Совети од МАШКА страна за сите девојки

Discussion in 'Сингл' started by TheBunny, Sep 17, 2010.

1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

затоа што еднаш си го одбила и сега сака тој да те повреди тебе. Можеби се чувствувал повреден во тој момент кога си кажала „не“. Сигурно сте тинејџери па вакво однесување е нормално на тие години.

Gosh, littleflower and Petar80 like this.
  2. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Сака да те направи љубоморна,сака да видиш како е кога некој те сака а ти ќе му го скршиш срцето.Такви сме повеќето машки,било тинејџери или постари.(Инает магерешки:rofl:)
    Ако го сакаш биди баш Упорна Девојка додека не е доцна и не се одкажувај тој сеуште те сака ама инаетот не му дава да ти признае.
    Среќно;):D

lav4ence.e.e and littleflower like this.
  3. Starlover

Starlover Активен член

Со тек на време ќе дојде кај тебе, до некаде ти дал знаци дека всушност ти му се свиѓаш.

littleflower likes this.
  4. Joi

Joi Популарен член

Знaе декa сaкaш сo негo и сaкa дa те пoвреди бидејќи пред две гoдини ти не си гo сaкaлa. Мoжнo е дa те свиѓa уште, a мoжнo е и девoјчетo дa гo свиѓa aмa ги кoристи спoредбиве зa дa те пoвреди.
    Види, ти не си ништo винoвнa штo не си сaкaлa дa бидеш сo негo тoгaш и не си oбврзaнa дa бидеш сo мaшкo сaмo бидејќи тoa те сaкa. Oвa негoвo oднесувaње е мнoгу незрелo oд негoвa стрaнa и вooпштo не е другaрски.

lav4ence.e.e, Gosh and littleflower like this.
  5. littleflower

littleflower Популарен член

Не сме тинејџери, јас сум 30, а тој 25. Тоа е „смешниот“ момент :D(facepalm)
    Едит: Не му кажав директно „не“, но едно година дена одбегнував да се видиме. Будала!...

И јас тогаш кога тој сакаше МНОГУ сакав да бидам со него, но имав лични здравствени проблеми со кои незнаев како да се справам, а и бев излеена од една хаотична врска, немав појма каде сум. Не бев подготвена. Направив грешка што не му кажав зошто ја одложувам средбата со него. Не бев мала, ама очиледно бев глупава...

Last edited by a moderator: Jul 21, 2017
    biGirl and Starlover like this.
  6. Mili94

Mili94 Нов член

Zdravo na site.. se izvinuvam sto pisam na latinica nemam mk poddrshka na mob :/
    Znaci, mi trebaat mislenja..
    Rabotam so dete sto od sekogas sum go gledala kako mnogu blizok drugar .. vo periodot koga pocna da raboti bese vo vrska no posle odreden period raskinaa..kako i da e so tek na vreme nie poleka poleka se zblizivme.. postojano pisime na facebook (bez razlika dali e nesto za zafrkavanje ili e nesto seriozno) na rabota stalno se zafrkavame se smeeme.. nikogas ne bi pomislila za nisto poveke od drugar se dodeka poveke kolegi sto rabotime zaedno mi spomnaa deka mislele deka
    1.sme decko i devojka
    2.kolku dobro se zlozvime i kako mnogu se razbirame megusebno
    3.kako super bi funkciunirale kako par
    4. Kako toj so site bi se iznerviral samo ne so mene
    5.kako toj zborvel so mene na poinakov nacin
    6.kako otvoreno i iskreno zboruva so mene za privatni raboti

Bez razlika..i dvajcata ispagat da imame isti den sloboden od na rabota i se dogovorivme da ojme na trcanje/vezbanje zaedno.. (na nikoj prethodno ne go imat prasano za to i pokraj to sho znae deka i drugi luge trcaat/vezbaat)

E sega..nikogas mozda ne bi pomislila za nesto se dodeka drugi ne pocnaa da mi zboruvaat za nasiot odnos i jas pocnav da primetvam poveke raboti..

No sto ne mi e jasno e toa sto toj i negovata bivsha raskinaa pred 8 meseci..kako i da e zaradi odredeni pricini (partner visa) mora uste da se kazuvaat kako 'par' .. na nekolku pati mi ima kazano iskreno sto e deseno zosto raskinale au bau kako mnogu se raspravaat so nea i odtanati raboti..
    Rabotata e sto mislam deka pocvam da cuvstvuvam nesto pojke odkolku drugar no ne sum sigurna vo negovite nameri..

Prvo zosto jas sum edinstvena sto e postojano vo kontakt od site od na rabota..zosto jas sum edinstvena sto ja gleda vo slobodne vreme, zosto mene mi gi kazuva problemite so bivshata.. dali me gleda kako najdobra/bliska drugarka ili kako nesto poveke?

P.s. i dvajcata sme na dogovor so istata kompanija za 2 godini..

Ve molam za mislenje oti jas ne znam sto da mislam poveke

Fala odnapred! :)

7. Starlover

Starlover Активен член

Ако сум ја во оваа ситуација ќе му се приближам на некој начин и ќе дознаам дали сака нешто со мене или само ме гледа како другарка. Можеш да му почнеш тема дали сака да биде во нова врска, дали е спремен на тоа и слично. Ако мислеш дека чувствуваш нешто кон него кажи му подобро, нека биде тоа што треба. :)

Mili94 and Tamatam like this.
  8. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се извинувам. Навистина делува многу несериозно и детски целава ситуација. Во секој случај, батали го некое време. Не покажувај емоции. Можеби му се свиѓа стварно другата, а споредбите се на база на тоа што му се свиѓаат девојки "како тебе".

9. Mili94

Mili94 Нов член

N

Mislam deka i nemam bas hrabrost za toa..zaradi toa sto treba da rabotime uste 2 godini najmalku zaedno i mozebi ne bi bila bas prijatna atmosfera na rabotno mesto..

Ohh ne znam shto da mislam, ne mozam da razberam!

10. Starlover

Starlover Активен член

А како ќе ги издржиш тие 2 години секој ден да те мачи истото прашање?

theowndemon, Аце989 and sj *O* like this.
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Како да го прашам дали има девојка/симпатија? Во муабет

12. Someday

Someday Популарен член

Уз муабет како си што има ново бла бла.. "љубовта како?" :)

biGirl, elimkd and Petar80 like this.
  13. natemila

natemila Популарен член

Хаха дирекно....имаш девојка :D

14. Petar80

Petar80 Форумски идол

да зошто да не што толку е лошо.

elimkd, VictoriaSan and "Zoki" like this.
  15. ladyySi

ladyySi Истакнат член

другарка ми пишува на инстаграм со едно дете, се видоја пред некој ден... се со ред, излегоја, страмежлив бил во живо многу не е како во пораки што се силел АМА ми боде очи што на нејзиното "Мило ми е што те видов, си легнувам сега, добра ноќ" (втор пат се видоја ) тој и врати само "Добра ноќ"

Што би требало да значи ова ?

Petar80 likes this.
  16. Petar80

Petar80 Форумски идол

Дека и посакал добра ноќ

17. ladyySi

ladyySi Истакнат член

муабетот е за "Мило ми е што те видов " од другарка ми и неговата НЕ реакција на тоа...
    Неа и е срав да не ја маткара само, бидејќи до сега ни број не и има побарано а веќе 2месеци кај што пишат...

Petar80 likes this.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

Ne ja lazi :) kazi I otvoreno, toa znaci ne e zainteresirano deteto, neka ne se laze sama sebe.

Petar80, ladyySi and natemila like this.
  19. natemila

natemila Популарен член

Нека олади малце другаркати....за промена следен пат кога ќе пишуваат она само нека му пише добра ноќ...

Petar80 and Outlook like this.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Па може би човекот не е толку емотивно допирлив за тоа што и било мило. А за број учтив е не бара на втор состанок број