Па јас сум таква додека не проверам навистина човекот што е со мене дали вреди,си го трошам скапоценото време.И не сум марионета која верно го слуша не се секирај,не сум до толку глупава. А советите да,ги послушав сите до сега и на оваа и на други теми,од кога почнав да претерувам и да не му обрнувам внимание многу,ни тој не ми зборува каде да одам,каде не,во колку часот да се вратам,само ок ќе ми каже ама јас мислам дека ќе раскинам,зошто тој се нервира така го гледам,не сакам "да се разболи" од мене,како јас некогаш од него.Позз
Епа тогаш мене не ми е јасно што бараш сеуште со овој дечко. Мислам го дискутиравме твојот проблем 10 пати, ем сите ти кажаа дека тој дечко не е за тебе, неговото однесување во никој случај не ми е нормално. Незнам како можете така да дозволите некој друг да ви го диктира животот и постојано да бидете (не некој начин) со страв, како ќе изреагира за ова или што ќе рече за она или пак да не смееш да излезеш со друштво само за да не се налути дотичниот. Ваквите врски не ми се јасни, а имам околу мене нешто вакви слични примери ко твојот. Девојчето дреме дома, а дечкото постојано со другари, по кафиња, ваму таму а таа несмее да излезе со другари оти тој има страв дека ќе го изневери. Кусо да ми е таков дечко ако секој ден треба да се карам, нервирам поради него и тоа за глупости. Незнам за вас ама јас доволно се сакам и почитувам себеси што никогаш не би дозволила некој да ме малтретира на овој начин. Да морам да прашувам за дозвола дали да излезам или во колку да се вратам, да треба секој ден кавги, расправии да се нервирам, а што е уште полошо или да не излегувам најубавите години од животот да ги минувам дома додека тој шета само со цел да не се налути, е маломорген ќе се прашаме за ова. Јас од дома никогаш не сум имала некои забрани или ограничувања, па нема потреба ни мојот партнер да ми кажува што и како да правам. Ако ме сака искрено, треба да ми верува и да знае дека сум доволно паметна и не би направила нешто што би го навредило или повредило. Поентата на муабетот ми е дека ми е жално да дозволиш на 20 години некој на овој начин да те гази, ако сега ова го дозволуваш утре и твојот сопруг ваќа ќе те гази и ќе мора да внимаваш да не го погледнеш попреку оти може да си помисли нешто друго, нели? Е сега јесте да има девојки кои фаќаат кривини, не викам не. Ама пак ќе речам дека со забрани и ограничувања не се постигнува ништо. Ако некој/а решил да шара наоколу тој пак ќе си шара, никој и ништо неможе да го спречи.
Има едно девојче, ни иде муабетот. Се имаме залапано неколку пати и ништо друго. Многу ми се свиѓа, добра цицка и гз држи и се понаша топ. Проблем е што е невина. Точно е дека невините не ги бива во секс? Многу крв им тече?
Абе ти свесен си што пишуваш или ти е досадно па да си пишуваш нешто? Прашај ја мајка ти таа сигурно е многу искусна па ке ти објасни.
Да, исто како кога ќе убиеш човек,иде Дунав ете така. Стави 10 крпи испод неа пошто не се пере после, и да бидат бели.Среќно.
Zdravo keve zamolam za nekoj sovet od maska strana, znaci mise dopaga eden decko, koj isto taka i mie kolega na rabota. Inace on e sloboden i nema devojka. Ama jas zada stapam vo pobliska komunikacija so nego mu pokazav edna moja drugarka na slika i mu rekov deka kego zapoznaam so neaa. Taka ama posle toa se kaev poradi toa sto situacijata izleze od kontrola namesto jas dase zblizam so nego on me pokani da izlezeme zaedno so mojata drugarka negde za licno dase zapoznaat, otkako se zapoznaa drugarka mi nee zainteresirana voopsto a on celo vreme prasuva za neaa. Jas se osekam previse loso ima momenti koga sakam damu priznaam deka mene mise dopaga i deka drugarka mi nee zainteresirana za nego, ama se plasam damu priznaam za moite custva kon nego bidejki miekolega ai poradi toa sto pred dago zapoznaam nego imav loso iskustvo so eden kolega izlegov mnogu povredena ve molam za sovett
Ме интересира една работа:како гледате на тоа да ви пишува женско прво? Ме сака итн ,мислите дека е лесна таа девојка и да се зафркавате со неa или ? Ме интересираат повеќе мислења
Има срамежливи по природа толку шо и на анонимен форум му е срам да пишат на машко. Има поопуштени и не му е срам да пишуваат први,ако ти се свиѓа машкото оти да не, не гледам причина да не му пишеш прва. Оти ако чекаш само да ти пишат другите први, можи и да не дочекаш. Се е до карактерот сепак мислам
Не ја закачај ти мајка ми. Сум немал искуство со невина, не знам какви се и прашувам некој шо имал. Ако немаш одговор, не провоцирај.
Не бураз , зависи како ќе направиш ти да биде сексот. Не треба да и влезеш брутално од старт... ќе се научите заедно да се плескате. Ако е добро девојчето и да има нешто повеќе од добра цицка и гз фати си ја за женска.. и не би требало да ти даде она ако не и значиш и планираш само да ја скинеш и да ја фрлиш после... Тоа ти е исто како дијамант... има голема вредност само треба да знаеш како да ја употребиш таа вредност и на правилен начин пошто девојка која е невина е чиста, Исус од девица се родил и тоа ти е синоним за нешто чисто и свето. После коа ќе се научите ќе ви биде многу јако ако знаеш што да правиш со тој ...
ако изгледа интересно ке разглеам дали изгледа промискуитетно(фб слики,однесување,со кого се знае,кој и се другарки и како се однесуваат они), ако не тешко дека ке приметам нешто без разлика кој прв пишал интересно е што после прв дејт почнувам да примеувам работи што не сум ги видел у нејзе предтоа
Ме интересира дали влијанието на вашите другари може да предизвика лесно крај на врска со особа што ја сакате премногу? И уште нешто дали со другарите разговарате ама баш за се што се случува во вашата врска, дали се тие во тек со се?
Имаат големо влијание и не може лесно да предизвика али има и такви што се лоши луѓе и прават намерно да се случи нешто негативно за да се радуваат. Зависи за колку блиско другарство се работи али да во принцип се збори за се и свашта, што треба и што не треба и се зависи индивидуално. Истото важи и за вас жените.
Јас не сум машко ама би можела да ти помогнам. Сега не сфатив баш, му рече дека ти се допаѓа на претходниот колега или на овој сега? Доколку не си зезнала со овој колега, ти предлагам повеќе дружење со него, па можеби и тој ќе започне да чувствува нешто спрема тебе
Не сериозен си со прашањето? Колку години имаш? 15-16? Сериозно, невиност е проблем кај тебе?! Ако не планираш нешто посериозно со девојчето, не ни ја искористувај, немој да бидеш кретен. Дали течело крв, па нормално кај некој женски тече многу, кај некој малце, а кај некој нема ни капка крв, се зависи од телото. Кај секоја девојка е различно. Едуцирај се малце пред да почнеш со сексуални односи. Барем сега 21 век е и сите имаме пристап до безброј информации.