Ми треба совет од машка страна, сериозен... Овој месек како ми тргна на „многу добро“. На почетокот бев со еден, па после со друг, сега никој. Поентата е дека од другар вчера слушнав се ширело муабет дека со многу во исто време сум била. Како да реагирам на ова, не негирам кога е така, но, зошто ми се мешаат во животот и се смеат на тоа?
Затоа што немаат за што да комуницираат друго, машки како машки ќе се фалат, ќе вадат муабети. Но ретко дека некој од нив ќе дојде да те праша дали е тоа вистина, немаат муда за тоа, а имаат муда да извадат муабети. Јас да сум на твое место, нема да негирам напротив ќе им го плеснам вистината во очи, да им спадне грутката во грло. Ти што сакаш ќе правиш твој живот и твое право, а тие што ти се смееле не ти се прави пријатели. Не сум машко ама еве женски совет од мене.
2-3 години е сосем ОК за мене па ако има разбирање и си одоговараат еден на друг може да биде и 4 или 5 години
Се гледате со еден тип по 3пат, и последниот пат си поминувате супер, муабет океј, све океј. Истата вечер ви дава лајк на инстаграм и почна да ме следи. И јас на ова вратив и почнав да го следам. После 1ден гледам престанал да ме следи, и земав и јас го избришав. На фб ми пишува истиот ден сакал да ме види.. Што му е филмот? Друга ситуација се запознавам со еден дечко, и се договараме за состанок. Дечково инсистираше да ми готви тој кај него дома, и се беше топ, вино, музика, муабет...и мн.страст. Дечково ми раскажа за него и за работи кои му значат ко да ме познава отсекогаш.За несекојдневни работи. Исто и јас. За рок од толку кратко време ме запозна и со брат му.После некое време почна преку шала да ми го кажува она што најмногу ме болеше. Сакаше да ми наредува и се лутеше страшно кога не можев да испаднам.Кога виде дека не трпам будали, му реков сакам да разговараме како се промени толку или се е глума. Ми рече само не сакам повише да те гледам. И толку. Што е со машкиве? Зошто не заврши периодот со вакви дејтови, зошто или си поминувам глупо или останувам повредена..
@beautu17 Тој со Инстаграмот, најверојатно во филм за повеќе следачи Шала на страна, што ти рече, сака да те види и толку или? Ти што направи? Како се одвиваше ситуацијата понатаму? Бидејќи трипати да се видите и сега сигурно не било до толку, само за да го заследиш на Инстаграм За втората ситуацијата, тоа многу страст значи дека паднал секс? И во истата вечер се скаравте или? Нема што да се разочаруваш, не знам колку си години, но едноставно, малку со резерва бирај со кој ќе отидеш на дејт или пак оди, но не прави веднаш работи поради кои после би се каела, едноставно порелаксирано и чекор по чекор Смени го начинот на кој ги наоѓаш избраниците, ако тоа е преку социјалните мрежи, значи во иднина, потруди се, да отидеш на дејт со некој што првично си го запознала во живо, на некој настан, преку друштво, а не на Фејсбук
@Summerlover inace imam 19godini, I se ova mi se slucuva vo Skopje, nekako rabotite se odvivaat prebrzo mozebi. Dodeka vo moeto malo gratce toa I ne e bas taka. I vistina e,ovie dvajca od soc.mrezi. No nisto porazlicno ne mi se slucuva so deckite koi ne se od soc.mrezi. Epa toj prviot rece sakal da se vidime pak, I mu rekov deka nemozam I deka sum doma. A uste ne bev vratena doma, no nema da se gledam poveke so takov detski mozok so se zamara za lajkovi. Za vtoriot slucaj, da, imavme odnosi, no toa se bese spontano, vo ovoj navistina mnogu se zatreskav. Ne se kaam za toa sto imavme, i toj e tip sto ne pravi takva podelba na teski i lesni. Se skaravme zasto toj prvicno mi se pretstavi kako fin i razbran decko, a posle pravese raboti koi znaese deka me nerviraat. I vikase jas sum takov, koj me trpi neka me trpi. Posle 3nedeli od naseto gledanje se razdelivme.
Избегнувај ситуации во кои те поведува "страста", по мое прерано е да имаш секс на трт пат гледање .Ај да сте се знаеле подолго ,пак не оправдувам ,ама оди некако,но овој го знаеш кратко ,ај што си му отишла во стан,па и секс? Мислам тука е целиот " проблем" зошто дечкото е неартикулиран,вероватно таа му била целта,добил сервирано на тацна се,па ќе глуми лудило..... Жалам,но дистанцирај се и во овој град однесувај се како што се однесуваш и во твојот град. Не значи дека ако не те познаваат тука , треба да правиш се што сакаш,тоа си е твое не се мешам,но сепак треба да поработиш на себе и да држиш ист принцип секаде и со секого.
@ilyan razmisluvav I svativ deka vo pogresni luge barav nesto nevozmozno. Sakav avanturi, a koga ke se razocarav se prasuvav zosto vaka. Znaev deka otpocetok nemoze nisto od toj ili onoj tip, no prodolzuvav I mislev cudo ke se sluci. No go zavrsuvam toj period, podobro ke gi prebiram lugeto pokraj mene.
Ова моето е навистина чудно како некој магија да фрли на мене.Имам 22 години и 2 години немам излезено со никој значи не ме интересира никој неможам едноставно да поднесам некој(од спротивниот пол) несакам ни да ми се пушта некој сите ми се добивни дури и тие што ми биле порано убај,симпатии.Ми се доаѓаше еден многу блиски бевме и оп наеднаш се залепи една незнам дали се другари или има нешто ама не ме интересираше едно време и сега пак ме интересира и незнам како да ја тргнам оваа глупавата,а и плус незнам дали ми се допаѓа или само мие онака интересен.Дечки стварно кажете како да постапам што да направам да се променам оти вака ке се затрескам во некојј и ке тажам по него 100 години како со сите што правам,останва во мене само надеж и ништо повеќе.Дури и помислувам да одам на бајачка да ми кажат дали ми имаат направено магија хахаха ои еднаш така ми рекоја дека оваа глупачката ми направила нешто...
Машки, женски било какви помагајте. Имам 20 години и веќе три години во љубовта ништо ме функционира и се повеќе и повеќе се разочарувам. Сите што ке ги запознаам или нејќат сериозно или им фали нешто друго буквално јас веќе немам додворувачи можеби не сум убавица но не сум лоша луѓе свесна сум за себе, погрди и поглупави од мене водат преубави типови се чувствувам како да сум проколната а излегувам имам другарки одам на факултет и никако да запознаам нормален дечко сите ме повредуваат и сите се некои женкаришта не знам со што привлекувам такви а многу сум чувствителна и на крај секогаш останувам сама повредена и расплакана. Што да сменам? Што да правам? Ви се молам толку сум очајна и разочарана повеќе не верувам во љубов реалноста ме удира по глава цело време спремна сум се да променам
Млада си, не ти е потребна толкава патетика. Не знам зошто воопшто рамислуваш за озбилна врска на 20? Гледај да имаш забава, не ги земај за озбилно момците, кои гледаш дека не им е до озбилно. Впрочем, ако форсираш на 20 да имаш озбилна врска или ќе бидеш повредена, или ќе жалиш поради тоа. И најчесто, ова генерално зборувам. Машките го чуствуваат очајот кај девојка и затоа или не приоѓаат, или брзо се повекуваат. Учи, забавувај се и дружи се, сигурно ќе запознаеш доста интересни личности. Тие што се во врска, некогаш им е досадно и незнаат што со себе. Гледај го тоа што си сингл како предност. И гледај да го искористиш летово до максимум.
Љуѓе и јас не знам што се дешава..и мене сите што ми се пуштаат не ме привлекуваат ниту малку...а тие што ми де допаѓаат никаде ги нема