Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Нормално дека сега уште лоша и крива ќе излезам дека се и сешто му пишав во нервоза, и уште тој лут ќе изигрува дека е. Не знам ни што да мислам, ни што да правам. Нека се смири малку цела ситуација, да оладиме малку па ќе видиме каков исход ќе има сето ова понашање на крај.
    Фала за советите, па добро е барем некој што осетил како е и ме разбира :)

2. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Те разбирам и ако е ок дечкото ПРОБАЈ затоа што и така и вака вашето пријателство отишло низ вода :) зш нему не му е лесно сега. Искрено, немој да бидеш како мене обиди се, викаат најдобри и најуспешни се тие врски.

На ninja35 и JollyGirl им се допаѓа ова.
  3. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.363
    Стигнав и на оваа тема :clap:
    Се чуствувам многу глупаво што барам совет ама ај (facepalm)

Епа дечки јас годинава сум полуматурантка и знаете како одат тие работи партнер ово оно :D. Значи детето мене ме праша за полуматура дури на 4ти септември и отпрвин не бевме тема на муабет во школо. Недела по недела во школо почнаа неговите другари да го закачаат, да ме нарекуваат мене снашка и слично, но се тоа си го сватив на шала. Потоа детево почна да ми коментира по слики, на инстаграм ми лајкнува се, во школо секогаш ми се насмевнува, кога ќе ме види на улица ми кажува здраво итн. итн...Е кога почнав и јас да му коментирам по слики сите се ,,запалија'' и почнаа ептен да замараат во школо. Сите не ,,местеа'', не заебаваа во смислол ,,Вие треба да си се фатите...Колку сте сонцки...'' итн. Од тогаш детево се смени, во школо ми врти поглед кога е со другари, а кога ќе го начекам сам кажува барем здраво. Заебанциите не престанаа еве веќе месец дена, неговите другари уште ме викаат снашке и кажуваат како тој ме сакал и слично :headbang:. Капак на се беше тоа што ние имаме заедничка слика до екскурзија која јас ја ставив на фб и сите почнаа да коментираат на неа и знаете сега на фб има ,,reply'' опција на коментар и на сите негови и мои коментари пишуваа ,,лом...фејв...има нешто тука итн..)

Работата е во тоа што јас воопшто не бев заинтересирана за него, го сметав само за партнер и толку. Но ете некако го засвиѓав, почна да ми годи зезањето во школо, намерно ја терав другарка ми да почнува муабет за мене и детето и да ги ,,потпалува'' другите. Јас како и увек храбара сакав да ја испитам ситуацијата и како демек ,,педизвик беше'' му пишав ,,Те сакам итн итн.'' почнавме да правиме муабет за зезањата со школо и се расприкажавме убаво ама ете разговорот заврши.
    Бидејќи детето е многу срамежливо јас вчера пак му пишав, клише муабет ,,што правиш, како си итн.'' и пак си се расприкажавме ама и тој разговор заврши, и денес во школо беше повеќе од ненормален, си беше среќен мислиш ќе полета, се смееше цело време како недоветен :rofl:. Денес приметив не ми сврте поглед ниту еднаш туку гледаше што повеќе да се доближи до мене.

Но што ме мачи сега е, да го чекам он да ми пише или да играм ,,play hard to get'' и пак да му пишам? Да не претерам па, еден по друг ден? И секако, сакам ваше мислење, од ова што го опишав, дали се интересира за мене или не? :?:

Извинете за рефератов :)

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. blondie100

blondie100 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    458
    Да ми објасни некој зошто кога некоја девојка конечно ке почне да му возвраќа внимание на машко тој се одалечува и му е сеедно се во врска со неа? Си го бараше вниманието, си го доби и толку а?

Последна измена: 19 мај 2016
    На Brayann и JustFun им се допаѓа ова.
  5. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    @JollyGirl Ама тој другар ти претерал.Јас мислам дека е заљубен во тебе а знае дека го сакаш како брат и дека ништо од вас неможе да биде па се тргнал на страна ама и да не е тоа проблемот пак би требало да ти каже што и да е ова е непочитување спрема тебе,не го моли веќе да бев на твое место уште првата пат кога кога ќе ме игнорираше така ќе оставев се како што е.

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Откако тука го пишав проблемот, почекав уште некој ден плус и сепак уште еднаш си ја прегазив гордоста и прва го побарав (иако ме игнорира) ама тој се испонаша уште поглупаво од претходните пати...прво ми исклучи телефон, а после ми пиша на фб дека бил зафатен, и јас одма му вратив пошто бев онлајн а тој на сред разговор ме прекина, рече ќе спиел и се исклучи. Значи тотално скрос ме повреди и дефинитивно готово е нашето другарство :) Без причина...Сепак не е ни прво, ни последно другарство што завршило без причина. Ок, може тој има некоја логична причина ама ете јас појма немам, епа така нека остане, не се врти светот околу него.
    Сепак не е лесно, ама јебига. Фала ви за советите од сите :)

7. Brayann

Brayann Нов член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    14
    pa iskreno da ti kazam toa e karakter ama nee samo kaj maskite i zenite taka ponekogas funkcioniraat za zal

На blondie100 и Naked Gun им се допаѓа ова.
  8. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Немој да се замараш со некој што не се плаши дека ќе те изгуби на некој начин.Тој губи не ти.:)

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tofi-tedy.sweet19

tofi-tedy.sweet19 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    премногу си мала за со ова да се замараш.. оди учи шетај било што само немој уште од сега со машки да се замараш.. те молам

10. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.363
    @tofi-tedy.sweet19 знам дека сум мала. Но годините ми се такви, а знам дека и ти си поминала низ ова. Можеби од постот можеш да процениш дека премногу се замарам, но јас сум повеќе chill особа ама ме фркнуваат понекогаш лудите и размислувам прекумерно на овие теми.

Јас побарав мислење од вас поголемите и поискусните, дали да продолжам понатаму или не. А за тоа да не се замрам може секој да ми пише :)

11. tofi-tedy.sweet19

tofi-tedy.sweet19 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    да не се замараш воопшто.. откажисе имаш време за се стварно си многу мала за да се замараш.. сум ги поминала и јас тие години да ама не се замарав.. имав и јас тогаш симпатија и таа симпатија од тогаш сега ми е дечко после 10 години така да од искуство ти кажувам не се замарај и не губи надеж :)

На anakonda88 и srhsejbsk им се допаѓа ова.
  12. ananas158

ananas158 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    63
    да ве прашам нешто вас постарите, поискусните. Дечко кој знаеш дека те бендисува веќе 3 години, а последниве три месеци нешто пред тебе зад тебе ти шета, дури те фотографира на улица, широки насмевки во дадени моменти ти разменува со се погледи, не те ни аднува на фејс, ни ти пишува, а дотогаш не сте ни комуницирале. Во што е проблемов?
    Инаку сум возвратила и јас со насмевка, погледи ти реков ми рече...ефект 0%.
    Девојка нема, јас дечко немам (не сум ни имала досега ни еден, а врсници сме 18-19). Што е работава некој да ме посочи и да ми каже ако може? (не е ни тип што би обрнал внимание на факултет па нема време за женска) Или можда си чека погодно време човеков да ми се приближи?

13. ananas158

ananas158 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    63
    иста ситуација ми се случилаа, мислам дека машките како и нас едвај чекаат некој да ги засвиѓа па да им се крене егото до в облаци. Некој фил да си врти во глава као еве оваа трча по мене нешто, слично како и кај нас женските во дадени ситуации оние кои ги бендисваме ако барем малку не загледаат ние носот го креваме бидеќи ни годи. Па по некоја логика и тие истото го прават и чуствиваат, глумење недостижен.
    Се надевам дека помогнав:)

На blondie100 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Таа од соништата

Таа од соништата Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    31
    koja e pricinata poradi koja ke se osudite da ja izneverite vasata devojka?
    Dali bi ja izneveriledevojkata so drugarka?
    Dali bi izlegle so nekoja za koja predodno sho se ne ste zboruvale?

15. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    машко ко машко можеби му се присакало секс со друга , иако е вљубен во девојка му
    ... и зависи од карактерот од дечкото ...
    Само директен разговор и сите карти на маса , и тогаш би ги добиле вистинските одговори ...

16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Ох, Анаконда, душо моја кога ќе разбереш, тој што изневерува не става карти на маса душо. Што ќе стави ? Преварите, манипулациите ? Не, бе мила таков само тоа знае и така и ќе тера колку год да го стискаш во ќош. Затоа на такви им се дава од нивниот вид каша да макаат, со сласт да јадат, а да не знаат што јадат кога ќе дознаат касно да им биде. Опамети се ! Чиста наивна душа верува и сака да верува ама се има лимит.

На GirlLove, tofi-tedy.sweet19 и anakonda88 им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.780
    Машко што не сака емоции?
    Не сака емоционално приврзување?
    Ми вели: Не сакам јас гушкања, бакнување и галење.
    Сега има 24 и кога по 10 години ќе се собереле сите од матура ќе му љубомореле оти бил слободен.
    Тој планирал и да не се жени можеби.
    :o
    За него Господ не постои и не верува ни во него, ни во икони ни сака да оди в црква. Се потсмева ако спомниш нешто црковно, пример крстена вода и темјан, чадење со темјан.
    Добро, кој изрод е ова?

18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Да не те зезал ... ова е апсурдно ама се имало на светов ... кажи му никако не смее ништо од горе пишаното да прави може чума ќе фати хахаххахах посебно гушкање и слично што ќе речат другарите за 20год матура ахаххаха Боже давај памет каде нема нашиот чувај го развивај го :) Да се доискажам ќе редактрам, можеби и момците на форумов ќе се согласат ама дечкото дебело пати од помодарство, ми се чини сега е модерно мажите да се ладни момци ко бајаги предтори бе, и држат растојание, без приврзувања молам хаххахах тешки глупости. А ова со црквава, шо знам и тоа е без врска гарант е нешто во такво друштво па, да биде на врвот да не е подолу така ми остава впечаток. Ако има вакви навистина многу вештачки живее и така ќе тера ако не му се отворат очите на добар или лош начин. Не се живее по туѓи теркови.

Последна измена: 24 мај 2016
    На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.780
    Мене ко шо ме дал Господ жена за галење, бакнување.. :DТој.. Ќотеќ само сака. Ќе му велеле демек тие женети тешко ќе им било, а тој слободен и што сакал правел. Сериозен беше во кажувањето.

На Naked Gun му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Кажи му сам себе се трга од најубавите работи во животот ама што да им правиш секој со својата мака :)... пак ќе речам да не те зезал ... слободен ќе биде и што ќе прави ? Аааа сам ќе шета по улици или мисли сите жени же бидат негови, исто како и до сега гарант :) Мажи ... слободен да биде по можност во врска,а после се жали, е, нема :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.