Прашањево одговара за во општи прашања, но нека ми пише во лп машко што се разбира во автомобили, ми треба помош, важно е. Благодарам
Многу е комплицирано, ама ќе скратам.Не е за мене. За другарка е која ја сметам како сестра.Типов ја додал на фб. Почнува другарка ми муабет после 2-3 дена откако тој ја додава на фб. Муабетот бил краток како што го видов ама како да се знаат 10 години. Муабетов го правеле во петокот што големи се процентите тој да бил излезен ( а и мислам дека спомнал дека е со друштво ) и почал на шала да го води муабетов...како што спомнав погоре, како да се познаваат 10 години, а во живо не се ни знаат. Потоа тој ја оставил на seen и ни трага ни глас...од него... не сакам да се разочара другарка ми, ама мислам дека малце по малце се заљубува...а исто и типот и дава сигнали дека е симпатична девојка.
Сега јас можеби како девојка не сум компетентна. но ме интересира да разјасниш, само за еден муабет се работи? или повеќе пати се допишувале? Ако е еднаш како може да се заљуби, не ми е јасно, без разлика колку и да е отворен муабетот... како ти што напомена како со години да се знаат...
Мој бивши со кој бев 1-2 год. и многу го сакав (Да напоменам дека пред еден месец имав секс со него) флертувал со мојата најдобра пријателка и сакал малку повеќе од флерт. Значи знае дека со неа сум неразделна и насекаде сме заедно и го прави тоа. Мојата другарка секако го одбила и му кажала дека нема смисла тоа што го прави и тој се извинил и рекол дека било грешка. Е сега ме интересира зошто машко од 22 години го прави тоа? Ме интересира која е ебаната логика за да направи така и како да се однесувам после се ? Секој совет е добредојден.
Зашто е кретен и сака да ги поебе сите твој другарки. Ако уште идеш со него ти си поголем кретен, а иначе треба да му кажеш еби се и очи да не ти види.
Не, не идам со него, не дај боже. Тоа беше само one time thing, но ми е глупо зошто мислев дека барем ќе ме почитува како личност, а не да си ги пробува шансите со мојата најдобра другарка. Во моментот сум толку бесна што ми иде се и сешто да му кажам, но не знам дали ќе е подобро да го игнорирам.
Ако се замараш и бараш логика за неговите постапки значи сеуште го сакаш, повредена си. Кај машко кога станува збор за секс нема логика да ти кажам искрено. Веројатно сакал да те направи љубоморна, но чим го одбила другарка ти "се напил" Нескафе 2 во 1: ем остана без женска, ем одбиен за секс. Си плаче. P.S. За ваков ашљак не вреди да се нервираш, батали го, само си го покажал вистинското лице и намерите. Со среќа ти посакувам.
Кога имавте секс, имавте веќе раскинато ? АМи не ме чуди машко како машко. Ако сте имае секс, а веќе не сте заедно, можи си мисли кога можи пак тебе да те има, можи се преценува мисли дека секоја можи да ја има, па ќе си проба секаде, некаде ќе му се отвори шанса. Можи намерно, аха грешка секако, видел дека не пали кај неа и ќе измислува грешка. Или да види ти како ќе реагираш.
Па пошто многу си го сакала, си била заслепена и не си можела да видиш каков човек е тој, а претпоставувам дека е женкар, сигурно додека сте биле во врска, има пробано да добие нешто повеќе од флерт и со други девојки, само ти не знаеш за тоа. Бегај подалеку од него, што друго да ти кажам, и предупредувај ги другите девојки што ги познаваш, за да не го направи истото и на некоја друга.
Ние тука може да ти даваме разни совети ама сепак ти најдобро го познаваш каков е, а и не знеме што се случувало меѓу вас како сте раскинале, ако сфатил дека веќе не може да те има а знаеш дека не е некој што би се пуштил на твоја другарка можно е тоа да го прави само да те провоцира, да те нервира. Другата варијанта е ако тој всушност е таква личност ако правел така и на други бифши тогаш тоа си го правел каде ќе успее таму не му е битно за тоа дали ти е другарка, фамилија и слично. Затоа ти викам најдобро ти го знаеш. Ме потсети, И јас во ваква ситуација бев само во улога на другаркати. Дечкото нејзин ми се пушташе прво мене ме молеше буквално бидејќи ја не сакав, се фати со другарка моја (мислам дека намерно го направи тоа). После кога раскинаа поточно кога беа на пауза се видоја уште неколку пати а мене тој ме молеше само еднаш барем да излезе со мене,ја го одбив и кога и кажав на другарката тој успеа да ја изманипулира нејзе да и го сврти паметот, сепак добро што разговорот го имав како доказ. После некое време тој фати друга, и другарка ми има друг што многу ја сака. Затоа и твојов ако бил таков сигурна сум дека ќе си најдеш некој што навистина ќе те заслужува и сака. Поздрав и Секое добро!
Sekoj vtor e takov .. i bash poradi toj fakt , eve jas kako 3-to krele, da ne ostanam pokus .. mislam deka vreme e da pochnam i jas da sum takov, ionaka pak se sveduva na isto i moite dejstvuvanja se irelevantni i retko koj gi ceni pa i da gi ceni , pak so kurot vo raka ostanuvam na kraj i shto sum dobil ? Iskustvo za da ti go raskazham na forum? Gluposti. Ne se pravam chist ... Kalugjerot od Karposh ... ali imam granica i cock block ... Shto povekje da ti kazham? Izborot si e vash. Ubavo treba da gi raschepkate rabotite pred da pravite neshto so nekoj. Ne se site momci loshi i ne se site devojki loshi ali poradi loshi iskustva i tekovi na zhivotot stanuvaat pokvareni i nosat losha karma so niv. Jebiga. Takov e zhivotot. A inache ne e ubavo vo sebe da ja drzhish taa materija. Kazhi mu na kopileto se shto ti lezhi na dusha i uzhivaj.
Не се замарај. Ако сака со неа слободно. Можеби го прави тоа заради тебе и на некој начин се тоа е поврзано со тебе, ама реално ти треба да се запрашаш: па што, зошто воопшто ти е битно тој со која е сега? Ако е вистински готово, ако јас се прашувам, со кого сака нека биде, па и со мој најдобар другар ако сака.
Секако. Ме потсети на ова. Прашај го сама, колкави ми се шансите да те освојам повторно? Баш ме интересира дали ќе одговори со 1/1.000.000.
Гледам дека твојот бивши е ставен на столбот на срамот за својата постапка, ама јас по којзнае кој пат ќе потсетам дека речиси сè во односот на мажите кон девојките се врти околу сексот. Може да се каже дека 99% од стрејт мажите ќе помислат и посакаат да ја легнат твојата најдобра другарка, а барем половина ќе направат напор и да го сторат тоа зашто една од најголемите фантазии е тројката со две другарки. Сестри близначки е the ultimate, ама да не навлегуваме во детали. Ако не можел да ве има заедно, тогаш барем одделно, па ќе замисли, спореди... И на крај краева, it`s just sex, a тебе ти е бивши. Олабави се де. Напиј се едно мартини од мене, еве.
Вака ми треба совет. Во контакт сум со едно дете и ми се допаѓа вака комуникативен е,интересен за разговор. секогаш ме смее. Тој не е од мојот град. и секогаш зборуваме кога тој ќе дојде во мојот град или јас во неговиот пример јас да му се јавам и обрарно. Тој кога беше ми кажа јас баш тогаш не можев да излезам. Потоа јас кога бев таму му кажав и тој дојде седеше со мене и друштвото мое. Играше цело време со мене флертуваше и ама јас некако како да го одбивав пошто глупо ми беше некако тука у дискотека пред сите да се лигавам и рано заминав дома. самошто заминав ми пиша и после одма ми се јави ме прашуваше дали згрешил нешто се извинуваше се чуствувал глупаво ја сум била одбивна спрема него. од тогаш сме во контакт пак ама другариве негови ми се пуштаат поточно еден другар негов и мене ми е другар од порано и на се ми коментира по фб ми лајкува. И дечково сам ми има речено абе цело друштво мое кај тебе само лике, лике ти ставаат на се. Дали овој заеднички другар би можел да ни биде пречка? А и општо што мислите за целава ситуација... Секое мислење би ми било добредојдено
Пρечκа моρа да има сκоρо во повеκето љубовни вρсκи али тоа не е ништо стρашно за во таκва војна се потρебни двајцата паρтнеρи да имат исκρена љубов,довеρба еден мегу дρуг аκо го немаш ова тешκо κе се спρавиш со таκвите κе гледат на сеκој можен начин да ви ја ρастуρат вρсκата поготово κаκо што κажа ти се пуштал ама аκо ти си подготвена на све за него и он за тебе нема пρичина за паниκа Не е битно κој е пρотив тебе туκу κој е со тебе почеκај може неκој член подобаρ совет κе ти даде ова е мој став поздρав
Јас помислив дали можеби тоа што тој еве гледа дека на другар му му се допаѓам, да го кочи некако да се повлече ради другар му? Пошто ние сеуште немаме нешто којзнае што во контакт сме да ама уште ништо конкретно, ма да мене тој ми се свиѓа многу.