Кoгa oдиме нa кaфе,нoси другaри a сме се дoгoвoриле сaми дa oдиме, немa зaбрaнa зa излегувaњa,мoже дa излегувa кoгa и дa пoсaкa... се oбидувaм дa гo бaкнaм, дa му се дoближaм ме oзбегнувa, a и другaркa примети кaкo тoј гледa пo други девoјки.. не сум дебелa и сличнo зa дa е прoблем физoчкиoт изглед,спoртувaм..не е и битнo сегa., нo тaкoв е зaтвoрен ми велaм дa кaже вo штo е прoблемoт oбрaќa oчи и вели ништo.
Барај си соодветна алтернатива. Може кога нема да си покрај него, тогаш ќе му текне шо е работата. Нишо чудно и веќе да излегува со други. Не знам зошто, али ако е така, неговото однесување е ептен катастрофално да не речам сељачко. како тоа е затворен??? за да зјапа во други девојчиња и да излегува сам, не е затворен?? Значи ако веќе до тука стигнала работата, нема шо да го прашуваш во што е проблемот, туку седни го и правете муабет, разговарајте, без да го прашуваш ништо односно ТИ кажи му се што имаш, како чувствуваш и зошто се чувствуваш така
Kazav.. i вчерa гoдишнинa не честитa .. oтидoв нa дискo ги гледaм другaрите негoви и се вклучив нa фб. Штo дa видaм се верил,си дaле збoр штo тaa прв пaт јa гледa.
дa..нa гoдишнинaтa...девoјкaтa прв пaт јa гледaм..не ми се верувa не знaм кaкo дa реaгирaм,штo дa прaвa...душaвa ми гoри
Душичке рече дека те избегнува и дека гледа по други девојки. Незнам колку е верен тој статус на фејсбук, меѓутоа е знак со кој сака да ти даде до знаење дека повеќе не го интересираш и не си во неговиот живот битна. Искрено човекот е пореметен чим на ваков начин раскинува 6 годишна врска... Стварно нечуствително, нехумано... Знам дека во моментот си неутешна но пробај соземи се, не го барај идиотот - тоа е грешка. Никој не заслужува ваков однос, затоа цени се себеси и немој да го бараш кретенот.
Za masko ne se placeee! Osven za nedaj Boze... Imam primer, idea 4 god i raskinaa mn glupo , si fati druga za 6 mes i se veri ... Ete sea i dete imaat. Placese drugarkava ,ama zatoa sea ima decko , toj prethodniot nemoze zaa mal prst na ovoj da mu se fati. Stara pogovorka : Sekoja smekja za svoja srekja! Te ceka nesto mn ubavo , poubavo od ova , toa bidi sigurna. znam deka boli , ama toa sto ne pravi silni ! Zatoa sme zeni . izbrisi solzi i dosta gledas sliki . Sekoj grev ke si go prati momakot , a tebe te guskam najsilno i ti ja posakuvam celata srekja na svetot
Тој е многу дебилно суштество. Немој да плачеш.....тој таму си ужива со некоја девојка и му е гајле, а ти ги гледаш нив и плачеш... Среќа твоја што си се спасила од ваков дебил. Биди силна, ќе помине и ова... а нему нека му е на чест за дебилството што го напрајл. Не паѓај во депра заради овој, не е ниту малце вреден.
Златце, оваа е баш несекојдневна ситуација... Ако ти е тешко, а нормално дека ти е, на секој му паѓа криво камоли да си дирекно у таа ситуација, исплачи се, нека ти олесне... Ама после, цвикерите и глава горе. Право у чаршија. Немој да се затвараш дома и да се нервираш, немој никако. Не си дозволувај најубавите години да ти бидат упропастени ради некое говедо шо немал муда да ти каже туку се ти се случило зад грб, тоа боле и сосема те разбирам... Поддршка до небо
Мила, не плачи, не заслужува, си се спасила од женкар, верувај ми. Ти направил услуга, еден ден ќе му бидеш благодарна, сигурна сум. Знам, знам како ти е верувај ми бидејки пред извесен период и јас го поминав тоа зад мој грб, само што тој чекал и принова со неа, додека ме лажел мене бил и со неа. Дај си време себе, најди си хоби, занимација, запознавај нови луѓе, оди на прошетка ако треба и надвор од државава, јас така сторив кога ми се случи тоа и верувај многу ми помогна, како еден вид рехабилитација ми беше. Не ти треба тебе таков човек до себе, не ти треба женкар кој те одбегнува, ти треба тебе човек кој ќе ти го посветува целото внимание на светот само на тебе, кој ќе те сака со сите маани и доблести, кој секој ден ќе ти се додворува знаејки дека си негова, човек кој секој ден ќе те опсипува со убавини. Сфати го ова како знак дека те чека нешто ново и подобро, еден ден ќе се смееш на сето ова. Јас да сум на твое место, би му честитала, јас го сторив тоа тогаш па дури му реков - чекам покана. Јас кога го видов сето тоа, толку многу ми стана одвратен секундарно што се прашувам како е можно да сум сакала таков човек. Нека мисли тој сега, не ти, него го чека пекол, верувај ми, еден ден ќе се кае, посебно ако е со девојка која не бил долго време, се немаат запознаено како што треба, а ако нејзе не и се допадне неговиот карактер ќе има овде мешаница. Ги жалам, и двајцата, ама ти.. тебе допрва те чека борба и не предавај се, никогаш, не му дозволувај да те гледа скршена.
Би сакала да слушнам мислење. Со еден дечко се гледав еден месец во почетокот беше убаво типот беше загреан, но почна полека полека да ме избегнува. Кога ке го прашав зошто ме игнорира и не ме бара како претходно,одговорот му беше нмв се си е исто. Го прашав секако дали веќе му поминал меракот и дали веќе не сака да се гледаме, одговорот секогаш го избегнуваше. Колку повеќе ме игнорираше,јас се повеќе му посветував внимание. Пробав уште еднаш и му пишав дека ми недостасува, тој само глупи стикери ми врати. Си реков толку доста е кр се тргнам од него,последен пат се видовме пред 2 недели. Вчера вечер бевме во ист кафич на поминување се поздрави со мене и застана спроти мене. Јас воопшто не го погледнував,како да не постоеше. Другарката ми кажа дека ме погледнувал, а јас скроз го игнорирав. Кога си стигнав дома ми пиша вака. Немора толку лошо да ме гледаш,може само другари да бидеме. Е,сега дали дечкото го погоди тоа што се однесував како да не постои или баш вчера вечер му текнало дека може другари да бидеме. Ме интересираат вака машки мислења
не сум машко,ама и јас така бев па се вери мојот 6 годишен дечко на годишнината,го видов дека си купи кошула,не му кажав мислев дека ќе спрема изненадување и точно,тоа и спремал Инаку и мене ме интересират мислења во врска со тааква ситуација како твојатаа
Значи едноставно дечкото не е заинтересиран за тебе, може на почетокот бил, али со тек на време тоа поминало. Е сега со тоа што ти си му пишувала цело време, и си му обрнувала внимание, дечкото се кренал у облаци малце, си рекол ете оваа трча по мене, и убаво му дошло. И ете вчера кога видел дека не си заинтересирана и го игнорираш, се нашол ко затечен, си рекол чекај шо се деси, нели оваа трчаше по мене, па ти пишал. Така да ако се вратиш по старо, и продолжиш да му идеш по гзот, ќе го јадеш стапот, игнорот не ти бега, ќе си рече исто гомно е оваа, дај ќе си ја возам. Ако пак му пристапиш ладно и дрско, може само да си легне на брашното, и да му станеш позанимлива, па после ако сакаш заплескај му у фаца зашо он те игнорирал, ако сакаш ти вози го и врати му за тоа шо ти напраил, мање битно. А ако пак ти врати со игнор, никому ништо, и онака си се помирила дека нема да биде ништо со него.
Девојката треба да се грижи за својата морална чистота покрај физичката.За сериозна врска,машкото гледа на минатото на девојката а не само на атрибутите... да не прави глупости зошто се се дознава и враќа.Да биде дама а не.....
Како за женското така и за машкото важи какво минато.Имаш минато на девојка која иде за пари или ''љубов'' со некој од друга националност/вера и девојка која е љубител на алхохол.Имаш момци кои се тешки наркомани,имаш такви кои се по обложувањето.Има етапи на МИНАТО.
Секој светец има минато....и секој грешник има иднина. Ако љубовта е голема се надминува се и се гледа само напрет...а минатото треба да остане минато.
Јас случајно влегувам на темава и шо да видам !!! Воопшто не сум ги заприметил нотификациите на товите постови. Како тоа се верил бе? тоа сигурно е или тој гадно се игра со тебе? Дане направил некоја фрка само ти да гледаш на фб? Ако стварно се верил.. нема многу што да зборуваме.. Главата горе и напред