Проблемот е што после се му кажав дека имам дечко , да не ме замара , да не ми пишува , да не ми звони , али џабе. Ако го игнорирам ми доаѓа на работа и ќе ме насмее со некоја глупост и се топам. Ниту можам без него , ниту со него.
Немa врскa времетo штo гo трoши нa тебе, еднoстaвнo се oбидувa дa гo дoбие тoa штo гo сaкa, a и oд кaде знaеш ти декa oткaкo ќе зaмине oд кaј тебе нa рaбoтa не oди кaј другa дa смее нa истиoт нaчин? Сепaк зa женкaр збoриме нели, тие немa никoгaш дa се сменaт И тaкa дa е кaкo штo велиш и сaмo тебе дa те сaкa, oткaкo ќе те дoбие немa дa му трaе дoлгo сaкaњетo
Ни јас не побарав совет, кажав како не се сложувам со твоето мислење. А на вистинскиот е, па, супер и тоа од прва ххахахах баналене разговоров, поззз
И женкарите се заљубуваат. Ако и се допаѓа зошто да не ужива, ако излегла со него само зошто и бил досаден нејзина е вината.
Фала ви на сите за советите , ме интересираше како изгледа од страна и на што сум , зашто од него одговор сериозен не можам да добијам. Тој на блиските пријатели машки што ми се , им кажал дека сме заедно и да пазат што прават , и од вчера само на здраво сум со луѓево. Толку беше со него ви благодарам уште еднаш
Mazi ajde da ve vidam ....znaci imav vrska od 4god.dodusa skini vrzi bese ali toa ne e tolku bitno kolku so e deka toj sekogas prv me barase i na kraj na moite od doma im zdosadi toa i mi zabranija da sum so nego .no jas i ponatamu prodolziv i sea mangata nekojsi period od godina dena svrsuvase celo vreme vo mene mnogu pati mu rekov da ne go pravi toa no negoviot odgovr bese deka saka da me zabremeni deka samo taka moze da me zeme i ajde jas se pomiriv so toa zosto i jas go sakav istoto no ne znaev kako da kazam doma...i op vo eden moment mene mi kasni odam na ginekolog i mi vika bremena si 9 nedeli i ja sva srecna deka ajde konecno kje bide mu se javuvam da dojde ide tamu mu kazuvam mi se smee i mi vika aj so srekja da ti e mu vikam kako ne e esamo moe i tvoe e zamina so izgovor deka imal nekoja rabota i utreta den mi predlaga da abortiram....koja e logikava mazi??
Он тебе ти вика ај, со среќа да ти е ? Е, ненормален, ти јави му се и кажи му сега ај, со среќа да ти е зш ќе земеш уште додека е во тебе детето да го докажеш татковството СУДСКИ па, нека мисли тој дека на еден му е со среќа кога ќе остане труден. Еј, свашта, ми се гади. Така се абортира, така е тоа, плукни залепи цццццццццццц малоумник. А колку закони би сменила посебно за вакви говеда. Нашава држава многу малку ги штити жените оди на др место остави трудна така па, да видиш како со цела животна заштеда се плаќа, а не овде мисли секој може дете да направи и ај, у ѓубре тоа.
Не сум машко ама ќе си земам слобода да прокоментирам. Не би сакала да те критикувам но требало да ги послушаш твоите родители кога било најпотребно. Сега што? Оди му дома, кажи на родителите(исто и на твоите) негови па ако се паметни ќе го вразумат. Сета среќа што напредна е медицината па може да се докаже дека е негово детето, па ако не сака да те земе ќе мора да плаќа алиментација, врти сучи пак одговорност ќе има сакал или нејкел. Ова некои мажи се идиоти невидени а ти пак како не си се чувала не ми е јасно.
da da vo 7mi sum,i pomina seta frka okolu toa no samo sakav misljenje od MAZITE zatoa.inaku ne mu sakam nikakva odgovornost nikakvi pari ni da go priznae nisto...ednostano ne zasluzuva NISTO...
што зборуваш ??? Мал момент се понадевав трол си .... леле девојче ... нека ти е здраво и живо детенцето и ти ... секој може татко да биде, денес за тоа и маж и не ти треба има банки за сперма и вештачко оплодување ама вакво нешто ... чувај се дете, секој фамилија не може или не сака да гледа. Тоа е голема работа, многу важна ама бара поветеност, а не глупости.
Браво за храброста што си решила да го родиш и покрај сите тие проблеми ти си се изборила, ама мора и тој да си ја сноси одговорноста. Мора да се соочи со тоа што го направил и најмалку што треба да прави е да плаќа алиментација. А сега воопшто не сте во контакт? Знае дека си го задржила бебето? Воопшто не се интересира за него?
Не знам што очекуваш машките членови да ти кажат поинаку или да те просветлат. Човеков очигледно има проблем во главата, и тоа нема врска со полот. Инаку, и ти носиш одговорност, бидејќи детето е сепак направено во заемна согласност. Штета што сте одлучиле да живее без татко.
Машки, што има лошо во тоа да сакам да излезам со дечко ми сама? Не дека не излегуваме, ама скоро секогаш е со претходни расправии. Пукнат е по друштвото и секогаш со друштвото. Работи во Скопје, и јас студирам таму. И сега сум дома моментално во друг град (заврши летен семестар) и две недели се немавме видено. Си дојде петокот, со другарите. Вчера повторно со другарите. Му викам ајде вечер да излезиме сами, салам муабет си немаме направено двајцата (а за друго да правиме па да не зборувам) и не сака. Ми досади веќе, па аман. Инаку 3 ипол години сме во врска...Незнам како да го убедам веќе дека сакам да сме сами малку.
Работам нешто по дома и пишувам на рати што се вика ... Уште не можам да поверувам во тоа што го прочитав ама ај ... види вака сега си уште бремена тежината на она што значи да си сама родитечл и мајак и татко да си уште ја немаш осетено и вака херојски пишуваш. Тоа што ти си направила глупост и си му верувала ете дете сака со тебе и ќе бидете фамилија, мн наивно размислување ама бидно веќе, нема назад. Ова што го пишуваш дека не сакаш ништо од него, ТИ ЛИЧНО НЕМА НИ ШТО ДА БАРАШ ОД НЕГО, вие двајца не сте заедно и да сте за тебе лично тој не е должен да ти дава нешто, ама за тоа дете должен е. ЗА ДЕТЕТО ТРЕБА ДА ДАВА И ТОА ШТО БИ ТИ ГО ДАВАЛ НЕ БИ ТИ БИЛО ДОВОЛНО СИГУРНО АМА КОЛКУ ТОЛКУ БАРЕМ НЕШТО ЌЕ МУ КУПИШ ЗА ОБЛЕКА АКО НЕ ЗА ДРУГО. Еј, ненормален не знам што маж ми би дал детето да може да си го види, лика и прилика негова е, а овој никаква вера, Отвори очите и за добробитот на твоето дете бори се, станеш ли мајка веќе прва на листа те нема, секогаш ќе биде детето.