Sto ke se slucese ako ne bea maskite na sajtov ili i na drugite sajtovi..sto vie zenski togas ke si pravevte, dali i sami megusebe ke se prepukuvavte za staven lajk ili pod lajkot so podolg referat ke go obrazlozuvavte lajkot ? Ako masko ti lajkuva togas e zenkar i uste sto ne a ako zensko ti lajkuva sto e togas taa ? Ako ne e toa taka maskite poveke da lajkuvaat i komentiraat togas kako nie bi bile maski a vie zenski...
Pa kako prvo: Lajkaat oti ima opcija "Like". Vtoro, premnogu go tupete radi toa lajkanje. Treto, toa sto nekoi lajkaat se zivo i divo od sliki i postovi nema vrska kakvi se oni. A kako cetvrto ja retko lajkam, samo toa sto stvarno go I like
Jas licno stavam like samo na tie sto gi poznavam i vo slucaj nekoj da mi e simpaticen , a predhodno mi stavil like.No ete ne mi e jasno sto imate od toa sto stavate na sekoja like ? Kako sto pisa i drugava clenka kakvo znacenje ima vasio like.
Читам за лајкови, па, не знам што толку фактор е тоа. Јас ставам лајк ако ми се допаѓа постотот, толку и ншто друго не значи тоа ... сега целокупен поглед кон светот и како светот ме гледа мене ќе го сведеме на лајк од фб или било каде ??? Аман, не сме до толку се надевам, а што ако не ми налетал некој пост или што и да е, и ете не сум ставила лајк., крај замрсена приказна, готово.
A dali stvarno e toa sto kazuvaat deka porano nemalo internet i fejzbuk? Kako mladite ziveele togas bez lajkovi?
Ma daj ne zaebavaj! Obrazlozi mi so agrugumenti kako e toa mozno? Sto ste pravele vie togas osven sto ste se drogirale na hipi zurki?
Na toa vie postarite treba da dadete odgovor. I neznam zosto vednas se prepucuvate. Vo bilo koja tema mora nekogo da napagjate i navreduvate. inaku ne e temata kako bilo nekogas nitu kako kje bide vazno e sto se slucuva sega
Ma nisto i jas se nadevav deka nekoj od postarite generacii ke odgovori. Ne e bitno, vazno nie mladite si go imame FB i forumot i si lajkame
Јас мислам дека вие женските премногу при срце си ги земате лајковите, јас пошто ретко користам фејсбук, ретко и ставам лајкови, најчесто лајкувам слики на тие што ги познавам, немам потреба да лајкувам слика на некоја што ниту ја знам ниту ја познавам, добро исклучок се јавните личности како спортистки, пејачки и тн., ама тоа е нормално, а на познаници кога можам секогаш лајкувам, некогаш и да не ми се допаѓа некоја слика пак ставам лајк, чисто од почит, да не се налутат бе , пошто некои за сериозна работа си ги сметаат лајковите, а инаку не оправдувам лакување на се и сешто, малку глупо делува и не е можно на некој се да му се допаѓа, али постојат секакви луѓе, така да секој постапува брз база на тоа како гледа и како ги сфаќа работите во животот.
Мажи, жени.. кој сака. Имам пишувано и по други теми, ама немам конкретно барано совет. Дечково е од друг град, се имаме на социјалниве мрежи година ипол, а контактираме година дена со прекини, он скоро цело време ми пишуваше ама јас се имав изгорено од друга врска на далечина и иако имавме добар муабет, не го сфаќав за озбилно.. Еднаш дури ми кажа дека никогаш не нашол девојче со кое може да зборува на сите теми, дека тешко ќе најде некоја како мене, тој тип на муабети, и ми личеше на искрено кажаното. Доаѓаше и често во Скопје, но не ме викна да излеземе зошто јас не му дозволував со моето однесување. Да скратам, му пишав пред недела дена, ми врати ко ништо да не било, во стилот уживај, не се замарај (кога му се извинив за моето однесување) Имав шанса да одам во неговиот град, на кое што тој ми одговори дека секогаш ќе одвои време за мене, и во 5 сабајле тоа да биде.. Не отидов зошто бев спречена, му пишав и му објаснив, патем му реков дека ќе направам што можам за да дојдам на неколку дена. Ми рече дека нема проблем, но дека цело време е на работа, и ако дојдам сама ќе ми биде досадно, да не ми бил крив он после. И цело време јас му пишував, и секогаш ќе ми каже каде е, што прави, што ќе прави, ама и "откачување" после од типот немам батерија, одам таму и таму ќе ти пишам утре.. И нели, немаше да пише. Во меѓувреме, јас склопував планови како да одам кај него, додека он се понашаше вака и ми пукна филм. Го прашав дали е лут, зошто така се однесува и да ми каже отворено дали сака да се видиме, зошто најмногу заради него се договарав да одам во неговиот град. Одговорот му беше дека јас погрешно сфаќам, дека не сум во право, сум правела да се почувствува бедно, на работа бил, немало никакво понашање од негова страна... Му одговорив ок, и ако сака да ми пише кога ќе заврши со работа, да не го заморувам јас, и нели тука што ти е на тебе не ме замараш. Тоа беше недела вечерта, ми нема пишано од тогаш, иако пола ден е на работа, ама сепак за два реда муабет секој може да одвои време. Од машка перспектива, што му се врти во глава? Лут е, навреден, "ми враќа"? Разочаран е зошто не отидов сега првиот пат, да не мисли дека сум го лажела... Не знам навистина. Дали да се трудам уште, да бидам упорна? Но, страв ми е да не испаднам од упорна - напорна. Значи, дали сега очекува од мене да трчам по него, да го молам, да се трудам па да попушти или воопшто не е заинтересиран? Зошто ако е второто, најубаво да си каже, не сакам да се видам со тебе и готово, а не да биде неодреден... Да му пишам ли пак, не знам веќе. Се извинувам на долгиот пост, ми требаше и негде да се олеснам..
DA. Pisi mu, javi mu se. A najubavo bidi hrabra i otkacena otidi vo negoviot grad i da mu se javis da mu kazes da te sobere.
Iz spleta multiglupih okolnostima i zbog najnovije informacije koje sam steko povlachim ovaj gore boldirani muski savet jer se citav taj univerzum totalno promjenio. Zapravo nije ni bio oformisan.
Изгледа му пукнало филмот од тебе, и ќе си тера своја работа, него ли да се замара со тебе, и да те чека ти да одлучиш дали да се видите или не, или што ќе биде следно што нема да се видите итн итн.Може ти вика не и е лут или ова она, ама верувај дека ти е, и нема да ти каже, може не одма, може не е тип,што ќе ти каже со збор, да лут сум ти, ама според ова, да лут ти е. Али не верувам дека е до толку злопамтило.
Вака и мене и на другарка ми ни пишува ист дечко. Типот знае дека сме другарки и со двете се однесува мноогу фино, друштвен е, се гледа дека има муабет во него, ама сепак и на двете ни се пушта. Со која намера му е ова?
Na pisuvanje vi se pusta a? Pa se znae koja e namerata, da ve ima dvete zaedno vo 3ka. Prvo da ve proba i dvete poedinacno, a posle da ve proba zaedno
Јас само да се надоврзам нешто со лајковите... Сѐ е можно женски, од искуство ова. Двапати ми се случило... да не ,,прочепкав" сама, немаше никогаш да дознаам. И во двата случаеви излезе дека почнат е муабет на чат на великоо, машала. Цитирам: Не планирав да ти кажам, затоа што не мислев дека некогаш ќе дознаеш. Well, guess what? Среќа што сама си дознав, иначе Господ знае колку време позади мојот грб ќе се случувале некои работи. Мој совет, на некои работи не подзамижувајте. Јбг, можда овие случаеви се ретки, али пошто се изгорев веќе така... Точно е дека повеќето лајкови се безвезни и не треба да се паничи за глупост, ама ако нешто почне да ви боде очи, ја секогаш би избрала разговор во четири очи. Напрај си муабет, без префрлања и слични работи. Најискрен разговор и мирна глава. Е сеа јбг, претходно пробав да направам муабет најискрено, ама пошто не успеа, и јас излегов крива... на крај сѐ исплива на површина. Реков: Ако паничам без врска, тогаш океј, не ми докажувај ништо, ама ако некогаш излезе на виделина дека криеш нешто, ќе ти се налутам и нема да ти прозборам. Ме погледна во очи, ми рече немам ништо со друга некоја и се согласи. И на крај, барем јас си останав доследна на зборот. Не му прозборев (краток период помина, ама барем за сега, добро стојам ). Сакам да ви кажам само дека некои се способни и во очи да те излажат и да те направат будала. Пак ќе кажам, овоа моево не мора и не треба да значи дека позади секој лајк се крие нешто, ама ете... ми требаше и негде да се испразнам.