Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Ова беше убиство :D :D :D

2. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Па и јас сама се осетив дека сум нападна во последно време сакам да го контролирам на некој начин порано така никогаш не размислував сега не знам штоми стана :(

3. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Тогаш направи промена и пробај да бидеш поопуштена. Ако го гушиш со 24/7 јавувања и прашања ќе направиш да те избегнува 24/7.

На Someday му/ѝ се допаѓа ова.
  4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Абе ајдее жити сее.....или го здоболело што така фино го одјебала со ладно ОК (hollest)

5. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    вака момци ве молам за помош веќе не знам ни што да правам.... значи раскинавме со дечко ми после врска од 9 месеци значи типот многу ме сакаше и јас него дури онака буквално затрескан беше во мене и ми раскина со изговор дека веќе не ме сака иако бевме на пауза нешто помалце од недела ... и сите викаат нешто му се случува на него не може туку така да те отсака... он ме молеше да бидеме во контакт после раскинување и сега сакам да му се тргнам од животот 20 дена отприлика и да му се појавам и да пробам одново... не знам веќе се ми е измешано кажете ми како да го вратам

6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Мислиш тоа е работата?

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Ти за тие 20 дена ќе го заборавиш. А чувства можат да исчезнат и преку ноќ. Не ти треба таков.

На Someday му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    16.909
    Дали вие машките го сметате за понижување или 'лесна' девојка, ако самата таа по познавање од месец, два, ви признае дека има чувства кон вас?
    Ми се допаѓа еден другар, се дружиме месец и повеќе... Не знам дали би требало да му кажам дирек в очи, настрана од сите дека имам чувствата за него . Инаку давам индиректни знаци.

На ELIDavor му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    :^)
    Женски, вклучително и ти @GirlLove преполни сте со страв што ќе мислат машките, а во суштина ние не се замараме многу. Не оверанализираме во најголем дел од случаите. Значи преемотивни суштественца сте. :D Зашто да биде понижување и да бидеш сметана за лесна? Не си му дала на прво запознавање па да се плашиш дали ќе те смета за лесна. ;)

Се дружите, имате коректен однос, нормално ќе се јават емоции кај едната страна и сега ред е таа страна да си ги искаже емоциите. Кажи какви индиректни знаци даваш да видам дали се лесни за препознавање. Не му кажувај дирек в очи, покажи му. ;) Гушка, кисче итн. :) Доближи му се толку блиско што :* ќе биде неизбежен.

Инаку во склоп на прашањево да завземам екстра став: Дилеми и стравови нема толку кај 30+ годишните девојки т.е. жени. Посигурни се, посамоуверени и не се плашат да го направат првиот чекор или апла знаци да ти дадат дека им се свиѓаш. Не само што не се осудени, туку и екстра прифатени. Не е ни чудно што најдобриот секс е со 30+ год. жени и милфици. Добро и љубов да не бидам погрешно сфатен. :D

Го кажувам ова за да направам поента на поента: Самодовербата пали (y), стравот е turn off. (n) Што, како ќе биде, дали ќе те одбие, прифати итн. абе има безброј сценарија. Just do it. Страв од одбивање е илузорен страв. It's a 1000 "no" and 1 "yes" my friend, that's what they say. :D

Емоции се да се покажат, не кажат. Имаш поддршка од мене да му (по)кажеш на другар ти дека ти се допаѓа.

Не делувај додека се` ти е измешано. Чекај, смири се, па види како е најдобро. Најлошо е кога се носат одлуки со вжештена глава или под емоции. Треба некогаш чисто рационална одлука. Точно, не може тек така да те отсака, обично тоа е процес кој трае, па сега види дали стварно те отсакал или му текнало еден ден не те сака и ај сега ќе ти раскине. Не пробувај ништо. Он ти раскинал, ако те сака, нека те врати назад. И да ти објасни зошто ти раскинал. Отсакување тек така е неприфатлив изговор. Ask for more што би рекле од Пепси. ;)

На boo3, +++, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  10. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Да 100 %

На Mr.Awesome му/ѝ се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    nema tuka sto da mislis.pa i mene eden bivsi so koj odevme edna godina mi pisuva na fb.raskinavme pred 10 god,izgubivme sekakov kontakt se prebolevme patistata ni se razdelile ama ne sme se isklale nitu sme se utepale za da ne se vidime.sega sum mazena so dete pa si pisuvame ponekogas,tepame vreme,se toa ide preku fb itu sme se videle nitu sme se dogovorile da izlezeme.

На Justicija и +++ им се допаѓа ова.
  12. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.069
    Ocigledno ne go citas mnogu dobro maskata glava ili pa mlada si uste. Ako se prepustas odmah na eden masko znaes sto znaci toa lesna si mnogu.

13. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Хаха не сум млада. И многу добро ја читам машката глава. Дечкото му е повредено егото затоа што му вратила само ОК, и од инат ја блокирал. А за тоа дека ако се препуштиш одма на маж што знае да го цени моментот не си лесна жена...тоа може да го каже само детиште кое не е дораснато. Сексот од прв или шеснаести пат не е мерило за лесна жена.

На Alisa22, Згодната, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. diskreten32

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.069
    Se izvinuvam i se povlekuvam zs ne sakam da mavlagam vo polemiki u slucajot na devojkata neka se rasprasa podobro ke doznae deka ima devojka toj decko.

Se nadevam gresam i toa najdlaboko ke se izvinam pred site javno ako gresam ke otvoram specijalna tema i ke se izvinam . Daj boze da sum greska sepak ne bi mozelo nikoj da znae dali e tocno toa sto ja zboram.

Последна измена од модератор: 13 август 2017
    На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Девојка нема , освен ако си има некоја по потреба , некоја женска официјално нема

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. diskreten32

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.069
    Ok se izvinuvam moze e nesto drugo vo prasanje moja greska ama po odnesuvanjeto toa mi zalici na toa . Sepak IZVINI . Zanemari go moeto mislenje

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Ништо страшно друже :)

18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Во право беше пријателее

На biGirl и carangigia им се допаѓа ова.
  19. diskreten32

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.069
    Значи сепак дечкото имал девојка . Колку и да ги знаете машките сепак ја сум машко и знам како размислуват мажите и мило ми е да не си паднал на негова провокација .

На fallenangel, mira.mira, Justicija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    фала богу дека е во право одма се знаеше ја сеа тек касно читам ама одма сфатив дека е така.
    денешниве машки се сите такви ѓубриња одвратни