Обично тоа го прават бидејки сеуште неможат да си ја преболат бившата, имаат опсесија со бившата на секојдневна основа ги потсеќа на неа се и сешто, ги Stalk-аат по FB дали видат дали има дечко, каде оди, што прави... и неможат да си најдат друга женска, и ќе пробуваат во стилот можеби сеуште има "надеж" и останати чуства кај неа за да ја придобие на некој начин назад преку емотивни стари слики. Но тоа е повеќе патетично и за жалење, шлаг на тортата губење време... Поготово кога ке добиеш повратен одговор од неа "Сакам да бидеме и да останеме само како добри другари те молам"...те "дотепува" (kорпа) P.S. Пластично вака изгледа еден Friend Zone kiss:
Kolku vreme bi mu bilo potrebno na edno masko da prebrodi neverstvo? Ako veke se resil da pomine preku istoto?
Не може да прашаш вакви работи На некои 1 недела, на некои 1 месец, на некои 1 година, на некои 1 цел живот.. Секој човек е различен, сигурна сум дека и маживе истото ќе ти го кажат. Тебе колку ти треба за да преболиш?
@Youknow Никогаш. На прва кавга, било машко или женско, ќе ја стави под нос. А и всушност, не би требало воопшто, без разлика кој е, да се опростува неверство
Prvo izvinete na latinica, pisuvam od telefonot.Mi treba razmisluvanje od maska no nema da mi smeta I zenska strana. Edna nedela ispagjav so eden decko so koj se zapoznavme mn.interesno I skoro preku den se gledavme, nz nekako se zblizivme. Posle dolgu vreme mozam da kazam deka so nekoj sum se custvuvala interesno I kako da ima nesto cudno so ne povrzuva. No kako I sekoj si ima svoi mani, jas mrazam koga nekoj se pravi mn.pameten ko se da znae, I malce e izdignat ej demek koj sum jas. Poslednata pat koga se vidovme bese vo negoviot stan I ostanav cela vecer no nemase nisto poveke od lapanje I drapanje. Taa vecer indirektno mi se otvori za se, za negovite bivsi, indirektno mi kaza deka ima ubava komsika, I go prasav dali Ind sakav da mi kaze deka saka da izlaga so druga, I rece mozda da ne bil so mene. Mnogu se izn I pocnav I ja da mu zboram nes za kolegata od faks zasto se navrediv. Posle pocna da mi zbori kako zebskite mu zdosaduvale brzo I zatoa nemal dlgi vrski I jas sum bila edinstvena so sum mu cool. Se dog da se vidime vikendot ama nisto. Nekni posle taa vecer mi Pisa, I utredenta vikam aj I jas ke mu pisam obicen muabet, I lugje posle 10h mi vrati. I tolku...dali mu stanav dosadna? So da pravam, dali da mu.pisam pak ili da go ostavam? Kako da postapam a da ne isp glupaca? Smaceno mi e od maskive koj isceznuvaat, smaceno mi e od glypaci.. Da napomenam ribi e vo horoskop..izvinete na dolgiot post ama mi treba iskreno maski ili zenski sovet.
не е битно она со хороскопот, делува незрело, можеби е зафатен, но не ми сти заинтересиран за сериозна врска, освен за лапање, драпање и секс
Тие дигнатите машки се крајно искомплексирани со ниска самодоверба па за да го прикријат тоа глумат дека се посакувани женкаришта. По муабетите ми изгледа на несигурен и дечко кој нема доверба па игра hard to get со тенденција да ја стекни...загреота.
Многу е битно што е во хороскоп, убаво што си нагласила. Кажи го и твојот хороскопски знак и да ти направиме натална карта дали си одговарте, или ви направил некој црна магија. Успат купи и речник и правопис Колку е тажно кога ќе видиш кој се е запишан на факултет
Ako pises nesto konkretno za mojot post pisi, ako ne podobro ke bide da ne komentiras I lecis kompleksi tuka. A patem nema da bide loso da naucis sto e kultura I pocit sprema lugjeto. Pozdrav
Тоа со хороскопот не е битно барем јас не верувам во хороскоп тој ако е риби не значи дека сите што се риби се исти тоа е индивидуално. Инаку мој совет ти е да не му пишуваш пак прва ете си пробала ти вратил после 10h остави го. Ако навистина е заинтересиран ќе се потруди, а не наместо да те освојува тој во старт ти кажува муабети дека брзо му здосадуваат женските се замислува кој знае кој е па дај батали го. многу мразам вакви машки. страшно.
@mila7 остави му простор. Ако исчезне и овој, нека оди, не бил за тебе мила, има уште многу добри дечки, ќе најдеш некој, само трпеливо. Јас не би му пишала сега, нека те побара. Не ми остави убав вкус за да ти речам дека навистина заслужи нешто екстра да се потрудиш за него.
Машко што на првите состаноци зборува за бивши девојки, за "убави комшивки", ај лапањето е ок (само да не се претерува треба и малку пауза/маубет да не биде само лапање), ама како што кажа "драпањето" тоест допирањето гради/задник на први состаноци е крајно невкусно и несериозно! Се знае бе неможе/несмееш така одма, за тоа се чека недели па и месец, и јас сум машко но сум чекал да помине некој период, еднаш како тинејџер во почеток неискусен и една екс женска ми рече "aj малку контролирај си ги рацете." ме утепа срам/незгодна ситуација беше и од тогаш строго за ова. Да сумирам на типот му е само за мување да си има занимација да не биде осамен, а тоа што глуми лудило мисли дека ке те заведи демек WOW овој е мачо man, сите женски ги врти женски Heart-breaker e! Батали го дај му корпа да си плаче.
Хахах ми ги читаш мислите. дали е можно ти да си машко се шалам. Во право си од збор до збор. Дури и овој тип претпоставка навистина да е мачо тип ко вие што го нарековте(да не измислува). Па колкав фраер сака нека биде ако нема почит спрема девојчето не е ни вреден за неа. нас девојките не ни треба некој само за лапање ни треба некој што ќе може да не разбере некој што ќе можеме да правиме муабет за се. А не некој што ќе не брои како освоени трофеи.
Треба да се испитам дали навистина сум машко... кај/како се проверува тоа? Ти ги читам мислите преку Wireless. Не сакам да се правам ангел и јас сум машко и знам како машко размислува за женско, но имам 27 год и имам доста искуство низ врските/годините и одамна сум го поминал ова и знам како е правилно и како треба да се постапува ако сакаш во очите на девојката да оставиш добар силен впечаток бидејки првиот впечаток е многу важен и што ке го оставиш го одредува патот на врската.
Веќе неколку недели по ред си пишуваме со еден колега, ептен се најдовме во муабет и презабавно ни е и флертуваме, после толку муабети имам впечаток дека му се свиѓам. Но он неколку пати ми ја има спомнато бившата, знам дека не се заедно подолго време ама уште немаат расчистено скроз. И таман ќе помислам дека сигурно ме свиѓа, он се избацува со муабетот дека бившата му пишала и не знам веќе што да мислам. Совет?
Ке му кажеш кратко и јасно доколку сака да започенете врска, нека си расчисти со бившата прво ако не пријатно! Како тоа со две комуницира, и бившата и тебе, без навреда, но не си ти "резерва" па ако он успее со неа успее ако не со тебе. P.S. Голема катастрофа е кога во една нова врска се спомнуваат и "input-тираат" бивши.
Прво и основно, не се плеткај со колеги. Секогаш завршува заебано. Второ, ако веќе толку си запнала, тогаш преземи ризик. Очигледно дека има сè уште чувства кон бившата, но како и во пијанството, така и во љубовта, клин со клин се избива. Како ќе ја заборави бившата, ако ти не му покажеш дека си 100 пати подобра од бившата?
ajde mi treba od masko sovet dali bi se vratile na bivsata ako ja imate iznevereno a da ne ja sakate samo razadi sto taa celoto vreme napinja
dodeka bevme raskinati 1 mesec toj bese so negovava bivsa i potoa se vrati povtorna kaj mene so zborovi deka nemal nisto mene me sakal seusvei