Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Девојκо аκо дечκото му е вистинсκи дρугаρ на дечκово што го саκаш а тој тоа го знае одма моρа да се повлече аκо не κе му κаже или повлечи се или не сме дρугаρи повеκе а јас паκ κе ти κажам не чеκај за после да се κаеш пρобај не е κρај на светот имало пρечκи или не во животот не чеκат многу пρечκи не се замаρај животот е κρатоκ уживај во твојот сон ρазговаρај со дечκото што го саκаш κажи му све и сρеκно не чеκај баρ ти се мислиш κаκо κе биде имав бивша со мој најдобаρ дρугаρ ми заби нож во гρб и што ми е гајле повеκе не ми е девојκа ни тој дρугаρ жив здρав сум ајде поздρав добρа ноκ

На Dust, mira.mira и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  2. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Не, озбилно, што е толку таа опсесија со бившите што ја имаат многу луѓе, машки, женски, сеедно. Па да била таа личност вредна за толку многу посветување внимание немало да стане бивша In the first place. :!:

Луѓе се приврзуваат за луѓе како да се предмети, а не луѓе. Не може да имаш омилена кошула, па да ти се одмили, ама да си ја чуваш во плакар. Не може да ја оставиш покрај контејнер и да се наљутиш ако видиш дека некој бездомник ја облекол. Прво е смешно, второ е себично.

А и таа препотенција од типот „после мене потоп“. Девојче (или дечко, сеедно), ако си била толку „fly“, немало да раскинеш. А кога веќе си раскинала, милијарда посто има друга девојка која ќе биде подобра од тебе во кревет, во кујна, ќе го третира подобро и ќе го разбира подобро. Секогаш е така. :hai:

На buba4e89, theowndemon, calliope и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Да, ама бившиот со најдобрата другарка сега? Се сложувам дека кој што сака може да прави откако ќе стане бивши ама штом тој посегнува по нешто твое( во случајов најдобра другарка) значи тој има нерасчистени сметки. :^)А ако е некоја ирелевантна што сака нека прави.

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    Тoгaш душa бoли. Имaм вaкoв случaј. И тaкa сегa не сaкaм дa ги видaм гo знaaт тoa. Џaбе е се. Пред дa пoчнaт дa oдaт ми вели бившиoт знaеш кoј ми пишувa велaм немa пoтребa и oнaкa сме зaвршиле терaј си живoт без мене и штo се случувa нa фб вo врскa се стaвaaт a тaa беше првa штo ми честитaше слoбoдa,, велејќи супер дете е нo не си oдгoвaрaте. Е тaкa.:@

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    A sto vikas toj posegnuva po NEA, taa ako go isprati od kade dosol ne bi posegnal neli? Vtoro, za zenata vazna e drugarkata ama vazen Bil I toj, sto znaci se davalo vaznost na pogresni lugje,utre den takov moze I na bratucedka ili sestra da se pusti, davajte takvi mazi baksiz I kusur da ne vi vrakjaat, ste se oslobodile. A moze I navistina I ljubov da e pa, ako e taka pustete neka im e so srekja.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.142
    Бивши ти е и нека не те чуди ништо. Најверојатно ни врската во која сте биле не ви била кој знае каква, најверојатно не те почитувал до толку штом така „дрско“(читај за толку кратко време после секс со тебе) постапил. Секое машко има такви „фетиши“ за секс со другарки, дали заедно или одделно, особено ако се работи за другарките на девојката.
    Бидете внимателни кога имате секс од онака со нестабилни личности. Кога вече тоа го правите чисто ради секс, не ги обвинувајте бившите дека им се пуштале на вашите другарки. Вие и другарките ваши во тој случај сте на „слободниот пазар така да.. понудата и побарувачката функционираат без никакви пречки и последници“ !!!

На mouse му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    But it`s not yours. :| Не ги поседуваш. Никогаш и не си ги поседувала, ниту бившиот, ниту другарка ти. Не можеш луѓе да прогласиш за сопственост. Твоја е левата рака, телефонот, автомобилот, ама луѓето не.

И кога викаш има нерасчистени сметки, не, напротив, ти имаш нерасчистени сметки ако ти е битно дали ѝ се пуштил на твојата bff или на кој било друг. Дури, ако ти е права другарка и гледаш дека ѝ се свиѓа твојот бивши, треба да ја подучиш како полесно да го фати. Си ја гледала епизодата кога Тед го учи Барни како да ја задржи Робин? Е тоа е прав другар.

Види, не мора да го делиш моето мислење, ама пошто е темата совети од машка страна, те уверувам дека мажи не размислуваат толку длабоко и комплицирано кога е девојка во прашање. Максимум во глава би му се свртело: „Убава е другарка ѝ на бившата. Ќе пробам да ја легнам. Ама другарка на бившата е, треба ли? F**K YEAH дека треба.“ :smirk: Толку.

На buba4e89, winter flower и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  8. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.573

@Згодно Момче @Mr.Awesome
    Каде сте сега мене совет да ми дадете :lol:, така убаво како што вие си умеете:clap: апел до вас.

На КикиМаус и Mr.Awesome им се допаѓа ова.
  9. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.487
    Се допишував со еден дечко подолго време. Во тој период не успеавме да се запознаеме лично. Тој ми кажуваше дека му се допаѓам, дека сака нешто да биде, ама имаше некои компликации и не се видовме, а и прекинавме контакт месец-два. Конечно пред некој месец се запознавме во живо и излеговме неколку пати. Кога зборувавме за тоа како се чувствуваме сега откако се видовме, тој ми кажа дека сум иста како што ме замислувал тогаш, и дека кога се допишувавме многу сакал да биде нешто, но како минувало време и не се видовме, па подпрекинавме контакт, дека оладил. Ми рече дека сеуште му се допаѓам како личност и све, ама сака да излегуваме како другари, па да видиме што ќе се случи. Знам дека сама сум си крива што сум дозволила некои околности да ме спречат тогаш да излеземе. Но ми треба совет, ако тогаш навистина сум му се допаѓала, и сеуште е сингл и еве се слушаме, излегуваме, што можам да направам за да го потсетам зошто сакал да биде со мене? Кога вие сте оладиле за некоја личност, дали имало нешто што ве поттикнало повторно да ја посакате?

10. Marinelanela

Marinelanela Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    @littleflower Се надевам дека нема да ти смета совет од женско.
    Тогаш сте се "познавале" само преку социјалните мрежи по слики, а сега се знаете во живо. Сега треба вистински да знаеш дали му се свиѓаш или не, а тој веќе ти дал одговор...
    Какво ладење , какви ти други работи. Сега треба да биде она најинтересното, најубавото, највозбудливото..
    На тој што му се свиѓаш-му се свиѓаш и нема овде многу двоумење.

11. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    @Erika.greeneyes се враќам на “работа“ на фемина од понеделник 16-ти јануари 2017. :D Ќе бидам поактивен после зимскиот одмор што го земав, колку можам и колку ќе ми дозволат работните обврски. Во секој случај тука сум и ќе бидам тука.... додека :sun: сјае. :) Пиши си кој е проблемот. Ќе одговорам и на другите девојки што ќе постираат во темава.

Се гледаме од понеделник феминки љубовџики со вашите љубовни проблеми. :D (y) :*

Морам да одам сега. See you ladies. :)

На ♡BuBaLe♡ и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  12. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.573

Имам пишано погоре кој е проблемот, Ајде те чекаме да бидеш поактивен :D

13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    .
    Едно е што сте си пронашле 'хемија' со пишување асосем друго е како истата ја има или нема во живо.
    Од една страна, сигурно сте ги достигнале границите на она возбудливото запознавање и разгорување на страст меѓу вас преку допишување и сега во живо е веќе поинаку, све ви е доживеано
    Затоа е оладен. За да 'гори огнот' треба двајцата да тлеат па да разгори нели, ако едниот се гасни џабе е.
    Излегувајте, дружете се, меѓудругото допишувајте се пак па види како ќе биде. Не може со сила ништо

На littleflower, КикиМаус и Згодно Момче им се допаѓа ова.
  14. littleflower

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.487
    Не ми смета мислење од женско - секое мислење е добредојдено :) Па и јас се надевав да биде така како што викаш, ама ете, тој друго ми кажа. А веднаш откако се видовме првиот пат го прашав дали можеби не ме замислувал така итн, бидејќи поинаку е на слика, ми рече исто сум изгледала како на сликите, и како што ме замилувал. Но дека со тек на време се сменил како личност, и оладил (претпоставувам кренал раце дека нешто ќе биде). Мене поминатото време ништо не ми смени, сеуште ми се допаѓа многу. Но незнам што да направам за да се заинтересира повторно за мене, ако има шанса.

15. littleflower

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.487
    Секако дека ќе излегуваме. Не се откажувам, па дури и да си останеме другари. Мене како личност тој ми е многу драг. Се надевам дека во текот на дружењето ќе се потсети зошто сакал да биде со мене, но и да не, барем сега физички се гледаме, не е се виртуелно. :)

16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @littleflower познавам многу личности кои нештата сакаат да ги добијат сега и веднаш. Без разлика дали се работи за мобилен телефон, кола или секс.
    Да сте се виделе тогаш кога допишувањето и жарот биле разгорени може работите би се одвивале во друг правец, ама биднало што биднало.
    Може ви оди муабетот ама за една врска, страста е една од најбитните работи. Особено за нова врска. Адреналинот е мноогу моќен хормон. А кога него го нема, работите се одвиваат онака, мееех...

На natemila, Mr.Awesome и littleflower им се допаѓа ова.
  17. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Ериче зеленооко... цуриче (мислев друга рима ама далеку понеприфатлива би била :D). Ајде да видиме што е проблемот кај тебе. Чекаше и дочека на мој совет. (y)

Што да ти кажам за ситуацијата.... интересна и заплеткана ти е, а и комична малку. :) Ништо не згрешило тоа дете што ти се допаѓа, а и он те допаѓа тебе очигледно ;), нормално дека во дискотека ќе играте и ќе денсате :dance:, нема да се лапате и лигавите, што ви е? Такви ствари ван дискотека зад грмушка, во кола или дома во кревет, зависно кој каде има место. :D
    Тоа што ти се пуштаат неговите другари не се секирај ич барем што се однесува до твоето :l: пошто ти си знаеш кому му припаѓа и не може никој да те натера на сила да го засакаш. Твојата симпатија може да го изгуби друштвото ако тргне во врска со тебе пошто другарите ќе му завидат и љубоморат, ама ако се прави другари нема да го прават тоа.

За мене као љубовен ветеран хаха ситуацијата е едноставна. Одржувај си ја комуникацијата со дечкото што ти се свиѓа, ако неговите другари ти се пуштаат и почнуваат да те манијачат имаш опција блок на фб и готово. Ако ти ставаат само like без манијачки коментари остави ги нека лајкуваат.

Заедничкиот другар може да биде пречка само ако го дозволите тоа, во спротивен случај нико вам не може ништа! Сакајте се бе! :D Проблемот е што сте од различни градови па не знам како ќе ја менаџирате љубовта. Не се секирај, слушај го срцето, биди си со типот што ти се допаѓа, а ако другарот негов ептен почнува да прави проблеми и да се меша ќе го блокираш и откачиш. Не дозволувај друг да ти се меша во твојот избор и да ти кажувам што е најдобро за себе. Само ти си знаеш!

Еј оладил така лесно, а и натаму сака да излегувате, наводно како другари само? И натаму те сака дечкото, само што нема balls да ти признае, а и малку понезгодно е да се искажат емоции во живо, пошто сите се јаки на тастатура, ама ајде во живо покажи се. :) Немој да чувствуваш вина, не е до тебе. Нареден пат кога ќе излегувате дотерај се малку повеќе, онака умерено секси немој да претераш, па да видиш дали нема инстантно да те засака и да посака да те залапа? ;) :D
    Поминувајте повеќе време заедно и повторно ќе те засака иако ти тврдам и сега те сака, само што глуми лудило и сака постепено да напредувате од другарчиња во заљубени голубчиња, пошто се плаши ако ти признае дека те сака да не се дигнеш многу. :) Сака да сте другари за да има простор да те запознае поубаво и да види дали да ја пушти љубовта према тебе или да ја задржи во себе. Не сака да се обврзува уште во старт пошто не те знае добро (едно е да знаеш некого преку социјална мрежа, друго е во живо!), па затоа те држи на безбедна дистанца, додека не осети ти си вистинската. :)

На Crna Dama, littleflower, Erika.greeneyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Вака од машка гледна точка дека наброја повеќе ситуации во машките посакуваат нешто забрането.. важи ли истото и за девојката на братот? :D

Дали и тоа е ultimate fantasy?

19. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Не сум првоповикан да одговорам на прашањево но ќе дадам мој став. Че си го кажам. :D

Тоа е за мене ultimate sin, а богами и ultimate humiliation. :puke: Но, има типци што се ложат на вакви sick сценарија и би бркнале кај што е ем најзабрането, ем најслатко. :D

@Captain-Omni или Captain Obvious ќе си даде свое мислење. Инаку добар ultimate што се однесува до сестри близначки, it's worth giving a try. (highfive) И да се види која е подобра или пак може двете да се топ хаха. :D

На Crna Dama и ♣ Alba Viduam ♣ им се допаѓа ова.
  20. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    :rofl::rofl:Значи легенди сте.. ок е да ви бега окцето накај сестрата на девојката, а као не ви бега фантазијата накај девојката на братот. Па посебно ако е некоја раскошна во облини, ти реков ми рече.. :mm: м?

Не се правете светци сеа.. ultimate sin му било. Yeah my ass..:wasntme:

На Mr.Awesome му/ѝ се допаѓа ова.