Можи таа него го откачила и не сака да кажи тој да се направи као демек фраер тој ја откачил. Или можеби лажи, да откачиш некој оти слушал српски песни, по глупаво нешто немам слушнато, ако сакам јас да бидам со некој нема да ме интересира дали слуша српски или странски, негов избор. Друго, била девица не ја допрел, или кажано не сакала да биди женска за една вечер да има секс со него, туку си се ценело чупето, а тој можи не сакал ништо сериозно па го откачила, или тој ја откачил кога видел дека не можи да има ништо повеќе со незе. ЗА слики кај него шо немале заедничи, можи му се скриени, па не можиш да ги видиш, а кај незе има. И како тоа не слушала рок а биле заедно на рок свирка, мене овде ми е многу сомнително за се Мила разговарај убаво отворено за се со него, кажи му за ова се, дека си го фатила како лаже и зошто те лажел, нека ти објасни, ако лажи тој уште сега како би било понатаму, би изгубила како прво ти доверба во него.
@Papillon.Papi јас еве како женско, да те утешам дека сум иста како тебе Скоро 5 години врска имам и поим немам кој ни е официјален датум, ниту се замараме. Ставивме еден карактеристичен датум што мислиме дека е од прилика во тој период кога почнавме посериозно да се гледаме...демек да не го забораваме, па последниве две години пак испадна да го заборавиме затоа што главата не знаевме кај ни е тие денови. Кога ни текна, ко божем одбележавме и наздравивме. Нешто што и онака вообичаено го правиме, ништо помпезно и усилено Инаку сум имала дечковци што биле бетер од жени по ова прашање, памтеле секакви глупи датуми што ме преморувале. Месечнини, недели и слични други ситнења за сосема обични настани. Мене тоа ме преморува искрено. Имало и дечковци што мислеле дека треба да се замараат со датуми пошто претходните девојки ги тормозеле, па така си влегле во некој зачаран круг што би се рекло : )))) Значи испаѓа на крај, секој со своето. Не ми е проблем да направам мерак ако видам дека на некој му значат некои ситници, се додека не прераснува тоа во драми и премногу замарање.
@deskarada ти благодарам, ми олесна со одговорот. Ќе пробам ќе видам. Само уште едно не ми е јасно. Нешто за музика правевме муабет и ми вели:" Е на таа музика најубаво се пијани. Знаеш какво пиење паѓа? " Јас не сакам ако се пијанчи така... Како сака да биде со мене и да се пијанчи? Или можеби онака рече само.
Му кaжaв истиoт ден кoгa гo пoстaвив прaшaњевo. Испaднa декa тoј гo пaмти дaтумoт кoгa прв пaт сме искoчиле нa дејт и дaтумoт нa нaшиoт прв... А, јaс и двaтa дaтумa не ги знaев. Нo, сееднo му беше. Е, тaкoв сoученик имaм. Ги брoи денoвите oд негoвaтa врскa, дa не збoрувaм кaкoв беше зa гoдишнинa. 10 денa пред се спремaше, ги брoеше денoвите дo гoдишнинaтa, мислиш ќе се венчaaт. И мoрaше цел клaс дa знaе зa тoa. Викa декa тoј би се oсеќaл нaвреденo aкo женскa му не знaе кoлку месеци иде дo негo (втф ), пa ми мудрувa дa пoчнaм дa ги брoјaм месеците. Duuuude chill, кaкo првo не е твoјa врскaтa зa дa кaжувaш кaкo требaлo дa биде, кaкo втoрo никoј не гo интересирa зa твoјaтa. А, и брoењевo ми немa причинa. Имaв "другaркa" штo слaвеше секoј месец сo дечкo и'... А тoј кутриoт секoј месец и' купувaше пo нештo и јaс уште пo-кутрaтa ги чувaв пoдaрoците зa дa не oткрие мaјкa и' и дa не и гo нaпрaви гзoт мoдaр зaштo искaчa сo 3-4 гoдини пoвoзрaсни нa 13 гoдини. Среќa зa 3 месеци рaскинaa, инaку ќе пливaв вo плишaни игрaчки сo срцињa и пoрaки.
Ако сте во сериозна врска, не би требало. Напротив би требало за разговарате за се и сешто отворено, да сте еден за друг тука во секаква ситуација, а не да бегате еден од друг.
Не сум дoлгo вo врскa сo дечкo ми, нo се десилo некoлку пaти дa имa прoблеми дoмa дo сегa и секoгaш ме бaрa зa сoвет и пoддршкa. Никoгaш не ме игнoрирaл, нaпрoтив, aкo нештo му сметa веднaш ми кaжувa (a истo и јaс негo). Немa грaм срaм меѓу нaс.
Срцка тој не е сериозен со тебе, верувај. Тие лаги, мотања, пиење сеуште му звони лудилото во глава. Со тебе му е убаво, ама ти сакаш контрола, а тој сака отворено да биде со тебе. Се гледа кога ти рекол дека ја откачил зашто слушала спрско,рок или како беше не е важно, а уствари се гледа со тебе. Џабе си тумачиш и глава и срце и се, таков не ти треба. Што е твое ќе си дојде.
@buba4e89 Кога почнав да го распрашувам ми рече:" Тоа што требаше да го знаеш ти го кажав" Мати нешто... Не ми е сигурен.... Бај д веј сака да му бидам женска, уште не сме на чисто и ние... Ме рече сношти за денеска да одиме да прошетаме ама му реков да не брзаме пополека... И се налути оти да не појдиме.
А дали кога излегувате се пијани, пија многу? Ако се пијанчи со пијаница ништо не правиш, ако е таков совреме тргни се, верувај имам такво искуство секој викенд си пијанше и на крај го откачив не можев да го гледам, трчаше после некое време по мене како куче ама касно беше. Според сето она мене ми личи како неизживеан, не зрел, воопшто не стабилен, како децана во пубертет. Колку години е?
Хаах не е пубертетлија, 29 има. Немаме излезено заедно в кафич, сака рок сака многу да скока. А за пијан го немам видено, само ми кажуваше дека порано пијал, пушел и малку тргал трева.. Нз шо да речам.
Не знам мила останав без коментар со годиниве. Види испитај, разговарај отворено, расчисти убаво, да немаш сомнежи пред да се впуштиш во сериозно.
Imam prashanje , toj ima29 a jas 23 .... se znaeme veke so godini no nekako jas ne mozam da iskocam od friend zone , pa verojatno i site signali sto gi davam gi gleda na prijatelski nacin . Navistina mi se dopaga pa ne sum sigurna dali da mu gi kazam moite cuvstva otvoreno ...kolku e toa detsko i besmisleno ? POmosh
Се запознавме во дискотека. Започнавме разговор, се беше океј, ме однесе дома. Наредниот ден ме побара да се видиме. Се видовме. Тој потекнува од мојот град, но живее во Скопје. Наредниот викемд отидов и го побарав. Ме викна кај него дома. Отидов. Се беше супер, барем за мене. Наредните викенди тој доаѓаше, се среќававме, си муабетевме, но ниеднаш не ме викна да излеземе. Ни јас него. Прекинав да му пишувам, но не прекина да ми значи. Денес се сретнавме во едно кафуле. Јас на една маса, тој на друга. Гледал цело време накај мене. Му пишав од дома зошто не ме поздрави кога помина. Се оправда дека не ме видел. Го прашав зошто некогаш не ме побара прв, рече дека секогаш ми враќал, не ме игнорирал... Очигледно не ми ја сфати поентата. Кажав дека дигам раце од него, и го поздравив. Тоа беше се. Не знам што понатаму. Дечкото ми значи, но факт е дека не паѓа на провокации и едноставно тешко му оди она фраерско однесување кон женска. Ми остана ли уште нешто да сторам или време е стварно да се повлечам?
Дали оние фраери фразата ,,Не бев сериозен до сега бидејќи немам најдено сериозно девојче" стварно кога ја кажуват го мислат тоа или онака само колку да си кажат нешто, полесно да те заведат. Што мислите вие? Бидејќи чудно ми беше низ толку девојчиња да поминеш и ни едно од нив да не биде сериозно
Wow. Just… Wow. И ја како и @deskarada останав без зборови кога ги прочитав годиниве. Те читав и претходно на темава, само што од пишувањава и муабетиве ваши претпоставив дека и двајцата сте тинејџери, мање-више, па не се сметав за компетентен да дадам мислење. Ама, сега кога гледам дека со батево сме практично врсници, се осеќам должен да кажам нешто. 29-годишниците кои јас ги познавам се во брак, многумина имаат и дете; оние другите се најчесто во долги врски. Има и такви кои се сингл, но да речеме дека се малце. Речиси сите работат, заработуваат и генерално, се однесуваат како нормални возрасни луѓе. Од друга страна, овој твојов, „сака рок, сака многу да скока“. Искрено, се надевам дека има и некои други квалитети како човечко суштество, кои си заборавила да ги наброиш. Како и да е, муабетите, односно фалењата од типот „Леле, колку можам да испијам“, „Леле, се напраив фреска у петокот“, „Леле, како се пие на песнава“, мене ми се апла средношколско-тинејџерски. Муабетот дека ја откачил девојката зашто слушала српско, а не рок – исто така. У средно беа тие моменти кога луѓето се делеа на рокери, панкери, металци, рапери, турбофолкери и сл. и кога не се „мешаа“ меѓу себе. Секако, не викам дека вкусот за музика не е битен, ама е само еден од многуте аспекти кои се битни при избор на партнер, а никако единствениот критериум. Друга работа што малце ме тури у мисла е тоа дека претходната негова девојка (или што и да му била) била невина. Не сакам ни да помислам дека била малолетна, ама чим е невина, не може ни врсничка да му била, така? Ќе претпоставам дека имала 18-19 год. Сега размисли и кажи ми – Кој нормален 29-годишник би имал врска со некоја 10 години помала од него? Еве, ја ќе ти помогнам со одговорот – ниту еден. Претпоставувам дека си и ти доста помала од него, па затоа мислев ќе сакаш да го знаеш ова. И пак ќе се сложам со @deskarada – дечково (ако дечко е соодветниот збор) е неизживеан, незрел, нестабилен, како дете во пубертет. А реално, е далеку од пубертет. За човек кој на 29 години се дефинира ексклузивно според музиката која ја слуша постои многу посоодветен збор од рокер, а тоа е пропалитет. И ова го кажувам со сите симпатии (колку што се може) кон него, пошто и ја слушам рок, ама на овие години, не сметам дека тоа е нешто што би требало да ми е основна и единствена одлика на мојов карактер. Значи, целокупниот впечаток ми е дека човеков е заглавен у времето, и тоа во тинејџерско-пубетретските денови. Најверојатно и затоа „целна група“ му се девојчиња 10 години помали од него – пошто со интелектот и со животните приоритети се тука некаде. Што се однесува до твоето прашање – дали да бидеш со него или не – би рекол дека „дечково“ дефинитивно не е boyfriend material, некој со кој би можела да си ја планираш иднината. Ако ти е само за забава (или што и да е) или имаш фетиш на постари мажи, а самата си полнолетна, претпоставувам дека тоа е твоја работа и нема ние од форумов што тука да ти се мешаме. Мене лично самата помисла да бидам со девојка 10-ина години помлада од мене ми е одбивна, па дури и језива, а подеднакво ми се одбивни и моите врсници кои се впуштаат во врски со девојчиња толку помали од нив. Дали останува уште нешто да сториш? Хммм, да видиме. Ниту еднаш не си го викнала да излезете, си прекинала да му пишуваш, кога сте се сретнале во кафичот, не си му се јавила и, на крај, си му рекла дека дигаш раце од него. Не, мислам дека си направила се што е човечки возможно од твоја страна – ако целта ти била да немаш ништо со дечково. Од друга страна, ако дечково ти значи, можеш да направиш било која од работите за кои кажа дека не си ги направила – ти прва да му пишеш, ти да го поканиш да се видите, и сл. Не знам стварно од каде идејата дека со самото тоа дека е машко, он е должен да ги направи сите први чекори. Значи, можеш да ги земеш работите во свои раце и многу брзо да дознаеш дали има некаква иднина за вас или не, или па – можеш да продолжиш да не правиш ништо, и да се надеваш дека некогаш, некаде – тој ќе го превземе првиот чекор.
@Ivanche20 јас мислам дека дечково не сака да има ништо со тебе, ете си му пишувала ти, а тој никако не се сетил прв да ти пише. Шо сака да каже со тоа дека ти враќал секогаш, дека не те извисувал? дека бил културен и не те изигнорирал? Ако сакал, ќе направел нешто, некој гест за да ти покаже дека сака да останете во контакт. А тој оставил се на тебе. Остави некое време, не го барај. Ако сака да биде со тебе ќе те побара. Ти си се налутила дека не те поздравил или не ти пишувал, значи знае дека сметаш дека тој е крив па ако му значиш ќе ти се извини или ќе направи нешто за да ти го смени мислењето. Во спротивно, нема што повеќе да очекуваш.
И ти си повозрасна од што мислев, а? I've got nothing. У секој случај, мислам дека заслужуваш подобро од ова.
Ти благодарам за искрениот совет. Вакви луѓе ценам А инаку беше на една рок свирка и правеле џитка (знаеш нели што е) многу било јако. Откажан е од кај мене готово. Едно време ми вртеше филм оти да не пијам алхохол. Авантури требало да прам. Него му требало женска со која ќе може да прави луди работи, така ми рече.
Хаха авантури, не да мисли да се заозбили, да формира семејство, тој зборува за пијанчење, за чуди работи ццц Јас би му дала минимум 10години помалку. Тој изгледа е тип од оние шо одеа во стара апореа во пп порано, одеа само такви металци како да ги наречам. Ако сака луди работи, авантури кажи му нрка си најди друга, ја згрешил личноста, бидејќи сигурно ти сакаш серозно нешто, нормално, а не некој шо мисли на пијанење и авантури.