затоа што еднаш си го одбила и сега сака тој да те повреди тебе. Можеби се чувствувал повреден во тој момент кога си кажала „не“. Сигурно сте тинејџери па вакво однесување е нормално на тие години.
Сака да те направи љубоморна,сака да видиш како е кога некој те сака а ти ќе му го скршиш срцето.Такви сме повеќето машки,било тинејџери или постари.(Инает магерешки) Ако го сакаш биди баш Упорна Девојка додека не е доцна и не се одкажувај тој сеуште те сака ама инаетот не му дава да ти признае. Среќно
Знaе декa сaкaш сo негo и сaкa дa те пoвреди бидејќи пред две гoдини ти не си гo сaкaлa. Мoжнo е дa те свиѓa уште, a мoжнo е и девoјчетo дa гo свиѓa aмa ги кoристи спoредбиве зa дa те пoвреди. Види, ти не си ништo винoвнa штo не си сaкaлa дa бидеш сo негo тoгaш и не си oбврзaнa дa бидеш сo мaшкo сaмo бидејќи тoa те сaкa. Oвa негoвo oднесувaње е мнoгу незрелo oд негoвa стрaнa и вooпштo не е другaрски.
Не сме тинејџери, јас сум 30, а тој 25. Тоа е „смешниот“ момент Едит: Не му кажав директно „не“, но едно година дена одбегнував да се видиме. Будала!... И јас тогаш кога тој сакаше МНОГУ сакав да бидам со него, но имав лични здравствени проблеми со кои незнаев како да се справам, а и бев излеена од една хаотична врска, немав појма каде сум. Не бев подготвена. Направив грешка што не му кажав зошто ја одложувам средбата со него. Не бев мала, ама очиледно бев глупава...
Zdravo na site.. se izvinuvam sto pisam na latinica nemam mk poddrshka na mob :/ Znaci, mi trebaat mislenja.. Rabotam so dete sto od sekogas sum go gledala kako mnogu blizok drugar .. vo periodot koga pocna da raboti bese vo vrska no posle odreden period raskinaa..kako i da e so tek na vreme nie poleka poleka se zblizivme.. postojano pisime na facebook (bez razlika dali e nesto za zafrkavanje ili e nesto seriozno) na rabota stalno se zafrkavame se smeeme.. nikogas ne bi pomislila za nisto poveke od drugar se dodeka poveke kolegi sto rabotime zaedno mi spomnaa deka mislele deka 1.sme decko i devojka 2.kolku dobro se zlozvime i kako mnogu se razbirame megusebno 3.kako super bi funkciunirale kako par 4. Kako toj so site bi se iznerviral samo ne so mene 5.kako toj zborvel so mene na poinakov nacin 6.kako otvoreno i iskreno zboruva so mene za privatni raboti Bez razlika..i dvajcata ispagat da imame isti den sloboden od na rabota i se dogovorivme da ojme na trcanje/vezbanje zaedno.. (na nikoj prethodno ne go imat prasano za to i pokraj to sho znae deka i drugi luge trcaat/vezbaat) E sega..nikogas mozda ne bi pomislila za nesto se dodeka drugi ne pocnaa da mi zboruvaat za nasiot odnos i jas pocnav da primetvam poveke raboti.. No sto ne mi e jasno e toa sto toj i negovata bivsha raskinaa pred 8 meseci..kako i da e zaradi odredeni pricini (partner visa) mora uste da se kazuvaat kako 'par' .. na nekolku pati mi ima kazano iskreno sto e deseno zosto raskinale au bau kako mnogu se raspravaat so nea i odtanati raboti.. Rabotata e sto mislam deka pocvam da cuvstvuvam nesto pojke odkolku drugar no ne sum sigurna vo negovite nameri.. Prvo zosto jas sum edinstvena sto e postojano vo kontakt od site od na rabota..zosto jas sum edinstvena sto ja gleda vo slobodne vreme, zosto mene mi gi kazuva problemite so bivshata.. dali me gleda kako najdobra/bliska drugarka ili kako nesto poveke? P.s. i dvajcata sme na dogovor so istata kompanija za 2 godini.. Ve molam za mislenje oti jas ne znam sto da mislam poveke Fala odnapred!
Ако сум ја во оваа ситуација ќе му се приближам на некој начин и ќе дознаам дали сака нешто со мене или само ме гледа како другарка. Можеш да му почнеш тема дали сака да биде во нова врска, дали е спремен на тоа и слично. Ако мислеш дека чувствуваш нешто кон него кажи му подобро, нека биде тоа што треба.
Се извинувам. Навистина делува многу несериозно и детски целава ситуација. Во секој случај, батали го некое време. Не покажувај емоции. Можеби му се свиѓа стварно другата, а споредбите се на база на тоа што му се свиѓаат девојки "како тебе".
N Mislam deka i nemam bas hrabrost za toa..zaradi toa sto treba da rabotime uste 2 godini najmalku zaedno i mozebi ne bi bila bas prijatna atmosfera na rabotno mesto.. Ohh ne znam shto da mislam, ne mozam da razberam!
другарка ми пишува на инстаграм со едно дете, се видоја пред некој ден... се со ред, излегоја, страмежлив бил во живо многу не е како во пораки што се силел АМА ми боде очи што на нејзиното "Мило ми е што те видов, си легнувам сега, добра ноќ" (втор пат се видоја ) тој и врати само "Добра ноќ" Што би требало да значи ова ?
муабетот е за "Мило ми е што те видов " од другарка ми и неговата НЕ реакција на тоа... Неа и е срав да не ја маткара само, бидејќи до сега ни број не и има побарано а веќе 2месеци кај што пишат...
Нека олади малце другаркати....за промена следен пат кога ќе пишуваат она само нека му пише добра ноќ...
Па може би човекот не е толку емотивно допирлив за тоа што и било мило. А за број учтив е не бара на втор состанок број