Па како идеални првите се опуштени и не им е гајле што ќе биде после некое време, туку живеат сега во моментот, не сакат да бидат со машко кој не знае да искажи емоција, сакаат љубовни фрази... Вторите сакаат секогаш машкото да им пишува прв за да се видат, нив им е глупо да кажат нешто убаво на машко зашто ќе бидат ,,оголени,, На пример одат на забава, и сега првиот тип девојка, ќе и се засвиѓа некој дечко и она знае да флерува, ќе го заведи дечкото на свој начин и ако успее ќе си ја прави вечерта интересна. Вториот тип девојка обично е малце дигната изгледа строго и кај неа нема зезанции. Замислете ги овие девојки при ,,фаза на запознавање,, на пр првите 2 месеца.
Според мене вториот тип на девојка би поминал подобро во таа прва фаза на запознавање,па и понатаму. Не мора да значи ако не прави директен чекор,дека не прави никаков. Најчесто ваквите девојки се посуптилни. Она го избира машкото,ама тој мисли дека тој ја води играта и дека е ловецот. Според мене мажите имаат инстинкт на ловци. И таа што изгледа ладно кон сите,а него му се насмевне бар еднаш или му посвети малце повеќе време му го крева егото повеќе. Општо мислам дека машките не се многу по лигавење,љубовни фрази и слично и дека најдобро комуницираат со девојките на нивен јазик. Тоа значи и при кавги и при изјавување љубов: практичност,рационалност и логичност.
И вторите ти се идеални во првиот пост, затоа што доза на мистерија и впечаток на силна девојка привлекува ко магнет. Не мора да изгледа како дигната девојка. Затоа ти велам - и двата типа се привлечни така како што ги опиша на почетокот. Првата опуштена и пријатна за дружење, втората мистериозна и знае да ја владее ситуацијата.
Ахам, разбирам значи златна средина најдобро. А што би рекле во таа фаза на запознавање кога дечкото нон стоп 9 пати по ред тој прв прашува за излагање, за било што , и наеднаш оп се повлекува, е тогаш што прајме? Според вас после колку време на излагање треба да се покажи и другата страна, не толку ладната?
Мислам дека е редно девојката да покаже заинтересираност. Да го покани сега она дечкото. Едно е воздржаност,а друго е незаинтересираност. Не треба девојката да биде ладна,лоша,дигната. Туку напротив мила и фина,ама со вербално и невербално ,суптилно искомуницирани стандарди за тоа какво однесување нејзе и е прифатливо ,какво не. Не треба да го угуши од емоции,чувства. Плус ако некои излегле 9 пати до сега ,јаки чувства и не ни може да се појават. Па прекумерното нивно искажување делува изнасилено и лажно. Тоа е моето мислење.
Јас мислам дека не е толку важно кој прв прашува туку дали се прифаќа понудата. На пример и дечкото нон-стоп да прашува ако девојката прифаќа да излегува со него значи дека има некаков интерес а и таа колку и да е ладна треба да даде некој сигнал дека и се допаѓа дечкото, а со тек на време и она прва да праша нема ништо лошо.
Spored mene onaa mila , mlada polna ljubov i shto iskazuva , shto ne se plashi da saka , i koga ke vidi deka ne vredi so krenata glava da si trgne!
Ме интересира ваше мислење за неговото однесување. Јас сум 17 тој е 21. Бевме заедно 10 месеци. Една недела пред да раскинеме се однесуваше чудно и дознав дека и пишувал на друга девојка. После ова разговаравме и на мирен начин раскинавме, ми рече сакам да си пишувам со други ти си најди друг дечко. Направив се да го заборавам, не го барав после тоа. Почна да ми лајкнува слики, ми пиша 3 пати на фб онака ми прави општ муабет, кога се сретнеме ми се смешка му кажувам само едно здраво и толку. Ми вели да си најдам друг а сепак ме бара. Што мислите вие?
iskreno..najdi si drug...ako ti znaci nesto ova gledano od maska strana...dokolku mu znacis nema da ti go kaze krajniot rezultat na pocetok,,,,zgora na toa sekoj moze da ti lajkuva ili da ti pisuva prilozi i drn i drn....ne si ja maci dusata...
ЗДраво на сите. Ми требаат ваши совети. Со дечко ми раскинавме пред околу месец дена. И двајцата бевме виновни за раскинувањето а секако и притисокот од страна си заврши своја работа. Помина некое време не можев да издржам и го побарав, не ми врати ништо. Ми делуваше како многу лут. После тоа се повлеков на цело некое време ме немаше, почнав да не излегувам и др. слични работи се само за да не го гледам и да го заборавам . , Последен пат се сретнавме случајно тој ме побара , ми пиша, ми се јави, но сега јас не му вратив ништо. И така се остана на тоа. Во меѓувреме дознав од други дека додека сеуште сме биле во врска а и после тоа некоја девојка му се упикувала цело време ( а инаку пуштена од некој друг, намерно, за да го сврти против мене и да направи да раскинеме ). Ситуацијата одела до таму што го натерале дечко ми да си отвори и друг профил на фб каде што се допишувал со неа цело време. Навистина ми е криво ако се се заврши вака, го сакам сеуште дечкото и сакам да бидеме заедно а знам дека и тој ме сакаше но не знам дали е се уште така.Со што ли не му ја наполниле главата или му направиле. Можам да замислам само . Раскинавме, да не речам за глупости. Совет?
Не сум машко, се надевам моево мислење нема да ти пречи. Според мене твојот дечко не е мало дете некој да го натера да направи било што, може го убедувале и тој потклекнал и прифатил, дури и да е така, кога се допишувал и разговарал ако некој го труел за тебе, тој имал два избора или да ги откачи и да нема контакт со тие луѓе или да ги слуша и да провери се што зборат. Во овој случај ми изгледа како да послушал и испаднал глуп.Јас да сум цело време би зборела таа ваква таква ама оној момент кога тој од др. страна ќе се осуди тоа да го каже ќе го јаде. А кој е тој што му пуштил некоја? Многу голем "пријател " на дечко ти, се дружат ли тие двајца уште? Ако тие двајца се дружат остави и не се замарај со дечкото, тешко дека очи ќе му отвориш освен ако ова ти е пишано па, да му го испратиш,а можеш и ако сметаш дека вреди напорот да му го згорчиш животот на тој да запамти каде тој се мешал,а местото не му е таму.
Знам кој е иницијаторот на сето ова , и тоа не го правел тој сам лично туку ''ангажирал'' и други. Наеднаш дечко ми почна да има мноогу добри пријатели, кои се тука секогаш за него во секое време, да го дружат, да му покажат дека животот му е многу поубав без мене. Меѓу нив е и таа девојка што му се упикувала. Памти- па врати можеби би било најдобро решение за да променам нешто во ситуацијата , но е нешто што отсекогаш сум го мрзела, наместо да размислувам за проблемите и обврските кои навистина ги имам , јас треба да размислувам и да барам начин да решам проблем кој реално го немам туку некоја си будала таму ( која што очигледно нема што да прави во животот свој ) се обидува да ми го наметне. Не знам како некој може да падне под нечије влијание така лесно , сигурно му дале некоја јака причина ( измислена, ,направена, не знам ти каква ) за тоа. Се мислев и на таа варијанта да се оддалечам скроз, никаков допир и контакт да немам со дечко ми , па ако му значам сеуште и ме сака би ми се вратил... Не знам, збунета сум.
Аман бе, тој има свој живот или до толку се му е празно па, се замара со животот на другите и гледа само да нашкоди, боже сачувај. Искрено, не се работи за проблеми и што ја знам што, тоа ќе ти дојде како своте цели и животот едноставно да го ставиш на ЧЕКАЊЕ за човек што во суштина е подоле од ѓубре, па и тој и тие со него, нормални луѓе, со нормални животи на вакво нешто не се нафаќаат па, кој сака нека е тој. Просто не чуди до некаде ова ама до некаде и не. Јас да сум ако имаш нешто што можеш да му го испратиш да прочита дечко ти прати го, а дали би го прифатила назад, не знам зависи од сите тие заврзлами ... се држи земјава ... Каква и да е причината и ако уште те бара нека ти ја каже и расчистете го тоа, А ЗА ТАКВИ ЦРВИ ко што пишуваш најголема одмазда е да си успееш во своите цели, мажи на светов има многу ако се вратите со дечкото заедно после се бога ми, ќе да поцркаат тие хаххахахах Не се нервирај, паметен човек треба да знае, се што се збори не значи дека е вистина или целосна вистина, паметен треба да провери зошто некој тоа му го збори, има ли основа, кои се на тој намерите и тн. а тоа е макотрпна работа, верувај. Не знам што да ти кажам, таа будала за која пишуваш не е будала туку човек со реално длабоки психички проблеми, ако понатаму тој тебе ти прави проблеми, СКИНИ ГО И НЕ ГО ЖАЛИ, а ако не го скинеш ти друг ќе го скине, сигурно не си ти единствен случај ваков поврзан со тој. А за дечоково поим немам, јас да сум бога ми ќе моли и моли и ќе се докажува па, и потоа прашање е дали се би било како порано и подобро од тоа.
па вака другари не ми треба совет туку ми е потребно машко мислење вака.... имав врска скоро 4 години бидна што бидна раскинавме пред 2-3месеци значи предходно кога ке се скаравме јас бев таа што му звонеше што пишеше идав кај него молев плачев....но овој пат сум мн повредена од него и два месеци никако не му звонам не му пишам никако е сега он звоне на мои другари питува за мене мајка му ја праша дали се слушам со неа она го лаже дека не се слушаме (по мое барање јас ја замолив да не му казува инаку имаме контакт со неа)е сега проблемот е што он почна да зборе дека јас пишам на фб со негов другар а нема врска значи лаже...вие што мислете зошто така зборе???
vo site vrski ima karanici toa e fakt,no razdelbi ne se vo red,,ako veke izdrzavte 2 meseci ponatamu pak ke se skarate i ke izdrzite i pola godina...taka vrskata se ladi a za nekoja godina namesto ljubovta ke ostane navikata...a dodeka ste razdeleni vo sekoj slucaj toj naoga uteha vo drustvo ili aj da ne zboram na prazno moz vo druga i pak taka se ladi vrskata ne mislejki na tebe,,isto i ti cekajki go da ti se javi ke pises so eden so drug i mislata ke ti se ottrgne od nego,potrebata za nego ke ti senamali,,,ete toj veke te napaga den pisuvas so drugar mu..znavi podlogata e krsliva...moj sovet koj ne mora da go poslusas ili komentiras e ako ti e stalo do nego togas dejstvuvaj dodeka ima vreme...ako ne osekas taka togas podobro trgni vo druga nasoka,,nikoj ne e nezamenliv..pozz
токму така утеха наога со друштво по жени за една вечер мене ми е јасно дека подлогата е кршлива или пак е скршена дали ми е стало до него го сакам повеке од мојот живот....но исто така знам дека нема надеж за нас ....само не ми е јасно сега кога не го замарам кога не му звонам зш е заинтересиран оти пита за мене оти сака да ме испровоцира да се јавамЧ/
Незнам зошто така зборува ама сум сигурен дека штом уште прашува за тебе значи уште му значиш бидејќи ако на мене некоја веќе не ми значи воопшто нема да се интересирам за неа. И 4 години не се мал период така да ако не станува збор за неверство или за некое физичко малтретирање мислам дека можеш да му простиш. А тешко дека тој ќе ти се јави претпоставувам поради гордоста која е присутна кај сите машки, така да мислам дека повторно ти мора да повлечеш потег ако уште ти значи и сакаш пак да бидете заедно.
никогаш во 4 год ме нема ударено а јас да повлечам потег искрено страв ми е од тоа што знам што се случуваше секој пат кога прва го правев тоа....
Епа некој мора да повлече потег, a oчигледно дека на него гордоста не му дозволува да го направи тоа, и ништо не губиш ако се обидеш уште еднаш, ако не оди ќе знаеш дека навистина е крај.