Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    А бе, не се замарај со тој, не вреди ако не е таа и ако не се тие кога нему толку ми сече ќе биде некој друг. НА карј караева ако тој е оружјето на психопатот, земи му го, откачи го тој и не се замарај, не е проблемот во девојката. И мене сега може некој да ми рече вака така за тебе и да направиме ова или она МОЈ Е ИЗБОРОТ И ВИНАТА ако прифатам, не на тој што го нуди тоа. Јас така гледам на работите можеби затоа моето не стигна до подалеку зш секој има своја глава и нека мисли што прави, за небитни луѓе не се замарај.
    Не ме разбирај погрешно ама реално гледано тој психопатот попаметен е, психопати будали нема. Затоа и стануваат психопати зс мислат со сите можат да манипулираат и да го добјат тоа што го сакаат на овој или оној начин.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    @Outlook после она со сликата на фб се испуштив да му пишам прва на дечко ми и да го прашам што има со таа девојка, зошто вака дозволивме се да се завршо и сл. и добив одговор кој што ни на крај памет не го очекував - јас сум била виновна за се што се случило меѓу нас и сега да си сносам последиците, знаел тој дека јас го изневерувам цело време , , не знам ти што... кажи му велам кој е тој јас не знам , како така ме обвинуваш, ма не ми даде ни да се докажам, налутен целиот, дознал тој се што сум правела со него . дрн..дрн ... лелееее се стаписав ама буквално не можев да верувам што читам . Е до толку има нетокму луѓе значи . Не знам што да кажам повеќе. Ставам крај на приказната

3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    А да не ти снима филмови тој тебе за да бидеш ти ваква таква ? Да трпиш последици? Ајде, бога ти, нека трпи тој, очи да не му видиш веќе. А што и да е се се дознава порано или покасно, еден ќе се кае, се надевам ти си ОК и нема да бидеш ти тоа. Батали го ... а не ти кажува ти со кого си го варала? хахха глуп човек, батали го. Сега барем знаеш на што си и продолжи си понатаму.

4. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Значи мажи очекувам совет:D а нормално и од феминки ќе прифатам! Еве ја ситуацијава, пишав пред некое време само не знам дали беше во оваа група. Раскинавме со бившиот пред скоро месец. Реално не беа сериозни проблеми, ама ете ни се погоди и на двајцата напнат период па и тоа придонесе. Раскинувањето беше по негова иницијатива и покрај тоа што претходниот ден се договоривме дека ќе продолжиме ама дека ќе бидеме посмирени и ова исто така беше по негова иницијатива. Кратко по раскинувањето он ми пиша и јас бев ладна и дрска спрема него зашто нормално му бев лута, а он изгледа си помисли дека јас ќе се прерадувам што ми пишал. Мислам дека он избрза со неговите одлуки, кои не беа многу фер спрема мене. Јас сакам пак да се смириме, ама не знам како да дознаам дали и он го осеќа истото? Дел од мене мисли дека и он сака да се смириме зашто реално немавме сериозни проблеми ама е горд за да признае сега, а дел од мене мисли дека него му е добро без мене зашто цело време само лајкува други девојки и една другарка со која не сум блиска нешто многу ми кажа дека мојот бивш и се пуштал на фб (ова откако сме раскинале). Не си лајкувавме ништо, ама денес решив да лајкнам колку да видам дали ќе изреагира нешто и кратко после тоа и он ми лајкна мене (малку ко тинејџери ама ај). Паа... што да правам? Знам дека освен да чекам, другата опција е јас да му пишам или да се јавам ама искрено тоа ми е некако најпоследна опција зашто реално он се изглупира на крајот и според тоа ваљда он би требало да собере малку храброст и да ми пише ако сака?

5. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    @Freya123 Сигурно му значиш сеуште на дечкото штом те побарал, најверојатно сфатил дека згрешил што ти раскинал. Не може без тебе, немоќен е. Јас би да му се вратиш на дечкото, ако не го побараш ти тој сигурно ќе те побара тебе... Немој уште од одма да го осудуваш и ти , разговарај прво со него. Може има некој проблем што го мачи , или ти бил нешто љубоморен па во афект на нервоза ти раскинал не сфаќајки дека уствари себеси се повредил. . Не биди толку остра со него, ќе го докрајчиш уште толку повеќе

6. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Се гледам со едно дете веќе два месеци и засега не е многу сериозно, но сепак одреден број луѓе знаат за нас, друштвото негово, моето друштво , сестраму.. Не излегуваме баш често и на пример за рака низ центар, но сме во главно заедно на кафе, на пиво со неговите другари и сл. Е сега мене што ме нервира (иако сеуште немам кажано ништо за тоа) е тоа што тој сеуште има многу спомени од бившата со која е разделен веќе 8 месеци ,можеби и повеќее. Имено, чува приврзок од неа, шољата во собата му е од неа, исто така на ѕидот всоба му стои ливче кај што играле карти или нешто слично, карти за на кино што биле и слично. Иако никогаш не му придава значење на тие нешта мене ме нервира што сеуште ги има со себе.Немам сила да му речам, а знам дека во скоро ке почне тоа да ми пречи. Чекам мислење ,искрено во секој случај :)

7. VeseliCka

VeseliCka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    118
    Би сакала да слушнам машко мислење за една по мене доста конфузна ситуација.
    Лани раскинав со дечко со кого бев 4 години.Раскинувањето беше доста бурно и тешко за мене ама собрав сили и ставив крај.Ни јас го барав ни тој мене доста време.Си реков било што било,му дадов време на времето и осетив како не мислам на него.3 пати излегов со други со намера да си дадам шанса и на себе и на тој друг,ама баш тогаш некако ми беше најтешко.Од март тој повторно ме адна како мислел дека заслужува пак некоја шанса кај мене,уште веднаш знаел дека многу згрешил ама немал храброст да дојде да ме побара.Инаку причини за разделба имаше многу,не беше некој трет во прашање.Јас му реков ќе размислам и така неколку месеци.Пред 15 дена излеговме,тој ист како на почеток,оној стариот.Разговаравме мирно,јас апсолутно ништо не го ни осудив,му кажав во ред не сме ни први ни последни што раскинале,ќе видиме како понатаму.Инаку и тој имаше неколку после мене ама ништо сериозно.Излеговме уште еднаш после тоа ама со другари,и не како помирени туку како другари ама тој цело време покажуваше нешто повеќе.Ми кажа за после да излеземе сами јас и тој и јас реков добро.После ова тој на фејсбук само еднаш ми пиша како ќе одел кај другар му и јас бев со другарка,и реков добро.Од тогаш ни се јави ни ми пиша.Во ред јас се навикнав без него,ама прашање ми е што може да му се врти во глава после толку настојување од еднаш да го снема.Јас не сакам да му пишам прва

8. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па можеби пак се предомислил и решил веќе да не те бара а причината само тој си ја знае.
    Мора да разговараш со него, почекај некое време ако не те побара тој, мораш ти да му пишеш и отворено да разговарате што ќе правите понатаму.

9. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Барам искрено мислење од машко...

Дали машко во сериозна врска би изневерувало доколку има можност? Дали сите машки би ја искористиле таа можност?
    Имам проблем со себе, се е во ред со врската.... меѓутоа ова нешто ме мачи, знам дека не е во ред.... како да си помогнам?

10. bluden

bluden Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    56
    A kako toj da bide siguren deka ti nema da go izneveris sekogas koga ke imas moznost?
    Zatoa za najsigurno kupi si golem mendo za guskanje i vibrator za sex. I ne go pozajmuvaj na nikogo zatoa sto moze da ostanes trudna.

11. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    На ова прашање никој нема одговор, затоа што тоа е индивидуално, јас лично не би изневерил ама јас сум само еден од многуте примери. Инаку штом нешто те мачи, контролирај го повеќе, следи му го секој негов чекор, потпрашувај го одоколу за изневерувања и такви работи и следи му ги реакциите па ако има нешто подобро сега да откриеш отколку да живееш во заблуда.

Последна измена: 6 јули 2016
  12. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Дали сакате да го знаете минатото на вашата девојка?

13. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Јас лично да, сакам се да знам од А до Ш.

14. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Машко мислење ќе ве молам.после 2год и 3 месеци раскинавм со дечкото од чоек кој беше стабилен мирен добар кој ме сакаше немелажеше ме имаше како капка вода во дланка,се смени за 360 степени почна да оладва даизлегва сам да пиши со девојки да не ми обрнува внимание да муе сеедно(а не му дадов причнина,ниту го изневерив ниту го излажав,ете и грешката моја 2год не излеговбез него нигде навечер се се вртеше околу него го ставив на прво место)Е ете веќе еден месец скарани сме се сретнавме во неделата дојде и ми зборна,шопрајш како си блабла,а и ми имаше звоенто предходно на мобилен и го праашав зошто ми звонеше?а тој ми вика оти ти не креваш?Ти звонев оти сакав да те слушнам како си.,Немој дамислиш деака мие лесно како шотие тешко тебе така миеи мене само неможиме да бидиме заедно се каравме се расправавме 3-4 пати се вративме не одеше по 2ипол нед разделнеи ќем побараше те сакам ти си добра неможам безтебе плачи блабла е сега овај пат е ОФИЦИЈАЛНО КРАЈ Тесакам ми вели ама неможиме да бидиме заедно знамд ека јассум виновен за се за шо пропадна врска но немојда плачиш замене дасе нервираш немој.А не мие лесно.Како не тие лесно ?како те сакам анам нејкам да сум сотебе?Да му сум кревала кога ќе звонел да знааелкако сум била,Ам ајде оди бегај штотие гајле ме униште ме срамни со земјата верна ти бев искрена тесакав од овде до небо и назад а и преку тоа што немав со никој однос премина ,и преку невиноста се фрли вовода .Ане заслужив така јас..

15. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.698
    Некогаш баш поради минатото и од кажувањето од А до Ш може да има расправии во врската, па и тепачки помеѓу машки.

На 1418 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bluden

bluden Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    56
    Najdobar recept kako da mu stanes odbivna. Momakov zaboravi da napise i mobilniot da mu go proveruvas.
    Siguren recept za dolga i srekna ljubov.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па во денешно време ретки се оние во кои можеш да имаш доверба а можеби дечко и си има друга и се крие.
    Подобро ова да го прави и да дознае ако нешто не е во ред, отколку да дознае од некој друг или да продолжи да живее во заблуда и во ''среќна'' љубов.

18. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Точно, ама ако има криење и неискреност во врската може да има и тепачка помеѓу дечкото и девојката откако ќе дознаат некои работи од други, а тие ги криеле меѓу себе.

19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @1418 човек кој искрено те сака и сака да бидете заедно нема да го интересира минатото зошто ќе биде преокупиран со сегашноста, па и иднината.
    Од она (како што рече Сашко, неколку поста над мене) сакање да се знае се од А до Ш, можат да излезат само љубоморни испади, кавги, проблеми, префрлања.
    Не ми е јасно и не ја гледам поентата во тоа правдање за минатото некому, ниту сум се правдала, ниту очекувам да ми се правдат

На *Amethyst*, elimkd, blueeparadise и 2 други им се допаѓа ова.
  20. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.698
    Кога со некого планираш да градиш иднина точно дека треба да знае некои работи кои биле во минатото, но работи кои се важни, а не небитни работи како овој ми е бивши, оној ми се пушташе. Баш на овие работи мислев кога реков дека не баш се треба да се кажува. Бидејќи баш од овие банални работи и мал излив на љубомора доаѓа до расправија. :)