Па бабо, ме интересираше, шо има лошо во тоа? Младиот сме, сакаме да се информираме зошто бљак? Не поставив којзнае што... Божее
Има еден што ми се допаѓа,мислам дека и јас него само многу се срами...Овие денови нонстоп бевме заедно во друштво,тој идеше до мене,муабет ми правеше,ова она,али ми нема пишено уште Таков тип е,не пишува на женски,едноставно се срамува и кога е до мене нонстоп црвен станува јас по тоа гледам дека и тој ме мисли ама не можам јас првиот чекор да го направам па тој е машкоБашка и 23 години има не е мал...Ама ако го чекам ќе го дочекам,па ако му пишам јас прва дали ќе биде глупо?
Е што има веза ете ако ти му пишаш прва, сеуште сте со тоа дека машките треба да го имаат првиот чекор, ви се молам, 21 век сме , а и како што напомена самата ако типот е срамежлив и не пишува како мислиш дека ќе се пресрами ако не го охрабриш, ако си избрала со таков тип да си ќе треба почесто и за повеќе работи да го правиш првиот чекор
Не. Баш додека те читав и пред да стигнам до крај каде што прашуваш дали ќе биде глупо ми светна тоа. А мене интуицијата никогаш не ме лаже. Иди му не знае! Пушти му се ама диво, понекогаш сакаме да трчаме ама немаме добри услови, пример кеј или добра сала и одбиваме да трчаме. Така и момаков, сака авантура, ама се плаши да се соочи со тие ред работи, де романтики, де пуштања. Скрши го мразот иди му прва, твој ќе биде па пиши после
Пиши му, договорете состанок па залапи го на истиот. Оди и земи го тоа што ти припаѓа бидејќи друга ќе ти го земе.
Јас велам ти да му укажеш индиректно дека ти се допаѓа па сега тој ако сфати ќе ти предложи нешто, ако не тогаш терај. Од кај знаеш, можеби те гледа само како пријател. Што е сигурно, сигурно е.
и после, чао пријатно, големи се шансите да те батали (ако е таков тип, кај сите е различно) ама ако сакаш да искористиш прилика, искористи ја
Можда има веќе вакво прашање ама ај да не барам сеа 500 страни. Абе стварно не ми е јасно, кога ќе гледате некоја девојка и ви се свиѓа, зошто бе не и приоѓате? Или полесно ви е да се распрашате па да ја најдете на фб па да и пишете? Стварно ме интересира
Како гледате вие машките на ситуацијава слична како на другарка ми. Се познава со едно момче краток период, но неа не и се допаѓа па бара начин да го откачи културно. Тој и имаше пуштено порака а таа не врати мислеќи дека ќе се откажи и ќе му даде до знание дека не и се допаѓа. Но типот не се откажа прати уште 10 пораки по сите можни социјални мрежи а таа не е ни онлајн. Како вие гледате на ова? Толку е затрескан? Јас мислам дека уште не е созреан, па од што е упорен испаѓа досаден.
Не е да го осудиш. Не е маж тој што не бил на тоа место Заљубеноста и желбата за некого, копнежот прави да не бидеш ти, како нешто друго преку тебе да ги прави нештата. Ти не си ни свесен што правиш. Свесен си дека пишуваш и дека потиш, но едноставно не осеќаш грижа или срам. Нештата се случуваат и тоа е неопходно во тој момент.
Точно, се согласувам. Ама мене малку ми е чудно затоа што многу кратко се знаат, скоро ништо незнае за неа а толку е упорен.
Нема врска тоа. Се дешава. Импулси се тоа. Фантазии... „де ќе ми биде вака со неа, де ќе одиме таму, ќе гледаме филм заедно, ќе и ја галам косата, прекрасна е“ и додај им на тие мисли малку сексуални импулси и ете ти затрескан дечко уште на првата средба А зошто? Едноставно, животот му го приредува тоа да научи нешто. Самоконтрола можеби
Јас мислам дека другарка ти прави голема грешка, а оваа грешка ја прават скоро сите девојки. Дел од девојките додуша го прават тоа зошто сакаат да си креваат акции а дел го прават зошто едноставно не сакаат да повредат некој кој не заслужил. Во оваа ситуација најубаво е да се каже вистината, колку и да е таа болна. Јас така би постапил и кога зборувам за мене на пример јас повеќе ценам луѓе кои имаат храброст да те погледнат во очи и да ти ја кажат вистината. Ќе го боли тоа не викам не, но ќе добие конечен одговор и кога-тогаш истиот тој ќе се помири со тоа и ќе се врати во реалноста. А може истиот тој и да ти понуди пријателство.