Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    После тоа воопшто не се видовте? :D Можеби не очекувал, но не значи и дека не сакал.

2. Pamela Daisy

Pamela Daisy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    220
    Без разлика и да се збунил, нема врска...Туку секој кога знае дека е на цена, си ги крева акциите - пример со купот Реал -Манчестер....на цена бевме и се кренавме хахахаха .Шала на страна , ама факт е дека кога знаеш дека некој е заинтересиран, автоматски си додавш на цена , на вредност ...недостапна и слично.

На ELIDavor му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pamela Daisy

Pamela Daisy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    220
    После тоа се сретнавме во автобус неколку пати, некогаш кажуваше Здраво, некогаш не , и не сум го видела многу одамна.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.590
    Допаѓања:
    5.937
    Со бивши колега си пишуваме постојано. И вчера мо вели те сонуваав се беше толку реално и ти ми се фрли в прегратки не сакав да те пуштам но те повика шефот од раб .
    Жал ми било што се разбудил.

Има нешто в ова?

5. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Мора на секоја дешавка што ви се случила да пишете за совет? Толку ли сакате/барате за совет на дешавки што вие со само муабет и логика ви треба за не ја тупите темава со смешни барање за мислење.

Темава е полна со смешни и недоврзани постови за совети.Во ред е, кога некој е неискусен да побара совет, али и без совет може да се решат скоро 99% од вашите љубовни проблеми и незнам што.

Никој неможе да ви помогне, освен вие самите. Зарем во 21 век. сеуште чекате машкото да направи прв чекор? Вие што сте кралица, па ајде да не се обрукате? Па тој бил машко тоа му е работа.Зарем? А што мислите вие, зошто он да се брука пред вас?

Еј види, мрдна со прстот накај мене, зошто го прави тоа, што значи тоа?

Не ми пишал, а се запознавме пред 10секунди, зошто не ми пишува? да не има друга?

Итн итн......

Женски, ако меркате некој на фб, иг, пратете фриенд регуест.Не чекајте дрвата да почнат да цутат, ќе овенат додека вие нешто реагирате.
    Ако некој ве погледне вратете со иста мера, никој не јаде со поглед.
    Ако некој ве допре на рака или рамо или половина, и немора да го тупите темата дали има нешто тука. Вратете и вие, нема да се стопите.

Ако имате бивши, и сега сака да се видите и незнам што друго. Немојте, вие сте завршена книга.
    Не можете да се одлучите меѓу двајца, идете кон тој што е не е толку убав, али ти дава внимание како што треба. Тој другиот, нема ни 2 недели да идете.

Келнерот ве гледа, следен пат, крени рака нека дојде, и прашатеј го општи муабети за него, колку време работи тука, каде студира, итн итн, дали користи иг, и ако сакате да ве следни, и успат нарачајте нешто, пред да изгубите месеци да дознаете кој е, како е, дали е....

На ivimis, Trxmx, Romancer и 10 други им се допаѓа ова.
  6. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Како прво тоа е и смислата на оваа тема и на овој форум. Ако ти е патетична темата никој не те кара со сила да ја читаш. Како второ не е се така едноставно како што ти мислиш. Секоја ситуација е различна и различен совет е добредојден. На некој сопствените проблеми му изгледаат нерешливо и затоа бара совет, да знае како да постапи. "Тупите" ??? Дали сериозно го употреби овој збор за луѓе што бараат совети?? Ако те "тупат" не ја отварај темата.

На Alisa22, IM.TMKQ, Pamela Daisy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Утре ти речи му јас те сонував вчера, па ќе излезе нешто сигурно. :D

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Јас сум апсолутно за тоа девојките да бидат храбри и да направат прв чекор. Ама вака како машко, кажи искрено, што е првото што ќе го помислиш во таква ситуација.
    “Дека е лесна и сама се нуди на послужавник?“
    Оти во 98.9% од случаите, тоа е она што си го помислуваат.
    Да не го спомнувам фалењето пред другари, тоа е друга категорија.

Мислењето ти е океј, ама во мкд тешко возможно. Дааалеку е Америка. :D

На ivimis, Kitty23, parksey и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Love165

Love165 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Вака се гледаме со бившиот пак ама подолго време али не сме она у врска..Како да го привлечам да се заљуби пак у мене..? Сакам да му недостигам да биде се како порано и да се фатиме пак..Но незнам како помошшш

10. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Кажи му да ти помага со домашните од школо и ако прифати, после 9-10 изработени домашни или семинарски, ќе се заљуби у тебе ;)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Love165

Love165 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    работи има 21 година а ја 18...Друг совет

12. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Момци дали кога раскажувате на вашите девојки за вашите бивши сте искрени?
    И дали некогаш намерно ги правите љубоморни?

13. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    Koга и раскажував на Елена за моите бивши девојки (по нејзино барање) секогаш бев искрен према нејзе.
    Никогаш не сум ја правел љубоморен ни намерно ни ненамерно.
    А и нема потреба !

14. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Можеби не требаше да го прашувам.Намерно го прашав за да видам дали ќе се испушти дека му било убаво со нејзе и дали би се отркил ако уште ја сака

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Pisuvavme postojano cela nedela, pojasno da kazam se nadopolnuvavme vo sekoja recenica, I se super, sega koga si doagjam vo nasiot grad, I sme dogovoreni za dejt za 1den, luge edvaj vraka deckoto. Se gasi sred razgovor, vraka posle 5saati so objasnuvanje nekoe I edvaj se dog. za dejt. Jas sfakam, moze premnogu pisevme no toa se bese samo od sebe, a poveke bese zafrknacija, nisto podlaboko. A jas posle tolku vreme se ponasam bas vaka, do sega ke go otkacev, zasto ova previse me odbiva. Sega jas da se distanciram, pa ako pise za dejt okej ako ne nisto. Sovet?

16. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Веројатно си пишува со други. И нив им ги врти истите разговори, сега со тебе можеби ги исцрпил сите теми. А тоа што не одговара веднаш, те тестира, да види како ќе реагираш и дали ќе бидеш директна.
    Мој совет, не му пишувај повеќе. Ако тој ти пише, враќај му и ти по пет часа. Играј ја неговата игра. Макар што, мислам дека не вреди. Сум била во ваква ситуација и на крај го избришав дечкото. :D
    Нема ништо полошо од некој несигурен во себе, па уште и ќе игра топло-ладно. Глупаво е ама ти си знаеш. ;)

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    @Aquamarine93 ne nema sansi da mu pisam deneska prva, nikako.
    Posledniot muabet bese koga rece mu odgovara za utre(t.e za denes) I ja isto mu pisav epa dobro, utre I jas sum slob.
    I samo mi dal seen, I ako pisi denes do kaj 5-6okejj ako ne nisto.
    Me iritira toa so 5dena mi pisese bez prestan, sega nikade go nema. Ama bas mi e gajle. Fala ti za mislenjeto :))

На Aquamarine93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    8.361
    Прво јас мислам дека дечкото е нестабилен и несигурен. Ако сте се договориле треба да си стои на зборот, а не да го снемува со разни изговори. Или пак едноставно не е доволно заинтересиран за тебе, а ми падна на памет и дека можеби во живо и се срами ама од волку малку пишано од твоја страна не можам да заклучам дали е до тоа.
    На твое место би била искрена и диркетна и следен пат кога ќе ми пише и се отвори пак тема за состанок би му рекла искрено дека идиотски е да се договара, а сепак да избегнува.

19. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Реално, има многу промашени абортуси (морав сеа вака да пишам оти па и нема некој друг посоодветен термин). Статијава ја имав прочитано уште одамна, ама некако си доаѓа во контекст. Има машки кретени кои си играат со девојки, посебно некоја која што е над нивна лига, а им обрне некакво внимание.
    Доказ за тоа е линков кој следува: https://www.thesun.co.uk/living/146...herself-out-and-live-tweeted-the-whole-thing/
    Заклучок би бил ваљда дека не треба на секој да му се обрнува внимание. Или пред да решиш воопшто да правиш планови за дејт, проучи го психолошки каков е ликот.

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.541
    Допаѓања:
    43.793
    Добро, ај чим нејќете да ми помогнете како да си фатам дечко, дај барем кажете како да се омажам.

Не можам веќе сметкиве сама да ги плаќам!;(

На ELIDavor, parksey, MayDiamonds и 3 други им се допаѓа ова.