Нема што да бараш влакно во јајце.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    да ,ако го сакаш преземи , дечкото не е нешто крив па да го игнорираш

14. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810

Не си ми јасна, ти прва си го изврала, не си му кажала.
    Па он те изварал, па ти кажал.
    Зашто мора муабет да се прави, кога вие двајцата не сте еден за друг,

15. sagittarius989

sagittarius989 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    319
    Очигледно дека врската ви е постоела од некаков интерес, мој совет остави ги работите така, пронајди си врска која ке ти исполнува и да не бидеш во врска “тукутака“, впрочем што врска би било тоа...

16. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Јас мислам дека за што и да разговарате е губење време. Вие кога требало да решите со разговор сте отишле во сосема друг правец и сега за што ќе зборите ? Било поминало толку, чао пријатно .

17. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    мене овие денешниве врски не ми се јасни , се вараат еден со друг и уште крив им е цацко

На honey.11, natemila, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Здраво дечки! Се гледам со еден тип, во рок од 2 недели 7 пати се видивме и за нова година тој појде за Барселона за 4 дена. Ми пиша тој да ми честита новата а јас му пишав последната ноќ што беше таму, чисто да го слушнам амс касното, накај 1:30. Тој ми врати вчера кога одеше на аеродром и ми кажа дека бил во кома, ништо немал спиено бла бла. Денес не сме се слушнале и јас се нервирам што го нема да ми каже да се видиме. Што мислите има ли место за паника? Инаку се одеше повеќе од супер, дури ме покани на вечера кај него, тој готвеше, се интересира за се во мојот жувот, ме запозна со сите свои пријатели и се сеќава на секој детал што ќе му го кажам..уфф помагајте

19. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    @Unica Чекај де остај го малце нека здивне, нека си дојде ќе те побара, сигурно;)

20. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    @Unica Така ако креваш паника ти за џабе . Ништо не правите, мажите сакаат слобода ,ако го гушиш ќе му станеш многу брзо досадна и чао пријатно:D

На Marick14, Unica и PogbaPol им се допаѓа ова.