Или си глуп или се фолираш зашто мислиш дека ќе собереш поени кај некои членки што би сакал да ги легнеш. Трето нема. За негативноста оди поплачи кај модераторите. Значи, нема да му смета ништо ако се заљуби, така? Тоа се вика љубовно слепило или ако му останало бар малку разум, се вика, правење компромис. Човек што сеуште не се заљубил и ја гледа оддалеку, ќе го земе во предвид фактот што е разведена со дете и ќе го пише како МИНУС во есапот. И ова сакам таа да го разбере, зашто ти сигурен сум дека го разбираш. Ко што кажав се фолираш 102,3%. Херкул ќе дојдам кај тебе дома и ќе ја напумпам жена ти, или ако не си женет, ко ќе се жениш. И ти слободно речи си, што има везе бе, секој може да напумпа жена, битно е да го гледаш детето. Нема проблем ја, ќе и правам деца, ти гледај ги.
Za svaler mislam deka si vo pravo ama ova poslednovo hmmm daj the molam prosvei me, koj mene.I gicuva deteto? Teski gluposti pisuvas, ne znaes sto tr ceka utre den, nspravi I ti Na nekoja dete pa. Kje zborime dali kje go dades da go Cuva nekoj,e, zaovana nieden ne se davam, nejkje nekoja nedokvakandetetp da mi go Gazi, I posle balkancive imale otvoreni mozoci jeer majke ti, sigurno.
Ти ич да не му ја мислиш за нив двајца, они е*ат, не вадат. Не мора сите искомплексирани мажиња како тебе да бидат. Ја милион посто се кладам дека ти муабетов у живо никад не си го кажал, оти пајажина ќе фатиш. И ич да не му ја мислиш за разведени со деца, или да се плашиш од нив. Они едно маже оставиле, па за друго да се нафаќаат нема. Тебе ни млада мома нема да те земе (или ќе биде некоја лабилна у краен случај). Моето сочуство...
Прво, фала ти за одговорот. Не е баш актуелно, ама па не е ни поминато Јас нема да му пријдам него прва. Само затоа што машката гордост е потешка не значи дека јас треба да ја прегазам мојата само за да бидам со него. Кога би била јас таа што згрешила и поради мои грешки да сме раскинале, тогаш би му пришла. Ама он толку многу го заеба крајот, така што нема шанси. Искрено би сакала да беше толку лесно како што ти викаш, само да му пишам, ама не е така за жал. Иако помина месец и нешто откако раскинавме, јас уште мислам на него и се надевам дека набрзо ќе го преболам.
Ah...kako li samo ke go prebolis ako mislis na nego? Toa e kako da kazes: Jas ke ostanam vo pecka, ama se nadevam deka nema da se ispecam.
Последниот дел се однесуваше на ова од Херкул Што значи дека на братот не му е битно кој ги правел децата. Битно е да ги гледа децата. Тој си ја сака жена му, така? Тогаш ќе ги сака и сите деца што таа ќе ги роди. Тогаш има смисла да му поклонам по некое детенце од мене, пошто тој само сака да гледа што е можно повеќе деца, од каде потекнуваат не е ни битно. После ништо не се разбира што имаш напишано. Кој ти го чува детето...? Појма немам. Пиши читливо. Жално, тебе сум те гледал како малку поинтелегентна. Постов е чисто хистеришење. Чиста емотивна реакција. Не знам ни на што суштествено да одговорам зашто има толку малку кажано што не е вреѓање. Ја не сум се засекирал ни за детето нити за разведената нити за ништо. Мене ми е горе доле се рамно. На форумов сум за забава и за тепање време, не за галење нечие его, нити за додворувување, нити за да евентуално ќарам нешто како некои други. Што значи дека можам комотно да го напишам она што го мислам. Членката праша: какво мислење имаат машките за разведена жена со дете. Еве вакво имаат. Направи анкета и прашај го ова прашање: дали би преферирале да земете разведена жена со дете или слободна девојка, никогаш не мажена и без деца? Што мислиш како ќе одговорат? Хм.. не знам, да видиме, можда има добар карактер, или, сакам слободна, без деца, никогаш не мажена? Но, ватевр, живејте во својот свет на соништа, кој може да ве допре. Пукај во гласникот зашто не ти се допаѓа пораката. Мој став отсекогаш бил дека реалноста не треба да се игнорира за да се поштедат чувствата. Ако одбиеш да се соочиш со неа, не можеш да се справиш со неа, не можеш да ја подобриш. Но што знам јас нели? Јас не ебам ништо, нели? Тоа е главниот критериум за валидноста на аргументите нели? Моето сочувство за твојот починат разум. До членката што го постави прашањето: мое мислење е дека си во полоша ситуација од друга девојка на твоја возраст што не е разведена и нема дете. Но мислам дека и ти самата се сомневаше дека тоа е така. That being said, не значи дека си во безизлезна ситуација. Битно, не очајувај. Верувај во себе, верувај дека имаш многу што да понудиш и дека има полно причини некој да биде со тебе.
Малку грубо кажано од @Anon, ама има вистина во тоа што го кажува, еве јас имам другар на кого мајка му рано се омажила и го родила него ама после некое време се развела, па потоа по втор пат се омажи и сега има дете од вториот брак, и знам дека неговиот очув никогаш не го третирал како свое дете, мислам дека ако тој се прашува дури и би го истерал и од дома, ама го трпи само заради мајка му. Али добро не се сите исти, има и луѓе кои подобро би го третирале туѓото дете, ама мислам дека никогаш неможе да го сакаат како своето.
@Anon, баби и жаби ти е муабетот, ама навистина! Значи, едно е да почнеш да се гледаш со жена која има дете од претходен брак (врска, сеедно), друго е твојата сопруга да ти подметне дете од друг човек како твое биолошко! Не знам како само успеа да ги ставиш во ист контекст двете сосема различни ситуации
Нема муабет за подметнување. Ако прочиташ подобро ќе видиш дека тоа е одговор на великодушноста на двајцата швалери во темава.
Епа, чим веќе се дружите полесна е работата. Ќе го викнеш да излезете, ќе се прошетате, ти ќе му ги следиш реакциите, како се однесува со тебе (чисто пријателски или нешто повеќе) ,на крај ќе се изморите и ќе седнете негде. И тука ако ништо не се случи, ќе си речеш мечка страв - мене не страв и ќе му кажеш дека ти се допаѓа, па може тука и да се бацнете. И да не биде ништо, не се нервирај, ехее уште куп симпатии ќе имаш ,ама барем ќе знаеш дека си пробала, нема да се мислиш после шта би било кад би било. Среќно, и извести не што било.
Од телефон пишував, еве сега читко ... значи вака, повеќе од 90 проценти од мажите што сдум ги сретнала во животот во заби можам да ги земам и да ги носам, не е ова фалење, ова е факт. Што значи, јас сум го створила тоа дете и јас си го чувам и фала му на Бога до сега добро е. И не дозволувам некој да ми го шутка натаму наваму, а за тоа дали мене минуси некој поради детето ќе ми става, да ми простиш ама ич не ми чуе хаххахах затоа што јас одам и гледам, од вид не го испуштам типот и на крај јас ставам икс, а не минус хаххахаха Не знам кој став го имаат и како се однесуваат ама за себе знам. Што се однесува до тебе, не ти доликува да пишуваш такви работи за дете алоо родено или неродено или што ја знам, не доликува. Направи ти дете, ти кажав па, дај го др да го чува или мислиш маж со .... прави со .... жали ? Аха, детето порано или покасно ќе си дојде по своето. Има и жени такви излупани како тебе што мислат ќе го родам и ќе го дадам аха така е тоа, кукла е народна ќе играме јас козул од една страна, ти од друга. Многу незрел муабет, сакаш лути се сакаш не, твое си е.
Збориме за различни работи – едно е девојката прва да му пристапи на машкото (она за што ја пишував), друго е да „трча“ по него и да му угодува за сенешто (ова за што ти пишуваш). И не знам кога стана лошо да си просечен и секојдневен? – најголем дел од луѓето се просечни, вклучувајќи не и нас на форумов, и нема апсолутно ништо лошо у тоа. „Убавите круши свињите ги јадат“ е иначе глупост невидена од пословица, особено у контекст на муабетов – ако таа „убава“ круша е доволно глупа за да дозволи да ја изеде свињата, тогаш таа и заслужува да биде изедена. Верувај дека апсолутно секој завршува со оној што го заслужува. Ако машкото може и подобро, како што викаш ти, ама се одлучил за некоја „просечна“, самиот тој факт треба да ти каже дека тој ниту заслужува, ниту може подобро од тоа. Ако некој свесно бира полош партнер од себе, само за да има чувство на сигурност, тогаш тој таква и си заслужува. И на крај, стварно не ми е јасно зашто ти и други у темава барате совет од машка страна, а кога ќе го добиете и нема да се совпадне со вашето мислење, станувате дефанзивни и се лутите. Ако веќе у себе си имате одговор, зошто тогаш воопшто и го поставувате прашањето? Само за да добиете потврда на сопствениот став? Жал ми е, у тој случај. По мене, за ова не си у право. Deal with it.
Дали вреди за лајкови на фб да се посемневам? Дали вие машките ставате лајкови поради некоја цел или онака? Според мене секој кој ми ставал лајкови повеќе време после некое време ми пишува. Јас на секој кој би ставила лајк е или некој близок, другари, или дечко што ми се свиѓа и преку тоа му давам знак. Дечкото кој се гледам на се става лајк. Уште не сме пар, ама добро ни оди за да бидеме нешто повеќе но ова ме кочи. Вреди ли да се замарам?
Од вас не добив одговори на моите прашања, добив убедувања во нешто кое знам дека не е вистина. Исто така, добив потврда дека машките секогаш сакаат да бидат во право, женските само треба да се согласат климнувајќи ги главите. Се поклопува со вистинитоста на мојата теза.
Чекај сеа малце, Симона. Ти си таа што се појави у темава и постави прашање: за да кога доби неколку одговори, уствари испадне дека ти веќе си имаш мислење и одговор на сопственото прашање: и најпосле, после уште неколку реплики да испадне дека ти уствари нејќеш одговор или туѓо мислење, туку едноставно сакаш да си го изнесеш сопственото: за да, на крај од целиов муабет, од све што ти беше напишано извлечеш некаков заклучок, т.е. не е ни заклучок, зашто од нашите реплики ова не ни може да се заклучи, него потврда, повторно, на своето сопствено мислење: Па тоа и ми беше муабетот у претходната реплика - ако на прашањето веќе си имаш одговор и ако не прифаќаш друг одговор на него освен сопствениот, зошто побогу,напиша мислење у „Совети од машка страна“? Ако сакаше да си го искажеш сопствениот став за машките на денешницата, можеше ко човек да си пишеш у СДК и готова работа. Ем ти задоволна од сама себе и своето резонирање, ем ние да не се мачиме тука да ти одговараме. П.С. @Nausicaa е женско, ама и она не ти даде мислење по твој кеиф.
Ne sum masko ama moram da ti odgovoram. Eve mene licno site sto mi lajkaat ne mi pisuvaat na chat. No ima nekoi koi ke mi pisat i posle like ke stavat. Imalo i takvi sto mi pisale, a ne mi stavile like. No spored mene se zapocnuva od eden like ili follow. Inaku i mene me interesira sto ke kazat maskive zosto lajkaat 24/7 pogotovo na insta pogolem del od maski abe samo lajkaat denje nokje kako da nemaat nitu edna druga obvrska vo zivotot. Primer da imam m decko i taka da stava lajkovi na sekoja bi mi precelo. A koga ke primetam nekoe masko deka lajka se zivo vednas ignor ne go svakjam seriozno i vednas mislam deka e zenkar i ne mozam da go gledam za seriozna vrska. I taka se zivo otkacuvam zosto ne sum primetila nekoe masko da ne sledi golem broj na devojki na insta i da ne lajka non stop