Ме интересира зошто повеќето машки го менуваат однесувањето кон личноста која му ги признала чувствата?
Тешко дека се попаметни ама поцврсти, потешко искажуваат емоции и со тоа се во предност. А ако маж е паметен и сака жена и знае дека таа го сака го менува односот ама кон подобро, не кон полошо.
Ако мислите менување на однесувањето во негативна смисла, тоа не е само кај машките, да не се лажеме. Истото се случува и кај женските. Не заборавајте дека има ситуации и кога после признавање на чувства (машки/женски) се случува да дојде до зголемено искажување на чувства. On topic - промената во однесувањето (негативната) не е само заради самото „признавање на чувства“. Има тука и останати работи кои шо „признавањето на чувства“ го прават да биде комплетно. Тука најчесто се содржани причините шо ги побудуваат чувствата и побудите/причините за истите да се соопштат. Во „меѓу редови“ тоа ја „разобличува“ личноста и всушност ја открива философијата на дејствување со што полесно е да се предвидат некои постапки за во иднина и нормално истото да се злоупотреби или да се манипулира. Јас разбирам дека љубовта треба да е чиста и бескомпромисна ама тоа е ...јесте да е сурово али ова најчесто функционира вака (и кај машките и кај женските).
Зборот попаметни го ставив под наводници,тоа значи дека секој сам ќе си го тумачи Инаку "паметни"има и меѓу мажи и меѓу жени
Разбрав немај гајле знам што се наводници хахха мислиме дека сме многу различни мажи наспроти жени, а во суштина не е така, ама ете зборувавме за мажите де.
А има и случаеви кога случајно низ град ти налетува: ,,Може да се сликаме?" Може му упалило кај неколку,па си се занесува по фб..
Пишувам со еден дечко веќе подолго време, има сигуно 7месеца....Сега за некој месец треба да се видиме. На почетокот кога пишувавме често беше океј, слични сме во многу работи и се е супер,но како минуваше времето се повеќе се оддалечувавме, знаете глупо е со некој толку да пишуваш а да не го гледаш, но сепак на некој начин ја одрживме комуникацијата. Сега нашите разговори се кратки, а јас не сакам да го гушам и да го замарам, а исто не сакам и тој мене, но не разбирам зошто кога тој ми пишува прв, на сред разговор се гаси, потоа ќе врати по некој саат, мене тоа ме нервира и јас онака колку реда ќе му вратам после долго време или вопшто нема. И после некое време пак ќе ми пиши и пак исто. Кој му е филмот? Ова го имам приметено и кај други машки..Зошто го прави тоа, многу ме интересира мислење од машка страна. И уште нешто, зашто некои машки ставаат лајкови на секое 2ра девојка, тоа мене ми е глупо, ова вака ме интересира, не се работи за истиот дечко....
Гледам момциве уште никој не ти одговорил, се надевам од женска перспектива нема да ти пречи одговорот иако можеби нема баш да ти се допадне. Долго пишување со еден човек, а не го гледаш ни слушаш кој е всушност не е баш најпаметна работа ама ако ти било досадно и монотоно врши работа да разбие малку, само не треба да се врзуваш и се што ти пишувал да земаш со една огромна огромна резерва. Тоа што се исклучува на сред муабет значи може некоја друга му се уклучува на нет, а може и толку му е културата и таа комуникација не ја есапи за нешто кој знае што зш тој е фраер бре, со цури се допишуе хаххахах е, брат да знаеш шо и праам хаха изремети многу нетот во перцепцијата на луѓето. Знаеш ли зошто вие не се гледате ? Можеби тој е свесен ако излезе надвор во реалниот свет ти ќе го видиш каков што е, не каков што тој сака да се претстави и веројатноста дека мн малку цури врти надвор е голема, можеби е во врска, можеби е женет тепа време, тренира типот да не остане надвор од игра Кој му е филмот ? Нема филм си го билда егото (освен ако нема нешто друго посреди што веројатно со тебе не е случај) ако и ти си го правиш истото со него не се замарај. Инаку 7 месеци е долго време за да не се видите воопшто ако е комуникација на место има и таква не само будалаштини. Јас сум жена па, можам со години да пишувам и не ме занима кој е од др страна, без најмала намера да се видам било кога во овој век, без воопшто да се врзам. Јас едвај се откачив (еден куп филмови требаа за да се дојде до крај) од комуникација 1,5 год.или повеќе ако не се лажам, мене не ме тангираше апсолутно ништо и тоа имаше симање ѕвезди ма, тоа романи мозок да ти пролупа, ама здравје за 30год. тоа, се предомислив тогаш викав за 10год ама малку се хаххахах некако брзо ми лета времето. Кратко, си играат мајтап ако сакаш и ти да си играш мајтап ама да си ќутиш дека е тоа продолжи ако не немој.
Едноставно му е здосадено на човекот од муабети, и му е сеедно кога си во прашање ти, па кога му е досадно, и кога му е потребно внимание ти пишува тебе, се додека пак не му здосадиш. Затоа ќе се поставиш соодветно на ситуацијата, па следен пат кога ќе ти пише, ќе го изигнорираш фино лепо, па ако почне да цимоли и да прашува зашо не му враќаш (а веројатно така и ќе биде зашто ќе му биде повредено егото) ќе му објасниш што и како, ако се извини и се поправи решен проблем, ако не чао пријатно, не е тој за тебе.
Сакам ваше мислење Во врска сум скоро 4 месеци, на почетокот се си беше океј, се гледавме со дечкото скоро секоја ден, беше од добрар по добар кон мене, многу внимателен..... се до пред две недели кога одеднаш се смени, почна да се однесува ладно и незаинтересирано, неколку пати јас го викав за излагање, некогаш излагаше а некогаш кажуваше дека е изморен ( од работа). Пред две недели го прашав дали сака да излезиме, кажа дека не сака, ке одмарал дома, јас излегов со другарки, и ми се јави му кажав каде сум и тој налутено е сега и јас ќе си излезам..... Пред една недела исто така сабота беше кога му кажав дека сум излезена во 1 часот навечер одма дојде со другар му кај што бев и кога ќе се видиме се однесува како ништо да не е. На вибер го прашав дали може да се реши проблемот ако не можи.... да раскинеме тука ако не можи во лице да ми каже, ми вика има време,ќе видиме....... кажува дека глата незнајл кај му е, демек задожен бил....,а мене навистина многу ме повредува оваа ситуација што така се однесува, го немам веќе видено 1 недела, преку ден не се слушаме, а навечер се јавува секоја вечер во исто време за да праша кај сум и како сум...... неможам да сватам дали сака да се скара.... а нема храброст, ама мислам ако е тоа може барем една порака да пише и да кажи.... или пак ми тера мене некој инает......
Ако е задолжен , има проблем со финансиите , и не му е дојдено до романтики и забави , не може да се опушти од тие проблеми! Ова го знам бидејки секој втор човек го кажува ова .
Бившиот пред неколку месеци ме додаде на фб и инстаграм и почна да ми лајкнуа некои слики а бевме во врска пред околу 5 години 2011 година беше. Бевме заедно еден месец. Раскинавме и не бевме во контакт некое време ниту пријатели баш никаков контакт и се зачудив кога видов покана за пријателство од него. Кога ќе ме види во чаршија ништо не зборува а вака на фб ми лајкнува.... Не ми е јасен....?
хммммм сите бивши кад-тад се вракаат таму каде што им било убаво , но што му е филмот што не те поздравува ... ?!
Не ти е јасен ? Не се ослонувај на like за да си создаваш дилеми ако има нешто да ти каже ете, ја чаршијата, на фб може да се зеzа само, а и не знам зш си го додавала, другар да не очекуваш да ти биде ? А ако сака нешто пак, не му олеснувај, нека ти каже в лице. или нека се мачи од околу нека кружи.
Ако сакаш да бидеш одново цура на бившиот врати му и ти,лајкни му некоја сликичка или нешто.Сам ќе ти пише после ако те сака назад.