Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.792
    Причини има многу. Подобро е да прашаш поради која причина не извенерувате.
    Зависи од ситуацијата и од човекот. Немој да се изненадиш нема да е прв пат такво нешто да се случи.
    Пак зависи од многу фактори.

Батали. Не си му ти родител да го учиш што е правилно во животот. Така си мисли, така нека си тера.

На Lana del Rey, MiloMalo, Naked Gun и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    Некoи луѓе еднoстaвнo не се зa сериoзнa врскa, не сaкaaт дa се врзувaaт oти знaaт декa не мoжaт дa бидaт сo еднa личнoст сaмo или не мoжaт дa се пoврзaт нa некoј пoдлaбoк нaчин.
    Мислaм декa требa дa јa цениш искренoстa нa дечкoвo. Кoлку мaшки имa штo рaзмислувaaт кaкo негo, aмa си се вo врскa сo еднa a вo истo време јa изневерувaaт сo пoвеќе.
    Тoa си е кaрaктер, не гледaм ништo лoшo вo тoa штoм си кaжувa a не те мoтa, штoм е 24 гoдини немa шaнси дa се смени.
    А вo врскa сo религијaтa, сите луѓе вo рaзлинo си верувaaт, немa ништo чуднo, некoј и не верувa вo ништo. :hug:

На Nausicaa, GirlLove и Naked Gun им се допаѓа ова.
  3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Провери да не е вонземјанец. Има ли нешто што сака?
    Или ништо не сака?
    За вакво чудо јас првпат слушам.

На Lana del Rey и Outlook им се допаѓа ова.
  4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Причината е ако сумњам дека таа ме изневерува.
    Ако се почуствувам изневерено или сум изневерен, не само со другарка и, туку ако има сестра, и со сестра и би ја изневерил.
    А за друго, ако има некој недостаток во врската, јас се си кажувам. Не ми е срам да кажам нешто.
    А веруј ми, изневерувањето лесно се дознава.

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Или те мерка за секс или за врска. Трето нема.

6. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.960
    Никој не те тера за маж да го земиш, секој си живее како шо му одговара.

Замисли изрод бил пошо не верувал у замислено другарче на небо?
    Moжда е паметен и има слушнато и читано за еволуција а?
    Така ве учат изроди да ги викате тие?

На MysteryMan23, crimson, deskarada и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Таа од соништата

Таа од соништата Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    31

pa kako sto rece dokolku se pocustvuvas taka no dokolku ne se pocustvuvas
    inace ne za nejzina drugarka nego tvoja i za istata imas zborano sesto
    inace znam deka e lesno mozebi nema odma no deka ke se doznae ke se doznae

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Те видов првпат на темава и решив ај да ти пишам.
    Мислам дека не треба нагло да го нападнеш. Ако можеш викни го некој ден да излезете заедно некаде. На прошетка, на кафе и тн.
    Ако е срамежлив, нема ништо да ти каже и тогаш. Така да ќе треба ти прва да го зададеш ударот.
    Има многу срамежливи машки, а многу отворени женски денес.
    Сега се промени се, наместо машките да бркаат женски, женските бркаат машки. :lol::lol::lol:

Јас мислам дека вака нешто би успеало ако направиш.

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Ете на пример јас знам милион начини како да дознаам дека некоја изневерува.
    Ако не се почустувам тогаш немам намера да изневерувам некого.
    Таа сама може да си се стави во позиција на сумња.
    Не е само кај женските, туку и кај машките е исто. Дури и полесно можат да се фатат.

10. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780
    1. Mi skurchila. 2. Zasluzhila. 3. Taa so koja ja varam e very HOT!
    Ne bi ja izneveril nikogash so drugarka, odnosno bi pravel eventualno trojka.
    Bi imal sex so nekoja za koja prethodno sum zborel deka e najgolema beshtija.

На Naked Gun му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.783
    Те среќавам повеќе пати низ темава со слични вакви мислења, па се прашувам - дали се работи за истиот тип или све на некои вакви налетуваш? :drunk:

Ако е истиот, очигледно е дека ти се свиѓа, иако прилично се трудиш да го претставиш во лошо светло со мислењава. :D

Ако се цело време различни луѓе, онда е очигледно дека те привлекува ваков тип на машки - изроди, како што сакаш ти да ги викаш. Или, можеби ти ги привлекуваш нив. Во секој случај, симптоматично е веќе. :)

И btw, не гледам прашање или барање на совет у мислењево - само опис на дотичниов лик. Не знам што сакаш ние као машки да ти кажеме? „-Ќари се со него!“ или „-Батали го!“ Секој си има свои критериуми според кои си бира партнер - ако овој, со дадениов опис ги исполнува твоите - само напред!, ако не, тогаш батали го. Сепак, ти знаеш подобро од нас какви машки ти се свиѓаат.

Вака, ми личи само како намерно да го опишуваш на најлош можен начин, за да се собереме ние тука и да го плукаме. What's up with that?

Инаку, и ја се слагам со @Joi - каков и да е, барем е искрен со тебе во однос на своите желби и намери у животот - и тоа е нешто што треба да се цени. :)

На natemila, Marossa, MiloMalo и 4 други им се допаѓа ова.
  12. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Devojko, shto ti e tebe?
    Toa shto nekje emotivnosti ne e nishto zaprepastuvachki, kolku shto ima romantichari, tolku ima i neromantichari. Ako barash seriozna vrska, a on ne e zainteresiran, najdi si drug, a ne go lociraj problemot vo nego samo zatoa shto e razlichen od tebe.
    Tipot si zhivee kako shto saka i kako shto toj se chuvstvuva najdobro, od kade ti tebe pravo da go osuduvash zaradi negoviot lichen izbor?
    Postoi nekoe pravilo deka sekoj mora da se zheni, so zakon se site obvrzani da vleguvaat vo brak? Svesna li si vo koj vek zhiveesh? (iako ne znam dali nekogash voopshto postoela zakonska obvrska da se stapuva vo brak)
    Tie shto ne veruvaat vo bogovi i vishi sili ne se vikaat izrodi, tuku ateisti. Si chula dosega?
    Ne mi se veruva od kakvi razmisluvanja se vodite.

На GirlLove и Priroden им се допаѓа ова.
  13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    А претера малку и ти :) можеби се појавува по темиве со слична приказна не знам ама не пиша за брак барем јас колку што прочитав, а тоа што меѓу редови е тоа е друго хаххаха од оваа точка со слични приказни и таков лаф муабет е ... зезање ... црквата е друга работа, секој има право на свој избор за тоа. Патем гушкањето го продолжува животот :) тоа не е брак :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Megju drugoto pishuva: "toj planiral da ne se zheni mozhebi".
    I na krajot od seto toa zaedno: "koj izrod e ova".
    Na mesto mi e kritikata.

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Ама план општо не за неа :) мене тоа со гушкањето не ми се допадна тоа не ми е ОК и што ќе кажеле за 10год од матура, кажи како ќе кажеш ама не' дрибла девојево :)

16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Vidi, ne znam za kakov dribling zborish, edinstveno ako on nea ja dribla koga i go kazhuva seto toa, ama ne sakam da se osvrnuvam i na toj del.
    Rabotata e deka taa, spored napishanoto, lugjeto koi ne planiraat da vlezat vo brak, lugjeto koi ne se emotivni po priroda ili lugjeto koi ne veruvaat vo Gospod gi gleda kako izrodi.
    Mene takvoto razmisluvanje ne mi se dopagja i pishav toa shto pishav.
    Tolku.

17. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Ok, ти серозно му пристапи на пишаното, мене не ми изгледаше така. А и не мислам дека постојат неемотивни луѓе, помалку или повеќе да, ама неемотивни, не. Ние сме луѓе не роботи и емотивноста нема врска со стапувањето во брак и не сме луди (се надевам и не значи ако пишала изрод навистина го мисли тоа и да и кажал некој баш така ТОЈ ДЕБЕЛО ЈА ИГРАЛ мислам причините се јасни) ако не стапува некој во брак да го гледаме како изрод. Често и најголемите емотивци не скокаат во брак. А не' дрибла, нешто не ми штима во постот, ми се чини зезање, а дали е или не е не знам.

18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Se chini deka ti se imaat pomeshano neshtata koi gi napishav vo prviot post i mnogu pogreshno gi tolkuvash.

19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Можеби, секој може да толкува на свој начин преку свој видик, јас само не ја сфатив толку сериозно.

20. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Lugje so takvi diskriminatorski stavovi se sekojdnevie vo ova opshtestvo, nemashe zoshto da ne gi sfatam istite seriozno.
    Sepak, da ne ja uzurpirame temata. Kako shto vekje vide, ne planiram popladneto na forumot da go pominam doobjasnuvajkji neshto koe po eden moj post bi trebalo da bide jasno.