Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    16.896
    Дали вие машките додека сте во врска одите и по други или се фокусирате на таа женска со која што сте? Оти еден другар има женска и ми бара број од една другарка.

2. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973

сама си даде одговор, шо повеќе.....част и чест на исклучоци :bow: (highfive)

На elenaeli22, GirlLove, "Zoki" и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.980
    Ова со кафето ми е ЕДНА од широката палета на тактики за заведување женски.
    Дали вие женските додека сте во врска одите и по други или се фокусирате на тоа машко што сте? Оти ЈАС познавам другарка има дечко а бара друг.

На buba4e89, fallenangel, "Zoki" и 2 други им се допаѓа ова.
  4. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    396
    Има такви и машки и женски. Тип уфилман, мисли има женска и можи и секој друга да ја има.
    Ех од такви личности без јас и своја вредност да бега човек.

На sj *O*, crazylady, fallenangel и 5 други им се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    16.896
    Ме уби :D

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    хаха е ај сега :P:lol:

7. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Јас конкретно не сакам вакво брзање, посигурно ми е да си терам муабет па по некое време да падне кафе. Ама па никад не знаеш, баш пред еден месец ме викна еден на кафе после 2 дена пишување пошто испадна дека сме комшии излеговме тука у маалски кафиќ и најнормално се одвиваше муабетот, никакви намери никакви скокотливи прашања и муабети, и сега само од време на време пишуваме. Отиди на кафе така најубаво ке го оцениш. :)

На melnicanecot, Crna Dama, SunnyGirl2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Хахаа пази пази има и "загорени " жени...да не те силујеее некоја :D:D:D

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  9. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    787
    Барем од мое друштво не никогаш не го правиме ова.

На Dust и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    (y):rofl::rofl::rofl:(highfive)

На Crna Dama, elimkd, natemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Гејј

Гејј Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    98
    Геј член овде, ако се рачуна мојот совет, повелете :D

На Anna-marija. и elimkd им се допаѓа ова.
  12. kristi00

kristi00 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    имам неколку мисли и прашање што ми се вртат низ глава па до сега со другарки што сум се консултирала тие се во фазон на горди девојки, дрски итн. ме разбирате нели.Додека јас сум отворена и директна и немам гордост кога е во прашање љубов.Сега имам некои ограничувања во типот на "кој како заслужил, зависи од негово понашање спрема мене".... ако претера во однесување неможеш и ти да останеш добра, фина девојка се мењаш 365 степени...
    мене што ме интересира е : Дали вие машките би сакале девојка која не ја познавате да дојде и да ви каже дека ве свиѓа?
    Како би изреагирале од ваша гледна точка?Би ја мислеле ли за луда? Или можеби ги цените поише оние девојки што не ве забележуваат, па вие сакате малце да се помачите по нив?

13. HBO

HBO Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    31
    Првин би те прашал, што точно подразбираш под овој дел, девојќа која не ја познавате? Дали е тоа, седи машко во кафич, ти го гледаш за апсолутно првпат во твојот живот, и му приоѓаш, или е случај кај што работите во иста зграда, се гледате секој ден у лифт и на пауза, а не сте си кажале ниеден збор никогаш?

Како и да е, и во 2та случаја, реакцијата на машкото може да варира од - екстрем до + екстрем, се во зависност од тоа за каков тип на човек се работи, во каков момент од денот му припѓате, колку е расположен тој ден (момент) и ред други околности кои вие лично не постои можност да ги знаете со оглед на тоа дека не знаете ништо за него. Може да ве отера кај што не треба, а може и да ве викне да искочите или сл.

14. scorpijagirl

scorpijagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    39
    Дај нека кажи некое машко како треба да се однесува една жена и што е потребно во една врска?

15. kristi00

kristi00 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    Значи вака идеме заедно на приватни часови и нормално си ги знаеме имињата сме седеле и заедно но ми изгледа како затворен тип до сега со сите сум разменила два-три збора од таму само он како настрана со никој не збори.И јас размислував пред часот да му кажам ама на момент ме фаќа некоја трема иако иам преголема самодоверба, но еден дел од мене има страв баш од таа причина да не бидам испратена каде што не треба.

16. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.792
    Како гром од ведро небо „те сакам“... не оди искрено.
    Почни муабет. Флертувај, дај некој комплимент. Види дали е слободен или не... Покани го на кафе.
    Процени од реакцијата. Има интерес за тебе или нема. Во секој случај, не се кажува дека свиѓаш некого со зборови. Се кажува со дела, се кажува со говор на тело... итн.

17. kristi00

kristi00 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    Тоа докажување со дела кај мене во категорија спаѓа ,,со тек на време " , ,,кој кога и како заслужил за да му се придава толкаво значење" .Можеби поинаку ги гледаме работите.До сега никој не се солгласувал со мене на оваа тема па не очекувам ни ти да ме разбереш. А и немаме простор со него да се зближиме освен глупите осмооделенски постопаки ,,ги реши ли задачите?'' Зашто би го прашувала него кога гледа дека се знам и со други деца неможам да ги побарам од нив?Пак ке му биде очигледно да сфати само што за мене тоа победно одколку директно да се каже....Реално немам што да изгубам.

18. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Сечии совети се добредојдени.
    Се дружев со едно девојче и таа ме запозна со дечково за кој станува збор. Почнавме да играме друштвени игри во кафичот кај што работат двајцата. Потоа почнав да ги викам и дома. Така се зближив и со него. Од него барав совети и за велосипедот бидејки тој со тоа се занимава. Секогаш ми помагаше. Па почнавме да уплаќаме спортска заедно и нонстоп сме во контакт ради ливчињата. Во меѓувреме јас прекинав да се дружам со девојчето и поретко одам кај што работат. Но со него контактирам редовно. Сега имам приметено ми пишува и за др работи, кафиња, излегувања и сл. Ме вика кога е на работа да одам таму. Почна да ми лајкнува се, на речиси секое стори ми реплицира.
    Инаку, дечково не е лош и може да се каже дека би била со него.
    Но, како да се понашам? Дали да иницирам нешто или да почекам?
    Јас имам 21 год тој мислам 23.

19. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ме интересира машко мислење, затоа што сите мои другарки ми го кажаа нивното мислење дека тој ГЛУМИ и се ПРЕПРАВА. Се работи за моето бившо момче. Бевме заедно пред две години. Не бевме долго во врска околу два месеца. Јас направив една грешка тогаш, му пратив слики од мене. До сега такво нешто не сум праќала ниту сакам да праќам, но тој ме убеди ми велеше да му верувам. Откако раскинавме почна да ме уценува и цела година тоа траеше. Велеше дека ќе дојде дома да ги покаже на моите. Ми велеше дека ова го прави затоа што еднаш ме тераше да имаме односи и јас му кажав да најде некоја курва ако му е само за секс и тоа многу го повредило. Прати една слика на еден мој пријател и еден колега од факултет. Јас прифатив со него да се видам за да престане со тоа. Ме тераше да правиме глупости , што јас не сакав ама ги направив за да ги избрише сликите. Не прифатив само една работа да направам. Го немаше пола година и пак почна да ми ѕвони за да ја завршам и таа работа а ако не ја завршам ќе ми го уништел животот. Кога се видовме пак јас почнав да плачам, тој ме прегрна и тој почна да плаче ( не знам зошто...) и ми вети дека ќе избрише се. И од тогаш е сменет. Ме молеше да бидеме пак заедно, дури и ми прати слики од него како има секс со некоја, ако ме пак уценувал да ги објавам тие неговите, само да бидам со него. Јас го игнорирав и се одалечив полека од него. Пред некоја недела го сретнав и тој цело време се вртеше по мене кога се разминавме. Ми пиша пак порака, сега прифати и пријатели да бидеме само да излезам со него. Кај сум сакала таму ќе сме оделе. Кога го прашав зошто ми го направи сето тоа ми кажа дека не сум сакала да бидам интимна со него... Ама веќе е сменет и тоа не му е важно сака да има озбилна врска.

20. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Девојче ако сакаш да бидеш со умоболен тип слободно продолжи викаш те уценувал дрн,дрн извини вака што пишав но тој или е манијак или му фали даска во глава,се сменил МОЖЕБИ но кај е тоа што ти го направил го заборави ти тоа.
    А утре може и видео ќе сними недај боже бери памет.

На sj *O*, eliesaab, fallenangel и 10 други им се допаѓа ова.