Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Мене два-три пати ми се има пуштено девојка. Но бев помал и посрамежлив и ги откачив. (facepalm)(facepalm)
    И сега се каам за тоа.
    Иначе сега кога би подразмислил, зошто да не сакам. Се да е во граници на нормала. Не сакам ептен нападни личности. Јас сакам отворени луѓе, зошто и јас сум отворен тип.

А како народ многу сме срамежливи за вакви работи. И за девојките и за машките. Додека србите и бугарите се поопуштени од нашите. :(

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171

Значи јас сепак имав грешен впечаток дека не сакате, па дури и би ни се изнасмеале влице.....

3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Сегде во поразвиените земји ова не се гледа како потсмев. Само кај нас е така зошто таков ни е народот. Не е срамота ако му се пуштиш. ;)

4. dzverce008

dzverce008 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    95
    Баш ме интересира:
    мажи, што прво помислувате и приметувате за време на секс, по прв пат, со некоја личност? (моментот пред да почне самиот чин :) )

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Јас ништо не приметувам.

На Zeynep му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Абе јас значи до некаде не грешев...хехехе секако чоекот скрос се тргна од мене кога запримети дека му се допагам....значи дека не му се допаѓам тоа е....таква ми е среќата во љубовта

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. R.o.s.e

R.o.s.e Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2016
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    352
    @macencef Не верувај во такви глупости како таква ми е среќата/несреќата во љубовта. |(
    Едноставно е, си налетала на некој погрешен кој очигледно не е тој за тебе и ти за него и тоа е тоа.
    Нема среќа несреќа, се е како што ние ќе си направиме. Се е до нас.

На Bender Rodriguez му/ѝ се допаѓа ова.
  8. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Има нешто што се вика карма....има лица кои наогаат некој со кого го поминуваат цел зивот, деца фамилија се....а има и такви кои цел живот нема никој да најдат - не заради тоа што помалку вредат или слично, туку едноставно така е за нив....Не можам да се жалам: имам добра работа - барем засега, син ми е супер - здраво, живо и весело детенце....ама ете со сите мажи (вклучително и бившиот маж) не ми било погодено? тоа е карма, толку....нема дилема тука, некои работи ќе ти бидат секогаш погрешно наместени без оглед што и да направиш....ако сите се подзамислиме така е...некој има добра кариера, одлично стои финансиски, ама нема фамилија ниту деца....некој не стои финансиски најсјајно, но има добра фамилија и деца....и не кукам тука, ако така ме свати, туку само кажувам

9. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    @macencef Карма? Зошто карма? Си правела нешто погрешно порано? Си му дала знаци, си го направила првиот чекор што е за пофалување бидејќи овдешните девојки не се осмелуваат први да пишуваат а не пак да пријдат?
    И јас сум давала знаци и сум посочувала директно кога некој ми се допага, не планирам да глумам нешто што не сум и да играме мачка и глувче.

10. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    @JustFun Само одговорив на претходното мислење....инаку карма секој носи, не мора да значи дали е нешто што сум направила или не, тука она што го носиме во себе цел живот ќе го носиме.....инаку му давав знаци и одеднаш тап ме исклучи и прекина воопшто да ме контактира...претежно преку фб пишувавме, и да се знаеме преку друга линијја, не преку фб....мене ми испадна чудно...еве неколку дена ништо од него, не знам зошто....ако не сум го интересирала - зошто воопшто ми пишуваше досега? само игнор на првата порака и толку - јасно и гласно....

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  11. R.o.s.e

R.o.s.e Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2016
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    352
    @macencef За кармата, не мислам исто ама ок, секој со своите мислења. :)
    Иначе нема што да ти биде чудно. Има луѓе што по 20 години брак ќе се променат и воопшто нема да се однесува спрема тебе дека те познава. Луѓето се такви. Не треба ништо да те чуди.

12. IloveScience

IloveScience Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    31
    Здраво дечки!

Пишувам во темава за да добијам мислења од двата пола :)

Ке бидам најкратка што можам зошто ова е роман. Бев со некого 4 години, ме уби психички, ме упропасти на секаков начин, секој можен начин. Уште го сакам и ми беше како сон да бидам со него целиот живот(незнам зошто сакам така, не осудувам но сакам еден и ете). Беше хаос, зошто премногу тешко некој ми се свига а таман работа па да се вљубам. После долга тортура ми се засвига друг(свигањето траеше една година лол). Излегов со него, ама ми беше чудно, некако како да сакаше да спие со мене уште одма, не како, туку да. Си реков omg океј, no biggie, тоа е така сеа што .. Ништо не се деси, толку. Ама, сеа ја сум у шок. Дефинитивно не давам импресија, нити па сум девојка која практикува секс на едно гледање, не осудувам но едноставно тоа не сум ја. Точно е дека се е нормално но не е дека со типот се знаеме само еден ден, флертувањето беше скоро една година и незнам дали ме разбирате but im not that kind of girl & he knows it. Без разлика, сфатив дека можеби, само првиот т.е. тој од 4 години, ке ме гледа како што треба да ме гледа. како да не бара никој веке љубов..... Ме фати некој страв дека чим првото нешто не ми успеа во животот дека понатаму не вредам на никого повеке и дека се е расипано. Знам дека не треба вака да размислувам но, дали е ова вистина? Моментално, можеби повеке страдам за фактот дека ке имам поише машки у животов а не сакам, со оглед на тоа дека првото не успеа, а не сум ни близу спремна за нешто такво. Ми треба повеке за да се одлучам со некого на таков чекор.. Мислењево ми е многу затуцано знам ама така сакам и така ми е најудобно. Сеа нормално ке сакам и ке бидам со друг на таков начин, но зарем вака е кога веке еднаш ти се десило..? Као идеш напред, имаш толку и толку години, не ке се гледате, одма секс. Хаос,

13. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    колку е тоа одма а колку е тоа покасно ??

14. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    826
    Ме интересира дали на вас машките ви смета доколку девојката (не често) но става лајкови на некои машки?
    Дали би и рекле веќе да не става и сл. ?

15. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Напнав со мојот проблем но сакам да слушнам уште едно мислење за ситуацијава.

Имам порано пишано за мојот бивш, дека ми недостига, дека чувствувам нешто за него но дека сите контакти ни се прекинати, и дека нема надеж да стапам во контакт со него.
    После сите негови пропаднати врски од неколку месеци господинот по една година ме одблокнува на мое големо изненадување.
    Се прашував и по долго размислување сфатив , можеби не ме заборавил како што мислев и дека сфатил која девојка навистина го сакала.
    Признавам, пријатно се почуствував еден момент.
    Иако многумина ме советуваа дека треба да му пишам јас не заборавив колку бев повредена од него, и колку многу ги игнорираше моите пораки минатото. Не можам повторно да ја прегазам гордоста ниту пак да се изложам на повторно разочарување доколку не ми врати на пораката. А порано, секогаш ја газев, се борев, одев до крај.
    Како да постапам? Дали ова нешто значи или не? Како да се однесувам? А навистина сакам да знам што сака.

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.393
    Допаѓања:
    16.772
    Машко мислење за типов:
    Тупач невиден, сака филозофија, чита филозофски книги, центар внимание сака да биде, не верува во Господ и се чудеше како можи некој да оди по манастири и оттаму да купува икони, сака многу да ги испитува луѓето од психолошки аспект, љубопитен е, сака многу да игра на компјутер, не сака да контактира со луѓе многу, не сакал да слуша за нечиј живот како праел што правел некој, САРКАСТИЧЕН в крај.
    Уатс гоинг он?

17. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.142
    Може многу работи да значи.. дека се заебава со тебе, дека гледа само потенцијален секс партнер а може и сака да пробате пак. (најчесто се првите две, колку и да е тоа сурово)

А ти, навистина сакаш да знаеш што сака или навистина сакаш, и покрај се, да си со него пак ?

Не ве разбирам воопшто т.е. на никој не го разбирам на тоа што такви некои работи кои ве погодуваат, а по некоја „случајност“ се однесуваат на врска сакате и ги правите преку нет!!!! Јесте да е лесен начин на комуникација али тоа не е правиот пат!!
    Најголем недостаток на таквата комуникација е недостиг или неможност за пренесување на емоција !!! Значи немаш вистинска претстава за неговата реакција на твојата порака, па макар бил и најпоетичниот на планетава !!!!

Мојот совет ти е стрејт кон него, дали вие „случајно“ ке се најдете во кафиќ или незнам во некој ред пред банка, „случајно“ ќе се „судрите“ додека излегуваш од некаде дури праиш муабет на мобилен, тоа е твој проблем, али дури не му ја видиш реакцијата со очите и дури не ја почуствуваш неговата енергија на тоа, макар и негативна, џабе ти е!!!

Еден совет - Како што знаат очи да те издадат, тешко дека нешто друго ќе те издаде.

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  18. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.142
    Егоистично бате шо мисли дека му прави услуга на светот со тоа што тој постои!

На vichy, Cka, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. majstorche

majstorche Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    151
    Дефиниција за хипстер:D
    Од горенаведеново ми стои ко размазен, и секогаш си се става себеси во прв план, така да ако од старт почнеш да му идеш по гзот, и не си држиш до себе, брзо ќе му здосадиш. Дури мислам дека кај ваков тип, треба да се потрудиш ти да бидеш таа што доминира во врската, уствари да покажеш доза на егоизам за да осети дека не се врти светот околу него.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  20. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Зар после една година да се сети на мене? Имаше тој девојки после мене и пред мене, може да има речиси која сака затоа што е голем шармер и никоја нема издржено со него повеќе од два месеци, јас сум му најдолгата врска и тој е свесен за тоа. Свесен е што се издржав покрај него и колку многу го сакав, и самиот тој ми го кажа тоа пред да ја прекинеме комуникацијата.
    Не знам дали сакам повторно да бидам со него, бидејки доколку му простам не ми е гаранција дека се ќе се промени, факт е дека нема ништо да биде исто и за тоа сум свесна.
    Сакам да знам, што го натерало да го направи тој чекор, бидејки според него јас сум таа која му го уништила животот, а напротив, обратно беше.
    Кога го прекинав со него контактот јасно и гласно му кажав се што мислам и се што му смета и тогаш тој ме блокира.
    Зошто сака да се врати во мојот живот? Зошто сака да си поигрува со моите емоции?
    Не планирам да му пишувам и лигавам, од причина што доста време јас бев заморчето што го правеше чекорот за смирување.