Ако ти се јавил да те викне на Валентајн, значи те викнал да се сакате. Да те викнел во сабота, ќе ти речел ама задушница е, па тогаш да си ја тупиме главата што сакал да ти каже.
Se gledam so decko koj ima premnogu promenlivo raspolozenie, na primer 3nedeli nemavme nikakov kontakt I mi pisa nenadejno. A zosto nemavme kontakt 3nedeli? Zasto koga se idese vo dobar pravec nego ednostavno go snema a jas ne sum devojka koja navaluvam, niti koga gledam kako nekoj me stava na ignor da se trudam za nesto poveke iako mi se sviga. I ete koga najmalku ocekuvav posle 3nedeli mi pisa. So mene pred drugarite negovi, pred site se ponasa premnogu blisko, me guska, mi pravi muabet, vo diskotekata na mojot rodenden celo vreme bese so mene, im pravi muabet na moite drugarki I bukvalno kako da sme par. Ova vecer go prasav cudno mi e posle tolku vreme, sto ti se slucuva, toj nisto ne mi odg i ja menese temata. Posle ova se vidovme use ednas I se ponasase normalno, I koga jas mu pisav prva posle se ova mi vraka onaka. Ete sega pomina 1nedela I go nema. Tipot si igra toplo-ladno so mene, jas ne znam sto da pravam. Ne znam dali saka jas da prezemam bilo sto ili ne saka da se gleda povek. Vo rok na ovie dva meseci postojano go ima pa go nema. Na momenti mi kazuva deka sum licnost koj bi mi posvetuval mn.vnimanie a utredenta se ponasa onaka. Na posledniot sostanok mi zborese kako treba sl.pat da me proseta u negovata okolina, na palacinka I takvi stvari. Da napomenam deka ne e tip so bi izleguval za zabava, zasto I onaka nisto ne se slucuva poveke od kratok baknez. Duri I nikade ne se obidel da me dopre ili onaka da se izlapa(izvinete na zborovite ama sakam podobro da go opisam) Naprotiv e decko na mesto,kuluturen e I fin, mnogu e spintan,odi I na rabota po cel den I mnogu e ogranicen so vremeto. Do sega sekogas toj bil incijator da se vidime iako I jas mu imam piseno prva, sega ne znam dali jas pak da mu pisam prva ili sepak ne?
@mila7 Пробај, дај уште една шанса. Пиши му прва и покани го на кафе. Ако повторно ти враќа онака, ладно, не му се ни замарај, па дури и после тоа да ти пише, биди си и ти онака искулирана. Втора опција е директноста, што мене највеќе ми се допаѓа. Нема романтика во истата, ама барем знаеш на што си Прашај го за што размислува и на каде оди ова, но секако без притискање, да не звучи нападно. Може тој сака да ја тера лабаво и тоа е океј, ама треба да ти каже, а не вака испаѓа да изгледа навистина топло-ладно играње и вртење во круг цело време.
@Summerlover fala ti za mislenjeto ) Jas uste toj den mu pisav nesto kao u smisla kade e, sto pravi, kako e. Na se ova vrati ama onaka kako nezainteresirano. Toj samo kako da odgovarase no muabetot nemase kaj da prodolzi zasto mi pisuvase kratko bez nesto samiot da se interesira za mene. I tolku. Ne sakam da mi pisi poveke, ne sakam da go vidam, tolku e promenliv, neodlucliv, zatvoren, I veke mi stanuva seedno. Samo krivo mi e togas koga go zaboraviv, se pojavi I mu dadov sansa, taa vecer me natera da poletam vo oblaci a potoa naednas povtorno se izgubi. Sega sto I da se sluci jas ke kuliram.
@mila7 Паметно Не му се замарај, нити нервирај. Си пробала, си дала шанса, тој нека си остане со неговата променливост и игра, ти нема што да си го трошиш времето на него
Зависи кои жени од прва и на невидено човек не се проценува и не можеш да го гледаш како на тебе ти одговара нели. Има жени сами си се претставуваат такви да не речам дека се за забава за една ноќ Додека има жени со лошо минато злато жени/девојки лош маж направил киднал.наркоман и ред со ред. Тие заслуѓуваат највеќе шанси,и мене да ме нанесе животот на таква особа со дете би имал врска и брак И не може некој да каже да и не додека не ја запознае особата каква е но народот е таков мајка со дете без сопруг е к... сите биле исти како не бреее, запознај се поубаво со особата па кажи каква е поздрав секое добро бај бај ова доле не важи за тебе Почнав да тролам, со моето мислење од расказот касни порасни или зоки поки камера рес,морав да кажам да помогнам,отидов во темната соба.
Lani esenta see slusav so eden 3-4 meseci 24/7. I bas bevme zblizeni.. no deka toj vo stranstvo jas ovde nemozeme da se vidime i koga si dojde zimata se vidovme kafe mafe sve ok no se vmesa negov drugar a ovoj sakal so mene nesto seriozno i nastanaa mnogu zbrki tie se ispokaraa i posle jas i deckovo se odalecivme. Potoa znam deka se gledase so edna dr devojka no toj ne priznavase velese deka mu e drugarka i cat pat pak mi pisuvase na mene. Letoto koga si dojde na odmor ovde pak mi zvonese da se vidime jas nesakav i pak bese uporen potoa izlegovme na kafe bas drugarski. Se osekja kako da bega od mene a pak saka nesto nemozam da go svatam i znam deka pak se gledase so taa devojka. Od togas navaka pak mi pisuva catpat a gledam deka i pak ima nesto so taa no znam i deka ne se podnesuvaat . A mene toj mi se svigja i toj go znae toa. Me imteresira zosto mi pisuva pak na mene ako znae deka jas go svigjam a toj demek nesaka i se gleda so druga?
i like this. znaci mn mrazwm takvi mazi breeejjjj se mislat. sma toj izgleda te drzi za ako drugata go otkaci ,da mu bidis plan b. napravi i ti isto. kolku sme budali zenite
Sakam mislenje od maska strana. Kolku vi e vazno devojkata kolku e zborlesta? Devojka koja mnogu mnogu zboruva I moze da pravi muabet so covekot kako otsekogas da go znae. Od drugata strana devojka koja e fina, moze da pravi muabet, no ne mnogu. Zacuva nesto za sebe I treba vreme da se opusti. Koja bi ja odbrale, a ete I dvete se ubavi na svoj nacin.
Можеби прашањево не е во соодветна тема, но ме интересира...колку брзо т.е за колку време може некое машко силно да се вљуби во една девојка за да ја заборави таа пред неа и колку отприлика би траела таквата заљубеност?