Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. anonymous16

anonymous16 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    Со дечко ми сме скоро 5 години во врска, и веќе интимните односи некако ни се послаби од порано... Се разбираме, се сакаме не сме 24/7 заедно но кога ќе дојде до тој дел не е тоа што беше... Како повторно да ги разбудиме страстите?

2. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Ами со многу љубов. Сетете се на почетокот на врската како сте се заљубиле еден во друг, колку ви е убаво заедно.. зошто се сакате итд итд. Направете си филмчиња нешто што ве возбудува иначе, а не сте го пробале. Играње игри што знам. Штом се сакате нема да ви биде тешко да ја вратите страста, само малку имагинација.

На anonymous16 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sagittarius989

sagittarius989 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    319
    Направете некоја промена, пробајте нешто ново нешто кое не сте го пробале, поза, игра, место, сигурно има нешто кое ве возбудува, подарете си или купете си по некоја долна секси облека, бидете опуштени...има многу работи кои може да го жарат и одржувт жарот во интимните моменти само треба да знаете што сакате и секако да бидете отворени, без срам и предрасуди :)

4. anonymous16

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    Ви благодарам на советите, нема срам кај нас... Сме пробале многу различни работи и какви не долни облеки сме купувале и на многу места сме биле непознати... Јас секогаш купувам нешто секси за да биде подобро, ќе помине таа вечер следниот пат пак исто.. :D

5. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Ај машки кажете си го вашиот начин на размислување кога ви се свиѓа некое девојче. На пример што правите, како може некое девојче да каже дека ја свиѓате и т.н.

6. Stargazer

Stargazer Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    220
    Кога и праќа слики по боксерки на фб чет :D

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Се мислам дека ви фали љубов, нежност што знам. Морате да обраќате пажња и на малите работи. Еве ако планирате да бидете заедно.. во брак.. морате да најдете начин како да ги одржувате љубовта и страста.

8. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    тоа е многу advanced хаха. ова на почеток кога немате никаков контакт :$

9. Stargazer

Stargazer Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    220
    Многу е едноставно. Гледаш како реагира на твоето зборување, одење, дали задржува поглед кон тебе, кога стоите маса до маса како реагира. Има мал милион примери каде може да не забележите кога ве шмекаме.

На martiiinna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anonymous16

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    Се подзамислив малку можеби тие нежности ни фалат, се некако ни е во трч, брзање.. Ти благодарам :)

На Someday му/ѝ се допаѓа ова.
  11. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Ме интересира што значи за вас долгиот, длабок поглед очи во очи за време на секс? Знак за љубов или само страст?

12. sagittarius989

sagittarius989 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    319
    Според мене сексот е резултат на страст, секако за страст синтреб и љубов но немора секогаш да значи :) погледот е баш она уживање кога ти е погодено и уживаш во моментот :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    Еве да прашам машките членови...
    не сум се видела со типот скоро 2 години....но последнава година ми стигнуваат СМС пораки од неговиот број - ама ПРАЗНИ пораки
    ми праќа по 1-2 пораки месечно... не можам да го разберам мажов, која му е целта.

14. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    7.554
    Ме интересира од машка гледна точка мислење за ситуацијава..
    Дечко и девојка кои се кратко време во врска, а се познаваат многу долго и добро од претходно имаат нормален однос на почеток од врската. Со тек на време од страна на дечкото има голема доза посесивност и љубомора.
    Да нагласам дека претходно имале врска на далечина, а сега се блиску..не би требало да е обратно?
    Од друга страна пред да имаат сексуални односи врската си течеше во нормален ред, а по сексуалните односи се јавуваат тие знаци на недоверба, постојано ненајавено доаѓање пред врата, агресија, навраќање и постојано нагласување на бивши, а тој реално ги има во многу поголем број...па според мене искрено и психичко насилство што не го оправдувам.
    Сметам дека врскава ќе ја загуши женскава особа ама не е мое да се мешам таму кај што не ми е местото...
    Според вас која е причината за ваквото однесување и зошто баш почна така да се однесува дечкото после имањето секс?

15. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    Со дечкото сме скоро година...но не се понаша како на почетокот да симнува звезди...како да му станало сеедно! Коа се лутам јас, се лутел зошто јас сум се лутела...Коа нешто ми смета, треба 100пати да го кажам тоа и на 101 јас сум пак таа шо све и смета...ни ваму ни таму. Somebody help ?

16. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    7.290
    @Mrs.Styels типо не е сигурен у девојка му затава шо он е изневерувал у врска..или мош оште изневерува па сега мисле оти и она би можела да го направа тава па затава и права толко притисок..очигледно е оти он си ја има мувата на капата..а сака да ја префрле на неа..

@eminik на твојот очигледно му е се исто дали ќе сте заедно или не па затава е таков..мош у таа 1год увидел е шо е сакал од тебе и повеќе не го интересираш..тава треба ти самата да го видаш и проценаш..

На Mrs.Styels и EraBon им се допаѓа ова.
  17. Ники.

Ники. Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    1.266
    Па вака..
    Пред некое време раскинавме.Идевме година дена.
    Проблемите се појавија после летото.Бидејќи он беше со другари,а јас со другарки на одмор.Откако се вративме некако ко да немаше никакви чувства повеќе,се каравме за ситници и баш околу тие ситници имавме и недоразбирања кои водеа до ‘‘препуцавања,, .Раскинавме така што јас побарав пауза за малку да си дојдеме при себе,да се стишиме ,а он ми стави крај.Според него пауза и крај било исто. Добро.Следно што беше почнаа повици,допишувања и на крај и искачања. Си дојдоа и чувствата на место,почнавме и да си фалиме и се тоа.Ме праша дали сакам да се вратиме како порано и да размислам. Пред некој ден зборевме за тоа и му кажав дека сакам бидејќи се си дојде на своето место како што беше и порано.Еее сега..Он ми вика не ми се збори за тоа.После дека сум го одбегнувала.Па на крајот ми спомна и дека не ни знаел дали ќе можел да продолжи како порано по ‘‘старо,, .И не му се збори на таа тема,да не му ја отварам за дискусија..Во овој момент сакам да слушнам повеќе мислења..Не знам.
    Имам некои чувства кон него,али неговото однесување е ..Денеска едно вика,а утре друго.Денеска му е гајле,додека утре се прави дека не му е. Не знам што да правам и како да постапам за понатака.Ваше мислење?

18. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Излегувате заедно во јавност?
    Дали правите секс иако официјално не сте заедно ?

19. Ники.

Ники. Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    1.266
    Да,а до сега сме немале никакви секс. односи.

20. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Можеби дечкото се затрескал ептен, али очигледно не е сигурен во нејзе. Или има некои психички проблеми (очигледно)

На Mrs.Styels му/ѝ се допаѓа ова.