Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Од преголема желба за дечко кој те сака и чува, на ваков налета.
    Ојт јас ги викам неиживеани.

На JonyBravo и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    Женскиии ми треба помош
    Сакам да му кажам дека го сакам,ама ми треба помош!
    Како да му кажам индиректно за да не биде тоа директно а да сфати што сакам да му кажам? Да биде тоа од околу?
    Ве молам! Некој нека ми пише во ЛП
    Ве молам извинете за оф топик :)

3. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Јас имам еден малце чуден проблем,не можам да се заљубам едноставно не ме интересира никој веќе една година(после едно двр разочарувања)мислам дека сум едниствена на 20 години што не е заљубена.Има неколку момчиња кои ми се пуштаат но ниту еден не ме привлекува,или е грд или е глупав...можеби никогаш нема да најдам сродна душа

На Bojana.20 и Insatiable13 им се допаѓа ова.
  4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Епа тогаш уживај дур си млада, флертувај, запознавај се со луѓе. Ќе се заљубиш можеби на 40 години.

5. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Ама ја утеши.

На H.VAGA, elimkd и ninja35 им се допаѓа ова.
  6. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Бев на одмор со другарките каде што запознав еден дечко, кој не е од тука. Ми се случило и претходно да запознаам некој тип со кој ќе флертуваме, меѓутоа со овој некако имаше хемија. Јасно ни беше на двајцата дека живееме во различни држави и со оглед на тоа дека не се ни знаеме многу долго, решивме да си останеме во контакт само. Типот искрено ми призна дека ме свиѓа и дека му е важно да останеме во контакт и неговото понашање баш го докажуваше тоа (гушкања, милни зборови, фино однесување, бла бла...) и се беше супер се додека не се вративме секој по дома. Првиот пат правевме муабет и беше топ, вториот пат кога му пишав ми враќаше на 15 мин и онака кратко, после тоа решив дека нема потреба да се замарам за нешто што било повеќе импресии отколку вистински (да бидеме реални сепак) и не ни очекував да ми пише, и еве ми пиша, ми постави 1-2 прашања, му одговорив и толку од муабетот. Не разбирам. Ми направи цел филм за тоа колку ме свиѓа и колку сака да останеме во контакт, и сега кога треба да се дешава тоа, он се губи. Јас немам очекувања од ова, освен да продолжиме со муабет, ама не го разбирам - ако ми пишал за да направиме муабет, прави муабет, а не да ме праша како сум и да го снема и толку. Не знам дали е зафатен, дали веќе не е заинтересиран, дали очекува да го форсирам јас муабетот.. Стварно не знам. Јас знам дека нема да се замарам со ова зашто нема поента заради околностите, само ме интересира ваше мислење зошто одеднаш почна да се понаша вака.

7. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Mozebi go testiral tvoeto ponasanje sakal da vidi dali seuste razmisluvas na nego ili neznam pak mozebi mu si draga licnost pa saka nesto poveke no ti deluvas nezainteresirano pa zatoa razmusluva da se povlece

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Те сакал тогаш, веќе може не.
    Сигурно има во неговата држава друга. А и плус далеку си му па си вика што ќе се замарам со оваа од Македонија.

9. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Со вакво размислување тешко и некој дека ќе те цени.Остај што ти се пуштаат, ама не доликува на 20год женска да збори за глупави и грди луѓе.Изгледа дека си многу плитка.

На Love...music му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.960
    Не мoрa дa се зaљубиш нa 20, живеј си гo живoтoт, флертувaј. Не секoј шo ќе те бендисa или ти ќе гo бендисaш е зa врскa нa oвие гoдини.

11. justin4ever

justin4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    36
    17ипол години сум. Не сакам никој. Јас сум таков тип тешко се вљубувам ама кога ќе се заљубам тешко можам да заборавам (преболам) имав бивши (со кој се смував само еднаш и тоа лани летото) го сакав ама ради Х причини прекинавме да се гледаме. Ја уште го сакам чувствувам нешто спрема него и не можам да го заборавам.Веке година ипол не можам да засакам друг иако има деца кои ми се пуштаат. Не можам да се заљубам едноставно. СИте мои школски зборуваатза дечковци, симпатии бла бла, сите сакаат некој. Зошто само јас не можам да се заљубам. Нормално ли е?

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Посети психолог.

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    e kako da ne ne se dupci sso devojceto mene mi izgleda normalno
    pa i jas takva bev ili sum :?:

На buba4e89, justin4ever и Nausicaa им се допаѓа ова.
  14. Kosem

Kosem Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    18
    Секако дека е нормално, и јас сум во иста ситуација.. Еве веќе година помина откако не сме заедно а се знаевме еден месец, излеговме два пати. Исти карактери, исти размислувања, ама ете мораше да замине во странство и да се разделиме. Сега се враќа ретко само за празници... Нејсе. Не се заборава некој така лесно, треба да излегуваш по често да се дружиш и да бидеш помеѓу луѓе, сигурно ќе пронајдеш некој што ќе ти го тргне вниманието, некој што ќе ти се допадне, секако тоа нема да е љубов но доволно е да имаш некој „на око“. Еве после година ми се случи мене да забележам друг после толку време и да се заинтересирам за друг само што сега маката е што не знам како да му се доближам.
    Муабетот ми е дека ќе го заборавиш само со некој друг, доволно е некој да ти се бендиса после се само ќе си дојде. :)

На justin4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810

Добро бе,вие некаде да не брзате случајно, па морало да бидете заљубени? Да не се натпреварувате случајно или што? Мислам, толку ли сакате да живеете на брзо што ако нешто не чини одма у депресија идете. Не сакаш никој пошто не си сретнала, ти брзаш да засакаш некој, тоа ти е голема грешка.Остај ти твоите другарки ау бау, колку од нив на крај останале разочарани, или колки да се има на тема дечковци па морало да се има нели? Лето иде, ќе искачаш, на одмор ќе одиш, мислам....втф е моментов.

На justin4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @justin4ever, кога бев на твоја возраст сите другарки ми беа во фазок како од песната на Чорба „Заљубим се пет-шест пута, у року од 5 минута“ :D додека мене, ко што бев (сум) со тешко „заљублива“ природа, кога конечно ќе ми се допаднеше некој момак, ниедно друго машко повеќе не постоеше на светов за мене.

Ниту си ненормална, ниту си за психијатар, едноставно таков карактер си :) Излегувај, забавувај се, запознавај нови луѓе, доживувај интересни авантури а дечковците и симпатиите ќе си дојдат сами по себе, немај галје -been there, done that ;)

На Love...music, justin4ever и Kosem им се допаѓа ова.
  17. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Ako mozi nekoe masko da mi kazi sto bi sakal da pokazi toj koga me baknuva vo obraz, i toa posle seks?

18. Loretta

Loretta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    639
    @Youknow , како тоа мислиш што мисли? Бакнувањето во образ е сосема нормална работа во една врска, можеби така му дошло во моментот. Мислам дека нема место за паника, можеби затоа не ти одговорил никој од момците :)

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    16.778
    Се видов со бившиот....
    Ми рече дека се гледа со некоја 22 годишна девојка(тој има 29)и дека ќе се жени со неа. А пред неколку месеци прекина 10 годишна врска...
    Дали зборува вистина или само ме провоцира за женењето?

20. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780
    Ако ти е таква косата како на профилната те провоцира сигурно. :П
    Види ..треба да размотриш повеќе фактори, пример колку време идат со девојката, која е таа и дали слуша турбо фолк на пример...
    Ти ако не знаеш дали збори вистина како може јас да знам?
    А што и да се жени ... ? Мораш да го преболиш или да си го вратиш.
    Знаеш и самата дека во Војна и во Љубов нема правила.

Последна измена: 7 мај 2016
    На elimkd и GirlLove им се допаѓа ова.