Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Давам совети на девојки и немажени/разведени жени во порака.

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.786
    Што мислите дали би успеала врска со 10 години разлика?
    Девојчето 20, а тој 30?
    Дали вие што имате околу 30 би биле во врска со девојче од 20?
    Претпоставувам карактерот е битен пред се.

3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    може на краток рок, подолгорочно мислам дека е тешко...

На Mia.MGK, GirlLove и MilaP им се допаѓа ова.
  4. Mhhm

Mhhm Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    145
    Зависи, колку што те читам низ постовите имаш искуство со недораснати момци и тоа ти е најдобар показател дека годините не се предуслов за (не)успешна врска.
    Јас и сопругот сме 11години разлика, 13 години сме веќе заедно, супер ни е и многу успеавме во заедничкиот живот, така да од мое лично искуство успешноста на една врска не зависи од разликата во години на партнерите :)

На Gosh, MilaP и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. The Invisible

The Invisible Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво дечки! Нова сум на форумов и не знам дали ова е соодветна тема ама ајде ќе прашам. Подолго време ми се допаѓа еден другар и му давав знаци дека ми се допаѓа и тој исто така покажуваше ама не превзеде ништо во врска со тоа. Јас не можев повеќе да чекам многу сакав да открие што мисли тој за мене и разговарав со другарка, таа ми рече дека ќе го викне на кафе и ќе проба да открие што мисли тој за мене. Но како што помина време јас почнав да губам заинтересираност бидејќи тој не прави ништо во врска со мене, прашањето ми е дали другарка ми да оди да го праша иако не сум толку заинтересирана за него како на почеток?

6. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Јас имам другар 20 години а девојка му е 30, мене не ми се многу допаѓаат али ако тој е среќен и јас сум.
    Карактерот е многу битен зашто има некои помлади што се посозреани и обратно.
    Јас не би бил се некоја помлада повеќе од 5-6 години од мене али секој за себе си знае.

Последна измена: 6 јуни 2016
  7. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Баш убаво :D

8. Barby112

Barby112 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Опаа Супер тема добро што ти текнало. :D Немам jас никаков проблем со мажите и мислам дека жените треба да ги возат нив, а не обратно, без навреда. Иако има и лоши мажи и лоши жени ама пак ние се ви даваме ... знаеш што сакам да кажам. Еве имам само едно прашаюе.. Гледам каj други врски, пример каj една другарка моjа, во неjзината врска нема рамноправност. Зошто е тоа така?:^) И си пати девоjчето.. :@

9. Stariot

Stariot Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    188
    Хм, лично не гледам проблем. Се зависи од личностите и нивните карактери. Можно е повеќето да ја имате мислата" што бара со тој старец?", но сепак се зависи од аголот на гледање. Ако имате 25 години тој од 30 е за вас стар и обратно. Многу е поважна компатибилноста на партнерите(физичка и духовна) отколку разликата во годините. :!:

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Кога го спомна возењето го знаеш она кога некој дечко ја прашал девојка му: со колку имаш одено до сега?, а она му одговорила: со никој бидејќи сите имаа коли и ме возеа а ти си прв со кој што одам :rofl:.
    Така да нејчесто ние ве возиме во секоја смисла :rofl:, ама има и исклучоци секако :D.

11. Stariot

Stariot Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    188
    Хм, јас би ти одговорил на прашањето. Врската е компромис, но совршен компромис не постои. Некаде е 50:40, некаде 70:30. Се зависи од партнерите, т.е. колку се подготвени да направат отстапки. Но секој компромис е лична одлука. Ако не сме задоволни со личниот статус во врската, подобро да се напушти врската. Компромисот не смее да биде на сметка на личната среќа. 8-|

12. Barby112

Barby112 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Де бе па ти мислев во друг смисол.:D

13. Barby112

Barby112 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Тотално се согласувам, нивната врска е БОРБА.:muscle::punch::D

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.786
    Дали постои машко што не оди по пејачки? Хахаха лудо прашање.
    Едно машко што ми се допаѓа најверојатно сака такви работи. За роденденот негов платил пејачка и имаше слики каде што ја
    дрпа за г*з
    Дали јас многу пребирам? И сум старомодна?
    Дали мажи што не одат по вакви ствари се ендемски вид?

15. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @GirlLove Не се ендемски вид, но и ако одат не се сите однесуваат како жена да не виделе никогаш во својот живот. Не е работата до старомодност или модерност, туку култура и дораснатост е во прашање.

На Bozica1980, Waka-waka и GirlLove им се допаѓа ова.
  16. Сунѓерот Боб

Сунѓерот Боб Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329

Не, не се еднемски вид. Познавам многу кои не одат по пејачки, а знам само еден кои оди. Па сега спореди ти.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.960
    http://forum.femina.mk/threads/Совети-од-МАШКА-страна-за-сите-девојки.3147/page-413#post-2596046

по двапати ги поставуваш прашањава :P

18. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Moze da mi pise poraka nekoe masko? Fala odnapred

19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.786
    Мој бивши и се пушта на моја другарка, бил упорен и постојано и досадувал да ја земе со колата од работа, пред неколку месеци се скара со таа што одеа 10 години, фати една помала од него 10 години и сега ме распрашуваше на фб мене за неа. И еве и се пуштал излегле. Вака и пишувал на чат:
    Idam te krevam.odime naa ubo mesto prajme bebe posle to svadba te glegam nevesta i pocnuva obvrskive ti se razbuduvas od son pp deteto
    Бдв тој ми вели да не и кажуваш дека сум ти бивши, немав ни намера да и кажам. Денеска праев муабет со нејзе и ми рече дека онака и е за мафтање и ќе си игра со него ко што сака, а тој ја прашувал за врска.
    Со него праев муабет вчера и ми кажа дека имал женска ама не ми кажува која.
    Сега му пишав дека таа ќе го мафтала ко шо сака.
    Не знам дали згрешив, ама сакам да го заштитам од неа,бидејќи има лош карактер. Мене ми се има мешано каде што не треба. Не сакам пак да биди повреден, бидејќи е уништен од 10 годишната врска. Од кол на кол оди со девојките. А мене не сака да ми се смири :(

20. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @GirlLove Извинете вака, ама вие по колку години имате, по 10?

На crimson, anakonda88, sjdgo и 4 други им се допаѓа ова.