Совети од МАШКА страна за сите девојки

Discussion in 'Сингл' started by TheBunny, Sep 17, 2010.

1. Anon

Anon Популарен член

Не е точно. Тоа што го гледаш е резулатат на пазарни сили. Муабетот е зашто да се замарам ко можам да кецам без многу мноуг да се трудам. Види лесни девојки постоеле и ќе постојат. И ќе бидат популарни зашто тоа ти се како ефтин производ - зашто да даваш повеќе за нешто што можеш да го добиеш за помалку.

Тоа е така додека не дојде време да се прави муабет за посериозни работи - брак деца исл.

2. Дугокоси Швалер

Дугокоси Швалер Активен член

Sepak ne e taka. Koga veke si zaljubena vo nekoj togas ne razmisluvas za toa koj e aktiven koj e pasiven. Taka se gleda mozebi na pocetokot na udvaranjeto pri prvite cekori :)

Џони Џип likes this.
  3. Shljaki

Shljaki Истакнат член

Никој ништо не бара од жената.. Се зема тоа што се нуди на пазарот. Кој е крив што просечниве девојки се понашаат просечно? .. Нормално самите тие. Така да нема никаква дискриминација, самите сте си криви.

Џони Џип likes this.
  4. Симона -

Симона - Активен член

Ама кој спомна евтини девојки? Кажувам за девојки кои немаат натпросечни квалитети, па се потчинуваат на машкото за да го освојат и задржат. Машките свесно одбираат да се скрасат со такви затоа што се плашат од предизвици, таквите им се сигурни.

5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@Симона - ,
    ако не ти е проблем, дообјасни што подразбираш под просечни девојки. Зошто ако мислиш на обични, нормални, секојдневни девојки, тогаш 99% од сите цури што ги познавам, вклучувајќи се тука и себе самата, припаѓаме во таа категорија :)

За тоа што го начна околу се уште присутната дискриминацијата во принцип се согласувам со напишаното а во врска со конкретното прашање би ти рекла да имаш во предвид дека не е џабе кажана поговорката „ за секое грне има капаче“. Ти никогаш не би била со некоја будала со менталитет од турско кој смета дека е нормално ти (женското) да стануваш од трпеза и да му носиш чаша вода зошто тој (машкото) е жеден, така? Ти ќе си бараш (и најдеш) нормален дечко, некој кој сака еднаков партнер спроти себе а не слугинка.

Зборам општо (зошто не го разбрав моментот со „просечните“ девојки ) но секогаш ќе има „фраеришта“ кои сакаат да бидат главни во врската и кои си го јачаат егото преку шефување врз девојката (зошто не можат да се остварат на ниеден друг начин во општеството) и секогаш ќе има девојки кои радо ќе се стават во подредена, сервилна улога само за да го задржат момакот (дали од љубов, дали бидејќи сметаат дека не се доволно вредни ако се сингл). За среќа, и едните и другите се ретки :)

И за крај, мило ми е што се повеќе девојки се одважуваат самите активно да ги бркаат симпатиите отколку само да стојат на страна и да трепкаат со очите, надевајќи се дека некој ќе ги примети и ќе им пријде.

Last edited: Aug 3, 2016
  6. macencef

macencef Популарен член

Совет од машко - цел живот се мислам, и не можам да си одговорам на една работа. Што е тоа што ги задржува мажите да бидат само со една жена? Кои квалитети ви се најбитни?

7. Дугокоси Швалер

Toa e kako vo cvetna gradina da se raduvas samo na edno cvekje. Sekako edno cvekej ti stanalo najomileno, ama pak im se raduvas i na drugite ;)

Џони Џип likes this.
  8. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Zdravo imam prashanje do vas.
    Epa vaka imam 21 godina imam kerkicka od 1 godina i veke nekolku meseci kako sme sami.
    Moeto prashanje do mazite e kako bi reagirale koga zapoznaete edna malda zena razvedena ?
    Koe e vasheto mislenje?
    Vi blagodaram. :)

9. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Па зависи која е причината за разводот, обично за жените што се разведени автоматски сите помислуваат дека тие го изневериле мажот и сега тој ја напуштил, и потоа тие жени сите ги сметаат за неморални, распуштеници и тн., ама не е секогаш така, има многу примери каде што и мажот е крив за разводот, така да се е индивидуално. Мене можеби не би ми толку сметало ако некоја е разведена, па и разведена на 21 година, ама мислам дека не би бил со некоја разведена и со дете, сепак не е мала работа да прифатиш дете кое не е твое, барем за мене, ама сигурно постојат луѓе кои би прифатиле.

10. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Razvodot beshe zaradi toa shto toj ne me sakal i na 30 godini imal ushte da zivee i e sheta Epa neka sheta.
    Jas sega za sega nemam namera za drug maz barem za narednite 3 ... 4 godini. ( ostavam i na sudbinata kako shto ke dojde ama jas da baram ne)
    No ne sakam lugheto mene da me gledaat ko raspushtena i neznam shto.

11. darko clash

darko clash Активен член

Види да бидеме искрени,секој преферира слободна женска и под слободна мислам женска без дете,разводот е мање битен.Али ако некој се вљуби у тебе тогаш све тоа паѓа у вода и више не е битно.Пошто те интересира какво мислење имаме за разведени,немам никакво мислење без да ги знам причините.За да формирам мислење треба да ми се познати околностите на развод.

EminemsGirl likes this.
  12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Јас имам едно прашање. Дали некогаш сте и рекле на некоја бивша дека сакате да се видите со неа ( како соочување ) и навистина сте го мислеле тоа или тоа го правите колку да испровоцирате, а воопшто не ни помислувате на средба ? :)

13. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Па добро тој можел уште да живее ама заедно со тебе, али тоа е, негова одлука, јас затоа викам пред да се влезе во врска/брак треба да си 100% сигурен дека тоа треба да го направиш, ама од грешките се учи.
    Мислам дека ако нема причина никој нема да те гледа како распуштеница, е сега ако некогаш повторно планираш да влезеш во брак размисли убаво, и пред се треба да најдеш некој кој ќе те прифати тебе како разведена, и што е поважно ќе го прифати твоето дете.

14. Дугокоси Швалер

Toa provociranje vo kombinacija so premisluvanje (sakam da go vidam pa posle 5 + nekjam) kje me izvinis, ama e zenska odlika. Koga maz ke saka da te vidi znaci SAKA DA TE VIDI za da rascisti nesto.

Џони Џип likes this.
  15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Еве не знам стварно, испаѓа и сака и не сака, па се двоуми (facepalm)

16. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Јас во никој случај не помислувам на средба, за мене кога е крај навистина е крај, не знам што има да се соочувам со неа :^), ако претходно се имаме расчистено.

Last edited: Aug 3, 2016
  17. Дугокоси Швалер

@EminemsGirl Cudni se nekoi mazi kako namesto direktno da odgovorat na konkretnoto prasanje tie nesvesno go kazuvaat svoeto mislenje t.e. predrasudite za razvedenite zeni.

Џони Џип and Nausicaa like this.
  18. darko clash

darko clash Активен член

Јас би имал лошо мислење за разведена ако била неверна или за разведена која била напаст,би се пазел од такви жени.Ти не си распуштеница за да те гледаат така,едино си згрешила што си влегла млада у брак и тоа секад некој може да го помисли,али не е страшно ако имаш став у животот и си научила од грешките.

fallenangel and Sashko1992 like this.
  19. Дугокоси Швалер

Sum zapoznaval razvedeni zeni i mojata reakcija vo nisto ne se razlikuva. Zapoznavam nova licnost i toa sto e taa imala vo minatoto ( od vcerasniot den pa nanazad do koga se rodila) toa e nejzino licna, intimna stvar. Jas gledam pred mene zena i se natamu ke se odviva spontano. A razvodot niti me intesira pricina ni kako doslo do toa ni koj e kriv (mada i dvajcata se krivi). Sega toa sto taa ima dete, a so toa i malku poveke obvrski isto ne e nisto presudno.
    @EminemsGirl , trgni gi od glava site predrasudi i voopsto ne se zamaraj so mislenjata na narodot. Toa "raspustenica" i slicni glupavi izrazi se proizlezeni od lugje koi nemaat svoj zivot pa sudat za tugjite. Ti si mlada devojka i koga ke sretnes razumen decko nemu nema da mu smeta nisto. Bidi bidi si ti kakva sto si i tolku. Od kaj znaes mozebi nekomu i bas ke mu bide slatko toa sto veke imas detence.

20. Дугокоси Швалер

Pa dobro moze i toa da se slucuva. Ima maski koa ja imaat taa zenska predomisluvacka odlika ;) Koga ke rascisti vo sebe so svoite misli i custva ke se odluci i se ke se vidite.