Амa пa сеa, кoгa читaaт глупoсти, ќе пишувaaт глупoсти. Зaр не знaеше декa 90% oд тинејџерките вo Мaкедoнијa дремaт нa блoгoт "Живa меѓу мртвите" (или тaкa нешo беше, не пaмтaм, нo целo време спoделувaaт вaкви шaјзе текстoви и цитaти нa фб) нa местo дa земaт лектирaтa дa јa читaaт?
Прво: Зар стварно толку ти е досадно па си седнала безврска реферати си пишувала? Знаеш ли за тоа време што си го изгубила колку корисни работи си можела да завршиш? Второ: Дали има некој стварно што застана и се ова го прочита?
@JollyGirl Спојлер: . Виновна сум. За казна за тоа изгубено време, утре ќе си скратам 15 минути од сонот и ќе станам порано да работам.
Како машко, непријатно се осеќам!!! Каква машка страна, какви совети какви бакрачи бе девојче ??? со еден реферат не скина тука на сите поубо да пишеше во некоја тема психологија или шо ти знам ја не тука „шта речи... коју поруку послати“ е работава
Јас нема да пишувам реферати само едно прашање, колкава е веројатноста врска без обврска да прерасне во посериозна врска? Накратко може овде да ми одговори некој а за детали ако се нафати - порака.
Веројатноста би била голема ако врската без обврска трае периодично и двајцата се слободни без други обврски кон некој.
@Kralicaa Прво ,ти можеш да бидеш кралица само на глупоста . Второ дај не с*** со толкави реферати ,се утепавме читајки за едно дерле! Ако се спремаш за есеј кажи ,немора да лечиш психа овде!!! Спојлер какви луѓе трошат воздух !!
Врска без обврска е супер се до оној момент кога еден од партнерите ќе почне да искажува чувства, а тоа во пракса мн често се случува. Во случајов, ако добро разбирам, тебе ти одговара да има чувства. Во зависност од тоа колку често ќе се гледате со партнерот, но ако прилично се сложувате и се разбирате, а притоа сте двајцата сингл ( ако сте во врска или еден од вас е во врска, пресуден ке ви биде сексот), за мн брзо време, ако не нешто друго, ќе пробате да преминете кон нешто посериозно. Ако имаш некој конкретни раб шо те збунуваат, слободно пиши пп.
Само една опција имаш. Мора да му го дадеш најлудиот секс што го имал и после да го откачиш за да сака толку многу пак да има секс со тебе и да прифати обврска. Реално, 98% од мажите не би биле во врска ако добиваат секс без обврски.
Мажи, значи се се сведува на добар секс на крајот? И после некое време ако стане досадно, ќе си бараш друга која ќе ти го даде?
Па не баш, али во голема мера е пресуден. Во погорниот пост намерно не пишав секс (за врска без обврска го спомнав само ако двајцата се во врска) зошто иако сексот игра голема улога, не секогаш се е врзано за него. Ако целиш кон нешто посериозно, во смисла посериозна врска и на крај евентуално брак, според мене, нормално е приоритет да биде меѓусебното разбирање и ДОВЕРБАТА (овие две според мене се кључни, љубовта со текот на годините може да ја снема, остануваат овие две), љубовта и т.н. Сексот како што кажав во голема мера е пресуден, али тоа е нешто што може да се издејствува или да се подобри. Ретки се девојките кои би прифатиле партнер со кого имаат само добар(одличен) секс а притоа во останатите работи од врската/брак и сл. се тотална нула.