Прашуваш конкретно за мене? па добро немораше пред цел форум да прашаш, можеше да ми пишеш....лп, скајп, ова она, не се срами, директно ќе ти кажам без вртење од околу ај да ти ја разрешам дилемата, нема ништо пријателско... тие жешки теми не се за џабе разработуваат a шо викаш и други машки а? хммммм ај лажи самата себе ....сега нормално, постојат други машки и постои - Мистери, две различни нивоа :geek:
ајде машки да ве прашам нешто .. кого би озбрале кога би морале да бирате девојката или другарите.. ? фала
со дечко ми сме во врска веке 2 години, супер врска имаме, се е како што треба. Го сакам многу, е сеа ме нервира што е токлу пасивен и монотон во сексот Веке однапред знам што како ке се случи!! едно исто постојано! Дај помагајте како да го натерам да биде покреативен на тоа поле пробав да му кажам, да му покажам што сакам...не бива!! ми вели дека таа поза му била најзгодна, така најмногу сакал. Помош!
во нова врска сум.. е сега многу имам надеж дека врската може да тргне на арно онака како што треба само дечково е малце чуден.. ко да се плаши да ме пипне па ко да се плаши како ке реагирам а јас сум отворена личност и све кажувам не знам.. спиеме заедно човече не пробува ништо дури на моменти помислувам дека е геј хаха
Превземи ја ти работата во свои раце. Речи му: ти седи и уживај, вечерва јас сум главна. И самата рече: во нова врска си. Па уште ако е и срамежлив тој. Од лично искуство ти кажвам. Еднаш и јас така, од премногу почит кон девојката, секој мој допир беше онака “лабав“. Зборнавме, сфатив, и после се беше во ред. Седни го и ти, напрај си муабет. Полошо не можиш да направиш.
Сакам да ве прашам мажулиња наши На какви зборови/дела се палите? Што е потребно да ве заведе едно девојче? Што прави некое не толку атрактивно девојче, средно популарно за да се заљубите во неа? (Всушност, незнам дали љубите, ама.. )
ќе пробам да ти одговорам. Барем за мене, не се палам на никакви зборови и дела, не мора ништо да прави, едноставно или ме привлекува или не... нема некоја филозофија, ако некоја не ми се допаѓа што и да прави нема да ми се допадне. За да ме привлече едно девојче не мора да биде којзнае колку згодна, паметна... едноставно треба да го има “тоа нешто“, треба да има некаков “шарм“... не знам како да ти објаснам, пример може да има други девојчиња кои се поубави од неа но мене сепак ме привлекува таа, а не знам зошто, ме разбираш?... А за љубење, да, љубиме не бери гајле
Љубиме, дури и повеќе од вас. Научно докажано. Google it Иначе, мене најмногу ме привлекува кога девојката е своја, кога има нешто свое да покаже. Нешто да има внатре во главата, а не ко ќе зборни да излегува слама (не буквално сега ).
Баш ме интересира машко мислење за мојата ситуација. Се сретнав пред месец дена со другар од факс што не сме се виделе пет години и повеќе. Порано ми се пушташе ама јас од глупави причини го откачив и немавме ништо. Сега при крај сум со развод и дечково ме праша дали сакам да бидеме заедно.Неколку пати ми кажа дека да не сум го откачела порано сега тој ке ми бил маж и би бил подобар од тој што го имав. Јас се сомневав да не ми се преправа за да дојде до секс и му го кажав тоа а тој вели дека можел да има за секс девојка кога сака , дека не е тоа најважно и ако не сум му верувала дека може и една година да се гледаме без секс за да сватам дека не ме бара за тоа( а потоа ми кажува како треба и двајцата тоа да го сакаме и како он ме замислува ) а ми викаше дека би бил озбилно со мене.Некои денови ми се јавува и по саат време збориме а некои денови го снемува, нонстоп е негде на службен пат, сеуште не сме се виделе , но се прашувам дали денес машките кажуваат вакви лаги или е искрен?
Се е до карактер...секој индивидуалец е различен. Може и нема да е одговорот што го сакаш, но тоа е реалноста...Ти најдобро можеш да процениш дали би успеало или не, зашто ти го познаваш дечкото. Нормално има добри и поштени дечковци, а има и дечковци кои што ќе те искористат, а во која група спаѓа дечково - незнам, како што кажав ти најдобро можеш да процениш. Ама еве, според ова што ти го рекол, јас би те советувал да му дадеш шанса. Немораш да брзаш со ништо, едноставно види како ќе ви оди и како ќе се одвиваат работите...Едноставно можеш само да добиеш во ситуацијава
Зошто да те искористи, искористи го ти него, ете се разведуваш, зар би стапила повторно во брак толку брзо...? Почнете прво со секс па ќе видите до каде ќе доведе тоа, може да се зближите па да си планрате иднина, но ако не ја бива работата ќе си бидеш во потрага по нов сопатник
се наогам во чудна ситуација, па да знам како да реагирам значи вака: бевме на тродневна обука јас, две девојки, три момци, и останати луге. но, кога си одев накај дома, приметив дека едниот од нив оди во мојот правец, но не до мене, туку преку улица(како да ме одбегнува)се гледа дека е паметен дечко, но некако ме гледа, го гледам, седиме еден спроти друг на работа, јас се однесувам природно, а тој е срамежлив јас се смеам, се шегувам а тој молчи и денес едната од колешките се изјасни дека е зафатена(и за прв пат го прашав каде поточно живее, и тој ме праша дали имаме пауза) и кога си одев накај дома, ги видов тој и колешката што се изјасни дека е зафатена еден до друг и бев т.е. некако здивев незнам зошто чудно типче, незнам како да реагирам машки, помагајте со совети ве молам
се наогам во чудна ситуација, па да знам како да реагирам значи вака: бевме на тродневна обука јас, две девојки, три момци, и останати луге. но, кога си одев накај дома, приметив дека едниот од нив оди во мојот правец, но не до мене, туку преку улица(како да ме одбегнува)се гледа дека е паметен дечко, но некако ме гледа, го гледам, седиме еден спроти друг на работа, јас се однесувам природно, а тој е срамежлив јас се смеам, се шегувам а тој молчи и денес едната од колешките се изјасни дека е зафатена(и за прв пат го прашав каде поточно живее, и тој ме праша дали имаме пауза) и кога си одев накај дома, ги видов тој и колешката што се изјасни дека е зафатена еден до друг и бев т.е. некако здивев незнам зошто чудно типче, незнам како да реагирам машки, помагајте со совети ве молам
od maska gledna tocka? hm....ajde za pocetok na primer vaka...ako ti se sviga maloletna devojka dali bi prevzemal neso?
Значи вака имав дечко со кој шо идевме скоро 11 месеци, ама два пати он ме имаше изварано и јас 2 пати му вратив за тоа, само што последниов пат кога му вратив он ми раскина мене затоа шо сум го изварала а не го рачунаше неговиот втор пат. И сеа не комуницираме веќе 3 недели и мене стварно ми фали дечкото а инаети сме и двајцата и никој не сака да пише и јас знам дека ме сака (а може и не)... ШО ДА ПРАВАМ?! фала однапред зајче
Не те сфаќам баш што сакаш да кажеш. Ако можи малце подобро да објасниш, па со задоволство ќе ти дадам совет. НЕ! Кој вели дека има проблем. Едноставно, дечкото/дечките сакаат да си поминат добро, без никакви обврски. Тоа е период во кој не сакаат да се врзани, и извини вака на муабетот, да е*ат се шо се движи. Ако се прашвам јас, некој што те изневерил, ни те сака, ни ништо. Затоа, ти фино лепо продолжи си понатаму, и не гледај назад. Ќе дојди подобар
decko јас и тоа типце станавмее пријатели на ф.б. така да видов дека е во врска(има девојка) ама некако баш денес приметив, ме гледа, ме зирка, флертува со мене, дури и ми се обрати по име (а на статусот му писува дека има девојка) што се обидува да направи, која игра ја игра, навистина не го свакам помогни ми или ти или било кој од машките членови на форумот да протолкувам што се обидува писателот мегу редови да ми каже