Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Многу другари ми тврдат дека ако е дечкото невин, откако ќе пробал секс со девојка, и да се подолго во врска, сакал и на друго место (со друга девојка) да проба. Колку има вистина во ова? :)

2. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    како што и вие женските сакате да пробате (зарем не? како би било со друг?), така и машките сакаат ако се невини да пробаат барем со уште една....ШТО СЕПАК НЕМОРА ДА ЗНАЧИ ДЕКА ДЕЧКО ТИ ЌЕ ПРОБА!!! ;)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Не викам дека јас не би сакала да пробам со друг, ама не да го изварам за да се случи тоа. Реална сум во тој поглед барем. Муабетот ми беше, ми тврдеа дека одбивни им биле девојките кои им биле први на нив. Пример, дечково ако изгуби невиност со некоја, одбивна му станувала.

Не дека верувам, ама онака.. Кога сте толку фина од ваша страна да слушнам, си прашувам :) :)

4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    е, темава арно што ја најдов

едно прашање до сите машки членови

дали е мода, правило и јас веке незнам што кога дечко е во врска со девојка, другар му само што ке ја запознае да почне да се плетка околу неа(или кога првиов другар не гледа се обидува да превземе акција) а кога тие двајца ке се разделат,тој настапува на сцена да се обиде со неа, па глуми лудило од типот(ми се допагаш, те сакам, ај да си ја пробаме среката заедно)
    што е со другарството кое се градело со години?

5. Supergirl-Serena

Supergirl-Serena Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ми треба вашемислење...значи со мојот прв и единствен дечко...веке бивши завршивме трагично...кратка историја.....заедно учевме си ги знавеме најлошите работи еден за друг...мн пати пробавме на крајот се он ги зафркаваше раб....но тогаш беше се на шала....мене ми беше забавен бидејки не е тип кој се врзува...па сакав да си играам на некој начин...колку и да сиигравме еден со друг секогаш бевме тука еден за друг кога ни беше потребно....имаме некоја поврзаност и блискост...па се фативе јас на шала бидејки не ми се веруваше дека тој може да се заљуби и ми беше интересен кога се обидуваше да ме освои...премногу се трудеше бидејки мн ми грешеше во минатото...ама јас не сум одмаздлива личност....знаци идвем година и 2...3 месеци се беше совршпено само сто поминувавме многу време заедно како маж и жена...не типично за него...летово се разделивме он во една држава јас во друга секој ден ми дзвонесе и пишуваше премногу...дури и остави се и дојде кај мене жживеевме заедно цел месец....кога се вративме после еден месец се скаравме и јас му раскинав тој плачеше и ми велеше дека ме сака и тоа пред мајка му се колнеше дека само мене ме сака.....болна глетка јас сепак си заминав....тојме молеше па на некој начин јас па се вратив.....потоа почнав да го напнувам малце да бидам напорна да не му верувам ...него му пукна филмот па ме откачи па цел месец бевме пушти фати тој доагаше ме молеше јас не сакав па јас него ми дзвонеше по 100 пати јас не дигав потоа ми призна дека отидол со некоја курва веке ко се смиривме...јас решив да пробаме уште еднаш но ме болеше тоа сознание и го заебав за нова година отидов кај другарка во старанство иако тој имаше купено карти за двајцата и планираше да одеме заедно тука во еден локал...и ми се налути не ми збореше јас навалував кога се вратив бевме пак заедно тој плакаже јас исто се смиривме но цело време ме прашуваше што сум правела таму јас ваква онакв...јас нему му префрлав за слични работи па одевме по цркви ме тераше да се колнам инаку прв дечко ми е сум 20 год не сум била со никој пред него тоа тој го знае...ама повекето мој другарки се мн искусни...ме споредуваше со нив и пота го натераа од дома да оди во странство да студира...другарите го заебаваа дека сум си играла мајтап со него...мајка му се нервираше дека многи пати поради мене бидејкн=и мн се каравме ....и така пред да оди на фак тука во соседството ме откачи на некој начин...јас пишував се трудев да останеме во контакт потоа тој се трудеше ....мн лоши зборови си кажавме...но тие година и неколку месеци што бевме заедно бев најсрекна ми посветуваже мн внимани и правеже се за мене ме гледаже како принцеза сум плакала од срека....и сега пред да замине за дефинитивно мислам на подолг период 3 до 4 месеци дојде кај мене на врата во 4 сабалје и ме пишуваше пораки излези ке умрам сакам те и ме тераше да се видиме...јас излегов со него бидејки ми беше тешко иако цел ден јас му пишував тој не вракаше и цело време ме прашуваше дали го мразам...сакаше да ме бакне но јас не му дозволив...потоа кога и замина дознав дека тој цел ден бил со другарите и со некоја девојка во друг град се шетале ...а мене ми кажа деке бил само со нив и го отерав у пмму кажав мн грди зборови уште со не....и така тоа се слуци пред две до три недели си го терам животот уживам се забавувам....го избришав од фб си сменив бр и се......ама има денови кога се прашувам како може се да исчезне како моче да биде со др девојка ко за мене плакаше правеше се мн премногу пати ми има докашано дека сум за него единствена....јас иако искацам се сетам се друзам не сум помислила да одам со друг...бидејки него премногу го сакав и мн ме повреди тоа сто бил со некоја др а потоа проба да биде пак со мене...не знам со да мислам ....сто мислите дали веке нисто не чуствува за мене....толку лесно ме заборави....иста генерација сме инаку бевме најдобри другари...не сакам па да бидам со него.....ама ме боли тоа сто тој не се труди да стапи во контак со мене...иако секогаш и покрај моето игнориранје се трудел....ви напишав цела статија ако не ве мрзи прочитајтеЧ))))

6. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Мое лично правило (сеа можеби ќе би биде чудно на повеќето вас..) е никогаш да не се плеткам со бивша на брат ми или на добар другар. Ако дознаам дека мој другар се обидувал такво нешто со моја девојка, апсолутно е можно да летне некој лакт, и претходно еден тежок разговор во тројка под моја режисерска палка. Јас лично до сега не сум имал такво искуство, другар мој да се пушти на девојка со која идам и да ти одговорам на прашањето НЕ ВЕРУВАМ ДЕКА Е МОДА, тоа според мене се поретки случаеви кога некој нема доволно рбет и карактер да се воздржи макар цурата била Меган Фокс. Се надевам не е лош одговорот

7. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Пиле, ме уништи со есејов, само тоа имам да кажам

8. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243

ЕМи сеа факт е дека машките почесто мислат на секс и мнозинството се мобилни надрвенија ама тоа нема никаква врска дали девојката е прва или трета. Едноставно после првиот секс како да се открива нели еден нов свет/активност и љубопитноста се буди у стил КАКО ИЗГЛЕДА ДА ЈА ЛЕГНАМ ОВАА И ОНАА, како и подетални прашања КАКВО И Е МЕЃУНОЖЈЕТО НА ОВАА, ТЕСНА ЛИ Е, ШИРОКА ЛИ Е, КАКО ГО ПУШИ...и после кратко време, само на тоа мислиме/мислевме кога ни беше периодот после првиот пат.

9. Supergirl-Serena

Supergirl-Serena Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

Hahaha i jas se ubiv da ti kazam pravo so site slucuvanje......ama kako sto velat mojot problem ne e pogolem od mene.....

10. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    хаха.....аххххххх тоа значи дека НЕМАЛО другарство. !!! ДА ти се плукнам во таквите другари.....Кај мене у друштво такво нешто никогаш не се случило !!!!!! Едноставно, тој - другарот, не е другар....Ете тоа е...Или уште се тинејџери па да знаат што значи поимот ДРУГАРСТВО!!!!!

11. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

ОДБИВНА? Нема врска....Тоа е исто како да кажеш дека дечкото со кој што ќе ја изгубиш невиноста ти станува одбивен така? ... затоа спиј мирно и не се замарај со вакви работи ;)

На slatkichKa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    епа вака...како на дечкото да му ги отворам очите, т.е. да му докажам дека неговите другари не се толку совршени и да престане веќе еднаш стално да биде под нивно влијание. Мислам јас немам ништо против нивното пријателство, но навистина многу пати сме се расправале заради нив. На пример, неколку пати се случило кога ќе сме биле излезени заедно, тие да не се поздрават со мене, се направија како да не ме гледаат. И кога јас му кажав на дечкото за тоа, тој почна нив да ги оправдува и на крајот јас испаднав крива, божем јас сум му дала повод за тие така да се однесуваат со мене, а навистина никаков повод не сум му дала за такво однесување, јас баш се трудам да бидам фина и љубезна со нив, бидејќи сфатив колку му значат... :@ :worried:

13. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Епа отприлика вака...машките знаат да бидат доста територијални околу добри другари особено кога ќе се случи еден во друштвото да фати девојче а другите да се сеуште сингл. Тој што е во врска автоматски има и други приоритети и активности, и често групата се чувствува запоставено. Присебен и пристоен човек ќе свати дека и тоа е составен дел од животот, но големото мнозинство подлегнуваат на нивната себичност и посесивност, и се препуштаат на љубомора, те гледаат како некој што едноставно стои меѓу нив и френдот. Ако тоа е случајот френдовите имаат уште многу да созреваат, за жал.

Дечкото треба да биде посредник и да ги праша и нив што мислат за тебе, и зошто се прават на Тошо, демек не те виделе и не те поздравуваат. Нели му е гајле како се однесуваат неговите другари кон тебе? Само едно да напоменам. Лошо е ако друштвото му врти муабет во стил ДЕВОЈКИТЕ ИДАТ И СИ ОДАТ, ДРУГАРИТЕ ОСТАНУВААТ. Ако тој е лесно подложен на влијанија од нив, и вакви муабет му вртат, ти автоматски одиш во втор план.

Но еве не мора да значи дека сум во право со ова. Чист пример девојката на брат ми мене ме поздравува скоро исклучово кога ќе се најдеме само во иста соба, затворен простор каде што стварно нема "бегање". На отворено (кога ќе ги видам да се шетаат, на автобуска кога се испраќаат/пречекуваат) само ме одминува. Немам појма на што се должи тоа однесување, а и не ми е гајле. Често после такви испади демек ми се извинува преку брат ми, па не ти знам што...

Сепак сметам дека моето прво сценарио држи повеќе вода

14. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    ај нешто и за мене, проблемот го пишав и во посебна тема, ама сакам од машка страна да се разгледа малку :o :P

пред некое време едно дете од школо започна да ми праќа погледи... кога го забележав тоа и јас започнав да го гледам, и сега цело време само се погледнуваме никако не го тргаме погледот еден од друг.. но само тоа, не се познаваме (иако учиме во исто школо, не сме онака официјално запознати :D :D :D ) и не зборуваме... незнам што значи ова, а се случува веќе некое време.. ако имате некој совет за мене супер ќе биди.. pls ... што можи да значи сето ова

и уште нешто.. ако некое девојче има 17 години.. дали на нејзиниот прв дечко би му пречело ако дознае дека таа дотогаш се нема ни бакнато??

15. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Не е некоја филозофија де, ако се меркате толку често и си ловите погледи еден на друг, значи се свиѓате, зошто иначе некој би те меркал толку често нели? Шо знам што може да следи, не го знам дечкото ама некако следен логички чекор ми е да ти пријде или ти да му пријдеш зошто да не :D.

У вези тоа што праша за прв бакнеж...НЕ МОРА ДА ЗНАЕ е најдобриот одговор според мене. Може да му се чини девојката чудна или заостаната, или може му се храни егото демек брат прв и бев. Исто така може несвесно да си создаде впечаток дека не знае да се бакнува(ш) :D, баш поради тоа што знае дека немаш претходно искуство. Машката психа е отидена во аут, затоа најдобро да не знае ништо, а ако евентуално праша за претходни искуства играј ја картата на ПРИВАТНОСТ, демек тоа е лично и не сакам да зборувам за тоа.
    Се надевам одговорив на прашањето ;)

На easyyyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lucky.heart

lucky.heart Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво, здраво! :)
    Темава и одговориве ви се ВРВ!!! Читам можеби недела и пол и имам стигнато до 70 и некоја страна и можам слободно да кажам дека за тоа време повеќе научив за машките од колку...ммм... ај да не велам цел живот пошто уште сум млада...од ко почнав да одам на dates :!: Има и мене нешто што ме мачи :P и си реков да си прашам тука најсигурно ми е :)...
    Нели повеќе пати имавте спомнато дека машките секогаш се директни, а женските се тие што треба секогаш да ги дешифрирате...и се тешки за сваќање, никогаш не кажуваат што мислат туку вртат од окулу...е сега што да се прави кога ќе сретнеме машко што ни се допаѓа (многу да бидам искрена...на моменти и beyond нормала :$ ) а тој никогаш не е директен?
    Буквално никогаш не можам да бидам сигурна дали навистина ми се додворува...тој се додворува ама како на шала, не е сериозен...ми пишува секој ден, се гледаме скоро секој ден, има хемија...ама нема реакција... :rofl: i'm tired of waiting да направи некој move...ама и не ми е седно да речам дека ќе го баталам упм :tmi:
    Да е за бекој друг одма ќе речам да бега и да дува од него :lol: ама за мене...незнам искрено :(
    Any idea, anybody? :*

17. decko

decko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    60
    Можеби се плаши од одбивање. Со тоа додворување на мајтап можеби само сака да се осигура дали и од твоја страна има нешто, да биде целосно сигурен, пред да го направи конечниот потег. :)

Мене на такво нешто ми мириса.

Или скраја да е, интересно му е така да те залажува. Ама не ќе да е тоа :)

На seksi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Се согласувам со мислењето на Decko дека најверојатно не му е удобно да ти се додворува директно, за да не си ги покаже картите т.е. намерите за после да го одбиеш. Не знам што да ти предложам во вакви ситуации, нели секогаш еден мора да го направи тоа едно критично чекорче напред, да го направи финалниот потег, да пријде, да се отвори, да посегне по кисче, ова - она...шо знам кое е твоето размислување на таа тема, дали ќе сакаш тој да крши мраз или ти ќе превземеш иницијатива.

19. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

Најверојатно дека се плаши од одбивање или му е срам да направи таков чекор зашто тука постои можноста да се посрамоти и после да биде тема на исмевање....јас би ти препорачал да бидеш малце поагресивна и да преземеш во твои раце и ќе видиш како ќе се одвиваат работите....викни го ти на кафе, да излезете, давај му милијарда сигнали, почни муабет за врски и такви ствари ..... како и да е, преземи во твои раце ;)

20. lucky.heart

lucky.heart Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Фала ви за советиве...ќе го имам ова на ум ;)
    Jaс и самата си ги имам поминато на глава горе наведениве причини за тоа зошто уште не превзема иницијатива...и некако не ми се поклопуваат затоа што воопшто не е страмежлив тип... поголем е и изгледа како женкар и се си мислам дека си има некоја...за така...како шо си имат поќето женкари, оти не можат да издржат сами...:/ и ако е навистина така скрос ќе изгубам доверба во цел машки род и повеќе никогаш не се замарам...ама ич ;)