Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    А кога ќе му пишеш на машко, цитирам, „Zdr“, што точно очекуваш дека ќе го плени кај тебе - твојата интелигенција, начитаност, речитост, смисла за хумор? :D

Сосема е нормално некој кој не те познава да те оцени и процени според тоа што му е достапно и на располагање. А во случај за фејсбук комуникација со „Zdr“, сликата е буквално единственото нешто според кое некој може да оформи првичен впечаток за тебе.

И сосема нормално е дека кога ќе ставиш слика која е океј и слика која е wow, дека мажите попозитивно ќе реагираат на таа што е wow. Впрочем, и ти самата си рече дека си си поубава на втората слика - зошто и на мажите не би им била поубава? :D

Муабетот ми е, и реакцијата на мажите со кои комуницираш на фејсбук е очекувана, и констатацијата дека „изгледот ни е на сите битен“ не е нешто досега непознато.

Експериметов ти е као, да видам што ќе се случи кога ќе ставам ѓезве со вода на рингла - и после да речеш - „Еј, топла е водава“. Е топла е, де. :)

На BoaVista, theowndemon, ocicka2014 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.573
    Па мислам дека сите прво нешто што правиме кога некој ќе ни пише е му го отвараме профилот поточно сликите ги разгледуваме па после правиме муабет:lol:

На LollySky и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  3. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    @macencef Нема врска грд убав претежно сите избегаваме да прифаќаме frends а да не ги познаваме јас бар така си правам(одкако ми хакнаа fb) освен со еден исклучок скоро,а и не му сe замарај многу секој си е убав за себе не мисли така као си грда дрн дрн
    Ај мала шала јас сум Мите од Трпејца
    osmeh511.jpg леви:rofl::rofl:

Прикачени фајлови:

• osmeh511.jpg
      osmeh511.jpg
      Големина на фајлот:
      21,9 KB
      Прегледи:
      14
    Последна измена: 9 февруари 2017
    На elimkd, honey.11, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    Jas nemam ni sminka na mene ni nisto....ali sam si znajs to sho si komentiras...se raboti za istata....ne me svati, ama aj....ne sum na slikata wow, ama sedi mi so zdravje

5. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    Fala za poddrska, ako najdam nesto do krajov na godinata - ke pisam ovde pod obavezno

6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Ne Mora da pises ovde zivej si ja ljubovta togas, I bez kompleksi ubava sum ili ne, najubava e sakanata zena.

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Не сум машко,ама ајде и еден женски совет може ќе ви биде од корист - бидете убави, средени, дотерани пред се и секогаш само за вас, заради ваше задоволство и сатисфакција, не за да му се допаднете некому.
    И колку и да е пресуден ( а верувајте не е ич ) физичкиот изглед за да привлечете еден маж, она што го носите во себе и личноста што сте ќе биде пресудна за се останато.
    Карактерот и однесувањето се важни, а најважно е како самите вие се доживувате себе си и како се чувствувате во своја кожа.
    Бидете жена која има свој став и свое јас! :*

На theowndemon, krofnicka27, ♣ Alba Viduam ♣ и 12 други им се допаѓа ова.
  8. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.487
    Се допишувам со еден нечко некое време. Муабетот претходно одеше поспоро, сега е добро. Пред некое време по грешка ми го испрати неговиот број. (по грешка беше, знам дека не сакаше да „каже“ нешто со тоа). Ама ми рече да си го запишам кога веќе го имам. Јас мислејќи дека си разменуваме броеви, иако ми падна чудно, му го пишав и мојот :) Малку беше смешна ситуацијата.
    Си разговатраме сеуште, и спомнавме дека би било фино да се видиме, ама ништо конкретно кога-каде. Деновиве се мислам да му се јавам, да се слушнеме. Дали да го направам тоа, или да чекам тој да ми се јаби, бидејќи ми го има бројот?
    Добредојдени се совети од сите.

9. Johny Bravo

Johny Bravo Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Dokolku go imas provereno od glava do peti, zosto da ne. Od mene totalna podrska...mozebi kje ima nekoja hemija...

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.573
    Што мислите вие машкиве за тоа женско прво да му признае на машко дека и се допаѓа?
    Машко со кое е во контакт значи се знаат комуницираат.
    Дали е тоа некаков си минус или плус според вас.

11. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Кај мене било и добро и лошо . Зависи од карактерот на дечкото . Некои ги факаш во тесно и нема бегање , а на некои им ја дигаш цената и си играат како што ке им текне . Гледај прво процени го неговиот карактер

На "Zoki", Erika.greeneyes и Summerlover им се допаѓа ова.
  12. Stariot

Stariot Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    190
    Хмм. лично мислам дека е позитивно, но... за жал, самата фраза дека некој ти се допаѓа треба да ја ставиш во некој контекст. Поради нашиот менталитет може да биде погрешно сфатено... 8-|

На "Zoki" и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  13. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    8.573
    Поконкретно искажи се ако може.

14. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Ako moze nekoe masko da mi pise vo poraka, da mu objansam podobro.

15. Stariot

Stariot Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    190
    Што е проблемот?

16. Stariot

Stariot Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    190
    Хмм, како што реков, убаво е кога женско ќе ти каже дека и се допаѓаш, но сепак треба да ја познаваш личноста, за да бидеш сигурна дека нема да биде погрешно сфатено.

На "Zoki", Erika.greeneyes и Summerlover им се допаѓа ова.
  17. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Тешко прашање :?:
    Ако има дечкото некој си свој карактер и е стабилна личност ок е.
    Ако е некој воздигнат самобендисан татин син да лети на кров не е добро ама хич.
    Ова е исто кога чепкаш ориз незнаеш предвреме кое зрно е расипано све додека не го видиш убаво.
    А и што е толку страшно да признаеш да му кажеш дека го сакаш дали од машка или женска страна.(highfive)

Последна измена: 11 февруари 2017
    На Erika.greeneyes и honey.11 им се допаѓа ова.
  18. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Koja e pricinata so deckoto sto se gledam negovite drugari da ne me prifajkaat za prijatel? Ama nitu eden bukvalno a me znaat i gi znam koga ke gi vidam sme na zdravo i tolku.. ?

19. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    ....не знам од кај да почнам.......
    кога бев кај дечко ми прееска,пред да си одам лежевме се глупиравме,и почнавме за бивши нешто да збораме,и тој наместо моето име го кажа името на таа пред мене што е бил..не му беше женска само искочиле 6-7 пати....Многу лошо се осеќав и станав се спремав веднаш да си одам,а тој ме фати и ми кажа не сакам да те изгубам за глупости,викам знаеш ли што се случи пред малце?! Вика како некој гавол да ме натера така да кажам грешка беше,на секој може да му се случи и јас се изнервирав уште толку и кажав да ја избриши од фејсбук(мада знам дека ако сака да направи нешто не треба фб)ама не знам така кажав.Тој веднаш кажа добро,и легнавме ама се осеќаше не е тоа тоа...Ми се заколна во мене,тој знам јас не лаже ама името да и го помешаш на женската со таа што си искочил пред неа пред 5 месеци не ми е баш како што треба и мислам дека ќе му раскинам...Затоа сакам машки да ми одговарат што мислите вие,малце е долго ама сакам да ми помогнете,многу ми е тешко сега;(;(а пред тоа мене бившиот после толку време ми ѕвона на тел.баш прееска нели славевме ден на вљубените тоа нема врска ама може се налутил ама така да ми враќа не,јас не му ѕвонав на него туку тој на мене...Не мислам дека е за инат;(;(;(;(

20. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.487
    Ова погоре го напишав пред еден месец. Деновиве се договаравме да се видиме денес (т.е. веќе вчера), и јас не бев баш расположена, па сакав да одложам. Ама ми се јави и кога почнав јас да се туфкам, ми вика „ама Св. Валентин е денес...“. Незнам навистина зошто го кажа тоа така, но решив да се видиме. Си поминавме многу убаво, но се беше на пријателска основа. Како да дознаам дали има шанса за нешто повеќе од другарство без да излезе дека го притискам?